Results 1 to 15 of 64
-
15-02-2017, 01:38 #1
- Join Date
- Apr 2016
- Posts
- 430
Έλλειψη σεβασμού της μάνας μου προς εμένα
Σήμερα τσακώθηκα άγρια με τη μάνα μου για τον εξής λόγο. Ενώ μόλις κάθισα στο σαλόνι να φάω το φαγητό που παράγγειλα, έρχεται με το ασύρματο τηλέφωνο να μου το δώσει να μιλήσω και ενώ έβλεπε ότι της έκανα νόημα (και μάλιστα επίμονα) ότι δεν θέλω να μιλήσω και τη ρώταγα "Ποιός είναι", δεν μου απαντούσε, εγώ ρώταγα ποιος είναι πιο επίμονα τέλος πάντων, μου δίνει το ασύρματο στο αυτί με το έτσι θέλω! Και ενώ μίλαγα στο τηλ, αυτή λέει "άει στο δίαολο" δυνατά! Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο, της λέω πρώτα, "Αφού βλέπεις ότι τρώω και ότι σου κάνω νόημα για πολλή ώρα πως δε θέλω μιλήσω, γιατί μου το δίνεις το τηλέφωνο;", και μου απαντάει αφού μένεις μαζί μου, θα κάνεις ότι λέω", κάτι τέτοιο περίπου (δε θυμάμαι ακριβώς)! Κατάχρηση εξουσίας ένα πράγμα! Στο τηλέφωνο ήταν ένας γείτονας που ήθελε να με ρωτήσει για το MP3 Player του αμαξιού του που κάτι τού'βγαζε, όχι δηλαδή κάτι επείγον που έχει να κάνει με ανθρώπινη ζωή! Μετέπειτα, της λέω, "Σε ποιόν το είπες το άει στο διάολο, σε εμένα η γενικά", και αυτή μου απαντάει απότομα με αγένεια, "Σε όποιον θέλω!" Και'γω νευριάζω εκείνη τη στιγμή και τις λέω, "Άμα τό'πες σ'εμένα και όχι γενικά, να πας εσύ!" Και απο'κει πλακωθήκαμε πάρα πολύ άγρια! Μού'χε πει επίσης, "Η αδερφή σου και ο πατέρας σου σέ'χουν ξεγράψει!" Για τον πατέρα μου δεν ισχύει αυτό!
Όσο για την αδερφή μου, θα πω το εξής. Όσες φορές έχουμε μαλώσει, είτε φταίει αυτή είτε όχι, ή μάνα μου ΠΑΝΤΑ έπαιρνε το μέρος της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αδερφή να έχει αποθρασυνθεί μαζί μου και να μου μιλάει κι αυτή με έλλειψη σεβασμού με το πέρας των χρόνων και όσες φορές μαλώνουμε, επειδή μου μιλάει με όλο και περισσότερο κακό τρόπο, εγώ εκνευρίζομαι περισσότερο και μιλάω χειρότερα και πάει λέγοντας! Εδώ έχει τύχει η αδερφή μου να με ΣΚΥΛΟΒΡΙΣΕΙ μπροστά στη μάνα μου κι αυτή δεν της είπε τίποτα!!! Όταν εγώ όμως απλώς της φωνάζω (χωρίς να βρίζω) η μάνα μου μόνο μπουνιά δε μού'χει ρίξει! Όχι, δεν κάθομαι να την ακούω να με βρίζει! Αν θεωρείται αυτό λάθος κιόλας και να φταίω εγώ εκεί, ΟΚ τότε, είμαι ένοχος! Τέλος πάντων, μην τα πολυλογώ, όλο αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλο χάσμα στη σχέση μου με την αδερφή μου μες το πέρασμα των χρόνων!
Εν τω μεταξύ, ήμουν καλεσμένος σε δείπνο σήμερα για γενέθλια ενός φίλου (πρώτου) και δεν πήγα γιατί μου γ@μήθηκε η ψυχολογία! Και ήθελα τόσο πολύ να πάω εκεί! Καημός μου ήταν! Δεν είχε νόημα να πάω και να είμαι όλο μούτρα και να μη μιλιέμαι! Τι άλλο να πω; Ότι θα ήταν και πολλές κοπέλες (για πρώτη φορά) λόγω ενός φίλου (δεύτερος) του φίλου μου (πρώτος)... Καταλαβαίνετε τώρα! Ξενέρωσα αφάνταστα με τη ζωή μου πραγματικά! Μου γ@μησε τη βραδιά η μάνα μου! Μια φορά ήθελα να βγω και να περάσω πραγματικά καλά, και μου τα γ@μησε όλα η μάνα μου!
Η μάνα μου είναι τόσο ισχυρογνώμων, μα τόσο ισχυρογνώμων όσο δεν πάει που δεν το χωράει η φαντασία σας! Υπόψη, ότι αυτή η έλλειψη σεβασμού δεν είναι σημερινό φαινόμενο, έχει ξαναγίνει κι άλλες φορές και εκτός καυγά! Μου βγάζει ένα μίσος γενικά, δεν ξέρω! Από τότε που χώρισε με τον πατέρα μου, έχει γίνει πάρα πολύ εχθρική προς εμένα! Έχω πολύ κακή σχέση μαζί της! Τι μπορώ να κάνω; Για να σας προλάβω κι εδώ, η αδερφή μου και ο πατέρας μου δεν είναι με το μέρος μου! Επίσης, η μάνα μου δεν με ακούει καθόλου! Ποτέ! Όοοταν και όποτε της μιλάω για κάτι, ποτέ δεν κάθεται κάτω να το συζητήσουμε και να με κοιτάξει όταν της μιλάω! Ποτέ σας λέω! Όταν της μιλάω ή κάνει δουλειές, ή βλέπει τηλεόραση, ή κανει κάτι άλλο, άλλα ποτέ δεν με κοιτάει ποτέ κι ας τις τό'χω ζητήσει επανελειμένως!Last edited by rolen; 15-02-2017 at 16:26.
- 15-02-2017, 02:23 #2
- Join Date
- Apr 2008
- Posts
- 1,279
Sorry ρε φιλε ποσο χρ. εισαι?
Ειλικρινα γιατι δεν της πατας ενα μπουκετο να τελειωνει το πραγμα.
Αυτοι οι ανθρωποι δεν κτλβαινουν.
Δε μπορω να καταλαβω γιατι την ανεχεσαι? και γιατι δεχτηκες το τηλ.?
Επρεπε να παρεις το ασυρματο κ να το σπασεις.
15-02-2017, 02:58 #3
- Join Date
- Dec 2015
- Posts
- 1,019
Κοίτα οι άνθρωποι δεν αλλάζουν..Η μόνη σου λύση θεωρώ πως είναι να βρεις τρόπο να μείνεις μόνος σου.Η να μείνει εκείνη μόνη της.Απο τη στιγμή που μένεις σπίτι της,θεωρώ πως έχει το πάνω χέρι μέσα σε αυτό.Δε ξέρω βέβαια αν σου λέει και το "εδώ είναι σπίτι μου και άμα δε σου αρέσει σήκω φύγε συνεχίζοντας με κάτι του τύπου "αλλά είσαι τόσο άχρηστος και ανίκανος που δε μπορείς να το κάνεις,μαμώντας σου τελείως την ψυχολογία.."Θα μου πεις βέβαια με 30% ανεργία,εύκολο το έχεις? Οχι αλλά δε γίνεται να την αφήνεις να σου μαμάει έτσι την ψυχολογία..Αυτό με το μπουκέτο το θεωρώ ακραίο.Ασε που μπορεί να καταλήξετε στο τμήμα και να τρέχεις χειρότερα μετά.Αμα δεν γίνεται αλλιώς την αγνοείς όσο μπορείς και παράλληλα προσπαθείς να βρεις τρόπο να ανεξαρτητοποιηθείς.
15-02-2017, 03:42 #4
- Join Date
- Sep 2009
- Location
- Dreamland
- Posts
- 894
Και εγω θεωρω το ξυλο ακραιο, ποσο μαλλον προς την μανα μας που ειναι αυτη που μας γεννησε και μας μεγαλωσε. Ολοι ομως , οταν μενουμε μαζι με αλλους εχουμε προστριβες αλλα μηπως δινεις και εσυ πολυ σημασια στο τι σου λεει? Αγνοησε την, βρες μια δουλεια και φυγε απο το σπιτι σου. 25 χρονων δεν εισαι? Καιρος να ανεξαρτοποιηθεις και να παρεις την ζωη στα χερια σου.
Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
15-02-2017, 04:00 #5
- Join Date
- Apr 2016
- Posts
- 430
25 είμαι. Ο καυγάς ήταν τόσο μεγάλος που λίγο έλλειψε να έρθουμε στα χέρια! Δουλειά δεν έχω και δυστυχώς δεν μπορώ να βρω καθόλου ρε γαμώτο! Ότι δεν καταλαβαίνουν είναι σίγουρο! Δεν μπορώ δυστυχώς να κάνω και κάτι... Δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά! Γενικά, εμένα, μου μιλάει με πολύ μίσος! Κοντεύω να μουρλαθώ!
15-02-2017, 04:02 #6
- Join Date
- Apr 2016
- Posts
- 430
15-02-2017, 04:06 #7
- Join Date
- Apr 2016
- Posts
- 430
15-02-2017, 04:34 #8
- Join Date
- Sep 2009
- Location
- Dreamland
- Posts
- 894
Να σου προτεινω κατι? Το καλοκαιρι σε πολλα νησια, τα ξενοδοχεια προσφερουν και καταλυμμα σε οσους δουλεψουν εκει. Οποτε βρες μια τετοια δουλεια, θα εισαι μακρια και απο το σπιτι σου, και θα βγαζεις τα δικα σου χρηματα. Μπορει να μην ειναι πολλα αλλα θα εχεις και ενα καταλυμμα να μεινεις. Και ψαξτο απο τωρα, γιατι η τουριστικη περιοδος πλεον αρχιζει απο τον Απριλιο.
Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
15-02-2017, 09:40 #9
- Join Date
- Nov 2006
- Location
- Planet Love
- Posts
- 25,346
1. γιατι δεν πας να μεινεις μ τον πατερα σου?
2. εχεις προσωπικη ακινητη περιουσια?αν οχι, ενημερωσου νομικα. δεν εχει σημασια που εισαι ενηλικος. αν εισαι απορος, οι γονεις σου ειναι υποχρεωμενοι απο τον νομο να σου παρεχουν βοηθεια, στεγη κλπ.
οποτε, να ξερεις οτι δεν σου κανει καμια χαρη.
3. εφοσον δεν συνεννοειστε, και ειναι τοσο δυσκολος ανθρωπος, ειναι ατοπη απαιτηση η εστω επιθυμια εκ μερους σου να αλλαξει εκεινη χαρακτηρα και συμπεριφφορα.
ΕΣΥ πρεπει να βρεις πως θα φερεσαι για να μην υποφερεις.
π.χ.
στο παραδειγμα με το τηλεφωνο. της λες οτι δεν μπορεις αυτη τη στιγμη, κι ας ακουει ο αλλος, κι αν σου φερει το τηλεφωνο στο αυτι με το ζορι, το παιρνεις ΗΡΕΜΑ και ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙΣ.
ΚΑΚΩς ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ. ΤΙΜΩΡΗΣΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΗΝ. και να μην ειχες διαθεση, θα σου εφιαχνε εκει. ηταν μεγαλη ευκαιρια για να ξεφυγεις.
εννοειται οτι ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΣ ΣΕ ΒΙΑ, γιατι θα χασεις και το δικιο σου και τα νομιμα δικαιωματα σου.Last edited by Remedy; 15-02-2017 at 11:37.
15-02-2017, 10:07 #10
- Join Date
- Jan 2013
- Location
- Στο ταξίδι προσδιορισμού μου..
- Posts
- 1,930
Ρόλεν λυπάμαι για αυτό που σου συνέβη αλλά πραγματικά με κάλυψαν οι περισσότερες απαντήσεις από πάνω. Για μένα ναι, θέλει μπουκέτο, αλλά αν είναι να χάσεις τα δικαιώματά σου άστο. Κάνε ότι σου λένε τα παιδιά. Πόση αδικία υπάρχει σ' αυτόν τον κόσμο ρε παιδιά!
15-02-2017, 10:24 #11
- Join Date
- Feb 2008
- Posts
- 1,026
Σε βρίσκω μάλλον υπερβολικό. Η μαμά σου είναι ένας καταπιεστικός άνθρωπος αλλά ΕΣΥ την αφήνεις να σε επηρεάζει τόσο.
Επίσης, για να μη συντάσσεται ούτε η αδερφή ούτε ο πατέρας μαζί σου σημαίνει ότι μόνο μεταξύ εσού και της μάνας υπάρχει αυτή η δυσάρεστη δυναμική, συνεπώς η συμπεριφορά της ίσως να μην είναι τόσο χάλια εν γένει.
Ίσως κι αυτή να νευριάζει με δικές σου συμπεριφορές και ανταποδίδει κατ΄αυτόν τον τρόπο.
Ίσως έχει δικά της προβλήματα και ξεσπάει.
Ίσως είναι εντελώς bitch.
Πολλά ίσως.
Αλλά όλ' αυτά δεν έχουν σημασία εφόσον η συγκατοίκηση μαζί της σε χαλάει τόσο. Φύγε απο κει με όποιον τρόπο μπορείς.
-Πήγαινε στον πατέρα σου- αν γίνεται.
-Πιάσε δουλειά- ό,τι να'ναι. Αυτο με την καλοκαιρινή δουλειά που αναφέρθηκε πιο πάνω από τη Mariah είναι καλό. Το κάνουν πολλοί φοιτητές και νέοι για να μπορέσουν να συντηρηθούν. Άσε που θα σου προσφέρει εμπειρίες και αυτοπεποίθηση. Ακόμα και να γυρίσεις σπίτι της μετά, θα έχεις λεφτά στη τσέπη ώστε να μην της ζητάς πράγμα που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο σεβασμό από μέρους της. Άσε που μπορεί αυτή η απουσία σου να αποφορτίσει κάπως το κλίμα, δηλαδή να της λείψεις και να γίνει πιο βολική.
Καλό κουράγιο και μην αφήνεσαι. Κάνε κάτι ΣΥΝΤΟΜΑ.
15-02-2017, 11:30 #12
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- ΑΘΗΝΑ
- Posts
- 4,537
15-02-2017, 11:36 #13
- Join Date
- Apr 2010
- Location
- ΑΘΗΝΑ
- Posts
- 4,537
κ για να συνεχισω...σορρυ δεν εχω δει τι απαντησαν τα υπολοιπα παιδια εδω...επειδη καιγομαι απο τη δουλεια κ ριχνω κλεφτες ματιες, θα ελεγα κ θα προτεινα να της μιλησεις ως ο ανθρωπος προς ανθρωπο κ οχι ως μανα γιος..
να της μιλησεις ηρεμα κ να την ρωτησεις τι πιστευει οτι την εχει κανει ετσι?
μπορει η γυναικα να χρειαζεται βοηθεια...να εχει κουραστει πολλα μπορει..κ να την παρακαλεσεις ευγενικα να μην ξαναμιλησει ασχημα..νομιζω οτι θα σας φερει πιο κοντα αυτη η συζητηση...
μη δινεις κ τοση σημασια..οι γονεις κ αυτοι ανθρωποι ειναι, δεν ειναι τελειοι..κ μερικες φορες τους εκενυριζουν ακομα κ τα ιδια τους τα παιδια...
εχουν εννοιες κ βασανα, εχουν κ αυτοι τα δικα τους..εσυ θα πρεπει να μην δινεις κ τοση σημασια.
δλδ μπαινακης βγαινακης ενα πραμα..
εμενα ο πατερας μου ηταν δυστροπος κ παντα τσακωνομουν μαζι του, εργοτερα δεν του δινα κ τοση σημασια κ ημουν οκ..
δεν υπαρχει τελικα λογος για συγκρουσεις μερικες φορες, ειναι δωρον αδωρον.
15-02-2017, 13:50 #14Miliva21Guestχαχαχα αυτο με το τηλεφωνο το κανει και η μανα μου σ μενα..δν βριζει εκεινη βεβαια..αλλα οταν καλει καποιος και με ζηταει κ δν θελω να το σηκωσω κ της λεω να μην μου το δωσει το σηκωνει και μ το δινει ν μιλησω......
λοιπον, η μανα σου ισως να ειναι ισχυρογνωμων, καταπιεστικη, ελεγκτικη, μπορει και νευρωτικη....οπως λες εχει χωρισει και με τον πατερα σου ..οποτε σιγουρα δν ειναι ευχαριστημενη απο τη ζωη της..οποτε σιγουρα αυτο επιβαρυνει περισσοτερο τον ηδη ιδιαιτερο χαρακτηρα της....
η μανα μου ειναι λιγο τετοιο στυλ θελει να τα κανω ολααααα μα ολα ομως οπως θελει εκεινη..με τον τροπο που θελει εκεινη...γνωμη μου την αφηνεις πολυ να εμπελεκεται στα δικα σου...μηπως αν και 25 χρονων δεν εχεις ανεξαρτητοποιηθει/ αυτονομηθει τοσο ωστε να ην της δινεις το διακαιωμα ν σ κανει κουμαντο...μηπως και εσυ εισαι εξαρτημενος, δεν αναλαμβανεις καμια ευθυνη και βαζεις τη μανα σου μπροστα σε ολα για να αναλαβει εκεινη τις υποχρεωσεις σου και να παρει την ευθυνη π εσυ ισως να μην παιρνεις...?...αν ναι τοτε αυτο πρεπει να το δεις.....αν παλι η μανα σ οπως ειπα πριν ενοχλειται απο συγκεκριμενες συμπεριφορες σου τοτε καλο ειναι ν δεις ποιες ειναι αυτες ωστε να τις ελαττωσεις.....αλλα μην τησ δινεις τοση σημασια ...( ασε την να λεει....).....μα και εσυ αγορι εισαι..καλοπιασε την και λιγο...πες της μια καλη κουβεντα να τη τουμπαρεις,,οταν βλεπεις οτι κτ την ενοχλει ή αρχιζει να γκρινιαζει..πες της και ενα γλυκολογο....γυναικα ειναι θα την μαλακωσεις...
Συνηθως οταν ενας ανθρωπος συμπεριφερεται ετσι...εχει νευρα..βριζει...γκρινιαζει... ... ισως σημαινει οτι ειναι κουρασμενος και μη ικανοποιημενος γενικα απο τη ζωη του..δειξε της κ λιγο οτι εισαι ο γιος της ..ο μοναδικος πλεον αντρας που την αγαπαει οπως ειναι και θα ειναι εκει την υπερασπιζεται ..εφοσον με τον πατερα σου δεν ειναι πια μαζι....(για να βρεις κ εσυ την ησυχια σ και να μη στα πρηζει...κ εξαλλου μανα σ ειναι οφειλεις ν την αγαπας οπως και αν ειναι...) μπορει να ειναι πληγωμενη με τους αντρες γενικα εφοσον με το πατερα σου εχει χωρισει και να της βγαζεις θυμο (ωντας κ εσυ αντρας..)...(κατι σαν αποδιοπομπαιος τραγος....) καλμαρε την και μην εισαι κ εσυ τοσο αποτομος κ υψωνεις φωνη οταν τη βλεπεις ν αγριευει,....
Και γενικως προσπαθησε με την πρωτη ευκαιρια να πας να μεινεις καπου μονος σου.....
15-02-2017, 15:40 #15
- Join Date
- Apr 2016
- Posts
- 430
Δεν πάω να μείνω γιατί μένει με την οικογένειά του (γυναίκα και μικρά παιδιά). Ακίνητη περιουσία, όχι, δεν έχω. Θα το κοιτάξω αυτό με τον νόμο να δω τι και πως με καλύπτει...
Κάτι τέτοιο χρειάζεται! Όσο για το πάρτυ, ναι μεν ήταν ευκαιρία να ξεφύγω, άλλα το πρόβλημα ήταν ότι θα ήταν καινούρια άτομα παρών και μεταξύ αυτών και κοπέλες, και έτσι και μ'έβλεπαν μουτρωμένο, να μη μιλιέμαι, και το κυριότερο, να μην είμαι "εκεί"! Δηλαδή, θα μου μίλαγαν και δε θά'ταν το μυαλό μου εκεί. Θά'χε θολώσει ένα πράγμα! Θα έκανα πολύ άσχημη πρώτη εντύπωση στον κόσμο και στις κοπέλες και θα μου χάλαγε πάλι την ήδη χαλασμένη μου βραδυά... Άλλον αέρα θά'χα έτσι και δε χάλαγε η μέρα μου... Πιο χαλαρός, καταλαβαίνεις τώρα... Τώρα, πάει! Βλέπω τις φωτογραφίες στο FB του φίλου μου (πρώτου) και έχω σκάσει!
Similar Threads
-
υποτροπη μανας λογω διακοπης του αντικαταθλιπτικου
By anxious4ever in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 3Last Post: 01-12-2014, 17:03 -
παιδι αλκοολικης μανας
By shadow4 in forum Εξάρτηση από Αλκοόλ, ΤζόγοReplies: 23Last Post: 30-09-2013, 01:30 -
Αναταραχές στη σχέση μάνας και γιου.
By ταλαίπωρος in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 39Last Post: 19-08-2012, 05:19 -
ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
By stefanos_la_del_barrio in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & ΑυτοβοήθειαReplies: 4Last Post: 05-08-2011, 13:08 -
σχέση μάνας κόρης
By vasiliki1990 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 3Last Post: 27-07-2008, 09:20
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια