Ψύχωση της μίας ώρας - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 79
    Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Τωρα ακουω τι λενε οι αλλοι γιατι συγκεντωνομαι καλυτερα κατα καποιον τροπο ειμαι πιο ζωντανος...πρωτα καταβαλλα προσπαθεια αλλα το μυαλο μου γλυστραγε επρεπε να καταβαλλω συνειδητη προσπαθεια αλλα δεν εμπαινα στον κοπο γιατι σιγουρα δεν με ενδιαφερει τι συζητανε οι αλλοι μονο η δικια μου παρεα χωρις να ειναι απολυτο αυτο,οχι οτι εχω την αισθηση οτι συζητανε για μενα.Απλως δεχομαι πιο πολους ηχους κατα καποιο τροπο πιο πολλα ερεθισματα βρισκομαι δεν ξερω που...οχι τρελλα...τρελλα δεν βλεπω ακομα,δεν βλεπω παρανοια την οποια φοβαμαι.
    Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος.

Μου φαίνεται πως κατάλαβα τι λες, είναι σαν να μειώνεται η προσοχή σου η η \"χωρητικότητα\" της προσοχής σου όταν παίρνεις τα φάρμακα, ενώ όταν δεν τα παίρνεις νιώθεις ποιο συειδητός και με καλύτερη εστίαση προσοχής έτσι? Αυτό λες? Πιστεύεις ότι βελτιώνονται οι νοητικές σου λειτουργίες χωρίς τα φάρμακα? Η χειροτερεύουν?

Άσχετο, τέτοιες σκέψεις του τύπου \"οι άλλοι μιλάνε για μένα\" όταν τις έχεις μπορείς καθόλου να τις καταπολεμήσεις η παίρνουν τον έλεγχο? Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να σκεφτείς \"ε μιλάνε για μένα και τι έγινε?\" η συνεχίζεται σε άλλες παρόμοιες σκέψεις και αρχίζεις να χάνεις τον έλεγχο?

Senior Member
    Προς το παρον δεν φτιαχνω σεναρια στο μυαλο μου...νομιζω περαν του συνηθισμενου αλλα πρεπει να κανω πισω αν αρχισει να γινεται αυτο ε?
    Ναι ορισμενοι τομεις καλυτερευουν αλλα νομιζω οτι ορισμενοι χειροτερευουν οπως σαν να πεφτει λιγο η \"εξυπναδα μου\",να μη κανω τοσο σωστα μια συγκεκριμενη εργασια αλλα ισως αυτο και να ειναι φυσιολογικο μιας και εχω \"χεστει\" κατα καποιο τροπο με την αλλαγη.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Προς το παρον δεν φτιαχνω σεναρια στο μυαλο μου...νομιζω περαν του συνηθισμενου αλλα πρεπει να κανω πισω αν αρχισει να γινεται αυτο ε?
    Ναι ορισμενοι τομεις καλυτερευουν αλλα νομιζω οτι ορισμενοι χειροτερευουν οπως σαν να πεφτει λιγο η \"εξυπναδα μου\",να μη κανω τοσο σωστα μια συγκεκριμενη εργασια αλλα ισως αυτο και να ειναι φυσιολογικο μιας και εχω \"χεστει\" κατα καποιο τροπο με την αλλαγη.

Ναι αν αρχίσεις και παραέχεις σενάρια τότε αύξησε την δόση keep για να μην χάσεις τον έλεγχο. Δεν έχω ακούσει για σχιζοφρένεια με παύση φαρμάκων. Αν θες να τα μειώσεις μίλησε με τον ψυχίατρο όμως δεν νομίζω να είναι θετικός. Πάντως από ότι ξέρω, όσο ποιο γρήγορα πάρεις φάρμακα μετά την πρώτη κρίση σχιζοφρένειας τόσο καλύτερη είναι η πρόγνωση. Αντιθέτως όσο ποιο πολύ περνάει ο καιρός χωρίς τη λήψη φαρμάκων, τόσο ποιο πολύ υπάρχει κίνδυνος να μείνουν τα συμπτώματα μόνιμα. Φαίνεται ότι η ασθένεια έχει μια \"τοξική\" δράση στον εγκέφαλο αν δεν \"εμποδίζεται\" με τα φάρμακα. Οπότε μην κάνεις πειράματα μόνος σου! Εσύ το είχες προλάβει γρήγορα? Πάντως σε βλέπω εντελώς λειτουργικό πράγμα που σημαίνει ότι είσαι από τους τυχερούς που την γλίτωσαν εντελώς θα έλεγα (όπως και ο vince). Ευτυχώς παιδια :)

