Results 16 to 30 of 39
Thread: Λογια ενος indigo
-
04-04-2009, 00:09 #16
Συγγνωμη αλλαξε ριζικα ο Homo Sapiens και δεν το πηραμε χαμπαρι?
Υπαρχει καμμια επιστημονικη αποδειξη περι τουτου...απο λογια ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει.
Χθες συνατησα το Superman μπορω να πω εκει που μιλαγαμε εκανε ενα μπραφ και πεταξε.
Τουλαχιστον κανενα παιδι δεν εδωσε το τεστ δεξιοτητων του ΑΣΕΠ γιατι λιγοι σκοραραν υψηλα απο τα 100.000 ατομα,μαλλον μπαρουφες περι ευφυιας εκτος αν την μετρανε με περιεργους τροπους,α ναι ξεχασα εχουν μαθησιακες δυσκολιες.
Συγγνωμη για την ειρωνια αλλα δεν μπορω να το αντιμετωπισω αλλιως.
Οχι οτι δεν θα δημιουργηθουν κατα καποιο τροπο \"υπερανθρωποι\" στο μελλον με την γεννετικη και την φαρμακευτικη αλλα μην τρελλαθουμε κιολας οτι εχουμε αρχισει να γενοβολαμε υπερανθρωπους,που ειμαστε στους X-men?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 04-04-2009, 00:21 #17
Originally posted by keep_walking
Συγγνωμη αλλαξε ριζικα ο Homo Sapiens και δεν το πηραμε χαμπαρι?
Υπαρχει καμμια επιστημονικη αποδειξη περι τουτου...απο λογια ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει.
Χθες συνατησα το Superman μπορω να πω εκει που μιλαγαμε εκανε ενα μπραφ και πεταξε.
Τουλαχιστον κανενα παιδι δεν εδωσε το τεστ δεξιοτητων του ΑΣΕΠ γιατι λιγοι σκοραραν υψηλα απο τα 100.000 ατομα,μαλλον μπαρουφες περι ευφυιας εκτος αν την μετρανε με περιεργους τροπους,α ναι ξεχασα εχουν μαθησιακες δυσκολιες.
Συγγνωμη για την ειρωνια αλλα δεν μπορω να το αντιμετωπισω αλλιως.
Οχι οτι δεν θα δημιουργηθουν κατα καποιο τροπο \"υπερανθρωποι\" στο μελλον με την γεννετικη και την φαρμακευτικη αλλα μην τρελλαθουμε κιολας οτι εχουμε αρχισει να γενοβολαμε υπερανθρωπους,που ειμαστε στους X-men?
Το θέμα των \"υπερανθρώπων\" απασχολούσε στρατούς και κυβερνήσεις και πάνω σε αυτό υπάρχουν έρευνες που εστιάζουν στην γενετική τροποποίηση. Ο δρόμος είναι μακρύς..
04-04-2009, 00:25 #18
κατα αρχην να πω πως αναφερω οσα ξερω και δεν υπερασπιζομαι κατι.αναφορες κανουμε ολοι και λεμε την γνωμη μας.πολυ παλιοτερα ειχε κανει ενα θεμα μια κυρια (δεν θυμαμαι το ονομα της) για το παιδι της που εδινε τα παιχνιδια του και το ειχαν μαλωσει ασχημα.και στο τελος ειχε αναρωτηθει,μηπως αντι να το μαλωνε αν επρεπε να μαθει απο αυτο.καπως ετσι το βλεπω και εγω.
ολοι εχουμε αυρα,συμφωνα με καποιους μελετητες,(υπαρχουν αντιδρασεις σε αυτο το θεμα).συμφωνα με αυτους τους μελετητες το χρωμα της αυρας μας στα περισσοτερα ατομα ειναι χρωματος βιολετι.αναλογα με την διαθεση μας το χρωμα της αυρας μας αλλαζει.το χαρακτηριστικο των ιντινγκο ειναι οτι το χρωμα της δικης τους αυρας ειναι μπλε.δεν εχουν καποια υπερδυναμη σε σχεση με τους αλλους,παρα μονο το οτι \"νοιωθουν\" πιο πολυ τον κοσμο.οσο για τα κρυσταλικα παιδια απο σελιδες στο ιντερνετ διαβασα πως εχουν την δυνατοτητα να επικοινωνουν με τους γονεις τους με τηλεπαθεια,και ειναι ο λογος που αργουν υπερβολικα να μιλησουν(γιατι δεν τους χρειαζεται)
04-04-2009, 00:30 #19
Να μου πεις για μολυνση του περιβαλλοντος που προξενει βλαβες να πω ενταξει,να μου πεις για τη γενια που παρακολουθει μια οθονη συνεχεια με τις επιπτωσεις που μπορει να εχει αυτο να πω ενταξει αλλα να μου πεις οτι μια κατηγορια ανθρωπων εχει ονομαστει \"indigo\" γιατι ετσι να πω τι λες τωρα?
Αυτο και αν ειναι ταμπελοποιηση του χειριστου ειδους,σαν τα αυτιστικα παιδια κατα καποιο τροπο που ναι μεν ανθρωποι αλλα μερικοι επιμενουν να τους επισυναπτουν υπερφυσικες ικανοτητες ή και το αντιθετο,οχι ειναι απλως ανθρωποι που αποκλινουν απο το μεσο ορο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
04-04-2009, 00:32 #20
Η θεωρία περί αύρας είναι το ίδιο ατεκμηρίωτη με την ομοιοπαθητική..
Εμπνευστή συμφωνώ πως ο νους είναι κάτι παραπάνω από μυς αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε πως υπάρχει μια αόρατη ενέργεια δεν υπάρχουν τρόποι να δούμε ότι είναι αόρατο..
04-04-2009, 00:39 #21
Αν θες δίνεις κάποιο link και συνεχίζουμε την συζήτηση πάνω σε αυτό....
04-04-2009, 00:42 #22
Vince μπαινεις σε ατερμονα κυκλο.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
04-04-2009, 01:21 #23
Πρέπει να σταματήσει κάποτε αυτός ο νεο-εποχήτικος/νεο-πνευματικός σκοταδισμός με τα παιδιά indigo,τις ενέργειες, τις αύρες, τις επερχόμενες φυλές και άλλα τέτοια ωραία science-fiction concepts που τα καταλήγουν να γίνονται θρησκείες (βλέπε scientologists...) η ιντερνετικά \"ψευδο-κηρύγματα αγάπης\" για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο και που στο τέλος μόνο αρνητικά μπορούν να αποδειχθούν, πρώτον για τα παιδιά αυτά τα ίδια και δεύτερον για τον δυστυχισμένο κοσμάκι που θα βρεί στο πρόσωπό τους μια ακόμη θρησκεία/σέκτα/έρεση/ιδεολογία αγάπης/ελπίδας/ίασης (σωματικής και ψυχικής) εκεί που υπάρχει αέρας κοπανιστός! (και που θα υποστηρίξει φαντάζομαι οικονομικά και κοινωνικά μόνο για να κερδίζουν στο τέλος οι γονείς και κυρίως οι \"ψυχικοί νεο-εποχίτες\" που σπρώχνουν την εξάπλωση τέτοιων φαινομένων...) ...για να μην μιλήσουμε-όπως εύστοχα είπε και ο sabb- για το πόσο επικίνδυνες μπορούν να αποδειχθούν τέτοιες ιδεολογίες \"αρίων φιλών\" αν πάρουν διαστάσεις...
Για τον κύριο Lee Carroll (που τα ξεκίνησε όλα αυτά με το βιβλίο “The Indigo Children-The New Kids Have Arrived”)δεν έχουμε κάτι να πούμε (έχει και πτυχίο οικονομικών και business ), πρόκειται για έναν ακόμη ψευδο-πνευματικό ιεροφάντη όπως τον κύριο Hubbard-ιδρυτή της σαιεντολογίας και πολλούς άλλους.
Το wikipedia ενημερώνει...
Lee Carroll is an American New Age channeller, speaker and author.
Originally an audio engineer,[citation needed] Carroll began to channel communications which he claimed originated from a being from a higher dimension called Kryon in 1989. He describes Kryon as a disembodied entity of a different order than human, who has \"been with the Earth since the beginning\". The information he publishes, both printed and online, is intended to help humans \"ascend to a higher vibrational level\".[citation needed]
Carroll has authored three books on what he terms Indigo children, a new generation of children he says represents an evolution in human consciousness, and eleven books of channellings from Kryon.
βλέποντας κάποιος το website θα καταλάβει...
http://kryon.com/Leebio.html
Πρόκειται για ακόμη ενα wanna-be μεσσία που \"έλαβε το χάρισμα της γνώσης\" από μια δήθεν υπερδιαστατική οντότητα ονόματι \"kryon\". Ένα σενάριο που θα ήταν καλό για hollywood αν και ήδη πολυπαιγμένο. Υπάρχουν και κάποια youtube videos όπου ο kryon μιλάει live από μέσα του (σε live σύνδεση από τις “ανώτερες διαστάσεις”) σε gospell stile για το πως οι άνθρωποι θα ανεβούν “ενεργειακό επίπεδο”. π.χ.Αστεία πράγματα. Πιστεύω επίσης ότι την ιδέα για τα εκλεκτά παιδιά indigo πρέπει να την πείρε από το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Αrthur C. Clarke \"οι επικυρίαρχοι\" (Childhood\'s End στα Αγγλικά) γιατί είχε την ίδια υπόθεση! (το βιβλίο παρόλο που είχε εκδοθεί το 1952 είναι ακόμα καταπλητικό!) μια υπόθεση που έχουμε ξανασυναντήσει από τότε σε διάφορα άλλα βιβλία, ταινίες, comics κλπ.
Προσωπικά κρατάω τις επιφυλάξεις μου για το αν το κείμενο αυτό το έγραψε από μόνο του κάποιο παιδάκι...δυστυχώς βλέπω την πένα των κυρίων που ξεκίνησαν αυτή την παρα-θρησκειολογία (είτε άμεσα είτε έμμεσα \"καθοδηγόντας\" το παιδί)
Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για την ύπαρξη \"ξεχωριστών παιδιών indigo\" και αύρας.
Δυστυχώς πιστεύω ότι δεν θα εκτιμούσαν και πολλοί αυτό το κείμενο αν δεν υπήρχε η μεταφυσική παραφιλολογία indigo από πίσω. Το γεγονός ότι γράφτηκε από ένα “αγγελικό παιδί” είναι αυτό που δήνει στο κείμενο μια “μαγεία” και το κάνει ξεχωριστό. Γιατί τέτοιες ιδέες έχουν διατυπωθεί φυσικά πολλές φορές στο παρελθόν. Τι να πω. Αυτοί οι σκοταδισμοί πρέπει να σταματήσουν κάποτε.
04-04-2009, 02:17 #24
σε αναζητηση στο ιντερνετ τελικα βρηκα αρκετες αντιδρασεις ως προς το οτι ειναι αποδεδειγμενη η αυρα.αρα και το ανακαλω και το διαγραφω απο πανω ωστε να μην \"παρασυρω\" αλλα ατομα.παντως ειχα αυτη την εντυπωση.ειχα στο μυαλο μου το φαινομενο κιρλιαν,ναν θυμαμαι καλα το ειχα διδαχθει στη φυσικη στο σχολειο.Αν και τωρα που το σκεφτομαι ο κυριοτερος λογος ειναι υστερα απο συζητηση μου με γνωστο,ο οποιος αυτη την περιοδο ειναι στην αμερικη,σε ερευνα σχετικα με αυρα.και μου ειχε κανει εντυπωση το μεγαλο ποσο που του ειχαν δωσει τοτε για να παρει μερος σε αυτη την ερευνα.αν θυμαμαι καλα γυρω 150000 ευρω για τρια χρονια.(θα ηταν το πειραματαζωο,ειχε κρυσταλικη αυρα απο οτι ελεγε,τρεις μερες του την μετρουσαν)
περτραν συμφωνω πως πολλοι θα εκμεταλευτουν αυτα τα παιδια για να περασουν τις δικες τους ιδεες.παντα γινοταν αυτο,σε ολες τις επαναστασεις.υπηρχε ο ιδεολογος και αυτοι που καναν την δουλεια τους και που τον πετουσαν μετα.μη ξεχναμε πως τα παιδια αυτα μπορει να πιστευουν σε διαφορες θρησκιες αναλογα με τον τοπο γεννησης τους η ακομα και να ειναι αθεοι.
(παντως πηγαινοντας στη σελιδα που υπεδειξες ενα πραγμα μου εκανε πραγματικα εντυπωση.Ειναι φατσα αυτη για να με πεισει για το οτιδηποτε χαχαχαχαχα).εχω διαβασει και εγω για διαφορα σεναρια,ως και για εξωγηινους που βοηθησαν για να δημιουργηθουν αυτα τα παιδια.προφανως ο καθενας λεει τα δικα του.παντως αυτο το οποιο εγραψε οποιος και να το εγραψε και με τον τροπο που το εγραψε εγω δεν το εχω διαβασει πουθενα αλλου,ισως δεν εψαξα η δεν ετυχε.και συμφωνω και 100% με την τελευταια σου παραγραφο και επαναλαμβανω την ερωτηση μου,μηπως δεν θα πρεπε να γραψω οτι γραφηκε απο indigo;
04-04-2009, 04:54 #25
Originally posted by Empneustns
σε αναζητηση στο ιντερνετ τελικα βρηκα αρκετες αντιδρασεις ως προς το οτι ειναι αποδεδειγμενη η αυρα.αρα και το ανακαλω και το διαγραφω απο πανω ωστε να μην \"παρασυρω\" αλλα ατομα.παντως ειχα αυτη την εντυπωση.ειχα στο μυαλο μου το φαινομενο κιρλιαν,ναν θυμαμαι καλα το ειχα διδαχθει στη φυσικη στο σχολειο.Αν και τωρα που το σκεφτομαι ο κυριοτερος λογος ειναι υστερα απο συζητηση μου με γνωστο,ο οποιος αυτη την περιοδο ειναι στην αμερικη,σε ερευνα σχετικα με αυρα.και μου ειχε κανει εντυπωση το μεγαλο ποσο που του ειχαν δωσει τοτε για να παρει μερος σε αυτη την ερευνα.αν θυμαμαι καλα γυρω 150000 ευρω για τρια χρονια.(θα ηταν το πειραματαζωο,ειχε κρυσταλικη αυρα απο οτι ελεγε,τρεις μερες του την μετρουσαν)
περτραν συμφωνω πως πολλοι θα εκμεταλευτουν αυτα τα παιδια για να περασουν τις δικες τους ιδεες.παντα γινοταν αυτο,σε ολες τις επαναστασεις.υπηρχε ο ιδεολογος και αυτοι που καναν την δουλεια τους και που τον πετουσαν μετα.μη ξεχναμε πως τα παιδια αυτα μπορει να πιστευουν σε διαφορες θρησκιες αναλογα με τον τοπο γεννησης τους η ακομα και να ειναι αθεοι.
(παντως πηγαινοντας στη σελιδα που υπεδειξες ενα πραγμα μου εκανε πραγματικα εντυπωση.Ειναι φατσα αυτη για να με πεισει για το οτιδηποτε χαχαχαχαχα).εχω διαβασει και εγω για διαφορα σεναρια,ως και για εξωγηινους που βοηθησαν για να δημιουργηθουν αυτα τα παιδια.προφανως ο καθενας λεει τα δικα του.παντως αυτο το οποιο εγραψε οποιος και να το εγραψε και με τον τροπο που το εγραψε εγω δεν το εχω διαβασει πουθενα αλλου,ισως δεν εψαξα η δεν ετυχε.και συμφωνω και 100% με την τελευταια σου παραγραφο και επαναλαμβανω την ερωτηση μου,μηπως δεν θα πρεπε να γραψω οτι γραφηκε απο indigo;
Ναι δεν υπάρχουν στοιχεία empneusths το έχω ψάξει το θέμα και εγώ προσωπικά. Όλοι σκέφτονται την kirlian camera η το aura photography (αυτό στηρίζεται στην ηλεκτρο-δερμική δραστηριότητα του δέρματος που είναι μεν έμμεσος δείκτης της εγρήγορσης του σώματος αλλά δεν έχει καμία σχέση με την αύρα η με τις ιδιότητες της όπως αυτά διατυπώνονται από τους πνευματιστές) αλλά αυτά είναι φυσικά φαινόμενα που δεν έχουν σχέση με την ψυχολογία (η την παραψυχολογία for that matter) δηλαδή δεν λένε κάτι για τον άλλο η το πνεύμα του η οτιδήποτε. Αλλά γιατί έσβησες αυτά που έγραψες? Υπερβολικό το βρήκα.
