Θεραπεία αγχους - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 94
    Senior Member
    Το cipralex το επερνα για σχεδόν ένα χρόνια το εφτασα μέχρι 15 mg και αφού ένιωσα αρκετά καλα αποφασίσαμε με τον γιατρίνα το αποσύρουμε. Μετά την οριστική απόσυρση λοιπον σε δυο μηνες επανήλθαν ολα αυπνιες αρνητικές σκεψεις απαισιοδοξία φοβίες κτλ. Δυστυχως από την εμπειρία μου έχω δει ότι ένα πολυ μεγάλο ποσοστό υποτροπιάσει μετά την διακοπη

Senior Member
    Quote Originally Posted by tselpemts View Post
    Ladose και zyprexa 2,5 mg παίρνω εγώ.Ξεκινησα με ladose το οποίο μετα από 1,5 μήνα με βοήθησε ελάχιστα και μετα μου πρόσθεσε ο γιατρός το zyprexa.Την 5η μέρα με το zyprexa ξεκινησα να βλέπω τεράστια διαφορά και έγινα άλλος άνθρωπος.Οπως είπε και η κοπέλα δεν ξέρω τι θα γίνει όταν χρειαστεί να το κόψω.
    Αν θυμαμαι καλα και Εσυ έχεις εμπειρίες με διακοπη αγωγής και υποτροπές ..... όταν ξεκινησες την αγωγή που περνεις τωρα επερνες και κάποια αγχολυτικά;; Γιατί εμενα ο γιατρος μου έδωσε μόνο το εφεξορ και τρωω φρικες ειμαι στην πρωτη βδομαδα ακομα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Dm89 View Post
    Αν θυμαμαι καλα και Εσυ έχεις εμπειρίες με διακοπη αγωγής και υποτροπές ..... όταν ξεκινησες την αγωγή που περνεις τωρα επερνες και κάποια αγχολυτικά;; Γιατί εμενα ο γιατρος μου έδωσε μόνο το εφεξορ και τρωω φρικες ειμαι στην πρωτη βδομαδα ακομα
    Ξεκινησα με λαντοζ και ζαναξ.Δυσκολο πολύ να παίρνεις μόνο αντικταθλιπτικο στην αρχή της θεραπείας.Πλεον έκοψα το ζαναξ χωρίς στερητικά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by tselpemts View Post
    Ξεκινησα με λαντοζ και ζαναξ.Δυσκολο πολύ να παίρνεις μόνο αντικταθλιπτικο στην αρχή της θεραπείας.Πλεον έκοψα το ζαναξ χωρίς στερητικά.
    Ναι ρε φιλε ισχυει αυξάνουν παρα πολυ το αγχος και εμενα προσωπικα με κάνουν φουλ παρενεργειες όπως ζάλη ναυτία ημικρανίες γαστρεντερικά. Δεν ξερω γιατί επέλεξε να μην μου δώσει αγχολυση. Εσενα πόσες μερες σε εκανε παρενεργειες ;;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Dm89 View Post
    Ναι ρε φιλε ισχυει αυξάνουν παρα πολυ το αγχος και εμενα προσωπικα με κάνουν φουλ παρενεργειες όπως ζάλη ναυτία ημικρανίες γαστρεντερικά. Δεν ξερω γιατί επέλεξε να μην μου δώσει αγχολυση. Εσενα πόσες μερες σε εκανε παρενεργειες ;;;
    Δεν μου έκανε ή τουλάχιστον δεν κατάλαβα κάτι γιατί έπαιρνα ζαναξ πρωί 0,25 βράδυ 0,5

Senior Member
    Για ποσό καιρό το Xanax φιλε;;

Member
    Παιδιά σας εδωσαν και αγχολυτικά ε? Εμενα τπτ, την πρώτη εβδομάδα τα είδα όλα με το ablilify και το enlift παρόλο που τα παιρνα στην ελάχιστη δόση και τα 2 (0,5 και 5mg αντίστοιχα). Μου είχαν φέρει ταχυκαρδίες και ακαθησία. Μετά τη βδομάδα ήμουν μια χαρά, κανένα σύμπτωμα. Μου είχε απλά προτείνει ο γιατρός να παίρνω εναλλάξ στην αρχή μια το ένα μια το άλλο ή να διακόπτω τελείως για μια μέρα και να συνεχίζω. Μπορώ να πω ότι απέδωσε. Το ζαναξ το φοβήθηκα να το πάρω λόγω του ότι έχω ακούσει ότι είναι πολύ εθιστικό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kartpal View Post
    Παιδιά σας εδωσαν και αγχολυτικά ε? Εμενα τπτ, την πρώτη εβδομάδα τα είδα όλα με το ablilify και το enlift παρόλο που τα παιρνα στην ελάχιστη δόση και τα 2 (0,5 και 5mg αντίστοιχα). Μου είχαν φέρει ταχυκαρδίες και ακαθησία. Μετά τη βδομάδα ήμουν μια χαρά, κανένα σύμπτωμα. Μου είχε απλά προτείνει ο γιατρός να παίρνω εναλλάξ στην αρχή μια το ένα μια το άλλο ή να διακόπτω τελείως για μια μέρα και να συνεχίζω. Μπορώ να πω ότι απέδωσε. Το ζαναξ το φοβήθηκα να το πάρω λόγω του ότι έχω ακούσει ότι είναι πολύ εθιστικό.
    Ούτε εμενα με έχει δώσει αγχολυτικό περνω μόνο το εφεξορ και ειμαι στην 5 μερα αυξάνει παρα πολυ το αγχος και με φέρνει ζάλη και θωλουρα έχω παρατηρήσει χθες και προχθες ότι και εμενα το βραδυ σαν να καταλαγιάζουν λιγο τα συμπτώματα

Banned
    Ναι πρώτη φορά. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν χρειαστεί να τα σταματήσω. Ο γιατρός μου είπε ότι τα χρειάζομαι για ένα εξάμηνο μέχρι το πολύ ένα χρόνο. Μετά μου είπε ο οργανισμός και το μυαλό συνηθίζουν και δεν ξαναγυρνάς εύκολα στην παλιά κατάσταση.
    Εσυ δλδ ήσουν καλά για 2 μήνες και μετά επανήλθες πάλι στην αρχική κατάσταση? Πόσο καιρό έπαιρνες το cipralex?
    Μου φαίνεται λέει χαζομάρες ο γιατρός. Σόρυ κιόλας.απαξ κ μπεις σ αυτό το δρόμο δε βγαίνεις ευκολα

Senior Member
    Quote Originally Posted by el.gre View Post
    Μου φαίνεται λέει χαζομάρες ο γιατρός. Σόρυ κιόλας.απαξ κ μπεις σ αυτό το δρόμο δε βγαίνεις ευκολα
    Εννοείς ότι πρέπει να είσαι παντα σε αγωγή συντήρησης για να είσαι καλα;;

Marilou
    Guest
    Ναι πρώτη φορά. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν χρειαστεί να τα σταματήσω. Ο γιατρός μου είπε ότι τα χρειάζομαι για ένα εξάμηνο μέχρι το πολύ ένα χρόνο. Μετά μου είπε ο οργανισμός και το μυαλό συνηθίζουν και δεν ξαναγυρνάς εύκολα στην παλιά κατάσταση.
    Εσυ δλδ ήσουν καλά για 2 μήνες και μετά επανήλθες πάλι στην αρχική κατάσταση? Πόσο καιρό έπαιρνες το cipralex?
    Πολυ σωστά σου είπε ο γιατρός σου!
    Ετι ξεκινάει η φαρμακευτική αγωγή με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να ξεκινήσεις και ψυχοθεραπεία για να βρεις την πηγή που σου προκαλεί ολη αυτή την κατάσταση .
    Η μικρότερη περίοδος φαρμακευτικης αγωγής είναι έξι μήνες και από εκεί και πέρα αποφασίζεις σε συνεργασία με τον γιατρό σου πότε θα γίνει η σταδιακή μείωση με σκοπό την διακοπή.
    Να ξέρεις όμως ότι από μόνα τους τα χάπια δεν κάνουν δουλειά ,Για να μπορείς να μπεις στην φάση διακοπής πρέπει να έχεις μάθει να διαχειριζεσαι απο μόνη σου τις δύσκολες μέρες .
    Τα χάπια άπλα σου δίνουν μια οργανική ώθηση να ξαναγίνεις λειτουργικός και μια σχετική ηρεμία και ευεξία!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marilou View Post
    Πολυ σωστά σου είπε ο γιατρός σου!
    Ετι ξεκινάει η φαρμακευτική αγωγή με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να ξεκινήσεις και ψυχοθεραπεία για να βρεις την πηγή που σου προκαλεί ολη αυτή την κατάσταση .
    Η μικρότερη περίοδος φαρμακευτικης αγωγής είναι έξι μήνες και από εκεί και πέρα αποφασίζεις σε συνεργασία με τον γιατρό σου πότε θα γίνει η σταδιακή μείωση με σκοπό την διακοπή.

Να ξέρεις όμως ότι από μόνα τους τα χάπια δεν κάνουν δουλειά ,Για να μπορείς να μπεις στην φάση διακοπής πρέπει να έχεις μάθει να διαχειριζεσαι απο μόνη σου τις δύσκολες μέρες .
    Τα χάπια άπλα σου δίνουν μια οργανική ώθηση να ξαναγίνεις λειτουργικός και μια σχετική ηρεμία και ευεξία!
    Μαριλου δεν πρέπει ομως να ηρεμήσεις λιγο με την αγωγή να στρώσεις δηλαδή για να πας να το ψάξεις με τον ψυχολόγο;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by el.gre View Post

Ακριβως ετσι ειναι , μην μπλεξεις με ψυχιατρους ....... και χαπακια .........

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ακριβως ετσι ειναι , μην μπλεξεις με ψυχιατρους ....... και χαπακια .........
    Μακ ρε φιλε γιατί το λες αυτο;;; Εμενα την πρωτη φορά που μου έσκασε η διαταραχή προσπαθούσε 5 μηνες με ψυχοθεραπεία ο γιατρος δεν μου έδινε αγωγή και όταν είδαμε ότι δεν μπορω να βοηθηθώ μου έδωσε το cipralex και με είχε βοηθήσει παρα πολυ όχι τόσο για την θεραπεία της όλης κατάστασης αλλά τουλάχιστον ημουν λειτουργικότατος και δεν φρικαρα. Αλλά αν είναι να καταλήξεις μη λειτουργικός γιατί να μην βοηθηθείς;;

Banned
    Εγώ πάντως παίρνω αντικαταθληπτικα από το 2006 κ όπως το βλέπω όχι μόνο δεν τα κόβω αλλά ο γιατρός μου έχει πρωτεΐνες αρκετές φορές να πάρω αριπιπραζολη νομίζω το abilify είναι δεν είμαι σίγουρη. Απλά πιστεύω ότι είναι τρομερά δύσκολο κάποια στιγμή να είσαι λειτουργικός χωρίς τα φάρμακα. Νομίζω θα τα παίρνω όλη μου τη ζωη

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast