Θεραπεία αγχους - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 94
    Member
    Quote Originally Posted by Dm89 View Post
    Χαχαχχαχ αα ρε ανξιους βρήκες και το κατάλληλο παράδειγμα Μαθηματικός ειμαι. Δημάδη Εσυ σαν ποιο έμπειρη τι μου προτείνεις αφού ηρεμησω να παω λιγο να το δουλέψω με κάποιον ψυχοθεραπευτή να βρω τι το προκαλεί;; ( Συγκεκριμένα ο γιατρος μου όταν τον ειπα γιατί υποτροπίασα ενώ είχα στρώσει μου είπε τα φαντάσματα για να εξαλειφθούν πρέπει να τα βγάλουμε στο φως)
    Συμφωνώ με αυτό που σου είπε ο/η ανξιους. Αυτο μου λεει και ο δικος μου ψυχολογος. Αν οι σκεψεις σου δεν βγουν πρωτα στο φως, δλδ δεν γίνουν ορατές από σένα δεν θα ξεπερασεις ποτέ τα προβληματα σου. Τα χάπια απλά μας κρατάνε ήρεμους και χωρίς άγχος ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα θέματα μας. Μόνο ο συνδυασμός φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπείας μπορεί να βοηθήσει πραγματικά. Η ποιότητα των σκέψεων μας είναι αυτή που μας κρατάει πισω. Δες τι είναι αυτό που φοβάσαι. Δες το κατάματα και ας πιάσεις πάτο. Μετά θα ξεκινήσει σταδιακά η ανοδική πορεία.

Member
    Εγώ όπως έχω ξαναπεί είναι η δεύτερη μου φορά. Διαταραχή άγχους να φανταστείς ούτε τηλεοραση δεν μπορω κάποιες φορες να δω με αγχώνουν αυτά που βλεπω αυπνιες εξάρσεις άγχους πραγματα που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο μη λειτουργικό. Ακομα και να οδηγήσω φοβόμουν να φανταστείς ποιος εγώ;;
    Προσπάθησε να αναλύσεις τις σκέψεις σου. Δλδ τι είναι αυτό που σκέφτεσαι και σε κρατάει άυπνο. Φοβάσαι πχ τον θάνατο? Την απόρριψη? Την αποτυχία? Τι... Και τι το τόσο καταστροφικό θα γίνει αν κάποιος σε απορρίψει? Τι σημαίνει αυτό για σένα? Αν τα βάλεις όλα σε σειρά με απόλυτη ειλικρίνεια στον εαυτό σου θα καταλήξεις στο πως βλέπεις εσύ εσένα. Εγω είχα καταλήξει ότι τελικά εγω με απέρριπτα. Εγω είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση λόγω κάποιων συμβάντων στην παιδική μου ηλικία και αυτά είναι που μου προκαλούν όλο το άγχος. Θέλει δουλειά και υπομονή. Συνήθως η ρίζα αυτών των προβλημάτων είναι η χαμηλή αυτοπεποίθηση. Κουράγιο και υπομονή. Όταν βγουν στο φως απαλύνονται όλα. Σχεδόν τπτ απο αυτά που πιστεύουμε δεν είναι αλήθεια. Εμεις άθελα μας τα προκαλούμε σε εμάς και μετά τα πιστεύουν και οι άλλοι.

Senior Member
    Eπειδη γυρισα μολις απο νοσοκομειο, ειχα παει σε νευρολογο, μου ειπε οτι τα αγχολυτικα μακροπροθεσμα σε χαζευουν, ας πουμε , επηρρεαζουν δλδ . την μνημη σου ........

