ΑΠΕΛΠΙΣΊΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28
    Senior Member

ΑΠΕΛΠΙΣΊΑ

Καλησπέρα!!! Πάσχω εδώ και δύο χρόνια από διαταραχη άγχους, αγοραφοβία, αποπραγματοποιηση και κοινωνική φοβία και φυσικά μαζί με αυτά συνυπάρχει και κάποια καταθλιψη. Εδώ και έναν χρόνο και τέσσερις μήνες περίπου δοκιμαζω διάφορες φαρμακευτικες αγωγές με ελάχιστη έως και καθόλου επιτυχία.Έχω πραγματικά απελπιστεί! Να σημειώσω ότι όλο αυτό τον καιρό προσπαθώ να ζω τη ζωή μου σχεδόν κανονικά, δηλαδή δουλεύω, βγαίνω έξω κτλ, ωστόσο με έχει κουράσει αυτή η κατάσταση και σκέφτομαι να εγκλειστω σπίτι και να κυκλοφορώ μόνο μια φορά την εβδομάδα έτσι ώστε να κάνω τα απαραιτητα, με την λήψη ζαναξ η κλονοτριλ τα οποία αποδεδειγμένα με βοηθάνε, τα οποία όμως δεν θελω να τα παίρνω πάνω από μια φορά την εβδομάδα γιατί ελλοχευει ο κίνδυνος του εθισμού και της ανοχής.Θα ήθελα εμπειρίες και γνώμες από άτομα που βρίσκονται σε παρόμοια θέση με εμένα και πως τελικά μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το τεράστιο αυτο προβλημα. Ευχαριστώ!!!

hlias1988
    Guest
    εγω δεν εχω σκοπο να σου πω κατι εγωιστικα απλα την γνωμη μου.
    παιρνω ζαναξ 1mg την ημερα εδω και 3 με 4 χρονια... χεστικα για τον εθισμο... δεν παιθενεις σαν την ηρωινη..
    εγω αυτο που βιωνω ειναι μοναξια... εξω βγαινω μονος για καφε η κοινωνια εχει γινει σπαστικη με τα πρεπει της.... και ομως προσπαθω να ειμαι καλα και να το εποικωνωνω το προβλημα οσο μπορω....
    αυτα απο μενα.........
    επισης δεν δουλευω.... δεν μπορω να προσαρμωστω στην δουλεια.... εσενα μπραβο σου που το κανεις.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by hlias1988 View Post
    εγω δεν εχω σκοπο να σου πω κατι εγωιστικα απλα την γνωμη μου.
    παιρνω ζαναξ 1mg την ημερα εδω και 3 με 4 χρονια... χεστικα για τον εθισμο... δεν παιθενεις σαν την ηρωινη..
    εγω αυτο που βιωνω ειναι μοναξια... εξω βγαινω μονος για καφε η κοινωνια εχει γινει σπαστικη με τα πρεπει της.... και ομως προσπαθω να ειμαι καλα και να το εποικωνωνω το προβλημα οσο μπορω....
    αυτα απο μενα.........
    επισης δεν δουλευω.... δεν μπορω να προσαρμωστω στην δουλεια.... εσενα μπραβο σου που το κανεις.....
    Εγώ έχω χάσει τον εαυτό μου τελείως με όλο αυτό που περνάω. Δεν μπορώ να συναναστρεφομαι με κόσμο γιατί έχω σοβαρή αγοραφοβία και κοινωνική φοβία και όποτε είμαι εκτός σπιτιού παθαινω αποπραγματοποιηση, θολωνω, δεν μπορώ να συγκεντρωθω, δακρύζουν τα μάτια μου και γενικά έχω πολύ άσχημα νοητικά κυρίως συμπτώματα άγχους, γι αυτό σκέφτομαι να παραμένω πλέον στην ασφάλεια του σπιτιού μου, γιατί δεν θέλω να βιωνω αυτά τα άσχημα συμπτώματα άλλο πια,με έχουν κουράσει αφάνταστα. Και φαντάσου ήμουν ένα άτομο πολύ δραστηριο, με τη δουλειά μου, πήγαινα γυμναστήριο και είχα ένα πολύ καλό σώμα, μάθαινα γερμανικά και είχα πολλούς φίλους και παρέες με τους οποίους βγαίναμε κάθε σαββατοκύριακο. Τώρα μόνο την δουλειά έχω κρατήσει από τα παραπάνω κι αυτή με το ζόρι καθώς υποφέρω να βγάλω τη βάρδια κάθε μέρα.Είμαι πραγματικά απελπισμένος, μόνο σπίτι μέσα ηρεμώ!

hlias1988
    Guest
    καπου διαβασα οτι ειναι κατι σαν εθισμος να μενεις σπιτι και να σκεφτεσε τα προβληματα σου... γιατι λεει οτι ο εγκεφαλος ειναι κατασκευσμενος να σκεφτετε αυτο που παει λαθος... με αποτελεσμα να παχνει να βρει λυσεις... και μετα φαυλος κυκλος...
    και εγω ετσι ειμαι... δεν εχω φιλους εχω εγκλειστει δεν ξερω που θα καταληξει αυτο......

Banned
    Πάντως αν μείνεις σπίτι απλά θα επιβεβαιώσεις τους φόβους σου κ θα ενισχυθούν. Μετά θα είναι πιο δύσκολο να βγεις.Σε παρακολουθεί γιατρός ή ψυχολόγος;

hlias1988
    Guest
    Quote Originally Posted by el.gre View Post
    Πάντως αν μείνεις σπίτι απλά θα επιβεβαιώσεις τους φόβους σου κ θα ενισχυθούν. Μετά θα είναι πιο δύσκολο να βγεις.Σε παρακολουθεί γιατρός ή ψυχολόγος;
    εαν το λες σε μενα ναι με παρακουλουθει ψυχιατρος...
    μου ετυχε μια δουλεια και δεν παω για το λογο οτι δεν μπορω να προσαρμωστω.... εξω βγαινω για καφε..... αλλα με ενοχλουν πραγματα οπως το τι θα που και θα με δουν οι αλλοι....με αποτελεσμα να δικαιολογω την κατασταση οτι ειναι κακη η κοινωνια... δεν εχω κατι αλλο να πω στον ευατο μου.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by el.gre View Post
    Με παρακολουθεί ψυχιατρος!Το καταλαβαίνω αυτό που λες, απλά κάπως μέσα μου σιγά σιγά έχω αρχίσει να αποδέχομαι ότι δεν φεύγει αυτό το θέμα που έχω και καλό θα είναι να βρω τρόπους να προσαρμοσω την ζωή μου έτσι ώστε να το βιωνω όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα όλο αυτο. Επίσης σκέφτομαι να σταματήσω σταδιακά τα φάρμακα που παίρνω, μιας και δεν κάνουν τίποτε απολύτως πάρα μόνο παρενέργειες. Τα δύο μόνα φάρμακα που θα δοκίμαζα είναι τα πολύ ισχυρά παλιάς γενιάς maoi αντικαταθλιπτικα nardil και parnate τα οποία δυστυχώς δεν κυκλοφορούν Ελλάδα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Billtheo View Post
    Με παρακολουθεί ψυχιατρος!Το καταλαβαίνω αυτό που λες, απλά κάπως μέσα μου σιγά σιγά έχω αρχίσει να αποδέχομαι ότι δεν φεύγει αυτό το θέμα που έχω και καλό θα είναι να βρω τρόπους να προσαρμοσω την ζωή μου έτσι ώστε να το βιωνω όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα όλο αυτο. Επίσης σκέφτομαι να σταματήσω σταδιακά τα φάρμακα που παίρνω, μιας και δεν κάνουν τίποτε απολύτως πάρα μόνο παρενέργειες. Τα δύο μόνα φάρμακα που θα δοκίμαζα είναι τα πολύ ισχυρά παλιάς γενιάς maoi αντικαταθλιπτικα nardil και parnate τα οποία δυστυχώς δεν κυκλοφορούν Ελλάδα!
    Αν είσαι Θεσσαλονίκη πες μου σε μήνυμα να σου στείλω το τηλέφωνο του γιατρού μου.Οχι επειδή είναι γιατρός και φίλος αλλά είναι κορυφαίος στρατιωτικός ψυχίατρος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by tselpemts View Post
    Αν είσαι Θεσσαλονίκη πες μου σε μήνυμα να σου στείλω το τηλέφωνο του γιατρού μου.Οχι επειδή είναι γιατρός και φίλος αλλά είναι κορυφαίος στρατιωτικός ψυχίατρος.
    Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Είχες παρόμοια σύμπτωματα νομίζω κι εσύ μέχρι πρότινος οπότε καταλαβαίνεις τι κόλαση περνάω δύο χρόνια περίπου τώρα Δυστυχώς μένω Αθήνα, αλλά εάν θες στείλε μου το τηλέφωνο του γιατρού μέσω μηνύματος να δω μήπως κάνει συνεδρίες μέσω Skype,με ενδιαφέρει να πάρω δεύτερη γνώμη καθώς δεν είμαι ικανοποιημένος ούτε από τον τωρινό μου ψυχίατρο, νομίζω ότι με την μείωση του ζυπρεξα που μου έκανε μου σαμποταρε την αγωγή, πάνω που είχα αρχίσει να βλέπω μικρή βελτίωση!

