Οπτικες παραισθησεις
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7

Οπτικες παραισθησεις

Καλημέρα. Σήμερα το πρωί μου συνέβη κάτι που με εβαλε σε αγωνία!Κατέβαινα τη σκάλα του σπιτιού μου και φώναζα τον μικρότερο μου γιο ο οποίος δεν απαντούσε οταν τον φωναζα και φοβήθηκα ότι βγήκε έξω απο το σπιτι και έτρεξα να τον βρω. Αγχωμένη τον βρίσκω καθιστο δίπλα στο πιάνο και το καλώδιο του στην πριζα και καθώς γυρνάει να με δει τον βλέπω να κρατάει ενα ψαλίδι στα χέρια. Φοβούμενη ότι θα κόψει το καλωδίου έτρεξα να του το παρω. Φτάνω εκεί και δεν υπάρχει κανένα ψαλίδι.. Μόνο μαρκαδόροι... Έπαθα ενα μικρό σοκ γιατί θα ορκιζόμουν στο Θεό ότι το ειδα το ψαλίδι... Ενα χοντρό και με πορτοκαλί λαβες που εχω για τα υφασματα. Καμία σχέση με τον μαυρο μαρκαδορο που κρατουσε... Τι μου συνέβη;;;

Senior Member
    Καλημέρα.
    Σου συμβαίνει συχνά αυτό ή έτυχε μόνο μία φορά; Οι οπτικές παραισθήσεις έχουν να κάνουν συχνά με τον τρόπο που δουλεύει ο εγκέφαλος, δεν είναι κάτι τραγικό εκτός κι αν σου συμβαίνει όλη την ώρα.

Σήμερα πρώτη φορά... Υποθέτω ότι πανω στο άγχος μου να δω τι κρατάει και φοβουμενη μην τυχόν κρατάει ψαλίδι και κόψει το καλώδιο, ειδα το μαρκαδόρο σαν ψαλίδι;;; Το ειδα ομως..

Senior Member
    Οδηγούσαμε με μία φίλη σε έναν παράδρομο τον προηγούμενο μήνα και περνώντας από μία στροφή "Αμάν μου λέει, ένα πτώμα" Κάνουμε όπισθεν και ήταν ένας κυλινδρικός σωλήνας σκούρος πεταμένος στην άκρη του δρόμου. "Μου φάνηκε σαν πεσμένος άνθρωπος ρε 'συ" μου λέει. Ε, ΟΚ της λέω. Αφού είχε λιώσε σε κάτι σειρές και θρίλλερ με δολοφονίες και εγκλήματα εκείνον τον καιρό, εκεί πήγε το μυαλό της. Δεν σημαίνει κάτι αυτό.

Επηρεάζει το τι σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή, επηρεάζει και το πως εκλαμβάνει ο εγκέφαλος τα σχήματα και τα χρώματα. Googlαρε το dress gate ας πούμε...
    Μην αγχώνεσαι χειρότερα για αυτό το περιστατικό, δεν είναι κάτι. Εκτος κι αν σου συμβαίνει συνεχώς.

Senior Member
    Quote Originally Posted by zwi_kouvaria View Post
    Σήμερα πρώτη φορά... Υποθέτω ότι πανω στο άγχος μου να δω τι κρατάει και φοβουμενη μην τυχόν κρατάει ψαλίδι και κόψει το καλώδιο, ειδα το μαρκαδόρο σαν ψαλίδι;;; Το ειδα ομως..
    Καλά χαλάρωσε δεν τρεχει τιποτα, σε ολους τυχαινει καμια φορά να έχουν παραισθησεις οπτικες και να ορκιζονται γιατι κατι που ειδαν ενω δεν υπαρχει αυτο που ειδαν ή να το παρερμηνευουν

Senior Member
    ολοι ανθρωποι μπορουν να εχουν οπτικες παραισθησεις οταν ειναι σωματικα και ψυχολογικα κουρασμενοι. τωρα αν σου γινεται συχνα να πας σε ψυχιατρο.

Senior Member
    Μου έχει συμβεί και μένα αλλά μετά από τρελή κούραση....Ανοίγω το φως της κουζίνας βράδυ να πιω λίγο νερό και μου φάνηκε ότι πάνω στον πάγκο της κουζίνας είδα ένα ιγκουάνα...και το αστείο είναι ότι δεν είχα κατοικίδιο...βασικά δεν υπήρχε τίποτα στον παγκο,ούτε κάτι που θα μπορούσα να το μπερδέψω...την επόμενη μέρα έφαγα το σπίτι να βρω την σαύρα αλλά τίποτα,χαχχα φαντάζεσαι να την έβρισκα;