Member
    Εγώ όπως έχω ξαναπεί είναι η δεύτερη μου φορά. Διαταραχή άγχους να φανταστείς ούτε τηλεοραση δεν μπορω κάποιες φορες να δω με αγχώνουν αυτά που βλεπω αυπνιες εξάρσεις άγχους πραγματα που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο μη λειτουργικό. Ακομα και να οδηγήσω φοβόμουν να φανταστείς ποιος εγώ;;
    Α επίσης τι είναι αυτό που σε φοβίζει στην οδήγηση? Μήπως τρακάρεις? Φοβάσαι ότι θα έχεις κάποιο σοβαρό τροχαιο που θα επηρεάσει την υγεία σου ή την υγεία κάποιου άλλου? Είχες ποτέ στο πρελθόν κάποιο ατύχημα που σε φόβισε?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Eπειδη γυρισα μολις απο νοσοκομειο, ειχα παει σε νευρολογο, μου ειπε οτι τα αγχολυτικα μακροπροθεσμα σε χαζευουν, ας πουμε , επηρρεαζουν δλδ . την μνημη σου ........
    Βρε μακ παιζει ρολο η ποσοτητα που εχεις παρει...
    αν παρεις με ρεγουλο για 2 μηνες ειναι δυνατον να πειραξει την μνημη?εγω εχω παρει απο 17 χρονων σε καθε επεισοδιο κ ειμαι 41 κ εργαζομαι σε εταιρια εχω απειρες ευθυνες κ δεν ξεχναω κατι..οκ...μπορει να ξεχασω κανα ονομα καμια λεξη οταν θα ειμαι πολυ κουρασμενη η απασχολημενη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kartpal View Post
    Α επίσης τι είναι αυτό που σε φοβίζει στην οδήγηση? Μήπως τρακάρεις? Φοβάσαι ότι θα έχεις κάποιο σοβαρό τροχαιο που θα επηρεάσει την υγεία σου ή την υγεία κάποιου άλλου? Είχες ποτέ στο πρελθόν κάποιο ατύχημα που σε φόβισε?
    Ξερει τι γενικα με φοβίζει το γεγονός να μείνω μόνος μαλλον επειδή το αγχος είναι έντονη ψυχολογική δυσφορια και υποσυνείδητα δεν θες να είσαι μόνος εκείνη την στιγμη. Δεν ξερωω.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    αν παρεις με ρεγουλο για 2 μηνες ειναι δυνατον να πειραξει την μνημη?εγω εχω παρει απο 17 χρονων σε καθε επεισοδιο κ ειμαι 41 κ εργαζομαι σε εταιρια εχω απειρες ευθυνες κ δεν ξεχναω κατι..οκ...μπορει να ξεχασω κανα ονομα καμια λεξη οταν θα ειμαι πολυ κουρασμενη η απασχολημενη.
    Ανξιους μια ερώτηση ακομα ο ύπνος θα στρώσει;;; Δηλαδή να ξυπνάμε σαν άνθρωποι και όχι τσιτωμένοι;;; Και επίσης Εσυ τωρα είσαι τελειως καλα;;

Senior Member
    Για 2 μηνες δεν πειραζει , δεν αναφερομαι σε τετοιες περιπτωσεις , φυσικα .........εγω ομως που αρχισα να παιρνω ζαναξ το 2002 , πολλα με τις ευλογιες των εγκληματιων γιατρων που μου ταγραφαν , τοτε δεν ηξερα περι τινος επροκειτο, οπως τωρα , αλλα προσπαθω να γλυτωσω οποιονδηποτε διαβαζει αυτο το ποστ......................και με δικη μου προσωπικη προσπαθεια καταφερα να μειωσω τα ζαναξ στα 3/μερα .............ναι καλα διαβασατε , με την δραστικη μειωση πηγα στα 3/μερα .......και πριν την αυτοανοση επιληψια που επαθα , ειχα απιστευτη μνημη ..........τωρα ομως μετα την αυτοανοση επιληψια , στα 59 μου , η μνημη μου ρεταρει .........
    Last edited by Macgyver; 27-08-2020 at 21:23.

Senior Member
    Ανξιους μια ερώτηση ακομα ο ύπνος θα στρώσει;;; Δηλαδή να ξυπνάμε σαν άνθρωποι και όχι τσιτωμένοι;;; Και επίσης Εσυ τωρα είσαι τελειως καλα;;
    Ναι φυσικά μετά νιώθεις εντελώς κανονικά στρώνουν όλα.. είσαι να να μη το περασες ποτε αυτό κ δεν θα θυμάσαι πως ήσουν τόσο χάλια.. Δεν θα μπορείς να το κτλβς.. Εγώ τώρα σκέφτομαι μα καλά γτ είχα τόσο άγχος? Τι φοβόμουν τόσο πολυ? Πως γίνεται να φοβάμαι τόσο πολυ.. Εγώ σκέψου από το πιλυ άγχος κ την τσίτα κατουρηθηκα πανω Μ στο κρεβάτι ξυπνια... Μιλάμε για το απόλυτο χάος.. Αν μπορουσα να μοιραστω βίντεο εδώ θα σας έβαζα ένα βίντεο που με. Τράβηξα μς τους σπασμούς να πάθετε σοκ..
    Τώρα είναι εντελώς καλά κ κάτι παραπανω απο καλά..
    Απλά όταν συμβεί κάτι κ ταραχτω πχ έχασα το σκυλακι μου κ το έψαχνα (το βρηκα/) αλλά όσο το έψαχνα έκλεισε ο λαιμός Μ κ με έπνιγε κ είχα ταχυπνοια.. Αυτό είναι καινουριο.. Παλιά ετρεμα σε ταραχή τώρα πια δεν τρεμω.. Παθαίνω αυτό το κουλό.. Αλλά μόνο σε κακή στιγμή.. Κ μετα περναει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Για 2 μηνες δεν πειραζει , δεν αναφερομαι σε τετοιες περιπτωσεις , φυσικα .........εγω ομως που αρχισα να παιρνω ζαναξ το 2002 , πολλα με τις ευλογιες των εγκληματων γιατρων που μου ταγραφαν , τοτε δεν ηξερα περι τινος επροκειτο, σαν τωρα , προσπαθω να γλυτωσω οποιονδηποτε διαβαζει αυτο το ποστ......................και με δικη μου προσωπικη προσπαθεια καταφερα να μειωσω τα ζαναξ στα 3/μερα .............ναι καλα διαβασατε , με την δραστικη μειωση πηγα στα 3/μερα .......και πριν την αυτοανοση επιληψια που επαθα , ειχα απιστευτη μνημη ..........τωρα ομως μετα την αυτοανοση επιληψια , στα 59 μου , η μνημη μου ρεταρει .........
    Μακ μου εχω διαβάσει το μνμ σου αλλά κάτι έχει γίνει κ δεν μπορώ να απαντήσω σε μήνυμα.. Μάλλον πρεπει να σβήσω τα μνμτα μου..
    Αυτό με την μνήμη μήπως είναι παροδικο? Ξεκινά να κάνεις ασκήσεις πχ σταυρόλεξα μη το αφήσεις. Είσαι νέος..

Senior Member
    Ναι φυσικά μετά νιώθεις εντελώς κανονικά στρώνουν όλα.. είσαι να να μη το περασες ποτε αυτό κ δεν θα θυμάσαι πως ήσουν τόσο χάλια.. Δεν θα μπορείς να το κτλβς.. Εγώ τώρα σκέφτομαι μα καλά γτ είχα τόσο άγχος? Τι φοβόμουν τόσο πολυ? Πως γίνεται να φοβάμαι τόσο πολυ.. Εγώ σκέψου από το πιλυ άγχος κ την τσίτα κατουρηθηκα πανω Μ στο κρεβάτι ξυπνια... Μιλάμε για το απόλυτο χάος.. Αν μπορουσα να μοιραστω βίντεο εδώ θα σας έβαζα ένα βίντεο που με. Τράβηξα μς τους σπασμούς να πάθετε σοκ..
    Τώρα είναι εντελώς καλά κ κάτι παραπανω απο καλά..
    Απλά όταν συμβεί κάτι κ ταραχτω πχ έχασα το σκυλακι μου κ το έψαχνα (το βρηκα/) αλλά όσο το έψαχνα έκλεισε ο λαιμός Μ κ με έπνιγε κ είχα ταχυπνοια.. Αυτό είναι καινουριο.. Παλιά ετρεμα σε ταραχή τώρα πια δεν τρεμω.. Παθαίνω αυτό το κουλό.. Αλλά μόνο σε κακή στιγμή.. Κ μετα περναει.
    Ααα ρε ανξιους μερικές φορες αυτές οι ιστοριες ανθρώπων που τα κατάφεραν εστω και με μικρή βοήθεια είναι πιο ισχυρές και από xanax

Member
    Ξερει τι γενικα με φοβίζει το γεγονός να μείνω μόνος μαλλον επειδή το αγχος είναι έντονη ψυχολογική δυσφορια και υποσυνείδητα δεν θες να είσαι μόνος εκείνη την στιγμη. Δεν ξερωω.....
    Για ποιο λόγο μπορεί να αγχωθείς όταν είσαι μόνος? Και όταν αγχώνεσαι τι συμβαίνει? Σε πιάνει ταχυκαρδία? Παθαίνεις κρίση πανικού? Στα ρωτάω όλα αυτά για να καταλάβεις εσύ πρώτα την ποιότητα των σκέψεων που σου προκαλούν δυσφορία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kartpal View Post
    Για ποιο λόγο μπορεί να αγχωθείς όταν είσαι μόνος? Και όταν αγχώνεσαι τι συμβαίνει? Σε πιάνει ταχυκαρδία? Παθαίνεις κρίση πανικού? Στα ρωτάω όλα αυτά για να καταλάβεις εσύ πρώτα την ποιότητα των σκέψεων που σου προκαλούν δυσφορία.
    Δεν νομιζω να παθαίνω κρίση πανικού, ταχυκαρδία δεν παθαίνω σιγουρα το προβλημα είναι μόνο στην σκέψη είναι αυτο που αναφέρει η ανξιους ποιο πάνω φόβος παράλογος σκέψου την πρωτη φορά που μ έπιασε η διαταραχή έβλεπα ζευγαρια με παιδακια στην εκκλησια και εγώ ζοριζόμουν και ελεγα θα μπορέσω άραγε ποτέ να κανω οικογένεια και παιδια;; Είναι δηλαδή σαν να εκτοξεύεται το αγχος και εκείνη τη στιγμη βρίσκει το πρώτο βιωματικό συμβάν και σε κάνει να αμφισβητείς τον εαυτό σου και τις δυνατότητες σου

Junior Member
    Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση ειμαι σε θεραπεία για εσωτερικό άγχος το οποίο μου προκαλεί βρυγχμο σφιγκοντας τα δόντια και μόνιμο πονοκέφαλο λοιπο με τα πολλά θέλω να ρωτήσω το εξής τέλη Ιουλίου ξεκίνησα το ladose μισό χάπι τις πρώτες 15 μέρες είχα φουλ παρενέργειες μετά ηρέμησα ένιωσα λίγο καλύτερα όμως στις 21 του μηνός που μίλησα με την γιατρό μου μου είπε ότι μισό χάπι ήταν 10 μέρες και μετά να πάω στο 1 για να με πιάσει καλά. Το ερώτημα είναι ότι εφόσον αυξήθηκε η δόση εδώ κ δυο μέρες βλέπω να έχω πάλι παρενέργειες όπως άγχος λίγο ανησυχία μείωση όρεξης ελαφρύ πονοκεφαλο κλπ κλπ αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από την αρχή .κ θέλω να ρωτήσω είναι λογικό πρώτων κ δλδ τώρα μετράω ξανά από την αρχή 6 εβδομάδες περίπου για να με πιάσουν καλά .

Senior Member
    Quote Originally Posted by nikos8883 View Post
    Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση ειμαι σε θεραπεία για εσωτερικό άγχος το οποίο μου προκαλεί βρυγχμο σφιγκοντας τα δόντια και μόνιμο πονοκέφαλο λοιπο με τα πολλά θέλω να ρωτήσω το εξής τέλη Ιουλίου ξεκίνησα το ladose μισό χάπι τις πρώτες 15 μέρες είχα φουλ παρενέργειες μετά ηρέμησα ένιωσα λίγο καλύτερα όμως στις 21 του μηνός που μίλησα με την γιατρό μου μου είπε ότι μισό χάπι ήταν 10 μέρες και μετά να πάω στο 1 για να με πιάσει καλά. Το ερώτημα είναι ότι εφόσον αυξήθηκε η δόση εδώ κ δυο μέρες βλέπω να έχω πάλι παρενέργειες όπως άγχος λίγο ανησυχία μείωση όρεξης ελαφρύ πονοκεφαλο κλπ κλπ αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από την αρχή .κ θέλω να ρωτήσω είναι λογικό πρώτων κ δλδ τώρα μετράω ξανά από την αρχή 6 εβδομάδες περίπου για να με πιάσουν καλά .
    Ναι λογικο είναι να σε πιάσουν ξανά οι παρενεργειες και να αυξηθεί λιγο το αγχος σου. Επίσης το μισό χάπι είναι δόση εισαγωγής για να δωσεις στον οργανισμο σου χρονο να προσαρμοστεί. Η «θεραπεία» ουσιαστικά ξεκίνησε από την στιγμη που αύξησες. Όσο μπορείς μην μετράς τις μερες και τις εβδομάδες προσθέτεις επιπλέον αγχος στο είδη υη

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast