ΟΝΕΙΡΑ - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 12 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 171

Thread: ΟΝΕΙΡΑ

Senior Member
    Originally posted by vince
    Κάτι ακόμα....μέσα στο φορουμ μου βγαίνει όλος μου ο καλός εαυτός και όλη η ειλικρίνεια που θα μπορούσα να έχω. Ίσως αν με γνώριζες στην αληθινή ζωη καλή μου weird να μην είχες την παραμικρή ιδέα οτι κάθομαι και γράφω αυτά που γράφω εδώ μέσα. Ίσως να μην έβλεπες τίποτα περισσότερο απο την κοινωνική μου μάσκα.......
    Ελπιζω να με συγχωρησεις που παρεμβαινω στον ομορφο διαλογο που εχετε γιατι θελω να πω σε σενα κατι vince: δωσε την ευκαιρια στην weird και στην καθε weird της ζωης σου, να δει περα κ πισω απο την κοινωνικη σου μασκα. Μην ξεχνας, πώς αυτα που γράφεις εδω μεσα δικα σου ειναι κ προκυπτουν και απο τις αναγκες σου κ απο την αλληλεπιδραση σου με την weird.

Πηρα αφορμη τα λογια σου, για να εκφρασω την σκεψη μου πανω στο \"παραπονο\" ενος πιο μοναχικου ή και εσωστρεφους ατομου (που μπορει να ναι πολλοι απο μας ετσι).

Φιλικα:)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Χμμ, ενδιαφέρον άποψη..δεν θα μπορούσα πάντως να υποθέσω πως ταυτίζω τον εαυτό μου πχ με τη γυναίκα που βλέπω στο όνειρο μου..περισσότερο είναι σαν να το ζω ο ίδιος και να πλάθω σενάρια που επιθυμώ ή δεν επιθυμώ.. Ίσως αυτό που βλέπουμε είναι το τι μας λείπει απο την ζωή, τι μας συμπληρώνει ως άτομα (για τον άντρα και την γυναίκα αντίστοιχα) και ακόμα ενω μπορεί να είμαστε μέσα σε μια σχέση, το όνειρο να καλύπτει στοιχεία της σχέσης που δεν πραγματοποιούνται.

Πάντως τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια που είμαι σεξουαλικά ενεργός τα όνειρα αυτά τα βλέπω λιγότερες φορές. Αν θα τα δω είναι εφόσον δεν έχω καθόλου σεξουαλικές επαφές ή σχέση που δεν με εκφράζει στον βαθμό που θα ήθελα..
    Το οτιδήποτε βλέπεις, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα άλλο πρόσωπο, στην ουσία το πλάθεις εσύ. Κάτι τέτοιο εννοούσε πιστεύω η θεραπεύτριά μου, οτι τα πάντα στα όνειρα είναι κομμάτια του εαυτού μας, ανάγκες, θέλω, επιθυμίες ακόμα και ελλείψεις, ντυμένα με το ένδυμα του ονείρου...

Χμμ.. θα τα δεις λοιπόν όταν η σχέση δεν σε εκφράζει.. είναι ο συναγερμός ένα όνειρο... οτι κάτι δεν πάει καλά. Πολύ χρήσιμο μου ακούγεται :)
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Κάτι ακόμα....μέσα στο φορουμ μου βγαίνει όλος μου ο καλός εαυτός και όλη η ειλικρίνεια που θα μπορούσα να έχω. Ίσως αν με γνώριζες στην αληθινή ζωη καλή μου weird να μην είχες την παραμικρή ιδέα οτι κάθομαι και γράφω αυτά που γράφω εδώ μέσα. Ίσως να μην έβλεπες τίποτα περισσότερο απο μια κοινωνική μάσκα.......
    Θα έβλεπα αυτό που θα με άφηνες να δω, αυτό που θα γινόσουν μέσα απο την αλληλεπίδρασή μας και στο τέλος, αυτό που θα διαισθανόμουν απο εσένα. Καταλαβαίνω όμως τι εννοείς.. το φόρουμ για πολλούς πιστεύω λειτουργεί σαν ένα πολύ καλό φίλτρο του περιττού, των προσχημάτων και των συμβατικοτήτων των κοινωνικών επαφών, ακόμα και των αναστολών που τις συνοδεύουν, των όποιων καλουπιών. Αυτό που βγάζεις εδώ, είναι ένα στοιχείο του εαυτού σου. Πραγματικά χαίρομαι το άνοιγμά σου και το πόσο άφησες την ουσία σου να φανει...
    ..εδώ μέσα ακούω την άποψη σας για τις σκέψεις μου, έξω όμως μια γυναίκα με ξέρει πολύ καλύτερα..ίσως καλύτερα απο οτι ξέρω εγω εμένα.Σου έχω γράψει πάνω σε αυτό στα quotes: Οι άλλοι με βλέπουν με έναν τρόπο που εγώ δεν μπορώ να με δω, κι εγώ με βλέπω, με έναν τρόπο που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν. Νομίζω πως η σχέση, με τον άλλο, μέσα απο την οποία αυτές οι δύο οπτικές ενώνονται, είναι ένα καλό όχημα στην απόκτηση πληρέστερης αυτογνωσίας :) Και έχω μάθει πράγματα που δεν θα μάθαινα ποτε αν δεν την γνώριζα...

Senior Member

..εδώ μέσα ακούω την άποψη σας για τις σκέψεις μου, έξω όμως μια γυναίκα με ξέρει πολύ καλύτερα..ίσως καλύτερα απο οτι ξέρω εγω εμένα. Και έχω μάθει πράγματα που δεν θα μάθαινα ποτε αν δεν την γνώριζα...
    ειναι φυσικο μια διαπροσωπικη σχεση κανονικη (εννοω μη διαδικτυακη), οπου συμμετεχουν ολες μας οι αισθησεις να δινει μια πιο ολοκληρωμενη αισθηση του εαυτου μας στον άλλο, ενα πιο ολοκληρωμενο καθρέπτισμα. ποσο μάλλον, αν αφησεις ΚΑΙ τις σκεψεις να μπουν σε λογια...τοτε νομιζω το καθρεπτισμα θα γινει ακομα πιο καθαρο και αυθεντικο ισως...

Συμφωνω πώς μεσα απο τους άλλους κ τις σχεσεις που αναπτυσσουμε μπορουμε να μαθουμε πολλα για μας τους ιδιους πρωτα πρωτα και μοιραια για τη ζωη...
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Ακούω την ευγνωμοσύνη που εκφράζεις γι αυτή τη γυναίκα... Είναι ο τρόπος σου γεμάτος ευαισθησία και όμορφα συναισθήματα.
    Σίγουρα, θα σου δείχνει πράγματα για εσένα, κι εσύ αντίστοιχα, πράγματα για εκείνη...
    Αυτά, πανε αμοιβαία, είναι το \"καθρέπτισμα\" για το οποίο μιλά και η Σοφία μας :)

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Κάτι ακόμα....μέσα στο φορουμ μου βγαίνει όλος μου ο καλός εαυτός και όλη η ειλικρίνεια που θα μπορούσα να έχω. Ίσως αν με γνώριζες στην αληθινή ζωη καλή μου weird να μην είχες την παραμικρή ιδέα οτι κάθομαι και γράφω αυτά που γράφω εδώ μέσα. Ίσως να μην έβλεπες τίποτα περισσότερο απο την κοινωνική μου μάσκα.......
    Ελπιζω να με συγχωρησεις που παρεμβαινω στον ομορφο διαλογο που εχετε γιατι θελω να πω σε σενα κατι vince: δωσε την ευκαιρια στην weird και στην καθε weird της ζωης σου, να δει περα κ πισω απο την κοινωνικη σου μασκα. Μην ξεχνας, πώς αυτα που γράφεις εδω μεσα δικα σου ειναι κ προκυπτουν και απο τις αναγκες σου κ απο την αλληλεπιδραση σου με την weird.

Πηρα αφορμη τα λογια σου, για να εκφρασω την σκεψη μου πανω στο \"παραπονο\" ενος πιο μοναχικου ή και εσωστρεφους ατομου (που μπορει να ναι πολλοι απο μας ετσι).

Φιλικα:)
    Συνήθως οι άνθρωποι περπατάνε όπως εκείνοι ξέρουν. Η μοναχικότητα μερικές φορές επιδρά αντιφατικά. Μπορεί για παράδειγμα να νιώθω μοναχικότητα και να γνωρίσω τον άνθρωπο που θα μου βγάλει την κοινωνικότητα μου προς τα έξω. Βέβαια αυτό δεν γίνεται με όλους...

Originally posted by Sofia

..εδώ μέσα ακούω την άποψη σας για τις σκέψεις μου, έξω όμως μια γυναίκα με ξέρει πολύ καλύτερα..ίσως καλύτερα απο οτι ξέρω εγω εμένα. Και έχω μάθει πράγματα που δεν θα μάθαινα ποτε αν δεν την γνώριζα...
    ειναι φυσικο μια διαπροσωπικη σχεση κανονικη (εννοω μη διαδικτυακη), οπου συμμετεχουν ολες μας οι αισθησεις να δινει μια πιο ολοκληρωμενη αισθηση του εαυτου μας στον άλλο, ενα πιο ολοκληρωμενο καθρέπτισμα. ποσο μάλλον, αν αφησεις ΚΑΙ τις σκεψεις να μπουν σε λογια...τοτε νομιζω το καθρεπτισμα θα γινει ακομα πιο καθαρο και αυθεντικο ισως...

Συμφωνω πώς μεσα απο τους άλλους κ τις σχεσεις που αναπτυσσουμε μπορουμε να μαθουμε πολλα για μας τους ιδιους πρωτα πρωτα και μοιραια για τη ζωη...
    Σαφώς μπορούμε να μάθουμε πράγματα που δεν ξέραμε για τον εαυτό μας μέσα απο τις σχέσεις μας. Αυτό ακόμα αλλάζει ανάλογα με την ωριμότητα που αποκτάμε..

Senior Member
    Originally posted by weird
    Χμμ, ενδιαφέρον άποψη..δεν θα μπορούσα πάντως να υποθέσω πως ταυτίζω τον εαυτό μου πχ με τη γυναίκα που βλέπω στο όνειρο μου..περισσότερο είναι σαν να το ζω ο ίδιος και να πλάθω σενάρια που επιθυμώ ή δεν επιθυμώ.. Ίσως αυτό που βλέπουμε είναι το τι μας λείπει απο την ζωή, τι μας συμπληρώνει ως άτομα (για τον άντρα και την γυναίκα αντίστοιχα) και ακόμα ενω μπορεί να είμαστε μέσα σε μια σχέση, το όνειρο να καλύπτει στοιχεία της σχέσης που δεν πραγματοποιούνται.

Πάντως τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια που είμαι σεξουαλικά ενεργός τα όνειρα αυτά τα βλέπω λιγότερες φορές. Αν θα τα δω είναι εφόσον δεν έχω καθόλου σεξουαλικές επαφές ή σχέση που δεν με εκφράζει στον βαθμό που θα ήθελα..
    Το οτιδήποτε βλέπεις, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα άλλο πρόσωπο, στην ουσία το πλάθεις εσύ. Κάτι τέτοιο εννοούσε πιστεύω η θεραπεύτριά μου, οτι τα πάντα στα όνειρα είναι κομμάτια του εαυτού μας, ανάγκες, θέλω, επιθυμίες ακόμα και ελλείψεις, ντυμένα με το ένδυμα του ονείρου...

Χμμ.. θα τα δεις λοιπόν όταν η σχέση δεν σε εκφράζει.. είναι ο συναγερμός ένα όνειρο... οτι κάτι δεν πάει καλά. Πολύ χρήσιμο μου ακούγεται :)
    Σε γενικές γραμμές έτσι είναι... όμως...τι είναι αυτό που καθορίζει την ευχαρίστηση που αισθανόμαστε απο τον/την σύντροφο μας? Μπορεί να μας φέρεται το ταίρι μας απαίσια και εμείς να είμαστε απόλυτα καταδεκτικοί ή ακόμα να μας φέρεται πολύ καλά και αυτό να μην είναι αρκετό. Εσένα weird δεν σου έχει τύχει κάτι παρόμοιο? Έγραψα κάτι αντίστοιχο λίγες ημέρες πριν περί ερωτικής εξερεύνησης και κορεσμού....

Κάτι ακόμα....μέσα στο φορουμ μου βγαίνει όλος μου ο καλός εαυτός και όλη η ειλικρίνεια που θα μπορούσα να έχω. Ίσως αν με γνώριζες στην αληθινή ζωη καλή μου weird να μην είχες την παραμικρή ιδέα οτι κάθομαι και γράφω αυτά που γράφω εδώ μέσα. Ίσως να μην έβλεπες τίποτα περισσότερο απο μια κοινωνική μάσκα.......
    Θα έβλεπα αυτό που θα με άφηνες να δω, αυτό που θα γινόσουν μέσα απο την αλληλεπίδρασή μας και στο τέλος, αυτό που θα διαισθανόμουν απο εσένα. Καταλαβαίνω όμως τι εννοείς.. το φόρουμ για πολλούς πιστεύω λειτουργεί σαν ένα πολύ καλό φίλτρο του περιττού, των προσχημάτων και των συμβατικοτήτων των κοινωνικών επαφών, ακόμα και των αναστολών που τις συνοδεύουν, των όποιων καλουπιών. Αυτό που βγάζεις εδώ, είναι ένα στοιχείο του εαυτού σου. Πραγματικά χαίρομαι το άνοιγμά σου και το πόσο άφησες την ουσία σου να φανει...
    ..εδώ μέσα ακούω την άποψη σας για τις σκέψεις μου, έξω όμως μια γυναίκα με ξέρει πολύ καλύτερα..ίσως καλύτερα απο οτι ξέρω εγω εμένα.Σου έχω γράψει πάνω σε αυτό στα quotes: Οι άλλοι με βλέπουν με έναν τρόπο που εγώ δεν μπορώ να με δω, κι εγώ με βλέπω, με έναν τρόπο που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν. Νομίζω πως η σχέση, με τον άλλο, μέσα απο την οποία αυτές οι δύο οπτικές ενώνονται, είναι ένα καλό όχημα στην απόκτηση πληρέστερης αυτογνωσίας :) Και έχω μάθει πράγματα που δεν θα μάθαινα ποτε αν δεν την γνώριζα...
    Και ακόμα, πάνω σε αυτά που λες, είναι πολύ όμορφο μέσα απο τις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους να αναπτυσσόμαστε ταυτόχρονα και όχι να το αντιλαμβανόμαστε ως μονομερής ανάπτυξη (δηλαδή μόνο δίνω ή μόνο παίρνω). Είναι κάτι που δεν το βγάζουν πολλοί άνθρωποι..

Ακούω την ευγνωμοσύνη που εκφράζεις γι αυτή τη γυναίκα... Είναι ο τρόπος σου γεμάτος ευαισθησία και όμορφα συναισθήματα.
    Σίγουρα, θα σου δείχνει πράγματα για εσένα, κι εσύ αντίστοιχα, πράγματα για εκείνη...
    Αυτά, πανε αμοιβαία, είναι το \"καθρέπτισμα\" για το οποίο μιλά και η Σοφία μας :)

Banned
    εδω υπαρχει ενας ερωτας μεγααααααααλος.:P

Senior Member

Συνήθως οι άνθρωποι περπατάνε όπως εκείνοι ξέρουν. Η μοναχικότητα μερικές φορές επιδρά αντιφατικά. Μπορεί για παράδειγμα να νιώθω μοναχικότητα και να γνωρίσω τον άνθρωπο που θα μου βγάλει την κοινωνικότητα μου προς τα έξω. Βέβαια αυτό δεν γίνεται με όλους...
    ..............
    Σαφώς μπορούμε να μάθουμε πράγματα που δεν ξέραμε για τον εαυτό μας μέσα απο τις σχέσεις μας. Αυτό ακόμα αλλάζει ανάλογα με την ωριμότητα που αποκτάμε..
    Νομιζω πώς όσο πιο κοντά ερχόμαστε με τον άλλον, τόσο πιο κοντά φέρνουμε τον καθρέφτη που μας δείχνει τον εαυτό μας ή μάλλον πτυχές του που δεν ξέρουμε όσο ειμαστε μόνοι. Οταν μιλαμε για έρωτα (οπως εσυ στην γυναικα που αναφέρεσαι) το καθρεφτισμα αυτο γίνεται με έναν πολύ σαγηνευτικό τρόπο (μας κάνει να ερωτευόμαστε το είδωλό μας).

Senior Member
    Καλημερα σας..

Πριν καιρο ζουσα μονο με τα ονειρα μου.Πολλες φορες επεφτα νωρις μονο και μονο για να με παρει ο υπνος και να δω ονειρα.Περνουσα μια ασχημη κατασταση χωρισμου,μεγαλης απωλειας και τα ονειρα ηταν εκεινα που με εκαναν να νιωθω απλα οτι ειμαι ζωντανος.Εκει μεταξυ υπνο και ξυπνιου μπορουσα να ζω και να υπαρχω.Απο την μια ειναι πανεμορφο,ειναι μια διεξοδος απο την αλλη σε παρασερνει και ξεχνας να υπαρχεις πραγματικα.Οταν ξαπλωσω δυσκολευομαι να με παρει ο υπνος.Και παντα μου προκαλει εντυπωση οταν οι ανθρωποι με το που ξαπλωνουν κοιμουνται.Ακομη δεν το εχω καταλαβει.Μου συμβαινει μοναχα οταν εχω πιει και ξαπλωνω με περνει ο υπνος χωρις καν να το καταλαβω.Εχω παντα κατι ανοιχτο,συνηθως εχω κατι και παιζει στον υπολογιστη η και κανενα εργο απλα για να κουραστουν λιγο το ματια μου να αρχισουν να κλεινουν σιγα σιγα.Λιγο πριν τα κλεισω ομως αρχιζω και σκεφτομαι διαφορα..καποτε εντονα και δυσκολευομαι πολυ να κοιμηθω καποτε ομως πολυ ευκολα αφου σκεφτω κατι ομορφο κοιμαμαι..
    Το περιεργο ειναι οτι δεν βλεπω εφιαλτες.Το μυαλο μου εχει αρνητικες σκεψεις,νιωθω τον φοβο μεσα στο πετσι μου ομως πολυ σπανια βλεπω εφιαλτες.Μου τυγχαινει ομως να βλεπω πραγματα που με τρομαζουν οσο αφορα τα συναισθηματα μου.Παραδειγμα εγκαταληψη η μοναχικοτητα.
    Πολλες φορες ειχα ονειρα που μου εδειχναν το μελλον,την επομενη μου κινηση.Πολλες φορες βγηκαν αληθινα..Βλεπω συχνα να τρεχω..να τρεχω χωρις να σταματω ακομη και αν εχω κουραστει.Να ανεβαινω βουνα,πολλα βουνα μα δεν σταματω.Αλλωτε βλεπω θαλασσες..Το συγκλονιστικο που μου εχει τυχει ειναι οτι εβλεπα συχνα δυο πρασινα ματια.Πολυ ομορφα που δεν τα εχω δει ποτε εν ζωη.Μια φορα πηγαινοντας στην εκκλησια το πασχα,μπηκα μεσα στην αυλη της εκκλησιας και ενιωσα να χανω οξυγονο.Γυρισα αυθορμητα αριστερα και ειδα μια κοπελα η οποια μου ηταν αγνωστη μα ταυτοχρονα γνωστη.Τα ματια της δεν ηταν πρασινα αλλα μου θυμησε το ονειρο μου.Οταν την ειδα ενιωσα πως την ξερω,την γνωριζω πολυ καλα αν και δεν την εχω δει ποτε μου εν ζωη..κοπηκαν τα ποδια μου και ηθελα να φυγω..Περιεργο..δεν ξαναειδα ποτε εκεινα τα πρασινα ματια.
    Μου εχει τυχει να βλεπω ονειρο να σταματησει και μετα να το συνεχισω την επομενη νυχτα..
    Μου ετυχε να ξυπνησω και να σκεφτομαι αν οντως ηταν ονειρο αυτο που ειδα η αληθεια..Αλλωτε ειναι τοσο ζωντανα που οταν ξυπνησω δεν θελω να σηκωθω απο το κρεβατι..θελω απλα να το νιωθω.Ιδιαιτερα αν αυτο ειναι ενα φιλι η μια ματια η ερωτικη συναντηση.
    Περιεργα...μα μου αρεσουν τα ονειρα.Τα αναζητω πολλες φορες και θελω να με συντροφευουν στο υπνο μου..τουλαχιστο δεν μοιαζουν πολυ με την πραγματικοτητα που ζω.
    "...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."

Senior Member
    Οσο αφορα την ομορφη σας συζητηση εκεινο που θα ηθελα να πω οτι και εγω εδω νιωθω να ειμαι εγω..
    Μιλω και συζητω και νιωθω οτι αυτος ειμαι.Δεν φοβαμαι να πω κατι γιατι δεν με ενοχλει να κριθω.Τα πραγματα εδω γραφονται αντικειμενικα γιατι ο καθενας δεν γνωριζω ακριβως τον αλλον.Μπορει να καταθετω την ψυχη μου μα καταβαθος η καθημερινοτητα μου διαφερει.Νιωθω ομορφα οταν συνομιλω με ανθρωπους που με καταλαμβουνουν,αγγιζουν την ψυχη μου απαλα και προσπαθουν να με βοηθησουν..Και ας μην με γνωριζουν..Τουλαχιστο χωρις θελω και απαιτησεις ειναι εκει και το ξερεις.Ειναι πανεμορφο το συναισθημα.

Ευχαριστω
    "...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."

Senior Member
    Η ευχαρίστηση που παίρνουμε από τον σύντροφό μας, πιστεύω ότι συνδέεται και με την σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας.
    Η σχέση που έχουμε με εμάς, είναι καθοριστικότατη για τις εκάστοτε αλληλεπιδράσεις μας με άλλους.
    Ειδικά όταν η αλληλεπίδραση είναι στενή και ερωτικού τύπου, το «καθρέπτισμα», είναι πολύ αμεσότερο και μεγαλύτερο. Επομένως, όσο πιο καλά τα έχουμε με τον εαυτό μας, τόσο πιο αρμονική και η σχέση με τον σύντροφό μας, χωρίς να αναιρούνται άλλοι σημαντικότατοι παράγοντες, όπως το θέμα της επικοινωνίας, του συνταιριάσματος κ.α. Αυτό πιστεύω Vince..
    O ερωτικός κορεσμός, επέρχεται όταν σταματά η όρεξη για εξερεύνηση...
    Κι αυτή η όρεξη, μπορεί να σταματά είτε απο τη μία είτε απο τις δύο μεριές ταυτόχρονα.
    Συνήθως η επαφή/επικοινωνία ρυθμίζει και τις διακυμάνσεις της όρεξης, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια και την επαφή με τον ίδιο μας τον εαυτό.
    Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει συχνά στις ανθρώπινςε σχέσεις και που το εχω βιώσει στο πετσί του, είναι τα μέρη να παγιδεύονται σε καλούπια ρόλων και συμπεριφορών, στερώντας και απο τον εαυτό τους και απο τον σύντροφό τους, εύφορα εδάφη για εξερεύνηση...

Οι άνθρωποι φοβούνται το ξε-καλούπωμα, αυτό πιστεύω, είναι γενική αλήθεια και πηγάζει απο την βαθύτερη ανάγκη για ασφάλεια, που συχνά υπερισχύει εκείνης για περιπέτεια / εξερεύνηση, και αποτυπώνεται στον εγκεφαλό μας ως γνώριμο vs άγνωστο ( το νέο). Οπότε επιζητούμε γνώριμα , θέλουμε να μείνουμε σε αυτά, αλλά ξεχνούμε, ή μάλλον κλείνουμε τα μάτια στην απεραντοσύνη των πραγμάτων, του εαυτού και του άλλου. Κλέινουμε τα μάτια στο μη πεπερασμένο της γνώσης.

Senior Member
    Οσο πιο καλα τα εχουμε με τον εαυτο μας τοσο πιο καλα και αρμονικα λειτουργουμε και με το συντροφο μας..
    Ετσι ακριβως.Οσα κι αν παιρνεις απο τον συντροφο σου οσα κι αν αισθανεσαι γι αυτον οταν μεσα σου υποφερεις απο εσενα τον ιδιο τοτε τιποτα δεν κυλα σωστα.Μου εχει τυχει...να ζω τον απολυτο ερωτα.να εχω οτι ποθω και ομως ημουν σχεδον απων.Εμοιζα να μην αισθανομαι τιποτα ενω απο μεσα μου το καζανι του ερωτα εβραζε.Ειναι φρικτο..καθε αρνητικη σου σκεψη να καθρεφτιζεται στο προσωπο και του αλλου.Ειναι τοσο αδικο..

Ο ερωτικος κορεσμος ερχεται οταν σταματα η ορεξη για εξερευνηση..ετσι ειναι.
    Ερχεται οταν ξυπνας και νιωθεις πως απλα δεν εχεις κατι αλλο να δωσεις,οταν κοιτας μεσα στα ματια του αλλου και νιωθεις μια απλη αγαπη και κατανοηση,οταν πια δεν νιωθεις μεσα σου την πεταλουδα,το ρευμα να σε διαπερνα.

Senior Member
    Μάλιστα, σήμερα το πρωί διάβαζα κάτι σχετικό με το μη πεπερασμένο της γνώσης και το οποίο, συνδέεται με μια απο τις φράσεις που έχεις γράψει ως απο τις αγαπημένες σου.
    Το παραθέτω αυτούσιο. Αν του έβαζα τίτλο, θα το έλεγα, το πάντρεμα του γνωστού με το άγνωστο, του ορατού με το αόρατο, της γνώσης με τη φαντασία, της λογικής με το συναίσθημα και το ένστικτο... ( μεγάλος τίτλος ε? χεχε).

\" Ο σχετικά νέος επιστημονικός κλάδος που εξετάζει τη ζωή, η βιολογία, δεν είχε μέχρι τώρα σοβαρούς λόγους να εγκαταλείψει τον τόσο επιτυχημένο δρόμο της καθαρά αναλυτικής σκέψης. Η μάλλον τραγική κατάληξη των μέχρι τώρα προσπαθειών της να προβεί σε εσπευσμένες γενικεύσεις και να τις μεταφέρει και στην ανθρώπινη συμπεριφορά ( αναφέρεται στην κοινωνική βιολογία και ιδίως στην θεωρία του εγωιστικού γονιδίου, σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος γίνεται αντιληπτός ως ένα όχημα των γονιδίων του, επομένως, η ολότητα υποκλίνεται στην μερικότητα)έφερε τους βιολόγους σ\' ένα δίλημμα απο το οποίο δεν έχουν μπορέσει ακόμη να απελευθερωθούν: όταν ξεπερνούν τα αυστηρά όρια μεταξύ δεδομένων και φαντασιώσεων παύουν να είναι επιστήμονες. Αν όμως δεν καταφέρουν, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους , να ταξινομήσουν κάποτε εκ νέου τις γνώσεις που συγκέντρωσαν με αυστηρά αναλυτικό τρόπο και να τις συνταιριάξουν σε νέες εννοιολογικές προσεγγίσεις, τότε πάλι παύουν να είναι επιστήμονες και διατρέχουν τον κίνδυνο να κάνουν αιωνίως βηματάκια επι τόπου. Βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με ένα παιδί που έχει μπει στην εφηβεία και φοβάται να μεγαλώσει. Και όπως το βήμα προς την ενηλικίωση είναι δύσκολο και κοπιαστικό έτσι και η αποκοπή των βιολόγων απο τη μέχρι τώρα συλλογιστική τους πραγματοποιείται μόνο με μεγάλο κόπο. \"

Senior Member
    Originally posted by Alterego
    Οσο πιο καλα τα εχουμε με τον εαυτο μας τοσο πιο καλα και αρμονικα λειτουργουμε και με το συντροφο μας..
    Ετσι ακριβως.Οσα κι αν παιρνεις απο τον συντροφο σου οσα κι αν αισθανεσαι γι αυτον οταν μεσα σου υποφερεις απο εσενα τον ιδιο τοτε τιποτα δεν κυλα σωστα.Μου εχει τυχει...να ζω τον απολυτο ερωτα.να εχω οτι ποθω και ομως ημουν σχεδον απων.Εμοιζα να μην αισθανομαι τιποτα ενω απο μεσα μου το καζανι του ερωτα εβραζε.Ειναι φρικτο..καθε αρνητικη σου σκεψη να καθρεφτιζεται στο προσωπο και του αλλου.Ειναι τοσο αδικο..

Ο ερωτικος κορεσμος ερχεται οταν σταματα η ορεξη για εξερευνηση..ετσι ειναι.
    Ερχεται οταν ξυπνας και νιωθεις πως απλα δεν εχεις κατι αλλο να δωσεις,οταν κοιτας μεσα στα ματια του αλλου και νιωθεις μια απλη αγαπη και κατανοηση,οταν πια δεν νιωθεις μεσα σου την πεταλουδα,το ρευμα να σε διαπερνα.
    καλημέρα!
    Θέλω να σου πω πάνω σε αυτό , αλλά το απογευματάκι.
    Θα πρέπει να φύγω για μια δουλίτσα.
    :)

Page 6 of 12 FirstFirst ... 45678 ... LastLast