Πόσο λειτουργικό είναι ένα άτομο με κατάθλιψη? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 33 of 33
    Senior Member
    Quote Originally Posted by little_eliza View Post
    Γιατί απο μιά παρατήρηση θέλω να μάθω κάτι παραπάνω περι ψυχολογίας. Πως να καταλάβεις αν ένα άτομο είναι μελαγχολικό. Κι με ποιους τρόπους μπορείς να επικοινωνήσεις με ένα άτομο που είναι μελαγχολικό. Το ότι δεν με νοιάζει να βοηθήσω άμεσα το άτομο στη δουλειά δε σημαίνει ότι δεν με νοιάζει σαν θέμα. Μπορεί να έχω και μια τέτοια φίλη που δεν μιλάει και είναι ήσυχη ή ντρέπεται να πει κάτι παραπάνω. Καλό είναι να έχουμε αντίληψη και ενσυναίσθηση.
    Με το σκεπτικό σου αφού δεν θα ζούμε σε 50 χρόνια, τι μας νοιάζει η κλίματική αλλαγή, το ότι δεν θα έχουμε νερό και ενέργεια? Γιατί να ξέρουμε αν η γη είναι στρόγγυλη η επίπεδη αφού δεν επηρεάζει την καθημερινή ζωή μας? Αφού μπορώ να ζήσω με νερό, ψωμί, φρούτα και ψητό κρέας γιατί να μάθω να μαγειρεύω και να γευτώ άλλα φαγητά?
    ολα αυτα που αναφερεις στην δευτερη παραγραφο, αφορουν τον καθενα μας ξεχωριστα και ολους μαζι και τωρα, και μελλοντικα.
    αυτα που συζητας για την συναδελφο σου, αφορουν εκεινην, καθολου εσενα, δεν ειναι καν φιλη σου, δεν την συμπαθεις καν, ουτε θελεις να βοηθησεις.
    εν ολιγοις, ειναι κουτσομπολιο...

αν θελεις να μαθεις να ξεχωριζεις ψυχικες παθησεις, πανε να σπουδασεις ψυχιατρικη..
    ολα τα αλλα που λες ειναι προφασεις εν αμαρτιαις...

Senior Member
    Εδω και 10 χρονια , λογω κτθλψης , δεν μπορω να κανω τιποτα , ακομη και το παραμικρο μου φαινεται βουνο .......πχ. θελω να πουλησω τις 3 μοτο μου , αφου δεν παω βολτες εδω και 10 χρονια ( ολες εχουν γυρω στα 3,000 χλμ .που εκανα προ του 2010 !!! ) , η διαδικασια πωλησης μου φαινεται βουνο , ακομη και το να βαλω αγγελια στο car.gr μου φαινεται βουνο , επειδη δεν ξερω την διαδικασια ......το να φτιαξω το ρολο στο σπιτι μου , βουνο μου φαινεται ( πρεπει να φωναξω τεχνικο διοτι ειναι ηλεκτρικο ) ....το να παρω smartphone και να το μαθω , βουνο κι αυτο, εχω ενα παλιας γενιας τηλεφωνακι, ουτε φωτο δεν βγαζει !!! ... η κτθλψη ειναι ενα ειδος αναπηριας κατ εμε , που λιγοι εχουν την αντοχη και ψυχραιμια να την υποστουν .......αν και εχω κτθλψη απο το 2004 , εχει κλιμακωθει τα 10 τελευταια χρονια .......παρα τα αντικαταθλιπτικα , που δεν εκαναν τιποτα απολυτως .....εχω πληρη κοινωνικη αποσυρση , και δεν φροντιζω καθολου τον εαυτο μου , η στοιχειοδως ....... προ κτθλψεως ημουν κοινωνικος , φιλαρεσκος , δημιουργικος , αλλα με τσακισε η κτθλψη .......
    παρ ολα αυτα δεν χανω ποτε την ελπιδα μου ......
    Last edited by Macgyver; 30-08-2020 at 12:59.

Senior Member
    Δεν είναι αν έχει και κρίσεις πανικού παράλληλα δύσκολο! Αναλόγως βεβαίως και αν έχει βαρειά μορφής κατάθλιψη.

Page 3 of 3 FirstFirst 123