Όσο για αυτά τα παιδιά αυτό είναι το θέμα Empneusths. Δεν ήρθαν πρώτα αυτά τα παιδιά και ακολούθησε ο Carroll (και η άλλη η τύπισσα που είναι μαζί του στο κόλπο) πρώτα ήρθαν αυτοί οι \"ψυχικοί\" new-age μπαγαπόντιδες και μετά αυτά τα παιδιά! Αυτοί ξεκίνησαν αυτή την νεο-μυθολογία. Βγάλαν κάποια γενικά στοιχεία με αυθαίρετο τρόπο (κατ\'αυτούς όχι αυθαίρετα αλλά κάτω από τις εντολές \"ανωτέρων οντοτήτων\" τύπου Kryon κλπ.) και μετά δεν ήθελε και πολύ για να εξαπλωθεί αυτή η wanna-be ιδεολογία/θρησκεία (που σαν κάθε καλή wanna-be θρησκεία/ιδεολογία που θέλει να εξαπλωθεί εύκολα και γρήγορα \"Χτυπάει\" στα ευαίσθητα σημεία του ανθρωπινου ψυχισμού π.χ. αγάπη,ελπίδα, υπερβατικότητα, ίαση κλπ.) σαν ένας ακόμα \"μιμητικός ιός\". Ξαφνικά όλοι στον κόσμο άρχισαν να βρίσκουν παιδιά indigo και να σου ξεπεταχτήκαν και οι υπο-κατηγωρίες (π.χ. crystal) ενώ μετά η παρα-φιλολογία ξέφυγε και άρχισε ο καθένας να λέει ότι να ναι (π.χ. το κολλήσαν και με τους εξωγήινους και το 2012 κλπ. όλα αυτά τα θέματα τείνουν να κολλάνε εύκολα μεταξύ τους επειδή σαν έννοιες είναι πολύ γενικές και εντελώς αόριστες με κοινό παράγοντα το μεταφυσικό).
Τα παιδιά indigo δεν υπάρχουν. Τα παιδιά indigo τα \"δημιούργησε\" αυτός ο τύπος που βλέπεις στην photo. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν ξεχωριστά παιδιά (και ενήλικες). Απλά μετά το βιβλίο του κάποια παιδιά (αυθαίρετα ποια αν και κάποια από αυτά μπορεί να είναι \"σπεσιαλ\" με τον ένα η τον άλλο, μέσα-σε-απολύτως-φυσιολογικά-πλαίσια, τρόπο) απέκτησαν μια μεταφυσική υπόσταση και γίνανε τα \"εκλεκτά\" παιδιά indigo-\"το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του ανθρώπου\". Όλα αυτά για να πλουτίζουν και να δυναμώνουν αυτοί οι κύριοι την ίδια στιγμή που κάποια από αυτά τα παιδιά θα καταστρέφονται με τις γιγαντιαίες προσδοκίες των τρελο-νεο-εποχητων ιερέων τους.
Αυτό που έγραψες δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κείμενο με κάποιες έτσι ιδέες τύπου ιδεαλισμού με την λέξη \"αγάπη/αγαπώ/αγαπάς\" να επαναλαμβάνεται ανά μερικές λέξεις ώστε να μπορέσει να κρατήσει τον \"συναισθηματία\"-\"i-want-to-believe\",-φαν.
διάβασε αυτό
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%C E%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE %B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
βλέπεις?
Empneustis θα μπορούσες να γράψεις αυτό το κείμενο έτσι αυθαίρετα και να συζητηθεί. Και κάποιοι θα σχολιάζαν και θα λέγαν \"ωραία λόγια empneustis. Αλλά ως εκεί. Το γεγονός ότι αυτό το κείμενο το έμαθες εσύ και το παρέθεσες εδώ, δεν είναι λόγο του ότι κάποιος (κάποιο παιδί) ανακάλυψε κάποια βαθύτερη αγγελική και μεταφυσική αλήθεια, η κάποιο βαθύτερο νόημα αγάπης, αλλά γιατί ειπώθηκε δήθεν από ένα παιδί με \"μεταφυσικές\" και \"ιερές\" ιδιότητες. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι ιδιότητες τότε και εσύ αλλά και οι ποιο πολλοί στον κόσμο δεν θα δίναν ιδιαίτερη σημασία σε αυτά τα γραφόμενα.
Σκέψου αφού είχες διαβάσει για τον υποκειμενικό ιδεαλισμό η κάτι άλλο τέτοιο φιλοσοφικό, να είχες \"εμπνευση\" (χεχε) και να έγραφες κάτι ανάλογο με \"πολλή αγάπη\" μέσα. Αλήθεια, θα σου έδινε κανείς σημασία? Θα παρέθετε κάποιος αμερικανός το κείμενό σου σε ένα αμερικανικο forum? Όχι! Αν όμως ήσουν ο empneustis-indigo με την μπλε αύρα και τις mumbo-jumbo ψιονικές δυνάμεις ίασης τα πάντα-όλα ξέρω-γω τότε πιθανών να έκανες και αίρεση! Έτσι λειτουργούν αυτά και οι θρησκείες. Δυστυχώς
Εντάξει, τώρα βέβαια αν κάποια από αυτά βοηθάνε ψυχολογικά οκ. Αν και δεν θέλει και πολύ να γίνει κάποιος πιστός και φανατικός από κάποια ιδεολογία μέσω αυτού του μηχανισμού (επειδή ανακουφίζεται/ανταμείβεται από αυτήν μπορεί να γίνει και πρόμαχος/τυφλός ακόλουθός της). Έτσι γίνονται οι άνθρωποι μέλοι σε τόσες και τόσες αιρέσεις/cults όπως στους σαιεντολόγους. (και γενικότερα στις θρησκείες αλλά οκ δεν το λέμε...λολ)
04-04-2009, 23:18 #26
Ωραια τα λες Petran.
Χα σκεψου να πεσει κανα παιδι σε τιποτα βαρεμενους γονεις που νομιζουν οτι εκαναν παιδι Indigo...θα το κανουν σιγουρα πολυ \"σπεσιαλ\".
Μου θυμιζει την ιστορια με τους χορτοφαγους που σκοτωσαν το παιδι τους επειδη δεν το ετρεφαν σωστα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-04-2009, 02:23 #27
εχουμε φτασει στο τελος της δευτερης σελιδας και με στεναχωρει ενα πραγμα,το οτι εκτος απο μια εξαιρεση,κανενας δεν καταλαβε το ποσο βαθυ ειναι το νοημα του κειμενου,κανενας δεν σχολιασε το κειμενο,απλα σχολιαστηκε η ταμπελα,το οτι το εγραψε ενα ιντιγκο.περτραν δεκτο το μηνυμα σου δεν διαφωνω σε αυτο.διαφωνω ομως στο οτι το κειμενο ειναι πολυ πιο βαθυ απο το να γραφει απλα για αγαπη.τα βαθυτερα του μηνυματα ξεφευγουν απο μια απλη αναφορα.δεν ξερω αν ειναι κλεμενο η αν ειναι γνησιο κειμενο ενος ιντιγκο παντως εμενα το οτι λεει οτι τα παντα τα αντιλαμβανομαι σαν αντανακλαση του εαυτου μου μου λεει πολλα.δεν με ενδιαφερει αν το εγραψε παιδι η μεγαλος η οτιδηποτε.μπορεις να κρινεις κατι περτραν σχετικα με το κειμενο;κατι που δεν σου αρεσε η κατι που σου αρεσε;μεχρι στιγμης δεν εχεις μιλησει καθολου για αυτο.θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σου :)
05-04-2009, 04:46 #28
Originally posted by Empneustns
εχουμε φτασει στο τελος της δευτερης σελιδας και με στεναχωρει ενα πραγμα,το οτι εκτος απο μια εξαιρεση,κανενας δεν καταλαβε το ποσο βαθυ ειναι το νοημα του κειμενου,κανενας δεν σχολιασε το κειμενο,απλα σχολιαστηκε η ταμπελα,το οτι το εγραψε ενα ιντιγκο.περτραν δεκτο το μηνυμα σου δεν διαφωνω σε αυτο.διαφωνω ομως στο οτι το κειμενο ειναι πολυ πιο βαθυ απο το να γραφει απλα για αγαπη.τα βαθυτερα του μηνυματα ξεφευγουν απο μια απλη αναφορα.δεν ξερω αν ειναι κλεμενο η αν ειναι γνησιο κειμενο ενος ιντιγκο παντως εμενα το οτι λεει οτι τα παντα τα αντιλαμβανομαι σαν αντανακλαση του εαυτου μου μου λεει πολλα.δεν με ενδιαφερει αν το εγραψε παιδι η μεγαλος η οτιδηποτε.μπορεις να κρινεις κατι περτραν σχετικα με το κειμενο;κατι που δεν σου αρεσε η κατι που σου αρεσε;μεχρι στιγμης δεν εχεις μιλησει καθολου για αυτο.θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σου :)
Την ιδέα του κειμένου την βρήκα \"δανεισμένη\" από την υποκειμενική ιδεαλιστική φιλοσοφία που σου έδωσα και λινκ. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε κατά τύχη η αν όντως την \"δανείστηκαν\". Το κείμενο μπορώ να το εκτιμήσω καλλιτεχνικά αλλά όχι φιλοσοφικά η επιστημονικά γιατί απλούστατα θεωρώ τέτοιες απόψεις ξεπερασμένες και μη-ρεαλιστικές. Μου αρέσει η ιδέα ότι ο κόσμος όλος βρίσκεται στην συνείδησή μας και ότι από την στιγμή που αισθάνεσαι αγάπη τότε όλος ο κόσμος γίνεται αγάπη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι από την στιγμή που θα άισθάνεσαι αυτό ότι θα είναι και έτσι. Αυτή η ιδέα δεν ισχύει.
Πρώτον, το γεγονός ότι αντιλαμβάνομαι τον empneusths μόνο μέσω του δικού μου μυαλού, δεν σημαίνει ότι θα ταυτίσω αυτό που αντιλαμβάνομαι (empneusths) με το μυαλό μου (εγώ). Άλλο το αντικείμενο πρως αντίληψη και άλλο αυτός που το αντιλαμβάνεται. Δεύτερον, το γεγονός ότι αντιλαμβάνομαι τον empneusths μέσω του δικού μου πρίσματος αγάπης (η μίσους η οποιοδήποτε συναισθήματος for that matter) δεν κάνει και τον empneusths ον αγάπης. Μπορεί τον empneusths να τον αντιλαμβάνομαι ως αγάπη αλλά αντικειμενικά και ουσιαστικά να ξεχειλίζει από κακία. Όπως και να το κάνουμε, ο κόσμος δεν είναι στο μυαλό μας αλλά εκεί έξω, με το μυαλό μας να έχει τον ρόλο του διερμηνέα (και όχι του κατασκευαστή).
Είτε το θέλουμε είτε όχι, υπάρχουν αντικειμενικά πράγματα που γίνονται έξω από τον έλεγχό μας, τη νόηση και τα συναισθήματά μας. Όπως και να το κάνουμε ο ιδεαλισμός αν και ιδεατός ,είναι ξεπερασμένος σαν τρόπος σκέψης.
Πέρα από αυτό το θεωρώ ανούσιο να διαβάσει κάποιος indigo και να μην ψάξει τις διάφορες φιλοσοφίες που έχουν διατυπώσει τέτοιες ιδέες κατα καιρούς. Τι δηλαδή, επειδή το είπε το \"μαγικό παιδί των αγγέλων\" θα πάω και θα το διαβάσω? Τόση φιλοσοφία και επιστήμη υπάρχει εκεί έξω γιατί να διαβάσω μια τέτοια ψευδο-φιλοσοφικά μασκαρεμένη γλυκανάλατη new-age πρόζα? Σοβαρά το νόημα του κειμένου μου θύμισε την φιλοσοφία του ιδεαλισμού, του heidegger (φαινομενολογία) και άλλων που έχω διαβάσει περιστασιακά μόνο που αυτοί γράφαν πολύ ποιο βαθιά και ουσιαστικά. Καλύτερα να ψάχνουμε ποιο ουσιαστικά πράγματα και όχι τέτοιες wannabe θρησκειολογίες αυτό πιστεύω empnesths.
05-04-2009, 12:07 #29
αν θελεις μπορεις να παραθεσεις καποιο κειμενο που σου εκανε εντυπωση σχετικο με το ολο θεμα(του κειμενου,οχι του ιντιγκο) ωστε να εχουμε πολυγνωμια ...
06-04-2009, 01:43 #30
Δεν καταλαβαίνω πιο είναι το νόημα του κειμένου. Αν μπορεί κάποιος με απλά λόγια ας μου εξηγήσει παρακαλώ.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία