Θεραπεία αγχους - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 94
    Senior Member
    Quote Originally Posted by el.gre View Post
    Εγώ πάντως παίρνω αντικαταθληπτικα από το 2006 κ όπως το βλέπω όχι μόνο δεν τα κόβω αλλά ο γιατρός μου έχει πρωτεΐνες αρκετές φορές να πάρω αριπιπραζολη νομίζω το abilify είναι δεν είμαι σίγουρη. Απλά πιστεύω ότι είναι τρομερά δύσκολο κάποια στιγμή να είσαι λειτουργικός χωρίς τα φάρμακα. Νομίζω θα τα παίρνω όλη μου τη ζωη
    Ποιο είναι το δικό σου προβλημα φιλε/η αγχος;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Dm89 View Post
    Μακ ρε φιλε γιατί το λες αυτο;;; Εμενα την πρωτη φορά που μου έσκασε η διαταραχή προσπαθούσε 5 μηνες με ψυχοθεραπεία ο γιατρος δεν μου έδινε αγωγή και όταν είδαμε ότι δεν μπορω να βοηθηθώ μου έδωσε το cipralex και με είχε βοηθήσει παρα πολυ όχι τόσο για την θεραπεία της όλης κατάστασης αλλά τουλάχιστον ημουν λειτουργικότατος και δεν φρικαρα. Αλλά αν είναι να καταλήξεις μη λειτουργικός γιατί να μην βοηθηθείς;;
    Για ψυχοθεραπεια , συμφωνω , και για ψυχολογους .............................., αν παθαινα τωρα κτθλψη η αγχος , σε ψυχολογο θα πηγαινα , δλδ . στερνη μου γνωση να σειχα πρωτα ............... αλλα επειδη εχω παρει ΟΟΟΟΟΟΟΛΑ τα χαπακια τα αντικαταθλιπτικα , και απο κανενα δεν βοηθηθηκα , ειμαι πλεον εναντιον ........... το μονο που σου κανυν , ειναι να σε κανουν απαθη , οποτε δεν αισθανεσαι τιποτα , ουτε και ιδιαιτερη κτθλψη φυσικα , γι αυτο και σου αφαιρουν την σεξουαλικη διαθεση , σαν παρενεργεια ,..........τωρα αν εσυ θες να παιρνεις , ειναι δικαιωμα σου , απο μενα μακρια τα ' φαρμακα ' αυτα ....... και ειμαι μη λειτουργικος , παρα τα παλιοφαρμακα , αλλα οχι φρικαρισμενος , επειδη ειμαι ψυχραιμος ......

Banned
    Ποιο είναι το δικό σου προβλημα φιλε/η αγχος;;
    Ιδεοψυχαναγκαστικη νεύρωση αλλά παν ξατω τα ίδια είναι. Έχω πολύ άγχος όταν πρέπει να βγω απ το σπίτι. Σήμερα πήγα μια βόλτα με μια φίλη κ πριν βγω πήρα κι ένα ζαναξ

Senior Member
    Σε ο,τι αφορά τις παρενέργειες του cipralex που με ρώτησες: ζάλη, θολούρα, μειωμένη λίμπιντο, αδράνεια... στην αρχή το έπαιρνα το μεσημέρι αλλά επειδή δεν με βόλευε (μια μέρα με το ζόρι έφτασα σπίτι απ'την υπνηλία) άρχισα να το παίρνω βράδυ αλλά έτσι παρετεινα το χρονικό διάστημα των παρενεργειών... με βοήθησε στο αγχος και όσο το έπαιρνα ένα δερματολογικό μου ψυχοσωματικό είχε εξαφανιστεί αλλά δεν το άντεχα... γενικά είχε αργήσει να δουλέψει και στο αγχος και στη διάθεση... για τον ύπνο μέχρι να δράσει έπαιρνα xanax. Μίλα με τον γιατρό σου για το αγχος...

Banned
    Τελικά αυτό το cipralex σε κάθε οργανισμό επιδρά διαφορετικά. Εγώ δεν είχα ποτέ θέμα

Senior Member
    Ιδεοψυχαναγκαστικη νεύρωση αλλά παν ξατω τα ίδια είναι. Έχω πολύ άγχος όταν πρέπει να βγω απ το σπίτι. Σήμερα πήγα μια βόλτα με μια φίλη κ πριν βγω πήρα κι ένα ζαναξ
    Όταν είσαι στο σπιτι δηλαδή δεν έχεις αγχος;;

Marilou
    Guest
    Μαριλου δεν πρέπει ομως να ηρεμήσεις λιγο με την αγωγή να στρώσεις δηλαδή για να πας να το ψάξεις με τον ψυχολόγο;;
    Ετσι ακριβώς !δίνεις λίγο χρόνο στον οργανισμό σου να συνηθίσει όλο αυτό και να αρχίσει να δουλεύει η αγωγή και ξεκινάς παράλληλα και την θεραπεία. Άλλωστε οι πρώτες μέρες είναι λιγάκι δύσκολες αλλά κάνεις πολύ υπομονή.

Μην ξεχνάμε όμως ότι ο κάθε οργανισμός λειτουργεί σαν μονάδα με αυτά τα χάπια...Δέκα άτομα να πάρουν το ίδιο χάπι ,δέκα διαφορετικές αντιδράσεις θα ακούσεις ...

Senior Member
    [QUOTE=Macgyver;1128061]Για ψυχοθεραπεια , συμφωνω , και για ψυχολογους .............................., αν παθαινα τωρα κτθλψη η αγχος , σε ψυχολογο θα πηγαινα , δλδ . στερνη μου γνωση να σειχα πρωτα ............... αλλα επειδη εχω παρει ΟΟΟΟΟΟΟΛΑ τα χαπακια τα αντικαταθλιπτικα , και απο κανενα δεν βοηθηθηκα , ειμαι πλεον εναντιον ........... το μονο που σου κανυν , ειναι να σε κανουν απαθη , οποτε δεν αισθανεσαι τιποτα , ουτε και ιδιαιτερη κτθλψη φυσικα , γι αυτο και σου αφαιρουν την σεξουαλικη διαθεση , σαν παρενεργεια ,..........τωρα αν εσυ θες να παιρνεις , ειναι δικαιωμα σου , απο μενα μακρια τα ' φαρμακα ' αυτα ....... και ειμαι μη λειτουργικος , παρα τα παλιοφαρμακα

Μακ φιλε σέβομαι την άποψη σου εγώ έχω βιώσει τα αποτελέσματα της θεραπείας και ναι έχεις δικαιο σε καταστείλει ολα τα συναισθηματα αλλά έχω φιλο ο οποίος με την βοήθεια αυτών παντρεύτηκε εκανε παιδια και συντηρεί την οικογένεια του και τους υπεραγαπάει ενώ όταν τον έπιασε δεν μπορούσε ούτε να πάει στην τουαλετα

Member
    Ούτε εμενα με έχει δώσει αγχολυτικό περνω μόνο το εφεξορ και ειμαι στην 5 μερα αυξάνει παρα πολυ το αγχος και με φέρνει ζάλη και θωλουρα έχω παρατηρήσει χθες και προχθες ότι και εμενα το βραδυ σαν να καταλαγιάζουν λιγο τα συμπτώματα
    Ναι έτσι ακριβώς γινόταν και σε μένα, το βράδυ καταλάγιαζαν τα συμπτώματα και ευτυχώς κοιμόμουν.
    Μην αγχώνεσαι καθόλου, μετά τη βδομάδα θα υποχωρήσουν όλα. Εγω τον πρώτο καιρό επειδή μου έπεφταν βαριά και τα 2 φάρμακα ταυτόχρονα έπαιρνα μόνο το abilify και μετά τις 2 εβδομάδες ξεκίνησα ξανά το enlift και δεν είχα πρόβλημα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kartpal View Post
    Ναι έτσι ακριβώς γινόταν και σε μένα, το βράδυ καταλάγιαζαν τα συμπτώματα και ευτυχώς κοιμόμουν.
    Μην αγχώνεσαι καθόλου, μετά τη βδομάδα θα υποχωρήσουν όλα. Εγω τον πρώτο καιρό επειδή μου έπεφταν βαριά και τα 2 φάρμακα ταυτόχρονα έπαιρνα μόνο το abilify και μετά τις 2 εβδομάδες ξεκίνησα ξανά το enlift και δεν είχα πρόβλημα.
    Επερνες και αγχολυση;;

Member
    Μου φαίνεται λέει χαζομάρες ο γιατρός. Σόρυ κιόλας.απαξ κ μπεις σ αυτό το δρόμο δε βγαίνεις ευκολα
    Λες δλδ να μην μπορώ να τα σταματήσω μετά? Μου είπε με σιγουριά ο γιατρός ότι θα τα παίρνω το πολύ 1 χρόνο. Τι μπορεί να συμβεί κατα τη διακοπή? Το χειρότερο φαντάζομαι είναι να επανέλθω στην αρχική κατάσταση. Μπορεί να γίνω και χειρότερα? Σου έχει συμβεί εσένα κάτι τέτοιο?

Member
    Επερνες και αγχολυση;;
    Όχι τπτ. Δεν μου πρότεινε ποτέ ζάναξ ή κάτι σχετικό. Μόνο το κόλπο κάναμε με την διακοπή για 1 μέρα και το να τα παίρνω εναλλάξ

Member
    Quote Originally Posted by Marilou View Post
    Πολυ σωστά σου είπε ο γιατρός σου!
    Ετι ξεκινάει η φαρμακευτική αγωγή με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να ξεκινήσεις και ψυχοθεραπεία για να βρεις την πηγή που σου προκαλεί ολη αυτή την κατάσταση .
    Η μικρότερη περίοδος φαρμακευτικης αγωγής είναι έξι μήνες και από εκεί και πέρα αποφασίζεις σε συνεργασία με τον γιατρό σου πότε θα γίνει η σταδιακή μείωση με σκοπό την διακοπή.
    Να ξέρεις όμως ότι από μόνα τους τα χάπια δεν κάνουν δουλειά ,Για να μπορείς να μπεις στην φάση διακοπής πρέπει να έχεις μάθει να διαχειριζεσαι απο μόνη σου τις δύσκολες μέρες .
    Τα χάπια άπλα σου δίνουν μια οργανική ώθηση να ξαναγίνεις λειτουργικός και μια σχετική ηρεμία και ευεξία!
    Ναι το ξέρω έχεις απόλυτο δίκιο σ αυτό. Κάνω και ψυχοθεραπεία, την είχα ξεκινήσει ενα 6μηνο πριν πάρω τα φάρμακα και δεν έβλεπα μεγάλη διαφορά. Τώρα είμαι σε θέση να διαχειριστώ αυτά που μου λέει ο ψυχολόγος πολύ καλύτερα. Απλά συνειδητοποίησα ότι τελευταία δεν εχω ιδιαιτερα συναισθήματα. Ό,τι και να γίνεται είμαι ήρεμη και απαθής σε σημείο αναισθησίας. Δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό. Απ τη μία δεν πληγώνομαι πια, απ την άλλη δεν αισθάνομαι έντονα πράγματα όπως πριν για κανέναν και αυτό με ανησυχεί λιγάκι. Θα δείξει...

Senior Member
    Quote Originally Posted by kartpal View Post
    Όχι τπτ. Δεν μου πρότεινε ποτέ ζάναξ ή κάτι σχετικό. Μόνο το κόλπο κάναμε με την διακοπή για 1 μέρα και το να τα παίρνω εναλλάξ
    Ούτε εμενα με έδωσε και του το πρότεινα και μου είπε όχι και παθαίνω κρίσεις άγχους.
    Μιλησα μαζι του και μου είπε αναμενομενο και να φανταστείς υποτίθεται ειμαι και εμπειρος γιατί είναι η δεύτερη φορά που ξεκινάω αγωγη

Member
    Ούτε εμενα με έδωσε και του το πρότεινα και μου είπε όχι και παθαίνω κρίσεις άγχους.
    Μιλησα μαζι του και μου είπε αναμενομενο και να φανταστείς υποτίθεται ειμαι και εμπειρος γιατί είναι η δεύτερη φορά που ξεκινάω αγωγη
    Ναι καταλαβαίνω. Πρότεινε του να δοκιμάσεις αυτό που σου είπα μήπως σε βοηθήσει και σένα. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο.. Μήπως η δόση που σου είπε να ξεκινήσεις είναι λίγο μεγάλη και γι αυτό σε δυσκολεύει τόσο?

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast