Κρισεις Πανικου-Αγχος!!!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 31
    Banned
    Εγω ειχα πολλα.μερικα απο αυτα ο χωρισμος μου γιατι ειχα και μωρο να μεγαλοσω μετα,το οτι εδωσα πανελληνιες στα 27 και περασα ευτιχος,το οτι στον γαμο μ ετρωγα μπουνιες κλωτσιες απο τον πρ αντρα μου ακομα και οταν ειμουν εγγιος και η απωλεια 15 κιλων και το αγχος μην τα ξαναπαρω.

Senior Member
    Γιώτα η κατάθλιψή μου ξεκίνησε μετά τον χωρισμό των γονιών μου.Αυτό συνέβη στη χειρότερη ηλικία κατά την άποψη μου,στα 16 μου,όταν άρχισα να ανακαλύπτω τον εαυτό μου ως έφηβος,οπότε γκρεμίστηκε ο κόσμος γύρω μου νομίζοντας ότι από εκείνο το σημείο και μετά το \"καταφύγιο\" της οικογένειας δεν υπάρχει πλέον για εμένα , μέχρι και σήμερα θεωρώ ότι δεν έχω οικόγένεια.Οι κρίσεις πανικου ήρθαν αρκετά χρόνια αργότερα γύρω στα 21-22.Δεν έχω εντοπίσει τι τις προκάλεσε.
    Το σίγουρο είναι ότι για όλες αυτές τις καταστάσεις πάντα υπάρχει ένας λόγος που δεν είναι απαραίτητο να τον ξέρεις.Μπορεί να έχεις χίλια δυο προβλήματα και όμως το πραγματικό πρόβλημα να εντοπίζεται πολύ βαθύτερα μέσα σου.

Senior Member
    Βρε παιδιά λογικό δεν είναι να πάθουμε κατάθλιψη;εκτός αυτά που έχουμε τραβήξει εγώ αισθάνομαι και θυμό γι\'αυτούς που πάτησαν στην καλή μου την καρδιά αλλά και σε μένα που άφησα να με κάνουν ηλίθια άτομα ότι θέλουν και να αισθάνομαι ότι έχασα την αξιοπρέπειά μου, με το να σκάω και να μην αντιδρώ.Σήμερα ειλικρινά θα είχα ρίξει πολλές κλωτσιές στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.Λοιπόν θα κάνουμε την θεραπεία μας και ότι άλλο χρειάζεται.Να αγαπήσουμε τον εαυτο μας. Εύχομαι όλοι μας να γίνουμε καλά και να ξεπεράσουμε το λούκι.

Banned
    giota και γω νιωθω μισος κ κακια δεν ειμαι πια η εεσθητη π ειμουν.ζηλευω οταν βλεπω αγαπημενα ζευγαρια αλλα ενταξη δεν θεω να βλαψω και κανεναν απλα νιωθω πολυ κακια ωρες ωρες.

Senior Member
    Και εγώ επίσης τσατίζομαι πολύ με τον εαυτό μου, που θέλω να είμαι καλή, δεν λέω ποτέ όχι. Οι άλλοι με κάνουν
    ότι θέλουν, ειδικά στη δουλειά μου. Πλήρη εκμετάλευση.. Σπίτι έχω κάτι νεύρα, με εμένα με τους άλλους...
    χώρια το υπερβολικό άγχος και κοινωνικό άγχος.
    Ταχυπαλμίες έχω πολλές φορές. Και μια φορά στη δουλειά κάτι φτερουγίσματα.
    Και εδώ θέλω να ρωτήσω, πιστεύετε ειλικρινά ότι όταν δεν είναι οργανικό το πρόβλημα, δεν δείξει τπτ το καρδιο
    γραφημα είναι όλα ο.κ?
    Η μητέρα μου π.χ έχει ψηλή πίεση και παίρνει φάρμακα, ηρεμιστικά, κτλ. από τα 33 της. Όλα από την στεναχώρια
    της και το άγχος. Φοβάμαι ότι θα πάθω τα ίδια. Έχω τον ίδιο χαρακτήρα με την μητέρα μου. Το πρόβλημα δεν είναι
    στην καρδιά της, οργανικό..
    Μακάρι να είχα τον χαρακτήρα του πατέρα, αναίσθητος, σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, εγωιστής.
    Δεν ξέρει τι είναι το άγχος.
    Ήθελα απλά να καταλήξω εκεί, ότι και το άγχος, πέρα από τα ψυχολογικά προβλήματα και αυτά που αισθανόμαστε,
    μπορεί να μας δημιουργήσει π.χ υψηλή πίεση, κτλ!?!
    Οπότε και να μην δείξει τπτ το καρδιογράφημα και οι άλλες εξετάσεις, αν αναιβάζεις πίεση μέσα σε λίγα δεύτερα, χωρίς λόγο...

Senior Member
    Chrissy άνοιξα αυτό το post εχθές πιστεύοντας ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά μου λόγω \"φτερουγισμάτων\",ταχυπαλμ� �ας,τσιμπημάτων στο στήθος και όλων αυτών των δυσάρεστων συνεπειων που ένοιωθα εκείνη την στιγμή έχοντας πάντα στο μυαλό μου ότι και η μάνα μου πάσχει από την καρδιά της.Ε λοιπόν εκείνη την στιγμή ήμουν σιγουρος ότι \"Να το!Τώρα θα το πάθω το έμφραγμα!!!\" Κι όμως σήμερα είμαι ακόμη εδώ και όχι διασωληνωμένος σε κάποια μονάδα εντατικής θεραπείας.

Κοίταξε!Αρχικά θα είναι καλό να πας να κάνεις κάποιες απλές εξετάσεις για την καρδιά όχι για κανέναν σοβαρό λόγο αλλά απλά για να σου φύγει η ιδέα ότι έχει κάτι η καρδιά σου.Όσο για το καρδιογράφημα ο φίλος Faust έχει κάνει μια πολύ καλή καταχώρηση στην 1η σελίδα του post.

Κι εγώ που πήγα και έκανα καρδιογράφημα δεν έδειξε τίποτα.Διάβασε την καταχώρηση του Faust είναι πολύ κατατοπιστικός για το καρδιογράφημα.

Senior Member
    Καταλαβαίνω τι εννοείς, νομίζεις ότι έχει πρόβλημα η καρδιά, διότι αισθάνεται να χτυπάει περίεργα, φτερουγίσματα κτλ.
    Καρδιογράφημα έχω κάνει πριν κάτι χρόνια, δεν έδειξε κάτι. και προφανώς ούτε τώρα θα έδειχνε, όπως και εσένα.
    Απλά νομίζω ότι με το χρόνιο άγχος μπορεί να σε οδηγήσει να αναιβάζεις πίεση, λέω τώρα, το έχει η μητέρα μου. Το
    απλό καρδιοφράφημα δεν της δείχνει πρόβλημα. Αλλά είναι στιγμές που έχει πόνους στην καρδιά και η πίεση είναι στα
    ύψη.
    Και ο άντρας μου παρεπιπτώντος έκανε καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα και τεστ κοπώσεως γιατί αισθανόταν
    την καρδιά του να χτυπάει ξαφνικά δυνατά και κάτι τσημπιές. Σε δύο γιατρούς που πήγε του είπαν ότι δεν έχει
    απολύτως τπτ.
    Δηλ. είναι ιδέα μας από το υπερβολικό άγχος?
    Περαστικά μας..

Senior Member
    Chrissy αφού το νοιώθεις δεν είναι ιδέα σου!Εφόσον έχετε κάνει εξετάσεις και είναι καθαρές και σίγουρες ότι δεν πρόκειται για την καρδιά προφανώς είναι άγχος,τέτοια συμπτώματα είναι συμπτώματα του άγχους όμως καλύτερα να στραφείς σε κάποιον ειδικό για να εντοπίσεις το άγχος ΚΑΙ να το αντιμετωπίσεις.Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα σε συμβούλευα να το αφήσεις ως έχει επειδή απλά εμείς σου είπαμε ότι όλα είναι οκ.Πρέπει να στραφείς σε κάποιον ειδικό και εδώ απλά να μπαίνεις για να καθυσηχάζεις την ανυσηχία σου βλέποντας ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εσένα με τα ίδια συμπτώματα.

π.χ. έχω μια συνάδελφο που τα γνωστά \"φτερουγίσματα\" που είναι στην πραγματικότητα αρρυθμίες της τα προκαλεί μια πρόπτωση μητροειδους βαλβίδας που έχει που και πάλι δεν είναι τίποτα ανυσηχητικό όπως την έχει επιβεβαιώσει ο γιατρός της.

Όμως εφόσον οι εξετάσεις για την καρδιά σας εχούν βγει καθαρές νομιζω πως πρέπει να στραφείς σε κάποιον ψυχολόγο για να αντιμετωπίσεις το αγχος και τα συμπτώματά του.

Και ξαναλέω ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαστε γιατροί,είμαστε απλά συμπάσχοντες!

Banned
    και με το καπνισμα τι γινεται?επιβαρινει τις αρι8μιες κλπ?

Senior Member
    Ε panikoula μου σε όποιον και να το ρωτήσεις αυτό θα σου δώσει την ίδια απάντηση,όσο το λιγότερο τόσο το καλύτερο.Αν γίνεται να κοπεί και εντελώς εκτός του ότι θα αισθανθείς σαν να πέταξες από την πλάτη σου ένα τσουβάλι 50κιλο τσιμένο,η φυσική σου κατάσταση θα βελτιωθεί και θα έχεις πολύ περίσσοτερη ενέργεια,για να μην πούμε ότι οι πιθανότητες να νοσήσεις από καρδιακά νοσήματα θα μειωθούν στο ελάχιστο.
    Πάντως πιστεύω πώς σε συνδυασμό με το άγχος το κάπνισμα συμβάλλει στις αρρυθμίες.

Μη νομίζεις κι εγώ καπνίζω,όμως όταν το είχα κόψει για 2 χρόνια ήμουν superman...

Senior Member
    Έχεις δίκιο πως χρειάζεται κάποιος ειδικός, μέχρι τώρα μόνο στον παθολόγο έχω μιλήσει για το άγχος ο οποίος,
    μου έγραψε τα bespar, που δεν μου κάνουν τπτ.
    Και εδω μπαίνω για αυτό το λόγο για να διαβαζω συμβουλές, και \"χαίρομαι\" (εντός εισαγωγικών βέβαια), που
    υπάρχουν και άλλοι συμπάσχοντες για να διαβάζω τις εμπειρίες τα προβλήματα και πως τα αντιμετωπίζουν.

Και panikoula (ωραίο όνομα, ταιριαζει και σε μένα), έχω κόψει και εγώ το κάπνισμα, πραγματικά βλέπεις κάποια
    διαφορά. Καπνίζεις περισσότερο όταν αγχώνεσαι? Χειρότερα σε κάνει...

Banned
    ναι κανω γυρο στα 10 τσιγαρα την ημερα πρωτα εκανα 2-3 μονο.αν το κοψω πυστευω θα παρω κιλα κ ειδη εχω προβημα με το βαρος μου.ειμουν 87 και εχω φτασει με χιλια ζορια 74 κ δεν θεω να ξαναπαρω κιλα.

Senior Member
    Ότι μπορεί να πάρεις βάρος αν το κόψεις είναι αλήθεια. Θέλει λίγο προσοχή. Προσωπικά είχα πάρει 3 κιλά όταν το έκοψα, όχι πολλά. Αν σε πιάνουν λιγούρες, κάνει κάτι άλλο, εγώ έπαιρνα καραμέλες, τσίχλες έλυνα σταυρόλεξα,
    κάτι τέτοιο. Ασχολήσου με κάτι για να μην πηγαίνεις στο ψυγειο. Ίσως και λίγο γυμναστική.
    Πάντως λίγα κιλά αν πάρεις ειναι καλύτερα από το να καπνίζεις, αλλά με λίγο προσοχή, δεν είναι απαραίτητο να
    παχύνεις \'οταν το κόψεις..

Senior Member
    Λοιπόν τα πρώτα σημάδια της κατάθλιψης ήταν φτερουγίσματα όταν ξάπλωνα, μετά άρχισαν και εν κινήσει,άρχισαν και οι ίλιγγοι και στο τέλος με πήρε και με σήκωσε.Ενας κουμπάρος μας γιατρός μου είπε να μου δώσει αντικαταθλιπτικά και εγώ αρνήθηκα τόσο μου έκοβε το μυαλό.Αυτά τα πράγματα δεν τα αφήνουν να χειροτερέψουν γιατί θα χρειαστεί και περισσότερος χρόνος θεραπείας.Παιδιά οπως πονάει το κεφάλι το πόδι έτσι πονάει και η ψυχή.Ακόμη προσπαθώ να λέω οχι.Είμαι σχεδόν 50 χρόνων και το μόνο που έκανα ήταν να κάνω υπομονή να μην κακοκαρδισω κανέναν,να βλέπω το άδικο και να σκάω.Η ζωή είναι άδικη, αλλά και εμείς πολλές φορές κάνουμε τα πράγματα χειρότερα.Αισθάνομαι βλακας γιατί υποχωρούσα οχι σε ανθρώπους αλλά σε ζώα με ανθρώπινη μορφή.Είστε όλοι μικρότεροι απο μένα προσέξτε γιατί τίποτε δεν αξίζει σαν την υγεία.

Senior Member
    Και η μητέρα μου τα ίδια μου λέει, κανένας δεν θα σου πει ευχαριστώ, αν κάνεις σε όλους τα χατήρια, στο τέλος σκάμε μόνο. Πως θα αλλάξουμε όμως?
    Εσυ ακόμα όπως λες δεν έχεις μάθει να λες όχι. Μερικές φορές το προσπαθώ,
    αλλά φοβάμαι μην με πουν κακιά, αν αλλάξω. Δεν θα είμαι άλλο η καλή (μάλλον το κορόιδο). Ενώ αμά από την αρχή θέτουμε όρια, δεν μας εκμεταλεύονται.
    Ειδικά στη δουλειά, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι τραβάω με κάποιες \"συναδέλφους\", πάω σπίτι και με παίρνει από κάτω...
    Δεν θέλω να πηγαίνω πλέον εκεί. Στη αρχή ήθελα μόνο να εξυπηρετήσω τους άλλους, τους έκανα κάποιες χάρες. Αφού με έμαθαν πλέον, δεν φτάνει που πνίγομαι στη δουλειά, μου φορτώνουν και δικιές τους δουλειές, και πολλά άλλα.
    Έτσι με έπιασαν κάτι φτερουγίσματα στη δουλειά, σε μία στιγμή που ήμουν πολύ φορτωμένη, και είχα τις άλλες καλές συναδέλφισσες, να μου ρίχνουν ευθύνες για κάτι το οποίο δεν ήταν δική μου δουλειά, αλλά δικοί τους και πήγε στραβά. Νόμιζα ότι έχω κάτι σοβαρό εκείνη τη στιγμή, λόγω των φτερουγισμάτων. Η μητέρα μου επειδή με ξέρει, μου λέει συνέχεια να αλλάξω
    Να μην αρρωστήσουμε και για κάποιους άλλους, που ούτε αξίζουν...

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast