Results 46 to 60 of 107
Thread: δεν μπορω να παω για δουλεια
-
08-09-2020, 10:34 #46
Μισό λεπτό Ηλία. Τελικά η διάγνωσή σου ποια είναι;
Στο σπίτι βοηθάς καθόλου; Ξέρεις να φιάξεις ένα φαγητό, κάνεις κανένα σκούπισμα, κανένα σφουγγάρισμα ας πούμε; Ή η κλασσική Ελληνίδα μάνα τα κάνει όλα αυτή και δεν σε αφήνει να βοηθήσεις; Έχεις προσφερθεί ποτέ να απλώσεις ένα πλυντήριο π.χ. ; Σε δυσκόλεψε κάτι σε αυτό;
- 08-09-2020, 11:55 #47hlias1988Guest
ευνουχισμενος νιωθω... οχι απο τα φαρμακα απο την μανα μου...
γιατι αυτο το περιστατικο που λες σονια ποιο πανω με κανει να αισθανομαι οτι βαδιζω και εγω σε ενα τετοιο δρομο ... δυστυχως
08-09-2020, 12:25 #48MarilouGuestΣε αυτή την φάση που βρίσκεσαι Ηλία μόνο η ψυχοθεραπεια θα σου δώσει το έναυσμα για να ξεκινήσεις την ζωή σου ξανά.
Προσπάθησε μέσα από αυτή να αποκτήσεις πρώτα εμπιστοσύνη στον ευατο σου και σε αυτά που μπορείς να κάνεις και μετά θα δεις όλα τα άλλα θα έρθουν σιγά σιγά..
Ένα ντόμινο είναι όλο αυτό ,πρώτα όμως ξεκινάμε από τον ίδιο μας τον ευατο , τον δυναμώνουμε όσο μπορούμε ώστε να ειμαστε σε θέση να μην επηρεαζόμαστε από τον περίγυρο μας ...
08-09-2020, 12:33 #49hlias1988Guest
08-09-2020, 12:45 #50
Ηλία αυτό που κάνεις δεν σε βοηθάει. Ρίχνεις συνέχεια ευθύνες δεξιά κι αριστερά για την ζωή σου και το γεγονός ότι δεν έχεις δουλειά και μένεις στάσιμος..
Εμένα η μάνα μου με έβριζε, μου έλεγε ότι μετάνιωσε που με γέννησε, με βαραγε, χτυπούσε το κεφάλι μου στον τοίχο τι έπρεπε να κάνω δηλαδή; Να ξαπλώσω στο κρεβατι και να λέω "φταίει η μάνα μου που δεν μπορώ να δουλέψω, φταίει η μάνα μου που είμαι έτσι κι αλλιώς"; Εντάξει, έκανε τα λάθη της (όσο μεγάλα και να είναι) αλλά φτάνουμε σε μια ηλικία που την πορεία της ζωής μας την καθορίζουμε εμείς και όχι το παρελθόν μας. Μας επηρεάζει μεν αλλα δεν μένουμε στάσιμοι. Εσύ δείχνεις ότι δεν θες να δουλέψεις και ψάχνεις συνέχεια δικαιολογίες.
Δεν ξέρω αν είναι περίεργο το ύφος μου, απλά νομίζω ότι για να σηκωθείς πρέπει να ακούσεις τα πράγματα όπως είναι χωρίς σάλτσες.
08-09-2020, 12:47 #51MarilouGuestσταμάτα να ψάχνεσαι στο ίντερνετ δεν κάνει και τόσο κάλο κάποιες φόρες ...
Κοιτά και εγώ μεγαλώνω ένα γιο και καταλαβαίνω πολυ καλά τι εννοείς για τις μητέρες .
Ολα όμως είναι θεμα διαχείρισης αυτό να το ξέρεις ..
Προσπαθούμε για το καλύτερο τους δίνοντας τους πάντα όμως πρωτοβουλίες ....
Οταν λες οτι νοιωθεις ευνουχισμενος δωσε μας ενα παράδειγμα για να καταλάβουμε τι εννοεις....
Εχεις προσπαθήσει δηλαδή να κάνεις πράγματα και η μητέρα σου τι έκανε?Δεν σε παροτρύνει?Σε κατακρίνει ?Τι?
08-09-2020, 12:50 #52hlias1988Guestδεν μπορω να μιλησω μαζι της... νομιζω οτι και αυτη εχει τα θεματα της.... οτι και να κανω θα ειναι εκει για να μου πει το δικο της..
εν τελει δεν με αφηνει να εκφρασω τον θυμο μου.. δεν ξερω εαν ειναι σωστο αυτο .. αλλα θα εκφραγω καποια στιγμη... με την συμπεριφορα της.. ειναι απαθη.. μπορει να της θυμωσω και καθετε απαθη και με κοιταει... και αυτο με εκνευριζει περισοτερο... ειναι πραγματικα ψυχοπαθης.
08-09-2020, 13:13 #53MarilouGuestΕφόσον έχει και εκείνη τα θέματα της ένας λόγος παραπάνω να προσπαθήσεις να γίνεις εσυ καλά τουλάχιστον.
Κανε υπομονή λίγο ακόμα ,ξεκίνα ψυχοθεραπεια και ένα ένα θα προσπαθήσεις να τα λύσεις...
Εχεις πολλά θέματα και οχι άπλα .Το κυριότερο όμως είναι να αφήσεις τις δικαιολογίες για το οτιδήποτε και να ξεκινήσεις αποφασισμενος την ολη σου προσπάθεια.
Στο λέω όμως και ψυχοθεραπεια να αρχίσεις αν εσύ δεν πεισμώσεις και δεν σταματήσεις να κρύβεσαι πίσω απο δικαιολογίες ο παρονομαστής θα μείνει ο ίδιος .
Πότε ξεκινάς?
Αν θες κρατάμε εδώ το θέμα και να το έχεις σαν ημερολόγιο. Από την ήμερα που θα ξεκινήσεις ,να συζητάμε όλοι εδώ παρέα και πιστεύω σιγά σιγά να μπεις σε μια σειρά βρε Ηλία μου .
Είσαι νέο παιδί πίστεψε το και θα δεις θα πάνε ολα καλά !
Προτείνω και κάτι άλλο...
Μέχρι να ξεκινήσεις με την ψυχολόγο γιατί δεν ξεκινάς καθημερινό περπάτημα να βοηθήσεις και το σώμα σου λιγάκι.
Τι λες?
08-09-2020, 14:25 #54hlias1988Guest
08-09-2020, 16:54 #55hlias1988Guestενταξη αποβαλα το μενος με την μανα μου. αποφασισα να συνεργαστω μαζι της μια και μπορει να εχει και αυτη τα θεματα της.
εχω μια ευκαιρια για δουλεια η οποια ειμαι με πακιστανους. κοροιδια.
08-09-2020, 20:28 #56
Αν τους αντιμετωπίσεις σαν Πακιστανους αυτοί θα σε αντιμετωπίσουν σαν μαλακα, αν τους αντιμετωπίσεις σαν συνεργάτες που θα συνεργαστείτε για να μετατρέψετε την δουλειά όσο πιο εύκολη γινεται θα σε αντιμετωπίσουν σαν έναν νοήμων και θα θέλουν να δουλεύουν μαζί σου. Η επιλογή ειναι δικη σου φιλε ο,τι δουλειά και να ειναι αυτη.
09-09-2020, 10:42 #57
Είναι πολύ κουραστικό αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία "αυτό είναι δουλειά για Πακιστανούς, πως θα πάω να δουλέψω με τους Αλβανούς" πως έτσι και γιουβέτσι. Άνθρωποι είναι όλοι, απλώς άλλοι παλεύουν κι αγωνίζονται κι άλλοι κάθονται και ξύνουν τα αρχ.δια τους, συγγνώμη κιόλας. Πριν χρόνια δούλευα σε ένα μικρό κυριλέ ξενοδοχείο σε κάποιο νησί των Κυκλάδων και ξέρεις ποιος ήταν ο μόνος που είχε όρεξη να μάθει; Ένας Πακιστανός ο οποίος ήταν νεαρός, ορεξάτος για δουλειά και πρόθυμος να μάθει πράγματα. Από το να φροντίζει τους κήπους και να κουβαλάει βαλίτσες για 700 ευρώ, αυτή τη στιγμή είναι το δεξί χέρι του διευθυντή και παίρνει κανα 3χίλιαρο. Έχουμε κρατήσει επαφές και είναι τιμή μου να τον θεωρώ φίλο μου. Γιατί ρώταγε να μάθει και τα cocktails στο pool bar πως γίνονται και στην κουζίνα να μπει και να συμμετέχει σε σεμινάρια με το προσωπικό τον χειμώνα. Δεν "τον πάτησε κάτω ο καπιτάλας ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου να τον βάζει σε 100 πόστα" , μόνος του ζητούσε να δει και να μάθει και ότι δίνεις παίρνεις. Ο άλλος ο μαθητής στη ρεσεψιόν, δυο φορές του ζήτησα να πάει να βοηθήσει λίγο το snack bar κι αυτό ίσα να πάρει δυο παραγγελίες που γινόταν ο χαμός και μου είπε εμένα η πρακτική μου είναι για ρεσεψιόν, δεν πάω. Που στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο η ρεσεψιόν είχε δουλειά δυο ώρες το πρωί με τις αναχωρήσεις πριν φύγουν τα καράβια και ζήτημα μια ώρα το μεσημέρι πριν έρθουν οι αφίξεις. Πήγαινες να του δείξεις δυο πράγματα στο ξενοδοχειακό παραπάνω, χασμουριοταν και βαριόταν τη ζωή του κι έλεγε "αφού σε αυτό το ξενοδοχείο έχουμε υποστήριξη για αλλαγές στο λογισμικό, δεν περνάμε οι ίδιοι τις τιμές στο πρόγραμμα στα γραφεία ή στο F&B". Ναι, πολύ μπροστά πήγε στη δουλειά του αυτός, σε κατάστημα να πουλάει παππούτσια τον βρήκα τελευταία φορά που άκουσα για αυτόν. Αλλά φταίει η κρίση και η άδικη κοινωνία πο άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους γκρεμίζει και τους πετάει στα τάρταρα, δεν φταίει το ξερό του το κεφάλι, έτσι;
