ΟΝΕΙΡΑ - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 12 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 171

Thread: ΟΝΕΙΡΑ

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Xμ ωραια το περιγραφεις αλλα δεν θα επιχειρησω αναλυση,γιατι δεν ξερω αρκετα για σενα και επισης δεν ξερω τις εμπειριες που ειχες τις τελευταιες ημερες που ειναι και οι πιο σημαντικες.
    Ενα αλλο θελω να ρωτησω παιδια...εχετε ποτε την αισθηση οτι καποιο ονειρο \"κολλαει\".Εννοω παιζει παντα το ιδιο κομματι ξανα και ξανα.Οχι το ιδιο ονειρο αλλα το ιδιο κομματι σαν να προσπαθει να κατευθυνθει συγκεκριμενα.
    Να πω οτι σαν παιδι κατα καποιο τροπο κατευθυνα τα ονειρα που εβλεπα.
    Χμμμ..
    κάθε φορά που ως παιδί προσπάθησα να καταλάβω, ενώ ονειρεύομαι, οτι βλέπω όνειρο, ξυπνούσα.
    Με το που συνειδητοποιούσα οτι οενιρεύομαι ξυπνούσα.
    Αυτό που λες, το να κολλάει το όνειρο,
    δεν το έχω νιώσει..
    Εχω νιώσει οτι υπάρχουν συμβολισμοί που επαναλαμβάνονται, μέσα στα όνειρά μου.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Originally posted by vince
    Εμμ, παιδιά δεν ξέρω πάνω σε αυτά που είπατε προηγουμένως τι να πω...η αλήθεια είναι οτι μου βγήκαν αρκετά αυθόρμητα και παρορμητικά τα όσα είπα για την weird (μετά απο το μήνυμα μου είχα κανονίσει να βγω έξω και δεν διάβαζα τόσην ώρα τα μηνύματα σας). Δεν επιδιώκω κάτι πονηρό όμως είναι φυσιολογικό κάποιοι άνθρωποι να μας γοητεύουν. Θα συμφωνήσω με την weird η επικοινωνία είναι ιδιαίτερα όμορφη.
    Αυτό ακριβώς...
    να μας γοητεύει η ψυχή τους, το μυαλό τους, ο τρόπος που έχουν να υπάρχουν...
    Είναι τόσο... φυσιολογικό.
    Και το να το εκδηλώνουμε επίσης, πιστεύω.
    :)
    Και πάλι σ ευχαριστώ Vince:

Senior Member
    Originally posted by Δοδις
    Οχι να κολλαει το ονειρο και να παιζει το ιδιο κομματι σαν να μην εχει την επιθυμητη καταληξη,και το να ελεγχεις το τι ονειρο θα δεις,το σεναριο επι χρονια σαν παιδι.
    το ζω αυτό εδώ και 15 χρόνια...
    Παιδιά, μπορείτε να μου το εξηγήσετε?
    δεν το καταλαβαίνω, γιατί δεν μου είναι γνώριμο.

Senior Member
    Μια ζεστη καλημερα...ειναι υπεροχο το θεμα γιαυτο και θα επανελθω να γραψω τις σκεψεις μου και τα ονειρα μου
    Αυτη η ηρεμια που μπηκε στην ψυχη μου με κανει να αναπνεω ξανα!
    "...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."

Senior Member
    καποιο ονειρο \"κολλαει\".Εννοω παιζει παντα το ιδιο κομματι ξανα και ξανα.Οχι το ιδιο ονειρο αλλα το ιδιο κομματι σαν να προσπαθει να κατευθυνθει συγκεκριμενα.
    Να πω οτι σαν παιδι κατα καποιο τροπο κατευθυνα τα ονειρα που εβλεπα.
    εγώ το νοιώθω σαν ένα τραγούδι που βάζεις στο repeat ένα συγκεκριμένο σημείο...σαν να ψάχνεις κάτι να βρεις στον στοίχο...

αυτό που λεει ο κηπ, παίζει πάντα το ίδιο κομμάτι...είναι σαν να προσπαθει να δώσει μια συγκεκριμένη λύση, μια κατεύθυνση όχι του ονείρου αλλά της πραγματικότητας

Senior Member
    Ωραια,χαιρομαι που δεν ειμαι μονος,ναι αυτο το repeat και δεν ειναι και πολυ ευχαριστο,οχι οτι μου χαλαει τον υπνο αλλα υπαρχουν οι στιγμες που ξυπνας και λες τι συγκλονιστικα ονειρα ειδα,εαν παιζει αυτο το repeat χαλαει ολη η εμπειρια.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    καθόλου ευχάριστο κήπ μου...ούτε εμένα...όταν ξυπνάω δεν νοιώθω ότι κοιμήθηκα χάλια, ότι έκανα άσχημο ύπνο...ξυπνάω σαν να έχω αφήσει κάτι μισοτελειωμένο....

Senior Member
    Παρένθεση.
    Αρση, σου στέλνω προσωπικό μήνυμα, αυτή τη στιγμή.

Senior Member
    Originally posted by Alterego
    Μια ζεστη καλημερα...ειναι υπεροχο το θεμα γιαυτο και θα επανελθω να γραψω τις σκεψεις μου και τα ονειρα μου
    Αυτη η ηρεμια που μπηκε στην ψυχη μου με κανει να αναπνεω ξανα!
    Τι όμορφα λόγια!
    Περιμένω με ανυπομονυσία να ακούσω και τα δικά σου όνειρα άλτερ :))

Senior Member
    Alterego η περιγραφη της διαθεσης σου καθως και το ονομα σου μου θυμιζουν ενα site επιστημονικης φαντασιας με το ιδιο ονομα που δυστυχως εκλεισε:(
    Ασχετο τελειως με οτιδηποτε αλλα αν δεν το ελεγα θα εσκαγα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Χμμ, πάνω στο αρχικό θέμα θα έλεγα πως τα όνειρα μου ως επι το πλείστον είναι ερωτικού περιεχομένου.

Στο σχολείο για παράδειγμα έβλεπα κάθε πρωί μια συμμαθήτρια μου να κάθετε μόνη της και ήσυχη και να κοιτάει έξω ανέμελη.... κατα κάποιο τρόπο ένιωθα σαν να μου περνούσε ένα ερωτικό μήνυμα καθώς τύχαινε κάποια βράδια να ονειρεύομαι πως κάνω έρωτα μαζί της. Παρόλα αυτά δεν της μίλησα ούτε μια φορά. Μου έχει τύχει ακόμα να ονειρεύομαι κοπέλες που δεν τις έχω δει ποτέ μου στην πραγματική ζωή (...ανατριχιάζω κάπως με την δύναμη του μυαλού που μπορεί να δημιουργεί όχι απλά εικονικά άτομα αλλά και με συγκεκριμένη προσωπικότητα). Σε μεγαλύτερες ηλικίες τα όνειρα μου είναι λιγότερο συχνά αλλά και πάλι συνήθως ονειρεύομαι τον έρωτα όπως τον αποθεώνει η τον αποτυπώνει η ψυχή μου.

Απο την άλλη μεριά, οι εφιάλτες δεν μου είναι άγνωστοι, συνήθως όμως δεν τους θυμάμαι. Έχει τύχει να βλέπω εφιαλτη και να πετάγομαι απο το κρεβάτι ή να έχει τύχει να με ακούσουν να φωνάζω σον ύπνο μου. Ταλαιπωρημένη ψυχή δεν λέω....και υπάρχουν κενά απο την παιδική μου ηλικία... ευτυχώς πλέον δεν βλέπω τόσο συχνά εφιάλτες ή μάλλον δεν τους θυμάμαι. Το σίγουρο είναι πως ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και τα όνειρα/ εφιάλτες συνήθως έχουν να κάνουν με ανθρώπους και όχι αντικείμενα..

Senior Member
    Αναρωτιέμαι αν είναι καλό για μένα να ανατρέχω σε τέτοιες λεπτομέρειες.. αυτή την στιγμή φαντάζομαι να λένε τα υπόλοιπα μέλη πως \"καλά το άτομο είναι θεότρελος, τι μας λέει?\"

Τεσπά έγινα Posting Freak πλέον..και μη χειρότερα :p

Senior Member
    Vince,
    μου φαίνεται νιώθεις εκτεθειμένος..
    Κι εγώ ξαφνιάστηκα απο την έκθεση που ένιωσα.
    Μου φαίνεται οτι τα όνειρα είναι ένα παράθυρο που έχει θέα την ψυχή...
    Οπότε, είναι θεμιτό να αισθάνεται κανείς άβολα...

Θα σου πω τι νιώθω εγώ.
    Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση οτι τα όνειρα μας εμπλέκουν μέσα τους κι άλλους ανθρώπους.
    Πάνω στο θέμα αυτό, η ψυχοθεραπευτριά μου, μου είχε πει οτι κάθε αντικείμενο και κάθε πρόσωπο του ονείρου μου, είμαι εγώ.
    Μετά επιλέγαμε ποιό αντικείμενο ή πρόσωπο μου έμεινε έντονα, και δουλεύαμε πάνω στο τι μπορεί να συμβολίζει...
    Το ένστικτό μου, έπαιζε καίριο ρόλο.

Μιλάς για όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου.
    Συνήθως, όταν βλέπω τέτοια όνειρα, τα θυμάμαι μετά σαν να τα έζησα πραγματικά. Σαν να έκανα όντως έρωτα...
    Αφήνουν έντονα ίχνη κι έντονη αίσθηση πάνω μου.

Αν το μυαλό έχει δύναμη, η φαντασία είναι παντοδύναμη.
    Στα δικά μου όνειρα, έχω πλάσει εξαιρετικά λεπτομερείς καταστάσεις.

Σκοπεύω να τα αφηγούμαι εδώ, με κάθε λεπτομέρεια πάντως.

Senior Member
    Originally posted by weird
    Vince,
    μου φαίνεται νιώθεις εκτεθειμένος..
    Κι εγώ ξαφνιάστηκα απο την έκθεση που ένιωσα.
    Μου φαίνεται οτι τα όνειρα είναι ένα παράθυρο που έχει θέα την ψυχή...
    Οπότε, είναι θεμιτό να αισθάνεται κανείς άβολα...

Θα σου πω τι νιώθω εγώ.
    Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση οτι τα όνειρα μας εμπλέκουν μέσα τους κι άλλους ανθρώπους.
    Πάνω στο θέμα αυτό, η ψυχοθεραπευτριά μου, μου είχε πει οτι κάθε αντικείμενο και κάθε πρόσωπο του ονείρου μου, είμαι εγώ.

Χμμ, ενδιαφέρον άποψη..δεν θα μπορούσα πάντως να υποθέσω πως ταυτίζω τον εαυτό μου πχ με τη γυναίκα που βλέπω στο όνειρο μου..περισσότερο είναι σαν να το ζω ο ίδιος και να πλάθω σενάρια που επιθυμώ ή δεν επιθυμώ.. Ίσως αυτό που βλέπουμε είναι το τι μας λείπει απο την ζωή, τι μας συμπληρώνει ως άτομα (για τον άντρα και την γυναίκα αντίστοιχα) και ακόμα ενω μπορεί να είμαστε μέσα σε μια σχέση, το όνειρο να καλύπτει στοιχεία της σχέσης που δεν πραγματοποιούνται.

Πάντως τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια που είμαι σεξουαλικά ενεργός τα όνειρα αυτά τα βλέπω λιγότερες φορές. Αν θα τα δω είναι εφόσον δεν έχω καθόλου σεξουαλικές επαφές ή σχέση που δεν με εκφράζει στον βαθμό που θα ήθελα..

Μετά επιλέγαμε ποιό αντικείμενο ή πρόσωπο μου έμεινε έντονα, και δουλεύαμε πάνω στο τι μπορεί να συμβολίζει...
    Το ένστικτό μου, έπαιζε καίριο ρόλο.

Μιλάς για όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου.
    Συνήθως, όταν βλέπω τέτοια όνειρα, τα θυμάμαι μετά σαν να τα έζησα πραγματικά. Σαν να έκανα όντως έρωτα...
    Αφήνουν έντονα ίχνη κι έντονη αίσθηση πάνω μου.

Ναι, και με μένα κάπως έτσι είναι. :)

Αν το μυαλό έχει δύναμη, η φαντασία είναι παντοδύναμη.
    Στα δικά μου όνειρα, έχω πλάσει εξαιρετικά λεπτομερείς καταστάσεις.

Σκοπεύω να τα αφηγούμαι εδώ, με κάθε λεπτομέρεια πάντως.

Senior Member
    Κάτι ακόμα....μέσα στο φορουμ μου βγαίνει όλος μου ο καλός εαυτός και όλη η ειλικρίνεια που θα μπορούσα να έχω. Ίσως αν με γνώριζες στην αληθινή ζωη καλή μου weird να μην είχες την παραμικρή ιδέα οτι κάθομαι και γράφω αυτά που γράφω εδώ μέσα. Ίσως να μην έβλεπες τίποτα περισσότερο απο μια κοινωνική μάσκα.......

..εδώ μέσα ακούω την άποψη σας για τις σκέψεις μου, έξω όμως μια γυναίκα με ξέρει πολύ καλύτερα..ίσως καλύτερα απο οτι ξέρω εγω εμένα. Και έχω μάθει πράγματα που δεν θα μάθαινα ποτε αν δεν την γνώριζα...

Page 5 of 12 FirstFirst ... 34567 ... LastLast