Τώρα αυτό που λες για την μείωση της νοημοσύνης μπορεί να είναι όπως λες λόγο του άγχους της αλλαγής. Αλλά μπορεί να είναι και λόγο των φαρμάκων. Αυτά τα αντιψυχωσικά δρουν σε μεγάλο μέρος του εγκεφάλου με αρκετά άγνωστο μηχανισμό. Προφανώς και θα επηρεάζουν και τις νοητικές (γνωστικές) λειτουργίες με άγνωστο και σύνθετο τρόπο π.χ. την προσοχή, την ταχύτητα επεξεργασίας, την μνήμη, την επίλυση προβλημάτων κλπ.

Το πρόβλημα είναι ότι και η σχιζοφρένεια από μόνη της επηρεάζει τις γνωστικές λειτουργίες (τα γνωστά και ως \"αρνητικά συμπτώματα\") οπότε δεν ξέρω τι φταίει για τι. Θα έχει ενδιαφέρον τώρα που άρχισε να γίνεται εκπαίδευση νευροψυχολόγων στην Αθήνα, ίσως σε λίγα χρόνια να μπορέσεις να κάνεις κάποια τεστ και να σου πουν ακριβώς ποιες γνωστικές/νοητικές λειτουργίες επηρεάζονται και πως (οι νευροψυχολόγοι κάνουν τεστ/δοκιμασίες για να ανιχνεύσουν αν υπάρχει νοητική έκπτωση π.χ. πρόβλημα μνήμης, προσοχής, αντίληψης, σκέψης, γλώσσας κλπ. σε ασθενείς με νευρολογικό-συνήθως αλλά και ψυχιατρικό πρόβλημα-και στην συνέχεια προσπαθούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα μέσω συγκεκριμένης μεθόδου. Σκέφτομαι να πάω να εκπαιδευτώ και εγώ λολ) Ιδώμεν.

Senior Member
    Ευχαριστω Petran...οχι δεν το προλαβα νωρις ειχα που και που παρανοιες πολλα χρονια,αλλα η μεγαλη κριση κρατησε πανω απο χρονο,τωρα δεν εχω διαβασει σχετικα τι ειναι το \"γρηγορα\".Εχασα σχεδον ολη την ενηλικιωση με αυτο που μου ετυχε,πηγαινα φανταρος και αντι να ανησυχω για ολο το στρατιωτικο φοβομουν κατι παραλογες ιδεες που ειχα παραδειγματος χαριν.
    Η συνειδητοποιηση με χτυπησε σε μια στιγμη και με ξυπνησαν απο την \"τρελλα\" οι φωνες δηλαδη ο ιδιος ο εαυτος μου!!!!
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Υπηρχαν πολλων ειδων φωνες, οι φωνες που νομιζα οτι βγαιναν απο τους αλλους δηλαδη κατι σαν παραισθησεις και οι \"ΦΩΝΕΣ\" που εμφανιστηκαν στο τελος και δεν ειχαν πηγη...ηταν δυνατες καθαρες και με βομβαρδιζαν.
    Αν με το παραμικρο ξαναβιωσω κατι τετοιο περαν του οτι θα αλλαξω 10 πανες θα παρω τον Βοσπορο σε φαρμακα:p

Senior Member
    Ευχαριστω Petran...οχι δεν το προλαβα νωρις ειχα που και που παρανοιες πολλα χρονια,αλλα η μεγαλη κριση κρατησε πανω απο χρονο,τωρα δεν εχω διαβασει σχετικα τι ειναι το \"γρηγορα\".Εχασα σχεδον ολη την ενηλικιωση με αυτο που μου ετυχε,πηγαινα φανταρος και αντι να ανησυχω για ολο το στρατιωτικο φοβομουν κατι παραλογες ιδεες που ειχα παραδειγματος χαριν.
    Η συνειδητοποιηση με χτυπησε σε μια στιγμη και με ξυπνησαν απο την \"τρελλα\" οι φωνες δηλαδη ο ιδιος ο εαυτος μου!!!!

