ΟΝΕΙΡΑ - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 12 FirstFirst ... 89101112 LastLast
Results 136 to 150 of 171

Thread: ΟΝΕΙΡΑ

Senior Member
    Να είσαι καλά.
    Τελικά είχες δίκιο για το οτι μείνανε σπίτι, δεν έφυγαν.. ακόμα τουλάχιστον.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Χαίρομαι:)
    Τι να σου πω,εμένα μου΄χει τύχει να δω όνειρα πρόβλεψης....
    Πολύ σπάνια,αλλά συμβαίνει.

Senior Member
    Χτες το βράδυ έιδα πολλά πράγματα στον ύπνο μου, αλλά μου έμεινε κάτι.

Είδα τη μαμά.
    Την βλέπω τόσο σπάνια..

Είμασταν στο σπίτι μιας γειτόνισσας,
    είχε έρθει η μαμά, σαν να είχε γυρίσει απο μακρινό ταξίδι.
    Είχαμε μαζευτεί φίλου και συγγενείς για να την δούμε.
    Θυμάμαι πολυκοσμία.
    Πήγαινα διαρκώς δίπλα της,
    εξάλλου το δικαιούμουν! Ημουν η κόρη της!
    ποιος άλλος αν όχι εγώ, είχε το δικαίωμα να την
    αγκαλιάζει και αν είναι δίπλα της όλη την ώρα?
    Για όσο ήθελα...
    όλη την ώρα.
    Την έσφιγγα ξανά και ξανά στην αγκαλιά μου.
    Χωρίς λόγια.
    Μα κάποια στιγμή, ανταλλάξαμε αυτά:

Μαμά: Γιατί με αγκαλιάζεις τόσο συχνά παιδί μου?
    Τί συμβαίνει?

Εγώ : Τόσο καιρό έλειπες! Τώρα που ήρθες επιτέλους,
    δεν το πιστεύω! Θέλω να σε χαρώ, γι αυτό σε αγκαλιάζω..

Εκείνη στεκόταν κάπως ακίνητη και ανέκφραστη,
    σαν κούκλα. Αλλά πάντως, δεκτική στα αγκαλιάσματά μου.

Senior Member
    Καλή μου

...

\'Εγραψα κάτι και το έσβησα. Τα λόγια έιναι φτωχά. Δεν έχω λόγια. Ότι και να πω θα σκιάσει το τι ένιωσα και τα συναισθήματα που ξεδιπλώθηκαν...
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    Καλή μου

...

\'Εγραψα κάτι και το έσβησα. Τα λόγια έιναι φτωχά. Δεν έχω λόγια. Ότι και να πω θα σκιάσει το τι ένιωσα και τα συναισθήματα που ξεδιπλώθηκαν...
    Θα ήθελα να τα μοιραστείς μαζί μου, με όποιον τρόπο επιλέξεις :)

Senior Member
    Είδα ένα περίεργο όνειρο.
    Κρατούσα στα χέρια ένα μωρό. Ενα μικρό αγόρι. Κι αυτό ήθελε να το παίξω. Το έπιασα απο τα δυο του χεράκια και το γυρνούσα σβούτα. Ξαφνικά ένα συντριβάνι άρχισε να μας ρίχνει νερό και γυρνώντας να δω την πλάτη του, παρατήρησα οτι είχε σχήμα ψαριού. \" Οταν μεγαλώσει θα γίνει άνθρωπος, τώρα μοιάζει΄τόσο πολύ με ψάρι! \" Σκέφτηκα..

Βρίκσομαι μετά μπροστά απο την οθόνη μιας τηλεόρασης.
    Βλέπω ένα σημείο της ταινίας American beauty που δεν είχα ξαναδεί. Απόρησα, καθώς νόμιζα οτι την είχα δει ολόκληρη την ταινία. Ο άντρας που διηγούταν μου μιλούσε. Εβλεπα να παρελαύνει μπροστά μου ένα καρέ φιλμ με εικονούλες του προσώπου μου. Ηταν όλες γκρι, αλλά ανα 2 υπήρχε και μια έγχρωμη που απο κάτω της έγραφε \" ειλικρίνεια\", αργότερα κι άλλη έγχρωμη που έγραφε \"επιλογή\" και μετά απο δυο τρεις γκρί ακόμα, μια τελευταία που έλεγε \" σύκγριση\". Ο άντρας απο την οθόνη μου μιλούσε και μου έλεγε \" Λες οτι το βρήκες αλλά κοίτα πως γυρίζει το καρέ.Το χάνεις. Κάνε αυτό που βλέπεις, με ειλικρίνεια\"...

Σε όλο το όνειρο είχα ένα περίεργο feeling.

Senior Member
    Περπατάμε μέσα σε ένα δάσος...
    είμαστε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων.

Ξαφνικά, σε ένα σημείο του εδάφους, το χώμα γίνεται επικίνδυνα μαλακό.
    Απομακρυνόμαστε και κάνουμε έναν κύκλο γύρω του.
    Σιγά σιγά, αναδύεται απο εκεί μια γυναίκα με ξανθά μαλλιά, και δέρμα γριζωπό, όμορφη γυναίκα αλλά είχε κάτι το αλλόκοτο επάνω της... σαν να ήταν φτιαγμένη απο γη.

Αρχισε να αποκαλύπτεται και τελικά εμφανίστηκε πάνω απο το έδαφος, στο σημείο εκείνο.
    Ενας απο τους άντρες της παρέας, σκόνταψε και έπεσε επάνω της.
    Τον τύλιξε με τα χέρια της κι άρχισε να τον φιλάει ασταμάτητα με μια μανία, που θαρρούσαμε πως τον καταβρόχθιζε.

Τελικά, ο άντρας, έχασε την ανάσα του απο το φιλί της γυναίκας.
    Στο τέλος, τον ρούφηξε μαζί της, κάτω απο το έδαφος.

Senior Member
    Μόλις ξύπνησα κ σε 2 ώρες έβλεπα συνέχεια όνειρα.Ένα με τρόμαξε.

Είμαι σε ένα χώρο εργασίας μιας κοπέλας.Ήταν πολύ αποπνιχτηκά κ άρχισα να καθαρίζω.Ξαφνικά ανακαλύπτω πως δεν έφταιγε η καθαριότητα.Πάλι το πνίξημο υπήρχε.
    Ο χώρος ήταν αρκετά μικρός,οι τοίχοι θέλαν ασβέστωμα,στους τοιχους,στα γραφεία δεν υπήρχε τίποτα ζεστό.Ένας ξερός στενός χώρος.
    Η κοπέλα μου λέει αχ!ευτυχώς που ήρθες κ ΄φτιαξες λίγο το χώρο,της απαντάω πως θέλει δουλειά κ αν κ στενός μπορεί να γίνει ένας μικρός παράδεισος για να περνάει ωραία τις ώρες εργασίας της.Εκεί μπλέκονται λίγο τα πράγματα γιατί έχω την εντύπωση ότι πρωτοπροσλήφθηκα εκεί κ εγώ,δε θυμάμαι.

Κάτι νιώθω στο δεξί μου ώμο.Είναι σα σπυράκι.Πάω να το σπάσω κ βγαίνει από μέσα κάτι κάτασπρο σαν μπίλια.Τρόμαξα,μόλις βγήκε μεγάλωσε κ έγινε σαν πορτοκάλι σε μέγεθος,σαν μπαλόνι στην υφή.Φαινόταν πολύ παράξενο.Τρόμαξα τι ήταν αυτό μέσα μου κ έψαχνα σκουπιδοτενεκέ να το πετάξω.Η κοπέλα μου λέει,το είδα!το έκρυβα μην αηδιάσει(σε αθρώπινο σώμα τέτοιο πράγμα!)κ μου λέει με ένα χαλαρό ύφος....ρίξε τουλάχιστον λίγο αλάτι στην πληγή.Στον ώμο εννοούσε,είχε μείνει τρύπα αλλά στο βάθος της άσπριζε πάλι.
    Μου το λέει κ δεύτερη φορά για το αλάτι.Το κοιτάζω πάλι για να ρίξω αλάτι κ αρχίσει κ βγαίνει πάλι τέτοιο πράγμα.Εκεί τρόμαξα κ λέω:Είμαι γεμάτη τέτοια αντί για αίμα!!!Είμαι άρρωστη(μου πήγε το μυαλό σε σκλήρυνση,λευχαιμία...κ.λ.π.) κ πετάχτηκα.

Τρόμαξα περισσότερο γιατί τελευταία δεν είναι καλά η σωματική μου υγεία κ δεν έχω πάει στο γιατρό κ ξέρω ότι κάτι μου συμβαίνει κ όλο λέω από αύριο κ.λ.π.

Senior Member
    Originally posted by Arsi
    Μόλις ξύπνησα κ σε 2 ώρες έβλεπα συνέχεια όνειρα.Ένα με τρόμαξε.

Είμαι σε ένα χώρο εργασίας μιας κοπέλας.Ήταν πολύ αποπνιχτηκά κ άρχισα να καθαρίζω.Ξαφνικά ανακαλύπτω πως δεν έφταιγε η καθαριότητα.Πάλι το πνίξημο υπήρχε.
    Ο χώρος ήταν αρκετά μικρός,οι τοίχοι θέλαν ασβέστωμα,στους τοιχους,στα γραφεία δεν υπήρχε τίποτα ζεστό.Ένας ξερός στενός χώρος.
    Η κοπέλα μου λέει αχ!ευτυχώς που ήρθες κ ΄φτιαξες λίγο το χώρο,της απαντάω πως θέλει δουλειά κ αν κ στενός μπορεί να γίνει ένας μικρός παράδεισος για να περνάει ωραία τις ώρες εργασίας της.Εκεί μπλέκονται λίγο τα πράγματα γιατί έχω την εντύπωση ότι πρωτοπροσλήφθηκα εκεί κ εγώ,δε θυμάμαι.

Κάτι νιώθω στο δεξί μου ώμο.Είναι σα σπυράκι.Πάω να το σπάσω κ βγαίνει από μέσα κάτι κάτασπρο σαν μπίλια.Τρόμαξα,μόλις βγήκε μεγάλωσε κ έγινε σαν πορτοκάλι σε μέγεθος,σαν μπαλόνι στην υφή.Φαινόταν πολύ παράξενο.Τρόμαξα τι ήταν αυτό μέσα μου κ έψαχνα σκουπιδοτενεκέ να το πετάξω.Η κοπέλα μου λέει,το είδα!το έκρυβα μην αηδιάσει(σε αθρώπινο σώμα τέτοιο πράγμα!)κ μου λέει με ένα χαλαρό ύφος....ρίξε τουλάχιστον λίγο αλάτι στην πληγή.Στον ώμο εννοούσε,είχε μείνει τρύπα αλλά στο βάθος της άσπριζε πάλι.
    Μου το λέει κ δεύτερη φορά για το αλάτι.Το κοιτάζω πάλι για να ρίξω αλάτι κ αρχίσει κ βγαίνει πάλι τέτοιο πράγμα.Εκεί τρόμαξα κ λέω:Είμαι γεμάτη τέτοια αντί για αίμα!!!Είμαι άρρωστη(μου πήγε το μυαλό σε σκλήρυνση,λευχαιμία...κ.λ.π.) κ πετάχτηκα.

Τρόμαξα περισσότερο γιατί τελευταία δεν είναι καλά η σωματική μου υγεία κ δεν έχω πάει στο γιατρό κ ξέρω ότι κάτι μου συμβαίνει κ όλο λέω από αύριο κ.λ.π.
    Το όνειρό σου μου φαίνεται αποτυπώνει το άγχος σου για την σωματική σου υγεία,
    μα δείχνει επίσης πιστεύω και κάτι άλλο...

το οτι έχεις αποξενωθεί απο το σώμα σου τον τελευταίο καιρό...

και τολμώ να υποθέσω, κι απο τα επώδυνα συναισθήματα...

Senior Member
    Εντομεταξύ πρώτη φορά με προβληματίζει η σωματική μου υγεία,πάντα πίστευα πως δεν πρόκειται να πάθω τπτ.Σε γιατρό έχω να πάω.... στο νοσοκομείο μετά από μεθύσι,πριν 2 χρόνια.Δεν ασχολούμαι.Αφού είμαι στο ικα κ δεν έχω βγάλει το βιβλιάριο υγείας κ ας το δικαιούμαι.Δε μιλάμε για γενικές εξετάσεις....
    Όλα αυτά βέβαια είναι σε μείον μου.

Τέλος πάντων η υγεία μας τελικά είναι το σημαντικότερο αγαθό κ πρέπει να την προσέχουμε κ βλακεία μου που την αμελώ αυτές τις μέρες....
    Κ απορώ από που πηγάζει η χαζή αισιοδοξία μου ότι είμαι ΄σιδερένια΄!!!!!

Senior Member
    Originally posted by weird
    και τολμώ να υποθέσω, κι απο τα επώδυνα συναισθήματα...
    Τα αφήνω να ηρεμήσουν....
    Μέσα μου υπάρχουν κ τα επώδυνα κ τα όμορφα που διψάνε να ζήσουν...
    Αυτή την εποχή αφήνω να \'ζήσουν\' λίγο πιο πολύ τα όμορφα,να πάρουν χώρο κ αυτά.Αυτά όσων αφορά το εσωτερικό κομμάτι.
    Γιατί στο πιο επιφανειακό έρχομαι αντιμέτωπη κ με ξαφνικές καταστάσεις κ αγχώδεις οπότε σίγουρα μου βγαίνουν κ αρνητικά συναισθήματα...

Με το σώμα πως το είδες?τι εννοείς?πως μπορώ να αποξενοθώ με το σώμα μου?

Senior Member
    Θα σου φέρω ένα πχ.
    Οταν χόρευα, κι ένιωθα να κουνώ διάφορα σημεία του κορμιού μου,
    είχα πολύ μεγάλη επαφή με τα μέρη του σώματός μου εκέινα
    που καθημερινά έσφιγγα... ασυναίσθητα.

μπορούσα να συναισθανθώ πολύ περισσότερο
    την κάθε είδους μυική ένταση
    και να την χαλαρώσω.

Senior Member
    Θα σου φέρω ένα πχ.

και να την χαλαρώσω.
    Κ γω το πάθαινα αυτό.
    Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να έχεις δίκιο.Έχω παραμελήσει τόσο το σώμα μου εδώ κ κάμποσο καιρό.Δεν του δίνω καμιά σημασία.

Senior Member
    Θα σου φέρω ένα πχ.

και να την χαλαρώσω.
    Κ γω το πάθαινα αυτό.
    Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να έχεις δίκιο.Έχω παραμελήσει τόσο το σώμα μου εδώ κ κάμποσο καιρό.Δεν του δίνω καμιά σημασία.

Κι εγώ.
    Και πρέπει, να αρχίσω πάλι να το αφουγκράζομαι
    και να το προσέχω....
    γιατί το σώμα, μιλάει....

έχει τη δική του γλώσσα.

Member
    Σας είπα ότι θα γράψω το όνειρο με τα σκ..τα..

Αλλά αυτά που διαβάζω εδώ είναι τόσο συγκινητικά! τόσο τρυφερά ..φοβάμαι ότι θα χαλάσω το κλίμα..
    μετά συγχωρήσεως λοιπόν αυτό ήταν από τα πιο αηδιαστικά όνειρα που έχω δει ( όχι τρομακτικά ή αγχωτικά , αλλα΄αμιγώς ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ)

Είχα μπροστά μου έναν κουβά με σκατά, τα οποία ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ, και δυστυχώς υποτίθεται ότι τα είχα κάνει εγώ..:( μιλάμε όμςω για ρουκέτες, έτσι; ..ήταν τόσο μεγάλα και αηδιαστικά που στο όνειρό μου ήθελα να κάνω εμετό!

προσπαθούσε πασει θυσία να τα ξεφορτωθώ. τα πετούσα στο καζανάκι , δεν φεύγαν με το νερό, τα έβαλα σε κάτι σαν κρεατομηχανή, στην αρχή βγαίναν νιανιά και μετά ξαναγινόταν ρουκέτες! δεν ήξερα τι να τα κανω. ! επρεπε να τα ξεφορτωθω γαι να μη γινω ρεζιλι!

πήγα πετώντας στη διπλανή- μια μεσήλικη comme il faut - κυρία και της είπα ότι χρειάζομαι νερό να ρίξω στο καζανάκι γιατί δε φεύγουν τα σκατά! της έδειξα τον κουβά.

Εκείνη με κοίταξε με αηδία και μου είπε \" πως τολμας να μας δείχνεις αυτήν την αηδία , δε σου ταιριάζει καθόλου, χαλάσαμε όλη την εικόνα που είχαμε γαι σενα. \"

τότε έκοψα κάτι λουλούδια από τον κήπο της και γύρισα πετώντας πάλι ( καλά ε πολύ αστυνόμος σαίνης) στον κουβά. έβαλα τα λουλούδια πάνω προσπαθώντας να κρύψω τις υπερμεγέθεις κουράδες!

μετά πήρα τον κουβά και προσπάθησα να ξαναπετάξω γαι να πάω κάπου απόμερα να τον πετάξω. προσπαθούσα πολύ αλλά δεν έπαιρνα πολύ ύψος.

τότε κόσμος που ήταν από κάτω μου με ρώτησε πού πάω με τον κουβα με τα σκατά

κι εγώ απάντησα δεν έχει σκατά έχει λουλούδια! και τους πέταξα ένα λουλούδι από αυτά που είχα πάνω πάνω.

αλλά δεν τα ξεφορτώθηκα.. έπεσα κάπου ..κι έμεινα με την αηδία..ξυπνησα και ...μπλιαχ!! μα, καλα τι είχα φάει στο όνειρο;;;

το αστείο είναι ότι το όνειρο αυτό το είδα το βραδυ της ημέρας που μιλούσαμε για τη γνωστική και όχι συναισθηματική αντίληψη του τί συμβαίνει στον εσωτερικό σου κόσμο.

υπό αυτό το πρίσμα ίσως μπορεί να δοθεί μια αρκετά λογική ερμηνεία στο όνειρο, αλλά πάλι δεν ξέρω τι λεει ο κ. Φρουντ επ αυτου..

Page 10 of 12 FirstFirst ... 89101112 LastLast