hlias1988
    Guest
    εγω παιρνω ζυπρεξα 15mg εδω και 8 χρονια.......

Senior Member
    Quote Originally Posted by Billtheo View Post
    Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Είχες παρόμοια σύμπτωματα νομίζω κι εσύ μέχρι πρότινος οπότε καταλαβαίνεις τι κόλαση περνάω δύο χρόνια περίπου τώρα Δυστυχώς μένω Αθήνα, αλλά εάν θες στείλε μου το τηλέφωνο του γιατρού μέσω μηνύματος να δω μήπως κάνει συνεδρίες μέσω Skype,με ενδιαφέρει να πάρω δεύτερη γνώμη καθώς δεν είμαι ικανοποιημένος ούτε από τον τωρινό μου ψυχίατρο, νομίζω ότι με την μείωση του ζυπρεξα που μου έκανε μου σαμποταρε την αγωγή, πάνω που είχα αρχίσει να βλέπω μικρή βελτίωση!
    Θα μιλήσω μαζί του και θα στο δώσω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by tselpemts View Post
    Θα μιλήσω μαζί του και θα στο δώσω.
    Ευχαριστώ!!!

Senior Member
    εγω παιρνω ζυπρεξα 15mg εδω και 8 χρονια.......
    Για ψύχωση το παίρνεις εάν επιτρέπεται ή για καταθλιψη και άγχος?

Banned
    εαν το λες σε μενα ναι με παρακουλουθει ψυχιατρος...
    μου ετυχε μια δουλεια και δεν παω για το λογο οτι δεν μπορω να προσαρμωστω.... εξω βγαινω για καφε..... αλλα με ενοχλουν πραγματα οπως το τι θα που και θα με δουν οι αλλοι....με αποτελεσμα να δικαιολογω την κατασταση οτι ειναι κακη η κοινωνια... δεν εχω κατι αλλο να πω στον ευατο μου.....
    Μην τα ρίχνεις στην κοινωνία κ σε κανέναν άλλο γιατί δε σε βοηθάει ν αλλάξεις αυτή η σταση. Αποδέχεσαι ότι φταις κι εσύ και αναλαμβάνεις τη ζωή σου να την φτιάξεις. Κακώς δεν πας στη δουλειά. Ο γιατρός σου συμφωνεί ότι δεν μπορείς; η κρίνεις εσύ ότι δε θα μπορείς;

hlias1988
    Guest
    στην αρχη ο πρωτος μου ψυχιατρος μου εβγαλε ψυχωτικη συνδρομη... τωρα η νεα μου ψυχιατρος με εβαλε διαταραχη προσωπικοτητας..
    τι να πω.... ειναι ενα φαρμακο με πολλες χρησης.....

Page 1 of 2 12 LastLast