\'Αντε ρε είχες τα συμπτώματα χρόνια αλλά επανήλθες εντελώς. Πολύ τυχερός είσαι σου λέω. Άλλα άτομα που έχουν χρόνια δυστυχώς μπορεί και να μην επανέλθουν ποτέ. Έχω δει τέτοια άτομα στις πρακτικές που είχα. Κάποια από αυτά δεν μπορούσαν καν να κρατήσουν ένα σταθερό ειρμό σκέψης (αλλά υπαρχουν και άλλα είδη ποιο βαριά από την παρανοική όπως η αποδιοργανωτική/ηβηφρενική σχιζοφρένεια που είναι ότι χειρότερο έχω δει αλλά ευτυχώς ποιο σπάνιο). εσύ με παρανοική διαγνωστηκές keep? Πάντως είσαι τρομερά τυχερός οπότε να εκτιμάς ότι είσαι απόλυτα φυσιολογικός και ας είσαι λίγο \"ριγμένος\" νοητικά. Εδώ άλλοι Έλληνες είναι νοητικά dead χωρίς να έχουν τίποτα λολ

Senior Member
    Ψυχωτικη συνδρομη σχιζοειδους τυπου νομιζω λεει το τρελλοχαρτο που εχω,σχιζοφρενεια μου λεει ο γιατρος και δεν μου εχει αναλυσει τιποτα,στην τελευταια συνατηση πριν τρια χρονια νομιζω οτι προσπαθουσε να κανει ακομα διαγνωση ισως,με ρωταγε αν εχω την αισθηση οτι εκπεμπονται οι σκεψεις μου κλπ.
    Εγω της ελεγα τα προβληματακια μου αλλα αυτη ηταν περα βρεχει και μου ελεγε σιγα τα προβληματα οποτε δεν εκανα παλι επαφη μαζι της:))) Ωραια γυναικα τελοσπαντων γκοθιαρα.

Senior Member
    Υπηρχαν πολλων ειδων φωνες, οι φωνες που νομιζα οτι βγαιναν απο τους αλλους δηλαδη κατι σαν παραισθησεις και οι \"ΦΩΝΕΣ\" που εμφανιστηκαν στο τελος και δεν ειχαν πηγη...ηταν δυνατες καθαρες και με βομβαρδιζαν.
    Αν με το παραμικρο ξαναβιωσω κατι τετοιο περαν του οτι θα αλλαξω 10 πανες θα παρω τον Βοσπορο σε φαρμακα:p

χαχαχαχα

Φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι πολή τρομακτική και ενοχλητική εμπειρία λολ..και τι σου λέγαν οι φωνές? Αν δεν τις έδινες σημασία τι γινόταν? ένας φίλος μου τον τελευταίο καιρό έχει εμβοές στο αυτί λόγο κάποιου μικρού τραύματος στο ακουστικό νεύρο (είναι μουσικός) και τον έχει τρελάνει σκέψου...είσαι ήρωας πάντως!

Senior Member
    Ηταν ξεροκεφαλες μεχρι αηδιας δεν μπορουσες να συζητησεις μαζι τους,με χτυπουσαν στα πιο αδυνατα σημεια μου που κατα περιεργο τροπο ξεραν:P,ακομα και στην πρωτη σκεψη που θυμαμαι σαν παδι και ειμαι περηφανος (επωδυνο αυτο).
    Οι κουφαλες δεν σταματαγαν να φανταστεις μεταξυ τραγικου και αστειου ειχα ανεβει σε πολυκατοικια και τους ελεγα ή σταματατε ή πηδαω,δεν πηδηξα οπως καταλαβαινετε:D με πειραζει και το υψος lol.
    Και αφου γυριζα σαν την αδικη καταρα σε μια καφετερια σε καποια πολη μου εδωσαν την επιφωτιση, εκλαψα και ζητησα μετα βοηθεια.

Senior Member
    Ηταν ξεροκεφαλες μεχρι αηδιας δεν μπορουσες να συζητησεις μαζι τους,με χτυπουσαν στα πιο αδυνατα σημεια μου που κατα περιεργο τροπο ξεραν:P,ακομα και στην πρωτη σκεψη που θυμαμαι σαν παδι και ειμαι περηφανος (επωδυνο αυτο).
    Οι κουφαλες δεν σταματαγαν να φανταστεις μεταξυ τραγικου και αστειου ειχα ανεβει σε πολυκατοικια και τους ελεγα ή σταματατε ή πηδαω,δεν πηδηξα οπως καταλαβαινετε:D με πειραζει και το υψος lol.
    Και αφου γυριζα σαν την αδικη καταρα σε μια καφετερια σε καποια πολη μου εδωσαν την επιφωτιση, εκλαψα και ζητησα μετα βοηθεια.

Δηλαδή συνειδητοποίησες ότι έχεις πρόβλημα μόνος σου ε? Η μάλλον οι φωνές στο είπαν? (ειρωνία λολ) Και τι πήγες μόνος σου σε κάποιο ψυχίατρο η ψυχιατρική κλινική? Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία keep, γράψε κανα βιβλίο γράφεις και ωραία!

Άσχετο ξέρεις ότι γύρω στο 5-8% των σχιζοφρενών ακούν ευχάριστες φωνές! (με ευχαριστό περιεχόμενο). Συνήθως τέτοιες φωνές τους \"ανταμείβουν\" για κάποια συμπεριφορά τους με όμορφο τρόπο, σχολιάζουν θετικά την σκέψη τους η την συμπεριφορά τους κλπ. λολ! Ένα ακόμα μικρότερο ποσοστό, έχει μουσικές παραισθήσεις! (ένα κυρίως νευρολογικό σύμπτωμα π.χ. εστιακής επιληψίας που σπάνια κάνει εμφάνιση και στην σχιζοφρένεια). Αναρωτιέμαι γιατί το μικρότερο ποσοστό των παραισθήσεων έχουν θετικό περιεχόμενο. Γιατί να μην είναι 50-50? Φαντάζομαι ότι η σχιζοφρένεια παραμένει μια τρομερά αινιγματική διαταραχή, ίσως η ποιο αινιγματική από όλες.

Senior Member
    Γυρισα σπιτι με την ουρα στα σκελια με τους γονεις μου τρελαμενους απο αγωνια οσο εγω γυριζα σε \"περιπετειες\" απο πολη σε πολη ηρθε ο ψυχιατρος και με συνταγογραφησε.Ειχα ψυχιατρο αλλα εφυγε και μετα πηγα στην ψυχιατρο.Του ζητουσα επιμονα θυμαμε να διαβασω οσα περισσοτερα γινεται για αυτο που εχω αλλα τηρουσε σιγη ιχθυος,οπως κατα καποιον τροπο τηρουσε και η ψυχιατρος,μου την δινει αυτο τεσπα τελος καλο ολα καλα και ελπιζω σε καλυτερα:))))
    Οσες φορες εχω προσπαθησει να κοψω τα φαρμακα εχω \"πεσει\" ειναι η αληθεια αλλα τωρα απλως παλευω να μειωσω την δοση.
    Φτου ρε γαμωτο ακουνε ευχαριστα ε μερικοι και μερικοι ακουν και μουσικουλα γκρρρρρ,αυτο που με πειραξε περισσοτερο ηταν οτι τα σεναρια που επαιζα ηταν βγαλμενα σαν απο σαπουνοπερα,μεγαλοι ερωτες κλπ ενω εγω θα προτιμουσα να παιξω σε σεναριο επιστημονικης φαντασιας:P

Senior Member
    Γυρισα σπιτι με την ουρα στα σκελια με τους γονεις μου τρελαμενους απο αγωνια οσο εγω γυριζα σε \"περιπετειες\" απο πολη σε πολη ηρθε ο ψυχιατρος και με συνταγογραφησε.Ειχα ψυχιατρο αλλα εφυγε και μετα πηγα στην ψυχιατρο.Του ζητουσα επιμονα θυμαμε να διαβασω οσα περισσοτερα γινεται για αυτο που εχω αλλα τηρουσε σιγη ιχθυος,οπως κατα καποιον τροπο τηρουσε και η ψυχιατρος,μου την δινει αυτο τεσπα τελος καλο ολα καλα και ελπιζω σε καλυτερα:))))
    Οσες φορες εχω προσπαθησει να κοψω τα φαρμακα εχω \"πεσει\" ειναι η αληθεια αλλα τωρα απλως παλευω να μειωσω την δοση.
    Φτου ρε γαμωτο ακουνε ευχαριστα ε μερικοι και μερικοι ακουν και μουσικουλα γκρρρρρ,αυτο που με πειραξε περισσοτερο ηταν οτι τα σεναρια που επαιζα ηταν βγαλμενα σαν απο σαπουνοπερα,μεγαλοι ερωτες κλπ ενω εγω θα προτιμουσα να παιξω σε σεναριο επιστημονικης φαντασιας:P

Σε συνταγογράφησε σπίτι ε? Στη αρχή πείρες τα φάρμακα ασυζητητί? Η είχες καχυποψίες για όλα αυτά? Γιατί κάποιοι σχιζοφρενείς στην αρχή νιώθουν ότι και οι ψυχίατροι είναι \"στο κόλπο\" (τους μπλέκουν και αυτούς στην ψευδαίσθηση τους).

Ρε είσαι πολύ τυχερός που είχες τέτοια \"σενάρια\"! Επιστημονικής φαντασίας? Κάποιος φίλος φίλου είχε τέτοια σενάρια. Έπαθε την κρίση ενώ ήταν σε διακοπές με τους γονείς του και τον χάσαν για 2 μέρες! Όταν τον βρήκαν τους είπε ότι τον καλούσαν οι εξωγήινοι από ένα λόφο και ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς γιατί έλεγχαν το σώμα του με ακτίνες! Ακούγεται πολύ κακο...λολ...καλύτερα μεγάλοι έρωτες παρά σατανικοί εξωγήινοι! :mad:

Senior Member
    Tην ταινια \"Σεξωγηινη\" με την Κιμ Μπασιντζερ δεν την εχεις δει φανταζομαι για αυτο τα λες αυτα lol.
    Ναι η κριση παρουσιαστηκε μετα απο πολυ σφοδρο ερωτα....ημουν παντα πολυ μαζεμενος και ντροπαλος οσον αφορουσε τις γυναικες και ακομα ειμαι αν και εχω ριξει \"εκπαιδευση\".
    Ξερεις τοσα χρονια γραφω σε αυτο το φορουμ και πρωτη φορα μιλαω για εμπειριες που ειχα ουσιαστικα απο την ασθενεια,να σαι καλα αισθανομαι ομορφα.

Senior Member
    Καληνυχτα Petran θα πεσω για υπνο τωρα που αισθανομαι ωραια.

Senior Member
    Tην ταινια \"Σεξωγηινη\" με την Κιμ Μπασιντζερ δεν την εχεις δει φανταζομαι για αυτο τα λες αυτα lol.
    Ναι η κριση παρουσιαστηκε μετα απο πολυ σφοδρο ερωτα....ημουν παντα πολυ μαζεμενος και ντροπαλος οσον αφορουσε τις γυναικες και ακομα ειμαι αν και εχω ριξει \"εκπαιδευση\".
    Ξερεις τοσα χρονια γραφω σε αυτο το φορουμ και πρωτη φορα μιλαω για εμπειριες που ειχα ουσιαστικα απο την ασθενεια,να σαι καλα αισθανομαι ομορφα.
    \"σεξωγήινη\" χαχα.

-\"που χάθηκες παιδί μου 2 μέρες\"?

-\"Έλεγχε το κορμί μου η σεξωγήινη κιμ μπάσιντζερ και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα!\"

Αυτό ακούγεται σαν μια παραίσθηση/ψευδαίσθηση θετικού περιεχομένου θα λεγα!

Α ρε να πάρει keep δεν σε πρόλαβα βγήκα για λίγο έξω. Χαίρομαι πάντως και εγώ που μιλήσαμε

Και τελικά τι έγινε με τον έρωτα? Την γνώρισες ποτέ? Ξέρεις όλοι οι άνθρωποι όταν ερωτεύονται προβάλουν ουσιαστικά το δικό τους \"όνειρο\" στο πρόσωπο του άλλου, τον εξιδανικεύουν δηλαδή. Αυτή η εξιδανίκευση που μπορεί να υπάρχει ακόμα και όταν δεν έχουμε γνωρίσει καν τον άλλο, μπορεί να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις σε όλους τους ανθρώπους π.χ. ένα χαμόγελο από τον άλλο αμέσως εκλαμβάνεται σαν στοιχείο ότι \"με θέλει\" ενώ το άλλο άτομο το κάνει για να φανεί φιλικό/ή η για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Φαίνεται ότι έρωτας+σχιζοφρένεια φαντάζομαι μπορεί να δημιουργήσουν πολύ \"άγριες\" φαντασίες! Κρίμα που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα (είναι και αργά λολ!)

Πάντως κρίμα που δεν φτιάχουν το chat να πάρει. Εντάξει φαντάζομαι ότι κάποιοι μπορούν να αρπαχτούν εύκολα αλλά δίνει μια αμεσότητα που το φορουμ δεν μπορεί να καλύψει. Πάντως keep γράφεις πολύ ωραία έχεις σκεφτεί να γράψεις κανα βιβλίο χωρίς πλάκα? Και το λέω γιατί \"έφυγες\" αλλά \"γύρισες\" και αυτό είναι ευτύχημα γιατί έτσι μπορείς να διηγηθείς την περιπέτειά σου. Σκέψου ότι κάποιοι δεν γυρνάνε ποτέ! Περιμένω και άλλο ποστ σε αυτά που έγραψα χε :P

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast