Πόσο ακόμη???
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Senior Member

Πόσο ακόμη???

Την προηγούμενη χρονιά μετά απο μια πολύ δύσκολη περίοδο έπαθα κατάθλιψη με άγχος κ ψυχοσωματικά, μετά από μήνες ψυχοθεραπείας χωρίς αποτέλεσμα πήγα σε ψυχίατρο κ μου έδωσε τα cipralex, σε 3 μήνες συνήλθα κ ήμουν πολύ καλά κ σε 10 τα έκοψα, κ τότε ήρθε η καραντίνα... κ αρχισα να ξαναπεφτωωω, ξαναπήγα, cipralex παλι, τα παιρνω 2μιση μηνες, παρ ολ αυτα ειμαι πολύ χάλια, δεν εχω διάθεση για τίποτα απολύτως , με το ζόρι σηκώνομαι απο το κρεβάτι, δεν πεινάω, νιώθω εξάντληση, τα βλέπω όλα μάυρα, δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη...νομίζω ξαφνικά οτι ειμαι απαίσια, κ οτι όλα ειναι απαίσια, σε λίγες μέρες ξεκινάω δουλειά κ δε ξερω πως θα καταφερω να ανταποκριθω... τι γινεται ρε παιδια???? Θα συνέλθω ποτέ? Νιώθετε κ σεις ετσι??? Ο γιατρος ειπε οτι αυτη τη στιγμη βλεπω την πραγματικοτητα διαστρεβλωμενη κ οτι θα συνελθω συντομα... πότε????

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by eutuxia View Post
    Την προηγούμενη χρονιά μετά απο μια πολύ δύσκολη περίοδο έπαθα κατάθλιψη με άγχος κ ψυχοσωματικά, μετά από μήνες ψυχοθεραπείας χωρίς αποτέλεσμα πήγα σε ψυχίατρο κ μου έδωσε τα cipralex, σε 3 μήνες συνήλθα κ ήμουν πολύ καλά κ σε 10 τα έκοψα, κ τότε ήρθε η καραντίνα... κ αρχισα να ξαναπεφτωωω, ξαναπήγα, cipralex παλι, τα παιρνω 2μιση μηνες, παρ ολ αυτα ειμαι πολύ χάλια, δεν εχω διάθεση για τίποτα απολύτως , με το ζόρι σηκώνομαι απο το κρεβάτι, δεν πεινάω, νιώθω εξάντληση, τα βλέπω όλα μάυρα, δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη...νομίζω ξαφνικά οτι ειμαι απαίσια, κ οτι όλα ειναι απαίσια, σε λίγες μέρες ξεκινάω δουλειά κ δε ξερω πως θα καταφερω να ανταποκριθω... τι γινεται ρε παιδια???? Θα συνέλθω ποτέ? Νιώθετε κ σεις ετσι??? Ο γιατρος ειπε οτι αυτη τη στιγμη βλεπω την πραγματικοτητα διαστρεβλωμενη κ οτι θα συνελθω συντομα... πότε????
    Συνήθως τα άτομα που μπαίνουν για δεύτερη φορά σε αντικαταθλιπτική θεραπεία χρειάζονται περισσότερο χρόνο από την πρώτη φορά ...συνήθως φτάνεις το εξάμηνο και μετά.

Όσο καιρο έκανες ψυχοθεραπεία δεν κατάφερες να εντοπίσεις την πηγή που σου προκαλεί όλο αυτό ώστε να δουλέψεις σε αυτό το κομμάτι?

Senior Member
    Ωχ εννοείς 6 μήνες αγωγής??? Αυτή τη φορά μου έδωσε μεγαλύτερη δόση, 20 αντι για 10 mg! Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε περισσότερο σε θέματα που είχαν να κάνουν με το παρελθόν, αλλά τα συμπτώματα χωρίς αγωγή μόνο χειροτέρευαν, στην ουσία τα χάπια με έσωσαν, δυστυχώς πρέπει να ανήκω στις περιπτώσεις με βιολογικό υπόβαθρο!

Marilou
    Guest
    Ωχ εννοείς 6 μήνες αγωγής??? Αυτή τη φορά μου έδωσε μεγαλύτερη δόση, 20 αντι για 10 mg! Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε περισσότερο σε θέματα που είχαν να κάνουν με το παρελθόν, αλλά τα συμπτώματα χωρίς αγωγή μόνο χειροτέρευαν, στην ουσία τα χάπια με έσωσαν, δυστυχώς πρέπει να ανήκω στις περιπτώσεις με βιολογικό υπόβαθρο!
    Ναι συνήθως ανεβάζουν δόση όπως είπες και γι αυτό έχεις και περισσότερες παρενέργειες και θέλει περισσότερο χρόνο.
    Κοίταξε τα χάπια απλά σου δίνουν την ώθηση να σηκωθείς ,να γίνεις περισσότερο λειτουργικός και να σου φτιάξουν την διαθεση. Δεν σου λύνουν το πρόβλημα γι αυτό όταν αρχίζεις και στέκεσαι λιγάκι πάλι στα ποδιά σου ξεκινάς παράλληλα και ψυχοθεραπεία για να δουλέψεις πάνω στα θεματακια σου.
    Οταν νοιωσεις καλά μην βιαστείς να τα ξνακοψεις ,κοίταξε πρώτα να σιγουρευτείς οτι έχεις βρει την ρίζα όλου αυτού και μετά .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marilou View Post
    Ναι συνήθως ανεβάζουν δόση όπως είπες και γι αυτό έχεις και περισσότερες παρενέργειες και θέλει περισσότερο χρόνο.
    Κοίταξε τα χάπια απλά σου δίνουν την ώθηση να σηκωθείς ,να γίνεις περισσότερο λειτουργικός και να σου φτιάξουν την διαθεση. Δεν σου λύνουν το πρόβλημα γι αυτό όταν αρχίζεις και στέκεσαι λιγάκι πάλι στα ποδιά σου ξεκινάς παράλληλα και ψυχοθεραπεία για να δουλέψεις πάνω στα θεματακια σου.
    Οταν νοιωσεις καλά μην βιαστείς να τα ξνακοψεις ,κοίταξε πρώτα να σιγουρευτείς οτι έχεις βρει την ρίζα όλου αυτού και μετά .
    Ωχ ωχ! Απορω γιατί ο γιατρός μου είπε πολύ σύντομα, σε μέρες, θα είμαι καλύτερα! Παρενέργειες από τα χάπια δεν είχα καθόλου, μόνο μια υπνηλία τον πρώτο μήνα! Γενικά με είχαν βοηθήσει πάρα πολύ, είχα πολύ καλή διάθεση! 6 μήνες έτσι μου φαίνεται βουνό! Τι να πω, σ ευχαριστώ για την απάντηση Marilou!

Marilou
    Guest
    Ωχ ωχ! Απορω γιατί ο γιατρός μου είπε πολύ σύντομα, σε μέρες, θα είμαι καλύτερα! Παρενέργειες από τα χάπια δεν είχα καθόλου, μόνο μια υπνηλία τον πρώτο μήνα! Γενικά με είχαν βοηθήσει πάρα πολύ, είχα πολύ καλή διάθεση! 6 μήνες έτσι μου φαίνεται βουνό! Τι να πω, σ ευχαριστώ για την απάντηση Marilou!
    Ευτυχία μου όλοι οι γιατροί έτσι λένε γιατι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο.Ειναι γνωστό όμως οτι αυτά τα χάπια θέλουν ένα εύλογο χρονικό περιθώριο για να χτίσουν επίπεδα στον οργανισμό μας για να αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα .
    Σαν πρώτη φορά και σαν ¨παρθένος οργανισμός¨δρουν πιο γρήγορα, αλλά την δεύτερη φορά τι νουν να αργούν λίγο.
    Αυτο όμως δεν είναι απόλυτο οτι θα συμβεί και με εσένα ,απλά το εχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου και δεν ανησυχείς .Θα κάνεις αρκετή υπομονή ,όση χρειαστεί και μπορεί να σηκωθείς αύριο ή μεθαύριο(στο ευχομαι) και να αρχίσεις να βλέπεις την διάφορα.

Ότι χρειαστείς είμαι εδώ !

Senior Member
    Μακάρι! Ειναι ότι χειρότερο έχω βιώσει, καθημερινός εφιάλτης!! Ευχαριστώ!

Ότι χρειαστείς είμαι εδώ !
    μαρεσει να βλεπω τετοια

κανουν τον κοσμο μαα λιγο καλυτερι

Marilou
    Guest
    Μακάρι! Ειναι ότι χειρότερο έχω βιώσει, καθημερινός εφιάλτης!! Ευχαριστώ!
    Παρακαλώ !
    Δεν σου έδωσε κάτι σε αγχολυτικό-ηρεμιστικό μέχρι να δουλεύει η αγωγή σου ?

Senior Member
    Παρακαλώ !
    Δεν σου έδωσε κάτι σε αγχολυτικό-ηρεμιστικό μέχρι να δουλεύει η αγωγή σου ?
    Ναι, ζαναξ 0,5! Παίρνω που και που το βραδυ!

ευτιχια μου... προσπαθησε να μηλας με τον ψυχολογο σου για τοντι κανεις με τον γιατρο σου... κ η συζητηση μαζι του... τον ψυχολογο σιυ θα σε βοηθησει να ξεκαθαροσυν τα πραγματα... πιστευω... εξαλου τον ψυχολογο τον βλεπεις πιο συχνα απ τον γιατρο πιστευω γτ ετσι γινεται συνηθος

Senior Member
    Η ψυχολογος μου ειναι οντως πολυ καλη αλλα σταματησε να δεχεται λογω του ιου, ειναι σε νοσοκομειο! Ασε που ο ψυχιατρος μου ειπε οτι σε αυτη τη φαση δε βοηθαει η ψυχοθεραπεια, δε ξερω αν ισχυει, αλλα σιγουρα θα ξαναπαω οταν μπορει να ξαναδεχτει

Senior Member
    Θα σου περάσει καθε φορα που πεφτουμε σε καταθλιψη φοβομαστε πως δεν θα ξεφυγουμε απο αυτη αλλα παντα στο τελος ξεφευγουμε αλλοι για παντα αλλοι για λιγο αλλοι για αρκετο καιρο

Marilou
    Guest
    Ναι, ζαναξ 0,5! Παίρνω που και που το βραδυ!
    Ωραία συζήτησε τότε με τον γιατρό σου αν αυτή την ημερήσια δόση που σου έδωσε (το 0,50)γίνεται να την χωρισεις σε δυο δόσεις (από 0,25 ) ημερησίως για να σε καλύπτει πιο πολλές ώρες .

Ότι σε ταλαιπωρεί θα μιλάς απευθείας μαζί του,μην βασανίζεσαι και ταλαιπωρεις τον οργανισμό σου.Ξέρω κανένας δεν θέλει να παίρνει χάπια αλλά όταν τα χρειάζεσαι πραγματικά θα επικοινωνείς μαζί του και θα σε καθοδηγεί. Μόλις αρχίσει και λειτουργεί το αντθκαθλιπτικο να είσαι σίγουρη ότι θα ξεχάσεις τα ζαναξ.
    Σκέψου ότι έχεις μια ίωση και μέχρι να σε πιάσει η αντιβιωση (αντικαταθλιπτικο)είσαι με τα ντεπον (ηρεμιστικο) για να πέφτει ο πυρετος.

Senior Member
    Ωραία συζήτησε τότε με τον γιατρό σου αν αυτή την ημερήσια δόση που σου έδωσε (το 0,50)γίνεται να την χωρισεις σε δυο δόσεις (από 0,25 ) ημερησίως για να σε καλύπτει πιο πολλές ώρες .

Ότι σε ταλαιπωρεί θα μιλάς απευθείας μαζί του,μην βασανίζεσαι και ταλαιπωρεις τον οργανισμό σου.Ξέρω κανένας δεν θέλει να παίρνει χάπια αλλά όταν τα χρειάζεσαι πραγματικά θα επικοινωνείς μαζί του και θα σε καθοδηγεί. Μόλις αρχίσει και λειτουργεί το αντθκαθλιπτικο να είσαι σίγουρη ότι θα ξεχάσεις τα ζαναξ.
    Σκέψου ότι έχεις μια ίωση και μέχρι να σε πιάσει η αντιβιωση (αντικαταθλιπτικο)είσαι με τα ντεπον (ηρεμιστικο) για να πέφτει ο πυρετος.
    Ναι, ετσι εγινε κ την προηγουμενη φορα! Τοτε μαλιστα επαιρνα 2 την ημερα, κ οταν επιασε το cipralex δε τα χρειαστηκα ξανα! Δε μου ειπε ενα μονο υποχρεωτικα, σκεφτηκα οτι δε θα τα πολυχρειαζομουν αλλα μαλλον λαθος μου, θα τον παρω να τον ρωτησω! Πλεον κ 20 χαπια να μου ελεγε θα τα επαιρνα προκειμενου να μην ειμαι ετσι!

Page 1 of 2 12 LastLast