Ψάχνουμε η οικογένειά μου εδώ και χρόνια σε μικρά ξενοδοχεία κάπου στην ηπειρωτική χώρα που η δουλειά είναι πολύ χαλαρή, καμαριέρες με τα ένσημά τους και όλα τα νόμιμα και μισθό ένα 800αρι, για δουλειά που έχοντας δουλέψει χρόνια σε πολλά μέρη, ξέρω ότι είναι ένα τίποτα. Αλλού λιώνουν όλη μέρα στη δουλειά και πληρώνονται πολύ λιγότερο. Εδώ συνήθως τις περισσότερες μέρες του χρόνου έρχονται οι καμαριέρες 7 το πρωί και κατα τις 1 το μεσημέρι έχουν τελειώσει και κωλοβαράνε. Ελληνίδες τόσα χρόνια έχω γνωρίσει μόνο 2 σε όλο το χωριό που δουλεύουν σε τέτοια δουλειά. Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν να φάνε, αλλά δεν καταδέχονται να έρθουν, το θεωρούν παρακατιανό επάγγελμα. Δεν πειράζει,έρχονται οι Αλβανίδες, παίρνουν το 800αρι τους, το απόγευμα πάνε και καθαρίζουν σπίτια, προσέχουν παππούδια για 5-10 ευρώ την ώρα, το βράδυ αν έχει κάποια ταβέρνα πολύ δουλειά τους παίρνουν για βοήθεια στη λάντζα ή αλλού, οι άντρες τους δουλεύουν σερβιτόροι ή μάστορες, πάνε και μεροκάματα για ελιές με κάνα 60αρι την μέρα, κάνουν εξτρά κι αυτοί τίποτα λάντζες, τίποτα χαμαλοδουλειές κι ότι καθίσει, τα παιδιά τους από κάποια ηλικία και μετά πιάνουν κι αυτά δουλειά και κάποιοι που έχουν χρόνια εδώ έχουν αγοράσει μια χαρά ακίνητα, έχουν σπουδάσει τα παιδιά τους, κάνουν τα ταξίδια τους και τη ζωή τους και ο ελληνάρας που ότι δουλειά του προτείνεις του πέφτει λίγη, κάθεται στο καφενείο και γκρινιάζει που τα βρήκαν τα λεφτά οι Αλβανοί και γιατί δεν παίρνουν τον γιό τους διευθυντή σε τράπεζα που έχει τελειώσει ΑΕΙ κι είναι 30 χρονών γαϊδούρι και το ένα του ξυνίζει το άλλο του βρωμάει.
Συγγνώμη αν βγαίνουμε εκτός θέματος, τα είπα και ξεθύμανα.
09-09-2020, 10:57 #58
Ε μα πες τα ρε Σονια τα λέω και δεν με πιστεύουν μου λέει φίλος θα μου δώσεις δουλειά και του λέω έλα να την δεις πρώτα και θα κανεις ότι σου λένε οι άλλοι οποιος και αν ειναι αυτός και μου λέει ρε μαλακά χειρότερα και απο Πακιστανους θα με έχετε όχι του λέω θα σε πιάσουμε πορτα για χειμώνα γιατι γνωριζόμαστε.Ξηγιεμαι για να μην παρεξηγεμαι στη δουλειά δεν υπαρχει φιλια, φιλια υπαρχει όταν υπαρχει φιλότιμο.
09-09-2020, 11:13 #59
Oι αλλοδαποι αλληλουποστηριζονται και σαμποταρουν τους Ελληνες.
09-09-2020, 11:27 #60MarilouGuestOriginally Posted by hlias1988;1130289[B
Νομίζω εισαι πολυ παρορμητικός στις αποφάσεις σου και στις ενέργειες σου.
Δεν είναι τόσο εύκολο να αποβάλλεις ένα τέτοιο αίσθημα...
Θέλει δουλίτσα ......παρόλο αυτά ελπίζω να το καταφέρνεις καθε μέρα όλο και πιο καλά ώστε να φτιάξουν οι σχέσεις σας!
Οσο για τη δουλειά συμφωνώ με τον mind...
Όποιων και να έχεις απέναντι σου, το μόνο που θα σε νοιάζει στο κομμάτι της δουλειάς ειναι να έχεις μια σωστή συνεργασία .Δεν πας εκεί ούτε να κάνεις φίλους ούτε να διασκεδάσεις. Αν τον εργοδότη σου αυτοί του βγάζουν την δουλειά ,με αυτούς πρέπει να συνεργαστείς και να είσαι και ευγνώμων που σου έδωσε την ευκαιρία.