Results 31 to 45 of 108
Thread: Εμπόδιο οι γονείς.
-
24-08-2020, 13:29 #31
Νομίζω και οι δύο έχετε κρυφτεί πίσω απ τα βιβλία τόσα χρόνια κ δεν έχετε ωριμάσει.η φοιτητική ζωή τα πάρτυ κ τα ταξιδάκια και το στήριγμα το οικονομικό απ τον μπαμπά κ τη μαμά δε βοηθάνε να ωριμάσει ένας άνθρωπος. Καλύτερα τελειώσετε με το διδακτορικό κ βγείτε στη ζωή να τριφτειτε με τις δυσκολίες της κ μετά αποφασιζεται
- 24-08-2020, 13:48 #32
Αστείο. Το ότι ξαφνικά έχω στη μέση το μπαμπά και τη μαμά, είναι το περιέργο. Όχι ότι αν έχω τρυφτεί από στη ζωη... για τη κορη τους σίγουρα, μιας που ειναι απο πιο ευκαταστατη οικογενεια
24-08-2020, 14:01 #33
Διάβασα επί τροχάδην το θέμα σου, οπότε μπορεί να μου διαφεύγει κάτι. Σχημάτισα όμως την εξής εντύπωση: αν τελικά τα καταφέρεις και παντρευτείς αυτή την κοπέλα, διαβλέπω ότι θα «παντρευτείς» και τους γονείς της. Το έχεις σκεφτεί αυτό;
Από την άλλη, βλέπω ότι έχετε και οι δυο καλό μορφωτικό επίπεδο, κάτι που ανοίγει τους ορίζοντες για να αναζητήσετε την τύχη σας στο εξωτερικό. Ίσως αυτό να έδινε κάποια λύση.
24-08-2020, 14:50 #34
Τους γονεις δε τους παντρευομαι με τίποτα
24-08-2020, 14:52 #35
Κανετε μεγαλο λαθος αν ακομη πιστευετε οτι στηριζομσι στη μαμα και τον μπαμπα. Αλλα να μπαινει σφηνα ο μπαμπας και η μαμα απο την αλλη κοπελα, ειναι κατι που με κανει τουρμπο
24-08-2020, 15:00 #36
ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝΕ ΝΑ ΠΑΜΕ.
ΠΡΩΤΕΣ!
24-08-2020, 15:33 #37MarilouGuestΑυτό δυστυχώς για εσένα θα το αποφασίσει η κοπέλα σου και στην προκειμένη περίπτωση όπως βλέπω τα πράγματα να το έχεις σαν ενδεχόμενο στο πίσω μέρος του μυαλού σου.
Όταν υπάρχει τέτοιο δέσιμο-εξάρτηση με γονείς, μόνο αν φύγετε πολύ μακρυά μπορεί να μην επηρεάσει την σχέση σας ...
24-08-2020, 15:37 #38
24-08-2020, 15:45 #39MarilouGuestΔεν μπορεις να απαγορεύεις ένα παιδί να βλέπει τους γονείς του(οποια ηληκια και να εχει) .Αν η κοπέλα σου θέλει να έχει επαφές με τους δικούς της πρέπει να το σεβαστεις ..
Ειναι γυναικά και ερχονται στιγμές μέσα στο γάμο ,αφού το σκέφτεσαι, που έχει απόλυτη ανάγκη από τις συμβουλές και την στήριξη της μανας ειδικά στον ερχομό ενός παιδιού...
Εσύ έχεις δικαίωμα να κρατάς οποία στάση θέλεις απέναντι τους.
Απο σεβασμό και μόνο στο πρόσωπο της γυναίκας σου θα πρέπει να δέχεσαι και την επιθυμία της χωρίς φασαρίες ...
Αυτά ειναι πραγαματα που πρεπει να τα σκεφτείς πολύ καλά πριν μπεις σε ενα γάμο .
24-08-2020, 15:48 #40MeditationGuestΕσύ μπορεί να βάζεις όρια στους γονείς σου εκείνη όμως φαίνεται πως οχι. Εαν δεν το αλλάξει από μόνη της δεν μπορείς να την αναγκάσεις...μονο να της πεις πως έχει η κατάσταση και ότι δεν σου αρέσει να μπλέκονται στα πόδια σας..
Εάν ήταν πάντα το παιδί που συμφωνούσε με ότι έλεγε η μαμα και ο μπαμπάς και δεν τολμούσε να σηκώσει κεφάλι δύσκολο να το αλλαξει τώρα που κοντεύει τα 30.
Κουβέντιασε μαζί της και κάνε της σαφες ότι δεν θέλεις οι γονείς της να είναι παρεμβατικοι. Εαν αυτό δεν γίνεται τότε χώρισε.
24-08-2020, 15:51 #41
Σαφέστατα και το σέβομαι. Όλοι έχουμε γεννηθεί από μία μάνα. Αρκεί αυτή η μάνα να μην πρέπει να έχει τον έλεγχο όλων.
Η κοπέλα μου, ακόμη και σε πρόβλημα υγείας, πρώτα ρωτούσε τη μαμά και μετά όταν έτρεχα για να δω πώς είναι σε γιατρούς, πάλι τη μαμά άκουγε. Και η δυναμική μιας οικογένειας δύσκολα αλλάζει αλλά σίγουρα μπορεί να περιοριστεί.
24-08-2020, 15:54 #42MeditationGuestΜα δεν εννοεί να μη βλέπει τους γονείς της. Εννοεί να μην είναι παρεμβατικοι και να μην επηρεάζουν τις απόψεις της. Να μην είναι δερβέναγες στη ζωή της. Να οριοθετεί η ίδια τις απόψεις της και να τις υποστηρίζει. Να έχει φωνή,αποψη. Όχι να υπακούει τους άλλους κοντρα στα δικά της θέλω.
Μια γυναίκα ουσιαστικά δυναμική και με προσωπικότητα θα το είχε καταφέρει αυτό από δεκα χρονών.
Δεν ξέρω πώς τη μεγάλωσαν την κοπέλα του θεματοθετη και αν της έδωσαν τον χώρο της.... αλλα εγώ πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να ακολουθεί αυτό που θέλει.....να έχει την άποψή του....να τη λέει, να τη διεκδικεί και να αντιδρά κιόλας αν χρειαστεί. Αλλα αυτό αν δεν το έχεις από παιδί αντε το πολύ από την εφηβεία....δυσκολο να το αλλάξεις μετά.
Μπορεί η κοπέλα να είναι υποχωρητικη και να μην μπορεί να πει ευκολα οχι. Να νιώθει ενοχές να υψωσει ανάστημα. Ποιος ξέρει
24-08-2020, 15:57 #43
Ας μου έλεγε: ακου να δεις πως έχει το πράγμα. Δε μπορουμε να παμε διακοπες, αλλα μπορεις να ερθεις στο εξοχικό μας γιατι εχω αυτους τους γονεις. Βοήθα με.
Όχι όμως να στήνεται ενα ολοκληρο σκηνικό με τόνους ψυχοφαρμακα, κλαμματα κ.λπ κρισεις πανικού και στο τέλος, η κοπέλα μου αμετοχη απο ολα παιζοντας θύμα.
Γενικά τη κοροιδια δε μπορώ. Όταν της έστειλα μήνυμα μέσα στη κριση της, ότι τι σε έφερε σε αυτή τη κατασταση, εχω αγχωθει. Μηπως σε πιεσαν οι γονεις σου; 3 ατομα σε μια σχεση δε μπορουμε να ειμαστε. Αμέσως οι γονεις της με καλεσαν για να μου απολογηθουν στηριζοντας τη κορη τους και αυτοματη προσκληση στο εξοχικο χωρις να ειναι αυτοι μεσα. Εγω ομως δεν ανεφερα τιποτα τετοιο ποτε.
Ειμαι αρκετα επιμονος με την ειλικρινεια. Με τους χειριστικους ανθρωπους κοβω περα.
24-08-2020, 16:00 #44
Και δε ζητησα κατι. Διακοπες με τη κοπελα μου ηθελα να παω. Οτι πιο υγιες σε ενα ζευγαρι και ειδικα νεο. Και μαλιστα ειχα προτεινει να παω και να τους δω πριν φυγουμε. Ολους μαζι. Δεν ειμαστε 10 ετων αλλα 30. Ετσι ηταν το αρχικο μας σχέδιο.
24-08-2020, 16:02 #45MarilouGuestΕίναι άμεσα εξαρτημένη από τους γονείς της οπότε στο λέω με απόλυτη σιγουριά πως με το γάμο σου παντρεύεσαι αυτόματα και την μητερα της με οτι συνεπάγεται ολο αυτό ......
Με μαθηματική ακρίβεια αν συνεχιστεί το κλίμα αυτό προς το πρόσωπο σου, σίγουρα θα καταλήξει στην επιδείνωση της ψυχικής κατάστασης της κοπέλας σου και ακόμα περισσότερο στο χωρισμό...
Είναι πολλά τα θέματα .Βαλτα κάτω και σκέψου σοβαρά τις κινήσεις σου ,οχι με υποθετικά γεγονότα αλλά με πραγματικά .