Results 91 to 105 of 171
Thread: ΟΝΕΙΡΑ
-
10-04-2009, 13:44 #91
Μεγαλος τιτλος μα ομορφος..πως το γνωστο γινεται οικειο πια με το αγνωστο,πως η γνωση μετατρεπεται σε φαντασια και η λογικη κυριως με το συναισθημα και το ενστικτο.Αληθεια μπορει να βαλεις λογικη στα συναισθημα; η να γινει το γνωστο οικειο με το αγνωστο...ολα ειναι λεπτη γραμμη και ευκολα περνας απο την μια πλευρα στην αλλη.Αν το αντιληφθουμε αυτο ισως και να μας τρομαξει η να μας συνειδητοποιησει.
Διψω για γνωση..για κατι νεο.Ο εγκεφαλος μου και η ψυχη μου θελουν κι αλλα..νιωθω παιδι και μου αρεσει.Με προκαλει να ζω για να μαθαινω καθε μερα και κατι"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
- 10-04-2009, 13:45 #92
Ασφαλως,θα περιμενω.
Καλη συνεχεια!!"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
10-04-2009, 13:49 #93
Originally posted by Alterego
Μεγαλος τιτλος μα ομορφος..πως το γνωστο γινεται οικειο πια με το αγνωστο,πως η γνωση μετατρεπεται σε φαντασια και η λογικη κυριως με το συναισθημα και το ενστικτο.Αληθεια μπορει να βαλεις λογικη στα συναισθημα; η να γινει το γνωστο οικειο με το αγνωστο...ολα ειναι λεπτη γραμμη και ευκολα περνας απο την μια πλευρα στην αλλη.Αν το αντιληφθουμε αυτο ισως και να μας τρομαξει η να μας συνειδητοποιησει.
Διψω για γνωση..για κατι νεο.Ο εγκεφαλος μου και η ψυχη μου θελουν κι αλλα..νιωθω παιδι και μου αρεσει.Με προκαλει να ζω για να μαθαινω καθε μερα και κατι
Μεγάλη υπόθεση, το να δώσουμε σχήμα στην ύπαρξή μας( η συνειδητοποίηση για την οποία κάνεις λόγο),
προυποθέτει να μάθουμε να βαδίζουμε μέσα της, ακροβατώντας ανάμεσα στις αντιφάσεις που περικλείει...
Η αναλογία δεν υπάρχει, δεν υπάρχει μαγικό σκονάκι.
Ο καθένας, βρίσκει την δική του αναλογία, στην οποία χρειάζεται να συνταιριάζει μεταξύ τους τα αντίθετα, για να μπορεί να νιώθει το Όλον.
Καλό μεσημέρι και πάλι:))Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
10-04-2009, 16:19 #94
Weird έχεις U2U :)
10-04-2009, 16:34 #95
Τα πραγματα εδω γραφονται αντικειμενικα γιατι ο καθενας δεν γνωριζω ακριβως τον αλλον.Μπορει να καταθετω την ψυχη μου μα καταβαθος η καθημερινοτητα μου διαφερει.Νιωθω ομορφα οταν συνομιλω με ανθρωπους που με καταλαμβουνουν,αγγιζουν την ψυχη μου απαλα και προσπαθουν να με βοηθησουν..Και ας μην με γνωριζουν..Τουλαχιστο χωρις θελω και απαιτησεις ειναι εκει και το ξερεις.Ειναι πανεμορφο το συναισθημα.
Ευχαριστω
αν θελεις μου λες.
η ψυχη με την καθημερινοτητα αν διαφέρει, μαλλον εννοεις οτι αλλα θελει η ψυχη μα αλλου πας?κ αλλου εισαι? αν η ψυχη ειναι μακρυα απο την καθημερινοτητα, τοτε ειναι μια προκληση να ρθουν κοντα...δεν νομιζεις?ή για να το πώ καλυτερα να ρθουν πιο κοντα κομματια της ψυχης που ειναι διασπαρτα ή μοιαζουν ασυνδετα.γιατι δεν νομιζω πώς υπάρχει κατι ασυνδετο μεσα μας...
για μενα η επικοινωνια μεσω φορουμ ή μιας διαδικτυακης κοινοτητας ειναι ενα βημα, ενας τροπος, ενα χωρος που ανταλακλα λιγο απο μενα. οχι το ολο. και μ αυτην την προοπτικη δεν μπορει κ να χωρεσει κ ολη τη διασταση της αληθειας μου, αλλα μονο μερος της.
μ αρεσει κ μενα να μιλω απο δω, να νιωθω οσο γινεται τον άλλο ή καποιο του προβλημα, ομως ξερω πώς εξω απο εδω ειμαι πιο \"ολοκληρη\" κ η επικοινωνια ειναι αναποφευκτα πιο αληθινη.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
10-04-2009, 16:44 #96
Οσο πιο καλα τα εχουμε με τον εαυτο μας τοσο πιο καλα και αρμονικα λειτουργουμε και με το συντροφο μας..
Ετσι ακριβως.Οσα κι αν παιρνεις απο τον συντροφο σου οσα κι αν αισθανεσαι γι αυτον οταν μεσα σου υποφερεις απο εσενα τον ιδιο τοτε τιποτα δεν κυλα σωστα.Μου εχει τυχει...να ζω τον απολυτο ερωτα.να εχω οτι ποθω και ομως ημουν σχεδον απων.Εμοιζα να μην αισθανομαι τιποτα ενω απο μεσα μου το καζανι του ερωτα εβραζε.Ειναι φρικτο..καθε αρνητικη σου σκεψη να καθρεφτιζεται στο προσωπο και του αλλου.Ειναι τοσο αδικο..
Ο ερωτικος κορεσμος ερχεται οταν σταματα η ορεξη για εξερευνηση..ετσι ειναι.
Ερχεται οταν ξυπνας και νιωθεις πως απλα δεν εχεις κατι αλλο να δωσεις,οταν κοιτας μεσα στα ματια του αλλου και νιωθεις μια απλη αγαπη και κατανοηση,οταν πια δεν νιωθεις μεσα σου την πεταλουδα,το ρευμα να σε διαπερνα.
Στον ερωτα...πιστεύω οτι ολα ειναι πολυ ρευστα. Κ ακομα κ αν συμβει αυτο που περιγραφεις, η πεταλουδα μπορει να επιστρεψει. Αν υπάρχουν αποθεματα που μπορει κ εσυ ο ιδιος να αγνοουσες.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
10-04-2009, 16:49 #97
Originally posted by weird
Originally posted by Arsi
Originally posted by weird
Ερχόταν ένα λεωφορείο και έτσι διέσχισα βιαστικά το δρόμο.
Ο πόθος σου να περάσεις απέναντι είναι τόσο μεγάλος!Ο πόθος να αναπληρώσεις ένα κενό,να καλύψεις κάτι,να ολοκληρώσεις κάτι.Να βάλεις σε νέα τάξη πραγμάτων κάποιες καταστάσεις.Να καθιερωθούν νέοι ρόλοι.Να γίνει μια σιωπηλή συμφωνία γι\'αυτούς τους νέους ρόλους κ να διαγραφούν οι παλιοί.όταν το διάβασα δάκρυσα... ακριβώς. Αυτή η μανία μου να ξεκινήσω με λευκή σελίδα, δεν είναι ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ. Το καλό ξεκίνημα, δεν αρνείται το παρελθόν, τις μουντζούρες, αλλά τις ενσωματώνει... γυρνάς τις μαύρες σελίδες και μετά έχει χρώματα και καθαρά σχέδια. Τον πρώτο καιρό της αλλαγής, ένιωθα αποκομμένη απο το παρελθόν. Κοιτούσα μόνο τα νέα στοιχεία. Τώρα, νιώθω σαν να ..κεντάω.. δένω το νέο με το παλιό. Τα κάνω συμπαγή. Βλέπω στοιχεία του παλιού στο νέο, τα οποία δέχομαι, και βλέπω και πιο καθαρά το παλιό. Βλέπω στοιχεία του νέου στο παλιό κομμάτι, αλλά με μια διαφορά. Τότε, δεν τα έπραττα συνειδητά. Δεν επροκειτο για συνειδητές συμπεριφορές, οπότε, μην μπορώντας να τις δω, να τις εκτιμήσω, δεν ωφελούμουν καν απο αυτές, ή τουλάχιστον, όχι στον βαθμό που τώρα ωφελούμαι..
Θες να επιβεβαιώσεις ότι άλλαξες αλλά οι γύρω σου(η οικογένεια σου)θέλουν χρόνο να το δουν,σε ξέρουν τόσα χρόνια αλλιώς!Δεν τους βολεύει κιόλας!Κάθε αλλαγή χαλάει τις ισορροπίες κ δεν τις δέχονται εύκολα οι γύρω μας.
Δεν την δέχονται εύκολα. Αυτό που προσπαθώ να ξεκαθαρίσω μέσα μου, είναι το εξής. Προσπαθώ να βγάζω τον πιο ολοκληρωμένο εαυτό μου μαζί τους, τόσο επίμονα, πολλές φορές, επειδή θέλω να τους απο- δείξω κάτι και ίσως και πιο ενδόμυχα, να τους δανείσω το φως μου, να τους αλλάξω ή τελοσπάντων να στους συγχωρήσω? Η βγάζω τον νέο μου εαυτό τόσο έντονα και μέσα απο μάχη, συχνά, διότι, όταν τους βλέπω, υποπίπτω στο παλιό επίπεδο, νιώθω ακόμα ισχυρή την επιρροή τους και άλέυω να αποδείξω ΠΡΩΤΙΣΤΩς σε εμενα, οτι άλλαξα? Και άρα, αξίζει η αλλαγή, όταν δεν μπορείς να την υπερασπιστείς εκεί που θέλεις? Συμπέρασμα. Το έχω, νιώθω σίγουρη για την αλλαγή μου και απλά θέλω και αν το αποδείξω, αλλάζωντας ντε και καλά τις ισορροπίες ή δεν το έχω, κάπου νιώθω οτι το χάνω, και αμύνομαι σπασπωδικά για να αποδείξω στον εαυτό μου οτι μπορώ και μπροστά τους, να είμαι εγώ. ? Η ΄μήπως είναι και το δύο?
Οι νέοι ρόλοι έχουν καθιερωθεί αφού εσύ η ίδια έβαλες στη θέση του τον εαυτό σου.Κ είτε το καταλάβουν,είτε όχι,είτε αργότερα αυτό δεν αλλάζει.Μην ξεχνάς το \'ότι δε θα καταλάβουν\' απ\'τον πόθο σου να επιβεβαιώσεις αυτή την αλλαγή.Εχεις δίκιο, το πόσο το ποθώ εγώ, είναι αδιάφορο..
Την αλλαγή την έχεις,την κατέκτησες κ την κατέκτησες για σένα!Αυτό φαίνεται απ\'τη ζωή σου!Το πως ζεις τώρα,τις σχέσεις που έχεις,το πόσο λατρεύεις κ απολαμβάνεις τη ζωή κ αυτό φαίνεται απ\'τον τρόπο που γράφεις.Το έχω ξαναπε, στο φόρουμ, βγάζω συνήθως τα πιο λαμπερά και υγιή κομμάτια μου..:))Από κει επιβεβαιώνεσαι....κ δε χρειάζεται να τη δείξεις σε κανέναν.Σε περικλείει,σε αγκαλιάζει κ είναι εσύ.........
Ξέρεις, η αποκάλυψη των τελευταίων ημερών, μου έδειξε και πράγματα που δεν ήταν όλα μέλι γάλα... Τι εννοώ. Θα στο δώσω με μια εικόνα. Είμαι ένα δωμάτιο. Η αλλαγή είναι το αεράκι, ο άνεμος... Άρχισα να ανοίγω ένα ένα τα παράθυρα, για να την καλωσορίσω, αφού είχα κάνει ένα καλό καθάρισμα στο εσωτερικό του δωματίου. Μετά άνοιξα τις πόρτες.... Γέμισε όλο το σπίτι φως... Οι κουρτίνες έπαιζαν με τις αχτίδες του ήλιου και τον άνεμο... Μυρουδιές, αρώματα, ευεξία, πλημμύρισαν τον χώρο μου... Κι έρχεται η αποκάλυψη, και τι μου δείχνει... οτι υπάρχει κάτι, μέσα στο δωμάτιο, που είναι τόσο διακριτική η παρουσία του, που αν και πολλές φορές σκόνταψα επάνω του, δεν το είχα προσέξει... Ένα αρκετά μεγάλο, σκούρο μπαούλο... Κλειδαμπαρωμένο... Εκείνο το μπαούλο, δεν το άγγιξε τίποτα. Ούτε ο ήλιος, ούτε ο άνεμος... τίποτα δεν έχει αλλάξει μέσα του... εδώ και πολύυυ καιρό... Με θλίψη ανακάλυψα λοιπόν, οτι περιοχές του είναι μου, στις οποίες δεν έχω τόση πρόσβαση όση νόμιζα, δεν έχουν γευτεί την αλλαγή, δεν την έχουν υποστεί... Έρχεται ο διχασμός... ανάμεσα στο καταδεκτικό και το απαρχαιωμένο μου κομμάτι. Μέχρι εκεί έχω φτάσει. Τώρα είμαι στη φάση που ανοίγω το μπαούλο, σιγά σιγά... γιατί νομίζω μπαούλο και λεωφορείο ( όνειρο) δεν απέχουν πολύ... ΒΙΑΖΟΜΑΙ και κάτι μου διαφεύγει.
Κ όταν πισωγυρίζεις είναι επειδή αγαπάς τους δικούς σου
Μένω στην αγάπη... είναι δυνατόν η αγάπη να σκλαβώνει?Φέρε στην εικόνα δύο ανθρώπους. Ο ένας, είσαι εσύ. Ο άλλος ο γονιός. Εσύ έκανες τρομερή δουλειά, να ελευθερωθείς απο τις \"αλυσίδες\" που σου επιβάλανε και που επέβαλες κι εσύ στον εαυτό σου. Και βλέπεις απέναντί σου τον γονιό, μέσα στην άγνοιά του, να υποφέρει απο συμπλέγματα και αλυσίδες που είναι γι αυτόν αόρατες, να σε βλέπει κι εσένα αλυσοδεμένο....Τί κάνεις? Δεν μπαίνεις στον πειρασμό, να σκύψεις, για να σε βλέπει, και να κάνεις οτι τα χέρια σου είναι δεμένα πίσω, όπως πάντα, για να μην δει την διαφορά και τον τρομάξεις ????Παλέυω ανάμεσα σε αυτόν τον πειρασμό ή σε αυτόν τον κίνδυνο και στο να είμαι εγώ, οπότε θα υπάρχει η πλήρης ασυνεννοησία, αφού δεν θα ταιριάζω σε αυτό που μπορούν αν δουν... προσπαθώ να βρω μέση λύση. κ δε βρέθηκαν ακόμα οι ισορροπίες γι\'αυτούς τους νέους ρόλους.Ακόμα...αλλά θα γίνει κ αυτό....
Εύχομαι απόψε να δείς ένα πολύ όμορφο όνειρο!Να δεις τον εαυτό σου γυμνό στο φως,να σ\'αγκαλιάζει κ να διαλύει κάθε σκοτεινό σημείο μέσα σου:)ότι έμεινε δλδ.....
φιλιά!κ να\'σαι πάντα καλά!
να είσαι καλά.
Μη νομίζεις δεν το διάβασα κ δε σου απάντησα.Το διάβασα το ξαναδιάβασα αλλά οι σκέψεις μου είναι συγκεχυμένες,υποθετικές κ δε θέλω να γράψω πράγματα που δεν είμαι σίγουρη.
Έχει δίκιο όμως ο vince ,η ψυχή σου έχει μαγεία.....
Είμαι σίγουρη πως θα ανοίξεις το μπαούλο κ θα δεις,θα τα απαντήσεις όλα,μόνο εσύ μπορείς σε τόσο λεπτά ζητήματα όπως οι γονείς μας,τα συναισθήματα μας γι αυτούς,οι ανάγκες μας απ\'αυτούς κ τι μας αλυσοδένει μαζί τους απ\'τα πρώτα χρόνια της ζωή μας.
Πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς θα πρέπει να παραδεχτούν πόσο περήφανοι είναι που είσαι κόρη τους.
10-04-2009, 17:13 #98
Originally posted by vince
Χμμ, πάνω στο αρχικό θέμα θα έλεγα πως τα όνειρα μου ως επι το πλείστον είναι ερωτικού περιεχομένου.
Στο σχολείο για παράδειγμα έβλεπα κάθε πρωί μια συμμαθήτρια μου να κάθετε μόνη της και ήσυχη και να κοιτάει έξω ανέμελη.... κατα κάποιο τρόπο ένιωθα σαν να μου περνούσε ένα ερωτικό μήνυμα καθώς τύχαινε κάποια βράδια να ονειρεύομαι πως κάνω έρωτα μαζί της. Παρόλα αυτά δεν της μίλησα ούτε μια φορά. Μου έχει τύχει ακόμα να ονειρεύομαι κοπέλες που δεν τις έχω δει ποτέ μου στην πραγματική ζωή (...ανατριχιάζω κάπως με την δύναμη του μυαλού που μπορεί να δημιουργεί όχι απλά εικονικά άτομα αλλά και με συγκεκριμένη προσωπικότητα). Σε μεγαλύτερες ηλικίες τα όνειρα μου είναι λιγότερο συχνά αλλά και πάλι συνήθως ονειρεύομαι τον έρωτα όπως τον αποθεώνει η τον αποτυπώνει η ψυχή μου.
Απο την άλλη μεριά, οι εφιάλτες δεν μου είναι άγνωστοι, συνήθως όμως δεν τους θυμάμαι. Έχει τύχει να βλέπω εφιαλτη και να πετάγομαι απο το κρεβάτι ή να έχει τύχει να με ακούσουν να φωνάζω σον ύπνο μου. Ταλαιπωρημένη ψυχή δεν λέω....και υπάρχουν κενά απο την παιδική μου ηλικία... ευτυχώς πλέον δεν βλέπω τόσο συχνά εφιάλτες ή μάλλον δεν τους θυμάμαι. Το σίγουρο είναι πως ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και τα όνειρα/ εφιάλτες συνήθως έχουν να κάνουν με ανθρώπους και όχι αντικείμενα..
Συνήθως διάφορες περιπέτειες βλέπω.Μια φορά ονειρεύτηκα ότι είμαι Ινδιάνα κ ζούσα σε φυλή.Μου\'χει μείνει αυτό το όνειρο.
Άλλη μια φορά ότι είμασταν διάφορα άτομα πάνω στα σύννεφα κ συζητούσαμε όπου κ καλά πήρε το λόγο ένας γεροσοφός κ με συμβούλευε.Άλλη φορά ότι ζούσα σε καταγώγιο της Αργεντινής.Τέτοιο στυλ.
Επίσης ένα μικρό ποσοστό(ελάχιστο)ήταν όνειρα πρόβλεψης.
Για άλλα άτομα(συνήθως που έχανα επαφή),που το μάθαινα μετά π.χ. ότι η πρώην συγκάτοικος μου έχασε τη δουλειά,ο τάδε χώρισε,κ.λ.π.....Κ μια φορά μικρή ονειρεύτηκα άτομο που γνώρισα μετά από λίγες μέρες κ φορούσε ως κ τα ίδια ρούχα!
Κ γω νιώθω παράξενα κ θα πείτε τι χαζομάρες λέω!!!!
Μυστήριο πράγμα τα όνειρα.Αυτήν την περίοδο δεν τα θυμάμαι,περνάω κ περιόδους που μπορεί να θυμάμαι κ 4 όνειρα!!!
Μ\'αρέσει να βλέπω όνειρα.
Α!vince κ γω παραμιλάω κ πολύ συχνά.Να μην πω σχεδόν καθημερινά.Πιάνω κουβέντα κανονικά.Κ μου έτυχε αρκετές φορές να ξυπνήσω από εφιάλτη(ευτυχώς βλέπω πολύ σπάνια!) φωνάζοντας κ να μη μπορώ να ηρεμήσω....
10-04-2009, 17:25 #99
Φιλη μου Σοφια,αντικειμενικα εννοοω οτι εδω δεν σε γνωριζει καποιος,μπορει να σου δωσει απαντησεις χωρις συναισθηματισμους και υποθεσεις αφου δεν ξερει καθαρα τι εισαι,τι ακριβως περνας κλπ.Δεν ειναι το ιδιο να σου μιλησει ενας φιλος σου που σε ξερει χρονια και θα σου απαντησει υποκειμενικα..Ελπιζω να το εξηγησα καλα.
Οταν λεω η ψυχη με την καθημερινοτητα διαφερει εννοοω οτι αλλιως ειμαστε καθε μερα,στην δουλεια ,μας,με τους φιλους μας,με τα προσωπα στην εξω ζωη μας κι αλλιως εδω που καταθετουμε σκεψεις προβληματισμους και συναισθηματα μας.Οπως ειπα εδω νιωθω καθαρα ο εαυτος μου,οτι σκεφτομαι θα το πω ευθεως.Οχι πως εξω απο εδω υποκρινομαι..Απλα εδω μου ειναι πιο ευκολο να μιλησω ελευθερα γιατι οι ανθρωποι εδω μπορουν να σου απαντησουν οπως ειπα και πιο πανω αντικειμενικα,χωρις να σε κρινουν,να σε κακολογισουν.Καθε μερα εχω την ψυχη μου κοντα μου,την νιωθω,την ακουω..Ομως εδω γραφοντας την απελευθερωνω πιο ευκολα.
Δεν διαφανα οτι δεν ειμαστε μονοι μας σε μια σχεση..υπαρχει και ο αλλος.Απλα πιστευω για να λειτουργησει αρμονικα η σχεση μας με τον αλλον θα πρεπει να λειτουργει και με μας τους ιδιους.Ο αλλος σου προσφερει,σου δινετε,σου δινει την πληροτητα..μα αν απο μεσα σου σαπιζεις απο φοβους,ανασφαλειες,πικρα και απογοητευση απο εσενα τον ιδιο τοτε πιστευω πως δεν μπορεις να νιωσεις αυτα που σου δινει ο συντροφος σου.."...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
10-04-2009, 17:34 #100
Εγώ δυστυχώς μπορεί να έχω δει κ μόνο 5 φορές σρη ζωή μου όνειρα ερωτικού περιεχομένου......
Συνήθως διάφορες περιπέτειες βλέπω.Μια φορά ονειρεύτηκα ότι είμαι Ινδιάνα κ ζούσα σε φυλή.Μου\'χει μείνει αυτό το όνειρο.
Άλλη μια φορά ότι είμασταν διάφορα άτομα πάνω στα σύννεφα κ συζητούσαμε όπου κ καλά πήρε το λόγο ένας γεροσοφός κ με συμβούλευε.Άλλη φορά ότι ζούσα σε καταγώγιο της Αργεντινής.Τέτοιο στυλ.
Απο αυτά τα όνειρα που βλέπεις θα μπορούσα να υποθέσω πως σε εκφράζουν τα ταξίδια, η εξερεύνηση διαφορετικών κουλτούρων, πιθανώς επειδή δεν σου αρκεί το γνωστό καθημερινό μοτίβο της Ελλάδας.
Πάντως, στους Ινδιάνους έχω μια συμπάθεια :)
Επίσης ένα μικρό ποσοστό(ελάχιστο)ήταν όνειρα πρόβλεψης.
Για άλλα άτομα(συνήθως που έχανα επαφή),που το μάθαινα μετά π.χ. ότι η πρώην συγκάτοικος μου έχασε τη δουλειά,ο τάδε χώρισε,κ.λ.π.....Κ μια φορά μικρή ονειρεύτηκα άτομο που γνώρισα μετά από λίγες μέρες κ φορούσε ως κ τα ίδια ρούχα!
Κ γω νιώθω παράξενα κ θα πείτε τι χαζομάρες λέω!!!!
Καμία χαζομάρα δεν λες. Η μόνη χαζομάρα είναι να νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα.
Μυστήριο πράγμα τα όνειρα.Αυτήν την περίοδο δεν τα θυμάμαι,περνάω κ περιόδους που μπορεί να θυμάμαι κ 4 όνειρα!!!
Μ\'αρέσει να βλέπω όνειρα.
Α!vince κ γω παραμιλάω κ πολύ συχνά.Να μην πω σχεδόν καθημερινά.Πιάνω κουβέντα κανονικά.Κ μου έτυχε αρκετές φορές να ξυπνήσω από εφιάλτη(ευτυχώς βλέπω πολύ σπάνια!) φωνάζοντας κ να μη μπορώ να ηρεμήσω....
Κοίτα απο συζητήσεις στα όνειρα μου άλλο τίποτα...:)
Πάντως το πιο συχνό μου όνειρο είναι να μπαίνω σε ένα μεγάλο οικοδόμημα, με μια δεξίωση οπού παρευρίσκονται πολλά ατομα και στην είσοδο το άτομο που με υποδέχεται να μου λέει πως θα παντρευτώ την γυναίκα που θα γνωρίσω στην δεξίωση.(έχει και συνέχεια βέβαια το όνειρο αλλα ας μείνω εδω..). Έχω πολύ καιρό να το δω ξανά..
Αρσι μου καλά τα όνειρα δεν λέω αλλά δεν τα ποθώ και δεν δένομαι σε αυτά όπως έκανα σε μικρότερη ηλικία...γεράσαμε και ξεχάσαμε...:x
10-04-2009, 17:34 #101
Φιλη μου Σοφια,αντικειμενικα εννοοω οτι εδω δεν σε γνωριζει καποιος,μπορει να σου δωσει απαντησεις χωρις συναισθηματισμους και υποθεσεις αφου δεν ξερει καθαρα τι εισαι,τι ακριβως περνας κλπ.Δεν ειναι το ιδιο να σου μιλησει ενας φιλος σου που σε ξερει χρονια και θα σου απαντησει υποκειμενικα..Ελπιζω να το εξηγησα καλα.
Κατι ακομα: και τωρα βαζω το συναισθημα να λειτουργησει, υποκεινουμενη βεβαια και απο δικες μου εσωτερικες αναγκες. Αλλα σε διαφορετικο βαθμο σε σχεση με εκει εξω....
Παρολα αυτα, μεσα σου ξερεις καθε φορα τί ειναι αυτο που σου ταιριαζει καλυτερα. Μηπως εδω μεσα μιλας πιο ανοιχτα? Μηπως δεν δινεις την ευκαιρια εκει εξω σε εναν ανθρωπο να σε αισθανθει περισσοτερο?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
10-04-2009, 17:37 #102
Δεν διαφανα οτι δεν ειμαστε μονοι μας σε μια σχεση..υπαρχει και ο αλλος.Απλα πιστευω για να λειτουργησει αρμονικα η σχεση μας με τον αλλον θα πρεπει να λειτουργει και με μας τους ιδιους.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
10-04-2009, 17:45 #103
Οταν λεω η ψυχη με την καθημερινοτητα διαφερει εννοοω οτι αλλιως ειμαστε καθε μερα,στην δουλεια ,μας,με τους φιλους μας,με τα προσωπα στην εξω ζωη μας κι αλλιως εδω που καταθετουμε σκεψεις προβληματισμους και συναισθηματα μας.Οπως ειπα εδω νιωθω καθαρα ο εαυτος μου,οτι σκεφτομαι θα το πω ευθεως.Οχι πως εξω απο εδω υποκρινομαι..Απλα εδω μου ειναι πιο ευκολο να μιλησω ελευθερα γιατι οι ανθρωποι εδω μπορουν να σου απαντησουν οπως ειπα και πιο πανω αντικειμενικα,χωρις να σε κρινουν,να σε κακολογισουν.Καθε μερα εχω την ψυχη μου κοντα μου,την νιωθω,την ακουω..Ομως εδω γραφοντας την απελευθερωνω πιο ευκολα.
Εδω μπορει να γραφω ομορφα, γλυκα, καταννοητα, ηρεμα...ειμαι ομως μονο ετσι ή ειμαι ολη \"αυτο\"? Σιγουρα οχι.
Πιστεύω πώς ναι, εδω ειναι πιο ευκολο να ανοιχτουμε ολοι. Ομως δεν ειμαστε μονο ετσι. Και δεν ειναι η ψυχη μας μονο οσα γραφουμε.
Ειναι μια βοηθεια παντως το να ξεκιναμε απο καπου ή να συνεχιζουμε την προσπαθεια ετσι.Εκει δεν αμφιβαλλω.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
10-04-2009, 17:53 #104
Originally posted by vince
Απο αυτά τα όνειρα που βλέπεις θα μπορούσα να υποθέσω πως σε εκφράζουν τα ταξίδια, η εξερεύνηση διαφορετικών κουλτούρων, πιθανώς επειδή δεν σου αρκεί το γνωστό καθημερινό μοτίβο της Ελλάδας.
Πάντως, στους Ινδιάνους έχω μια συμπάθεια :)
Έχω αδυναμία στην ανατολή από τότε που με θυμάμαι.
Όταν με ρωτούσαν πως φαντάζεσαι το μέλλον σου?Έλεγα κάπου στην ανατολή συγγραφέας μαζί με έναν άντρα ζωγράφο.Άκου να δεις!
Αργεντινή επίσης.....ωχ.......εδώ υπήρχαν κ οράματα...ότι κ καλά στην προηγούμενη ζωή μου ζούσα εκεί κ έβλεπα την πόλη,το λιμάνι,ένα μέρος.....
Είχα έναν χάρτη όπου είχα σημειώσει κ πιο μέρος μου κάνει έντονο κλικ μέσα μου....(μη με κοροιδεύεται!)
Ταξιδιάρα ψυχή αλλά αταξίδευτη....
Μόνο 1 μήνα Ινδία έχω πάει κ πουθενά αλλού εκτός Ελλάδας.
Αχ!!!!Τώρα μ\'έπιασε η μανία μου πάλι.
Το καλύτερό μου τώρα θα ήταν να έχω μια υδρόγειο σφαίρα να τη φέρω στροφές κ όπου τη σταματήσω τυχαία να πάω.Έτσι αυθόρμητα,χωρίς να έχω μελετήσει για τη χώρα που θα παώ.....χωρίς προετοιμασία,χωρίς τίποτα.
Αλλά που τέτοια τύχη....!Ούτε με οργάνωση δε γίνεται....εδώ σκέφτομαι τα 5e...
Λες να πέσω για ύπνο????
10-04-2009, 18:31 #105
Πριν διαβάσω το οτιδήποτε, θέλω να πω σε όλους σας, ένα μεγάλο ευχαριστώ που πλουτίζετε το θέμα μου, με το όσα καταθέτετε... είμαι πολύ χαρούμενη παιδιά.
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....