Με ποσους/ποσες εχεται κανει ερωτα? - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 14 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 151 to 165 of 208
    Senior Member
    Originally posted by marina38
    Θεοφανία, γιατί σου φαίνονται διαφορετικές? Όχι ότι δεν θα μπορούσαν να είναι και ευχαρίστως να εξηγούσα γιατί. Όμως δεν άλλαξε κάτι. Δεν νομίζεις ότι το \'όλοι μαζί\' αφαιρεί το \'αδιακρίτως και εν αγνοία\' που σαφώς είναι πρόβλημα? Εξάλλου δεν νομίζω να είπα ότι αυτό κρατά τη σχέση μας ζωντανή, μήπως αυτό είναι δική σου ερμηνεία? Γιατί δεν πιστεύω καθόλου ότι αν ένα ζευγάρι έχει βαρεθεί και έχει πάψει να υπάρχει έλξη μεταξύ τους, θα επανέλθει αν αποφασίσουν π.χ. ένα τρίο.

Σοφία, τα πάντα συμβάλουν στο να διατηρείται όχι μόνο το ερωτικό ενδιαφέρον, αλλά και πολλά άλλα στοιχεία μιας σχέσης, αυτά που είμαστε, αυτά που κάνουμε, αυτά που σκεφτόμαστε. Αλλά το σεξ με άλλους δεν είναι ο πυρήνας, η βάση, το θεμέλιο ούτε για όσα προϋπήρχαν ούτε για όσα αναπτύχθηκαν.

Αγαπητέ Ολα_ειναι_δανεικά, ας πυροβολάει όποιος θέλει, είμαι εκτός πεδίου βολής γιατί δεν βλέπω το λόγο να είναι αλλιώς.
    Είναι ωραίο που μπορείτε και βρίσκετε τις ισορροπίες σας έτσι.
    Πάντως εγώ το αδικρίτως και εν αγνοία, σε μια σχέση, δεν θα ήθελα να το αποφύγω με το να μοιραζόμαστε και οι δύο συντρόφους ( σε ένα \"όλοι μαζί\") αλλά με το να μοιραζόμαστε μεταξύ μας, την ενδεχόμενη σεξουαλική ( αν δεχτούμε οτι για μια γυναίκα μπορεί να είναι καθαρά τέτοια) εμπειρία που είχαμε με κάποιον άλλο.
    Στην περίπτωση που διαρραγεί έτσι η σχέση μας,
    να μην μείνει χωρίς αξιοποίηση.
    Δηλαδή, να βρούμε τι πως και γιατί έφταιξε.
    Στην ανάγκη, αν τίποτα άλλο δεν έφταιξε παρά πρόκειται για ένα ξέσπασμα της πολυγαμικής μας φύσης, ας διεκδικήση πάλι ο ένας τον άλλο, απο την αρχή, δίνοντας χώρο να υπάρχει στο επεισόδιο που έγινε, το οποίο καλώς έγινε...

Αρα για μένα, η μονογαμική συναισθηματικα ζωή, μπορεί να διατηρηθεί με την αποδοχή μιας πολυγαμικής συμπεριφοράς, η οποία μπαίνει κάτω απο το φακό της σχέσης και φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά σε μια νεα αρχή ενός περεταίρω σταδίου εξέλιξης της σχέσης.

Ενώ στην δική σου περίπτωση Μαρίνα, νομίζω οτι το σχήμα που δημιουργήθηκε, είναι μια κατα βάση πολυγαμική σχέση με σταθερές μονογαμικότητας. Το αντίστροφο δηλαδη.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    [i]ο χώρος μέσα μου για αγάπες, δεν θα υπάρχει πάντα..
    Πόσες φορές το έχω σκεφτεί αυτό....σήμερα ήταν μια από αυτές τις μέρες που το σκεφτόμουν.

Senior Member
    πώς μπορεις να το ξέρεις αυτο?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Δεν μπορείς να το ξέρεις...δεν είπα ότι ξέρω αλλά έκανα μια σκέψη (με βάση την συζήτηση που κάναμε ως τώρα περί ερωτικής αντίληψης - και όχι το κάθε είδος αγάπη). Αλίμονο αν τα ξέραμε όλα εκ των προτέρων...

Τεσπα μπορείς να πεις και την δική σου άποψη πάνω στο θέμα...θα είχε ενδιαφέρον να πεις πως το βλέπεις εσύ σαν άνθρωπος καταρχάς αλλά και σαν γυναίκα..

Banned
    Originally posted by Θεοφανία
    Μαρινα....εχουμε ξανακάνει την ίδια κουβέντα και απ ότι θυμάμαι την είχαμε εξαντλήσει. Απλά το έθιξα γιατί έγραφες παραπάνω πως η σχέση σας είναι ζωντανή παρα τα τόσα χρόνια και έχετε την ίδια έλξη.
    Φαντάζομαι πως συμφωνείς ότι είναι διαφορετικό δυο άνθρωποι να είναι μόνο οι δυο τους σεξουαλικά για χρόνια και εντελώς διαφορετικό να ανταλλάσουν ερωτικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της σχέσης τους....
    Απ την αλλη δεν ξέρω πόση διαφορά έχει ένας άνθρωπος να κάνει σεξ με άλλους εν αγνοία του συντρόφου του, ή με τις ευχές του. Το αποτέλεσμα θεωρώ πως είναι το ίδιο....
    Θεοφανία, το αν είχαμε εξαντλήσει το θέμα δεν σημαίνει ότι συνεννοηθήκαμε κιόλας. Όχι ότι είναι απαραίτητο, ούτε μεμπτό. Αλλού καταλαβαινόμαστε ή και συμφωνούμε, αλλού όχι. Αλλά ο τρόπος που παρουσιάζεις εσύ τα πράγματα εδώ μου είναι εντελώς ξένος, δεν έχει καμία σχέση με το δικό μου βίωμα ή τον τρόπο σκέψης μου.

Καταρχήν μου είπες ότι παρουσιάζω τώρα τα πράγματα διαφορετικά. Με ποιον τρόπο? Σε ένα παλιότερο θέμα είχε ζητήσει κάποιος τις απόψεις μας για ένα \'τρίο\'. Επ\' αυτού λοιπόν είχα παραθέσει απόψεις και εμπειρίες σχετικά με το ομαδικό σεξ. Και βεβαίως ΔΕΝ είχα πει ότι αυτό είναι που κρατά τη δικιά μου σχέση ζωντανή.

Στο παρόν θέμα υπήρξε η ερώτηση αν είναι εφικτό σε μια μακροχρόνια σχέση να είναι το σεξ πάντα το ίδιο καλό. Και απάντησα πως ναι είναι. Μεταξύ των ΔΥΟ του ζευγαριού. Γιατί σε αυτό αναφέρθηκα.

Το αν είναι διαφορετικό όταν είναι μόνο οι δυο τους σεξουαλικά...θες να πεις τι ακριβώς εννοείς για να μην προτρέχω?

Πάντως κατά την άποψη μου είτε είναι αποκλειστικά μονογαμικοί δύο άνθρωποι σε σχέση, είτε έχουν κατά καιρούς και άλλους ερωτικούς συντρόφους, το αν θα διατηρηθεί το καλό σεξ εξαρτάται από παράγοντες ατομικούς και παράγοντες της σχέσης. Είναι ο καθένας καλά με τον εαυτό του? Βρίσκει ο ένας τον άλλον ελκυστικό? Ταιριάζουν σεξουαλικά? Υπάρχει καλή συνολικά επικοινωνία μεταξύ τους? Αυτά είναι κάποιες καλές προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να κάνουν καλό σεξ (μεταξύ τους) καθώς περνούν τα χρόνια.

Και τέλος λες για τη διαφορά ανάμεσα στο \'εν αγνοία\' και \'με τις ευχές του\'. Ναι για εμένα υπάρχει τεράστια διαφορά. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς εσύ με το ίδιο αποτέλεσμα. Η διαφορά για εμένα έγκειται στην ποιότητα της σχέσης, στην ειλικρίνεια, στο μοίρασμα, στην αλληλοκατανόηση, στις κοινές επιθυμίες. Αν και η έκφραση \'με τις ευχές του\' δεν μου λέει κάτι.

Senior Member
    μια απλη ερωτηση,οταν λεμε πως ειμαστε ζευγαρι με ενα αλλο ατομο κατα τη γνωμη μου δινεις κατι μονο σε αυτο το ατομο και αυτο το ατομο δινει κατι μονο σε σενα.αλλιως δεν λεμε ειμαστε ζευγαρι αλλα ειμαστε μια μεγαλη οικογενεια και παμε δεξια αριστερα ερωτευομαστε.και αμα σε αυτο το δεξια αριστερα ο αλλος ερωτευθει κατι αλλο τι γινεται;η αν ερωτευτουμε εμεις κατι αλλο.τα διαλυουμε ολα γιατι ερωτευτηκαμε,το παλιο δεν μας ενθουσιαζει πια.και το παραταμε γιατι ετσι θα περασουμε καλυτερα.καποτε ομως θα μας παρατησουν και εμας με αυτο το σκεπτικο.και μετα απο 5-6 παραιτησεις τι γινεται.πως να αγαπησεις ξανα;παρατηρω καμια φορα τις συνομιλιες αντρων γυναικων σχετικα με τις σχεσεις και διακρινω μισος.γιατι πληγωνει ο ενας τον αλλον.και οταν μας πληγωνουν φωναζουμε και παραπονιομαστε ενω οταν πληγωνουμε εμεις δεν μας νοιαζει;οποιαδηποτε στιγμη θελουμε μπορουμε να ερωτευτουμε κατι αλλο.και αν η σταση αυτη γινει συνηθεια ζωης,(το να πηγαινουμε δεξια αριστερα) ειναι δυνατον να κανουμε οικογενεια;και τι εχει να δειξει μια τετοια οικογενεια,τι βασεις μπορει να εχει.και ολα μπορουν να φαινονται ομορφα και ωραια,αλλα τα παντα βγαινουν στις δυσκολες στιγμες.τελικα ειναι τοσο μεγαλη η διαβρωση στα συναισθηματα;τιποτα δεν υπαρχει;μονο να περναμε καλα;πως καταντησαμε ετσι;ειναι πραγματικα λυπητερο.βλεπω εξω,γυναικες να πηγαινουν με εναν αντρα μονο και μονο για να τον παρουν απο τον δεσμο/γυναικα του.αντρες να πηγαινουν με γυναικα μονο και μονο γιατι του καθησε.για να μεγαλωσει το σκορ...και ολοι γκρινιαζουν,και μετα τα κανουν και αυτοι και ολα διαιωνιζονται.κακια;εγωισμ ος;καλοπερασακιδες;ολοι βλεπουν μια ωραια ταινια και τους αρεσει το συναισθημα μιας πραγματικης αγαπης,αλλα ειναι λιγοι για να το βιωσουν στην πραγματικη τους ζωη.εχω νοιωσει ευτυχια στα μεγαλυτερα επιπεδα,για χρονια ολοκληρα.και ακουγα αλλα ατομα να λενε πως δεν υπαρχει ευτυχια παρα μονο στιγμες ευτυχιας.και δεν καταλαβαινα γιατι το λενε.τελικα ολα ειναι σταση ζωης.αν εσωτερικα δεν εισαι ηρεμος,δεν ξερεις τι θελεις,περιμενεις απο το εξωτερικο σου περιβαλλον να δεις ευτυχια και χαρα .... ναι τοτε μονο στιγμες ευτυχιας θα νοιωσει καποιος.μου αρεσε η λεξη ψυχοκομματο.αυτο το ψυχοκομματο εχει μεγαλη αξια.πολυ μεγαλη.ποιοι το εκτιμαν ειναι το θεμα.στο τελος δεν θα δινονται ψυχοκομματα,θα δινονται κορμια και υπογραφες...

Banned
    Originally posted by Sofia
    Originally posted by marina38
    Σοφία, τα πάντα συμβάλουν στο να διατηρείται όχι μόνο το ερωτικό ενδιαφέρον, αλλά και πολλά άλλα στοιχεία μιας σχέσης, αυτά που είμαστε, αυτά που κάνουμε, αυτά που σκεφτόμαστε. Αλλά το σεξ με άλλους δεν είναι ο πυρήνας, η βάση, το θεμέλιο ούτε για όσα προϋπήρχαν ούτε για όσα αναπτύχθηκαν.
    Μαρίνα, καταρχην ευχαριστω για την απαντηση. Σε ειχα ρωτησει σε μια αναλογη συζητηση στο παρελθον αλλα γινοταν χαμος, κ τελικα δεν συνεχιστηκε η κουβεντα.

Καταλαβα τί εννοεις μ αυτα που γράφεις. Μονο που εγω δεν υποννοησα οτι το σεξ με αλλους ειναι η βαση ή ο πυρηνας για να δημιουργηθουν οσα αναπτυχθηκαν οχι μονο σε σας αλλα κ σε κανενα αλλο ζευγάρι που εχει σχεση. (εννοω οχι μονο σχεση σεξουαλικη).
    Ναι το ξέρω ότι δεν υπονόησες αυτό, το είπα γενικά :)

Banned
    Originally posted by weird
    .......
    Πάντως εγώ το αδικρίτως και εν αγνοία, σε μια σχέση, δεν θα ήθελα να το αποφύγω με το να μοιραζόμαστε και οι δύο συντρόφους ( σε ένα \"όλοι μαζί\") αλλά με το να μοιραζόμαστε μεταξύ μας, την ενδεχόμενη σεξουαλική ( αν δεχτούμε οτι για μια γυναίκα μπορεί να είναι καθαρά τέτοια) εμπειρία που είχαμε με κάποιον άλλο.
    ............. τίποτα άλλο δεν έφταιξε παρά πρόκειται για ένα ξέσπασμα της πολυγαμικής μας φύσης..................

Αρα για μένα, η μονογαμική συναισθηματικα ζωή, μπορεί να διατηρηθεί με την αποδοχή μιας πολυγαμικής συμπεριφοράς, η οποία μπαίνει κάτω απο το φακό της σχέσης και φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά σε μια νεα αρχή ενός περεταίρω σταδίου εξέλιξης της σχέσης...................................... .....
    weird, απ\' όσα έγραψες απομονώνω αυτά τα κομάτια στα οποία συμφωνώ, αυτά είναι που με εκφράζουν και βιώνω. :)

Senior Member
    συζητηση εξελιγμενης σχεσης:
    -\"που εισουν μινα;\"
    -\"ειχα περασει απο το Γιωργο,καναμε ενα σεξ φοβερο,κριμα που δεν ηρθες\"
    -\"δεν πειραζει,εγω ειχα παει σε εναν οικο ανοχης,ειχε μια φοβερη κορμαρα\"
    -\"αντε δωσμου ενα φιλακι να παμε για υπνο γιατι ειμαι κουρασμενη τωρα,τα λεμε αυριο\"
    -\"ματς,και αυριο θα κανουμε και μαζι.Α ηρθε και η ΔΕΗ.καληνυχτα\"
    καπως ετσι το φανταζομαι εγω,αλλα μαλλον στην εξελιγμενη σχεση τετοιες συζητησεις δεν γινονται...κρατουνται κρυφα αλλα εν γνωση του αλλου πως κατι γινεται ..... και ολοι βολευονται.τελικα αυτο ειναι ,το βολεμα ..... συμφωνια βολεματος .....

Banned
    Originally posted by Empneustns
    μια απλη ερωτηση,οταν λεμε πως ειμαστε ζευγαρι με ενα αλλο ατομο κατα τη γνωμη μου δινεις κατι μονο σε αυτο το ατομο και αυτο το ατομο δινει κατι μονο σε σενα.αλλιως δεν λεμε ειμαστε ζευγαρι αλλα ειμαστε μια μεγαλη οικογενεια και παμε δεξια αριστερα ερωτευομαστε.και αμα σε αυτο το δεξια αριστερα ο αλλος ερωτευθει κατι αλλο τι γινεται;η αν ερωτευτουμε εμεις κατι αλλο.
    Παίρνω απλά αφορμή από το κείμενο σου για κάποιες περαιτέρω σκέψεις, γιατί παρόλο που ενδεχομένως το βλέπουμε από διαφορετικό πρίσμα, συμφωνώ πάρα πολύ ότι αν δεν υπάρχει αυτό το \'ξεχωριστό\', το \'μόνο μεταξύ μας\', δεν είμαστε ζευγάρι.

Το ζευγάρι επίσης εμπεριέχει και την έννοια της δέσμευσης, της κοινής πορείας, των από κοινού συμφωνιών που δεσμεύονται να τηρούν.

Αν πάλι το ζευγάρι αποτελείται από άτομα που έχουν ανάγκη να ερωτευτούν και ψάχνουν δεξιά κι αριστερά για το \'καλύτερο\', το μόνο βέβαιο είναι ότι μπορεί να το βρουν. Κι εδώ είναι που αν ο σύντροφος σου πει \'ξέρεις ερωτεύτηκα\', απομένει να του πεις στο καλό και \'με τις ευχές μου\'...

Banned
    Α, και σίγουρα δεν θα έλεγα ότι είναι \'εξελιγμένη\' μια σχέση που όλα αυτά που λες Εμπνευστή μένουν στην ουσία ανείπωτα, αλλά με την αόριστη γνώση ότι κάτι γίνεται, και έτσι όλοι βολεύονται.... :)

Μαρίνα.....η έννοια ζευγάρι, για μένα τουλάχιστον, περιορίζεται σε δύο ανθρώπους. Αν μπουν και άλλοι στο κρεβάτι μας, φαντάζομαι πως ξέρεις πως λέγεται.
    Θεώρησα πως απέφυγες να αναφέρεις κάτι τόσο σημαντικό για τις σεξουαλικές σχέσεις με τον σύντροφο σου και περιαυτολόγησες.
    Ξαναλέω λοιπόν, καθώς δεν κατάλαβες, πως αλλο είναι σε μια μακροχρόνια σχέση να περνούν διάφοροι απ το κρεβάτι του \"ζευγαριού\" και άλλο να παλεύουν μόνοι τους την ρουτίνα. Είναι δυο άκρα αντίθετα.
    Από κει και πέρα φυσικά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, απλά το έθιξα γιατί δεν ανέφερες πουθενά πως έχετε και άλλους συντρόφους, παρά έλεγες πως η σχέση σας κρατιέται ζωντανή με ένα σωρό άλλα πράγματα.
    Θεωρώ λοιπόν πως δεν υπάρχει άντρας που να μην βολευόταν σε μια τέτοια κατάσταση, αλλά η δυσκολία ΄΄οπως πολύ καλά ξέρουμε, είναι αλλού....

Senior Member
    Εδώ υπάρχουν 50άρηδες με πολύ περισσότερες ερωτικές εμπειρίες και δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι θέλουν...δεν νομίζω να μπορεί να βγει ένα γενικό συμπέρασμα που να αφορά τους πάντες...

Senior Member
    Originally posted by vince
    Εδώ υπάρχουν 50άρηδες με πολύ περισσότερες ερωτικές εμπειρίες και δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι θέλουν...δεν νομίζω να μπορεί να βγει ένα γενικό συμπέρασμα που να αφορά τους πάντες...
    βινς ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι.ο καθενας εχει αναγκη διαφορετικα πραγματα στη ζωη και διαφορετικες επιδιωξεις.απλα ευχεσαι το ενδεχομενο ταιρι σου να ταιριαζει με σενα,τουλαχιστον στα βασικα ... και αν ταιριαζει ολοι ειναι ευχαριστημενοι ειτε ειναι καποιος μονογαμικος ειτε πολυγαμικος.

Senior Member
    Originally posted by Empneustns
    Originally posted by vince
    βινς ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι.ο καθενας εχει αναγκη διαφορετικα πραγματα στη ζωη και διαφορετικες επιδιωξεις.απλα ευχεσαι το ενδεχομενο ταιρι σου να ταιριαζει με σενα,τουλαχιστον στα βασικα ... και αν ταιριαζει ολοι ειναι ευχαριστημενοι ειτε ειναι καποιος μονογαμικος ειτε πολυγαμικος.
    Εμπνευστή εγώ μπορεί να φερθώ άψογα στην κοπέλα μου και παρόλα αυτά να έχω μπροστά μου το ίδιο άτομο χωρίς αλλαγές, χωρίς υποχωρήσεις. Μια υγιής μονογαμική σχέση δεν μπορεί να βασιστεί στις προσπάθειες μόνο του ενός απο τους δύο...

Page 11 of 14 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast