Results 31 to 45 of 79
Thread: Ψύχωση της μίας ώρας
-
05-04-2009, 08:40 #31
Σε συνταγογράφησε σπίτι ε? Στη αρχή πείρες τα φάρμακα ασυζητητί? Η είχες καχυποψίες για όλα αυτά? Γιατί κάποιοι σχιζοφρενείς στην αρχή νιώθουν ότι και οι ψυχίατροι είναι \"στο κόλπο\" (τους μπλέκουν και αυτούς στην ψευδαίσθηση τους).
Φυσικα δεν εκανα τιποτα αλλο απο το να σκεφτομαι διαρκως,πονουσα απο την πολλη σκεψη μονο και μονο,χωρια απο τα αλλα,ηταν φρικτα.
Το οτι οι παραισθησεις μου δωσαν το φως που χρειαζομουν και διελυσαν τις ψευδαισθησεις μου εσωσε τη ζωη.
Τις ζητησα της κοπελλας να βγουμε αλλα αρνηθηκε,φυσικα ουτε εγω δεν θα ηθελα να μπλεξω με εμενα ετσι οπως ημουν,την αφησα και μπηκα στις μεγαλες περιπετειες του μυαλου που ηδη ειχαν ξεκινησει.Δεν μπορουσα να καταλαβω τι συμβαινει και αυτο με σκοτωνε,ολα ηταν ενα μυστηριο,ειχα φτασει να ζω μονο απο περιεργεια κατα καποιο τροπο.
Φοβαμαι τον ερωτα? Δεν ξερω αλλα τωρα μπορω να \"δω\" πολυ καλυτερα τοτε ηταν πρωτογνωρο.
Οσοι εχουν φρικαρει με αυτα που γραφω να ξερουν οτι δεν εχω πειραξει ποτε ατομο και τρεφω παντα απειρο σεβασμο για την υπαρξη των \"αλλων\" οποιος και αν ειναι αυτος,χωρις να σημαινει οτι τους παω ολους.
Ειναι πραγματα που δεν καταλαβαινω οπως το να κανεις εσκεμμενα και χωρις κινητρο κακο σε καποιον,βλεπε χουλιγκανισμος σαν παραδειγμα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 05-04-2009, 08:48 #32
Ναι ημουν το επικεντρο του συμπαντος κατα καποιο τροπο ενω στην ζωη μου ημουν περισσοτερο \"σκια\",δεν ηθελα να ειμαι το επικεντρο,πονουσε αλλα και οταν συνειδητοποιησα την αληθεια οτι ημουν ενας απλος ανθρωπος με καποια ασθενεια και μαλιστα σοβαρη ηταν αρκετα οδυνηρο.
Βεβαια εχω μια σχετικα καλη ζωη,δεν εχω παραπονο,μου λειπουν ορισμενα πραγματα ουσιωδη για να ειμαι πραγματι ευτυχισμενος αλλα εχω αρκετα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-04-2009, 10:44 #33
Originally posted by keep_walking
Σε συνταγογράφησε σπίτι ε? Στη αρχή πείρες τα φάρμακα ασυζητητί? Η είχες καχυποψίες για όλα αυτά? Γιατί κάποιοι σχιζοφρενείς στην αρχή νιώθουν ότι και οι ψυχίατροι είναι \"στο κόλπο\" (τους μπλέκουν και αυτούς στην ψευδαίσθηση τους).
Φυσικα δεν εκανα τιποτα αλλο απο το να σκεφτομαι διαρκως,πονουσα απο την πολλη σκεψη μονο και μονο,χωρια απο τα αλλα,ηταν φρικτα.
Το οτι οι παραισθησεις μου δωσαν το φως που χρειαζομουν και διελυσαν τις ψευδαισθησεις μου εσωσε τη ζωη.
Τις ζητησα της κοπελλας να βγουμε αλλα αρνηθηκε,φυσικα ουτε εγω δεν θα ηθελα να μπλεξω με εμενα ετσι οπως ημουν,την αφησα και μπηκα στις μεγαλες περιπετειες του μυαλου που ηδη ειχαν ξεκινησει.Δεν μπορουσα να καταλαβω τι συμβαινει και αυτο με σκοτωνε,ολα ηταν ενα μυστηριο,ειχα φτασει να ζω μονο απο περιεργεια κατα καποιο τροπο.
Φοβαμαι τον ερωτα? Δεν ξερω αλλα τωρα μπορω να \"δω\" πολυ καλυτερα τοτε ηταν πρωτογνωρο.
Οσοι εχουν φρικαρει με αυτα που γραφω να ξερουν οτι δεν εχω πειραξει ποτε ατομο και τρεφω παντα απειρο σεβασμο για την υπαρξη των \"αλλων\" οποιος και αν ειναι αυτος,χωρις να σημαινει οτι τους παω ολους.
Ειναι πραγματα που δεν καταλαβαινω οπως το να κανεις εσκεμμενα και χωρις κινητρο κακο σε καποιον,βλεπε χουλιγκανισμος σαν παραδειγμα.
δεν εχει φρικαρει κανεις κιπακο.ξερουμε ποσο ευσθητος και καλο παιδι εισε.φενεταια απο αυτα π γραφεις.εξαλου οι ευσθητοι συνηθως εχοουν ψυχ προβληματα οπως εμεις ολοι.εδω ειναι σαιτ για να λες αυτα π νιωθεις και να σε ακουμε.και για μενα απο την στιγμη π μπορεις να συγκεντροθεις και να γρα\\φεις οτι γραφεις με τοσο ορθο και λογικο τροπο για μενα δεν εχεις τπτ.φιλακια.
05-04-2009, 11:39 #34
κιπ μου,
σε θεωρω απο τα πιο ευφυη,ωριμα και καλοπροαιρετα ατομα εδω μεσα.
παρ\'ολα αυτα αν δεν σε πειραζει θα σου δωσω μια μικρη συμβουλη:μην \"παιζεις\" με την δοσολογια μονος σου!
05-04-2009, 19:18 #35
Ναστε καλα παιδια,μου τονωνεται την αυτοπεποιθηση-αυτοεκτιμηση στην οποια αισθανομαι μια ουσιαστικη πτωση χωρις ιδιαιτερο λογο αυτη την περιοδο.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
07-04-2009, 00:34 #36
Επέστρεψα :)
Keep, θα συμφωνήσω με την ferro, με την δοσολογία καλύτερα να μην κάνουμε πειράματα.
Έχω ελαττώσει την δόση μου κατά το ήμισυ και το έκανα αυτό σε περίοδο πηξίματος (στην δουλειά μου κυρίως). Το οτι έχω δεί βελτίωση σε κάποιους τομείς (κυριως στην σεξουαλική μου ζωή) δεν σημαίνει οτι είμαι καλύτερα. Αντιθέτως αισθάνομαι την τρέλα να καραδοκεί σαν το κοράκι πάνω στο δέντρο. Σαν να μην έχει φύγει ποτέ, σαν να κρύβεται πίσω από την κουρτίνα και να περιμένει να βγεί σε κάθε επιφώνημα που ξεπερνάει τις δυνάμεις μου. Σήμερα το βράδυ θα καταναλώσω την δόση εις διπλούν (όπως έκανα και πριν την μειώσω). Υπάρχουν άλλωστε φορές που προτιμώ την αναισθητοποίηση απο το μαρτύριο της ψυχωσης (σε όποιον βαθμό) ή έστω την εξισορρόπηση μεταξύ παράνοιας και λογικής.
Λίγοι αναλογίζονται το βάθος της ψυχικής παράλλησης ενώ πολλοί αντιμετωπίζουν την σχιζοφρένεια σύμφωνα με τον καθρέπτη της δικής τους τρέλας. Αυτά προς το παρόν.
10-04-2009, 23:57 #37
Είμαι λίγο down αυτό το βράδυ..και η θεά του έρωτα να έπεφτε από το παράθυρο μου πιθανώς να την έδιωχνα...:/
11-04-2009, 00:12 #38
Και που το γράφω βέβαια δεν βγαίνει τίποτα. Απλά ήθελα να το πω. Κάποτε είχα φίλους ξέρετε...
11-04-2009, 00:30 #39
Τεσπά, καλό σας βράδυ.
11-04-2009, 00:51 #40
Μια απ\'τις δύσκολες-παράξενες νύχτες.....
Θα περάσει κ αυτή.:)
Εύχομαι να είσαι καλύτερα.
11-04-2009, 11:06 #41
Είμαι λίγο καλύτερα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :)
22-04-2009, 04:14 #42
Originally posted by PETRAN
Originally posted by keep_walking
Υπηρχαν πολλων ειδων φωνες, οι φωνες που νομιζα οτι βγαιναν απο τους αλλους δηλαδη κατι σαν παραισθησεις και οι \"ΦΩΝΕΣ\" που εμφανιστηκαν στο τελος και δεν ειχαν πηγη...ηταν δυνατες καθαρες και με βομβαρδιζαν.
Αν με το παραμικρο ξαναβιωσω κατι τετοιο περαν του οτι θα αλλαξω 10 πανες θα παρω τον Βοσπορο σε φαρμακα:p
χαχαχαχα
Φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι πολή τρομακτική και ενοχλητική εμπειρία λολ..και τι σου λέγαν οι φωνές? Αν δεν τις έδινες σημασία τι γινόταν? ένας φίλος μου τον τελευταίο καιρό έχει εμβοές στο αυτί λόγο κάποιου μικρού τραύματος στο ακουστικό νεύρο (είναι μουσικός) και τον έχει τρελάνει σκέψου...είσαι ήρωας πάντως!
απαλλαγω 1000 φορες να καλυτερα να ειχα σχιζοφρενεια να ακουγα συγκεκριμενες φωνες παρα εμβοες.
Τις εμβοες τις εχω απο προβλημα στο ακουστικο νευρο εχω παρει
οτι ψυχοφαρμακο κυκλοφορει (μετα τις κλασσικες θεραπειες για τα αυτια που δεν κανανε τιποτα) για δοκιμη και 0 απαοτελεσμα.
Εχει κανεις αλλος εμβοές ?
23-04-2009, 23:32 #43
Λοιπόν θα συνεχίσω τον μονόλογο της αναξιοπιστίας μου. Είπα πως θα φύγω και όμως είμαι ακόμα εδώ. Πιθανώς όταν φύγω για τα καλά να μην δώσω κανένα σημάδι προτού το κάνω..
Πάσχω από ψυχώσεις, αυτό είναι κάτι που φαίνεται και δεν αποκρύβεται. Δεν είναι μόνο οι ψυχώσεις. Νιώθω πως κουβαλάω όλα τα κακά του κόσμου. Στην έξω ζωή μου μπορώ κατά κάποιο τρόπο να τραβάω τους ανθρώπους με το να εφαρμόζω μια καλά κουρδισμένη μηχανή. Στην αντιπέρα όχθη, μπορώ να διώξω τόσο εύκολα έναν άνθρωπο από κοντά μου. Εφόσον νιώσω ευάλωτος θα το κάνω και δεν θα διστάσω να βγάλω κανένα συναισθηματικό λιοντάρι από το ψυχικό μου κλουβί.
Είμαι δύσκολος άνθρωπος. Έξω δεν το δείχνω. Εδώ μέσα βγάζω όλον τον ψυχικό φόρτο των σκέψεων μου. Έξω μπορεί να το καταπιώ αν χρειαστεί.
Βλέπω έναν δικτυακό τόπο με ανθρώπους σε αυτόν που αξίζει να ασχολείται κανείς. Βλέπω και έναν Κολοσσό που ψηλώνει με ξέφρενους ρυθμούς. Το internet απλώνει τα δίκτυα του χωρίς διακρίσεις. Όπως συμβαίνει και με ένα χωρίο, το ίδιο θα συμβεί και στον κόσμο. Μόνο που σε αυτό το χωριό ο τρελός έχει λόγο να πει. Και τα λόγια είναι πολύ δυνατά.
Μια ώρα μπορεί να διδάξει όσα δεν μπορεί ολόκληρος χρόνος. Οι δυσκολίες είναι δεδομένες για άτομα σαν εμένα. Πρόοδος υπέροχη μέσα σε λίγα χρόνια. Πόσο δυνατά μπορώ να φωνάξω πως η ψύχωση δεν είναι κατάρα. Δεν ευνοούνται όλοι. Πόσο μάλλον άνθρωποι που δεν μαθαίνουν. Πόσο μάλλον άνθρωποι που δεν τους δίνεται ένα επιπλέον \"πόδι\" όταν γίνονται ψυχικά κουτσοί. Μετά μετράει το άτομο πόσο καλά θα μάθει να περπατάει.
Οι Κινέζοι λένε πως αν θες να ταΐσεις τον συνάνθρωπο σου, μην του δώσεις ψάρι αλλά να μάθε τον να ψαρεύει.
Άλλοι με ψυχώσεις, άλλοι με νευρώσεις. Και κάποιοι άλλοι που αρπάζονται στα ίδια τους τα δίχτυα.
01-05-2009, 16:36 #44
Originally posted by vince
Λοιπόν θα συνεχίσω τον μονόλογο της αναξιοπιστίας μου. Είπα πως θα φύγω και όμως είμαι ακόμα εδώ. Πιθανώς όταν φύγω για τα καλά να μην δώσω κανένα σημάδι προτού το κάνω..
Πάσχω από ψυχώσεις, αυτό είναι κάτι που φαίνεται και δεν αποκρύβεται. Δεν είναι μόνο οι ψυχώσεις. Νιώθω πως κουβαλάω όλα τα κακά του κόσμου. Στην έξω ζωή μου μπορώ κατά κάποιο τρόπο να τραβάω τους ανθρώπους με το να εφαρμόζω μια καλά κουρδισμένη μηχανή. Στην αντιπέρα όχθη, μπορώ να διώξω τόσο εύκολα έναν άνθρωπο από κοντά μου. Εφόσον νιώσω ευάλωτος θα το κάνω και δεν θα διστάσω να βγάλω κανένα συναισθηματικό λιοντάρι από το ψυχικό μου κλουβί.
Είμαι δύσκολος άνθρωπος. Έξω δεν το δείχνω. Εδώ μέσα βγάζω όλον τον ψυχικό φόρτο των σκέψεων μου. Έξω μπορεί να το καταπιώ αν χρειαστεί.
Βλέπω έναν δικτυακό τόπο με ανθρώπους σε αυτόν που αξίζει να ασχολείται κανείς. Βλέπω και έναν Κολοσσό που ψηλώνει με ξέφρενους ρυθμούς. Το internet απλώνει τα δίκτυα του χωρίς διακρίσεις. Όπως συμβαίνει και με ένα χωρίο, το ίδιο θα συμβεί και στον κόσμο. Μόνο που σε αυτό το χωριό ο τρελός έχει λόγο να πει. Και τα λόγια είναι πολύ δυνατά.
Μια ώρα μπορεί να διδάξει όσα δεν μπορεί ολόκληρος χρόνος. Οι δυσκολίες είναι δεδομένες για άτομα σαν εμένα. Πρόοδος υπέροχη μέσα σε λίγα χρόνια. Πόσο δυνατά μπορώ να φωνάξω πως η ψύχωση δεν είναι κατάρα. Δεν ευνοούνται όλοι. Πόσο μάλλον άνθρωποι που δεν μαθαίνουν. Πόσο μάλλον άνθρωποι που δεν τους δίνεται ένα επιπλέον \"πόδι\" όταν γίνονται ψυχικά κουτσοί. Μετά μετράει το άτομο πόσο καλά θα μάθει να περπατάει.
Οι Κινέζοι λένε πως αν θες να ταΐσεις τον συνάνθρωπο σου, μην του δώσεις ψάρι αλλά να μάθε τον να ψαρεύει.
Άλλοι με ψυχώσεις, άλλοι με νευρώσεις. Και κάποιοι άλλοι που αρπάζονται στα ίδια τους τα δίχτυα.
O μονόλογος της αξιοπιστίας... θα έλεγα.
Εχω κάποιες απορίες.
Πως μπορεί κάποιος να καταλάβει οτι έχει ψύχωση?
Ποιά είναι στα συμπτώματα, οτι κάτι δεν πάει καλά?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
01-05-2009, 16:39 #45
Originally posted by weird
Πως μπορεί κάποιος να καταλάβει οτι έχει ψύχωση?
Ποιά είναι στα συμπτώματα, οτι κάτι δεν πάει καλά?
Weird και εγώ έχω χίλιες απορίες......
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....