Results 121 to 135 of 421
Thread: Ρε παιδιά βοήθεια!
-
21-04-2009, 01:16 #121
Α δηλαδή το κείμενό σου, ήταν ένα πρακτικό εγχειρίδιο συμπεριφοράς γραφής, το οποίο απευθυνόταν σε εμένα, για να μπορέσουμε, ακολουθώντας το, να συνεννοηθούμε ε?
Πετραν, προς θεού, δεν λέω ότι το μήλο είναι πορτοκάλι! Εν προκειμένω, εσύ το λες, εγώ απλά επιμένω ότι περί μήλου πρόκειται!
Υποσημείωση, αποφάσισε επιτέλους, αν θα λειτουργείς ως ειδικός ή όχι γιατί χρησιμοποιείς όρους όπως «υπομανία», οπότε και πάλι θα σου επιστήσω την προσοχή.
Υποσημείωση 2, η ικανότητά σου να αντιλαμβάνεσαι τον άλλο, πέρα από το αν λειτουργεί ή γράφει με τον ίδιο βαθμό πρακτικότητας και δομής όπως εσύ ( ας μην αναφερθώ στην περισσή υπερβολή του σχολίου σου, επιτέλους! Συγκεκριμένο, μικρό κείμενο και με παραγράφους), είναι στοιχειώδης για την άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου πιστεύω.
Υποσημείωση 3, τα κεφαλαία, γιατί σε ενόχλησαν τόσο?? Τι νόμιζες?? Ότι εκείνη την ώρα φώναζα με έναν τρόπο δικτυακό?? Χαχα ήταν απλά για να επιστήσω την προσοχή του έξυπνου μυαλού σου πάνω σε μερικά σημεία.
Πετράν, γίνε λίιιγο πιο ειλικρινής με εσένα πρώτα από όλα,
Καληνύχτα!
Υγ. ήρθε η ώρα πιστεύω να μεταφερθούμε αλλού γιατί θα μας γδάρει ο θεματοθέτης.
Υγ.2 στο άλλο θέμα, θα σου απαντήσω αύριο, έχω ένα κάρο παρατηρήσεις να κάνω, σε προετοιμάζω. Εντάξει μην ανησυχείς, τα κείμενα μου δεν θα είναι τόσης έκτασης όσης τα δικά σου.
Υγ.3 προσπάθησε να μου απαντήσεις στην ερώτηση για το χαοτικό κείμενό μου των 5000 λέξεων, την οποία υπεκφεύγεις.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
- 21-04-2009, 02:58 #122
originally posted by PETRAN
Πότε δήλωσα ότι είμαι ειδικός? Στο προφιλ είχα 2 πτυχία και το μαστερ (αλλά και η κατεύθυνση του bachelor) είναι παντελώς άσχετα με θεραπείες και τα τοιάυτα. Μην ταυτίζεις την ψυχολογία με την ψυχοθεραπεία.Όταν
εσείς λέτε ειδικός εννοείται μόνο τον ψυχοθεραπευτή ή γενικά τον επιστήμονα του κλάδου της ψυχολογίας;
Anwnimi. το post μου μόνο εσένα ενόχλησε. Δεν είδα κανέναν άλλο να διαμαρτύρεται γι\'αυτό εκτός από σένα. Πήγαινε
στην πρώτη σελίδα και μην παραφράζεις τα πράγματα. Η απάντηση του Kapatos ήταν κανονική ενώ η Weird μπήκε πολύ μετα στην κουβέντα για να αναπτύξει το θέμα περί Γ-Σ και άλλων θεραπειών και όχι για να διαμαρτυρηθεί γα την έκφραση που χρησιμοποίησα.
σου είναι λίγο επιλεκτική;
originally posted by kapatosg
Θα συμφωνήσω με την άποψη της anwnimis ότι οι παρατηρήσεις αυτού του είδους προσθέτουν επιπλέον άγχος και σκέψεις του τύπου \"έχω χαλάσει τόσα χρήματα και χρόνο χωρίς ουσία\". Επίσης θα ήθελα να παραθέσω την γνώμη της θεραπέυτριας μου επί αυτού, γιατί ψάχνω αρκετά τα πράγματα και μην θέλοντας να γίνω πρόβατο προς σφαγή την είχα ρωτήσει για την γνωσιακή και τι μοντέλο θεραπείας χρησιμοποιούν εκεί που πάω, αλλά και αν θα έχει αποτέλεσμα. Εν ολίγοις η απάντηση ήταν ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει το μαγικό χάπι, ούτε εγγυημένο αποτέλεσμα. Μάλιστα μου είχε τονίσει ότι όποιος μου πει ότι θα με κάνει καλά με συγκεκριμένο τρόπο, είναι τσαρλατάνος κατά κάποιον τρόπο.originally posted by weird
Anwnimi συμμερίζομαι τον προβληματισμό σου, για το αν θα έπρεπε να ισχύουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις - όρους για τους ψυχολόγους που μπαίνουν στο φόρομ δηλώνοντας την ιδιότητά τους αυτή.
Εχω πολλά να πω πάνω στο θέμα αυτό, το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και ευαισθησίας και δεν μπορέι ο κάθε
ειδικός να μπαίνει και να λεεί ότι θέλει και όπως το θέλει.
Η ευθύνη του δεν είναι κοινή με την ευθύνη ενός οποιουδήποτε μέλους θεωρώ.
Και εκτός αυτού, όταν παραθέτουμε γραπτώς την άποψη - συμβουλή μας, έχουμε μεγαλύτερο περιθώριο μιας προσεκτικής διαμόρφωσης του ύφους και του τρόπου των λεγομένων μας, οπότε θεωρώ απαράδεκτο να γράφει κάποιος ειδικός προτάσεις του τύπου \" ότι να ναι ψυχοθεραπεία\" εντάσσοντας σε αυτό οποιαδήποτε προσέγγιση δεν είναι η δική του.
Άλλο υποστηρίζω οτι μια προσέγγιση είναι η καταλληλότερη έναντι άλλων κι άλλο πρεσβέυω πως όλες οι άλλες έιναι ένα \" οτι να ναι\".
Κι αν όλο αυτό που συζυτάμε, φαίνεται σε κάποιον ειδικό ως λεπτολόγημα για τα δικά του μέτρα και σταθμά,
τότε κακώς, κατά τη γνώμη μου, διότι η ευαισθησία στη σύλληψη ακόμα και των λεπτών αποχρώσεων, των λεπτομερειών ( που όμως είναι εξίσου σημαντικές), είναι καθοριστικής σημασίας για τον ειδικό που ασχολείται με την ανθρώπινη ψυχή.originally posted by weird
Εσύ δεν θα το έλεγες. Ο συνάδελφός σου όμως χρησιμοποιώντας την φράση \" οτι να ναι θεραπεία\" μπορεί κάλλιστα να
μεταφραστεί σαν ένα τέτοιο μήνυμα απο κάποιον που ακολουθεί μια προσέγγιση που του ταιριάζει. Και αυτό είναι που του προσάπτω. Οχι το οτι προτείνει την γνωσιακή, αλλά τον ΤΡΟΠΟ με τον οποίο την προτείνει.
Και να σου πω Πάνο ακόμα και αν όλοι απαντούσαν \"κανονικά\" όπως λες εκτός από εμένα καθόλου δε θα με ένοιαζε και δε θα καθόριζε το πως θα ένιωθα και νιώθω σχετικά με αυτό που νομίζω ότι αγωνίζομαι αυτή τη στιγμή. Ούτε χρειάζομαι στατιστικές για να είμαι στο χ ποσοστό ώστε να θεωρώ την απάντησή μου \"κανονική\".
Με γεια σου με χαρά σου αλλά μην στήσεις τώρα και δημόσιο λιθοβολισμό επειδή οι επιστημονικές απόψεις δεν
συμβαδίζουν με τις εμπειρίες και τις απόψεις σου.
Ρε συ Πάνο από τις τόσες σελίδες αληθινά για αυτό νομίζεις ακόμα ότι ξεκίνησα τη διαφωνία μας; Ειλικρινά τώρα
πες μου!
Προσωπικά δεν βρήκα την έκφρασή μου υπερβολική, εξάλλου κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε εκτός από σένα, αλλά παρ\'όλα αυτά σου ζήτησα συγνώμη επείδη για τον χ λόγο σε ενόχλησε προσωπικά. Εσύ όμως το συνεχίζεις.
Το συνέχισα γιατί είναι σαν κάποιος να σε παίρνει τηλέφωνο στις 6 τα χαράματα και εσύ να του λες ξέρεις αυτό που
έκανες με ενοχλεί, να σου λέει ότι εντάξει ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ δεν είναι και τόσο σπουδαίο αυτο για το οποίο γκρινιάζεις
και αν μου μπει στο μυαλό η ιδέα να σου ξανατηλεφωνήσω θα το ξανακάνω εκείνη την ώρα, είτε σε σένα είτε σε άλλον.
Οπότε η συγνώμη ποια αξία έχει βρε Πάνο να θολώσει απλά τα νερά ή να κλέισει το θέμα όπως όπως; Δε θέλω να σε
περάσω από δικαστήριο απλά προτείνω στο φόρουμ κάθε ειδικός του χώρου - ψυχοθεραπευτής ή μη - όταν θέλει να συστήσει κάτι σε οποιοδήποτε μέλος του φόρουμ και αν καλέιται να συγκρίνει κάτι με κάτι άλλο να μην μιλήσει με
απαξιωτικό-επικριτικό τρόπο για οτιδήποτε άλλο με το οποίο δε συμφωνεί είτε ο ίδιος είτε η πλειοψηφία είτε η
μειοψηφία αλλά με επιχειρήματα, ώστε να μη συμβαίνουν επικίνδυνες παρενέργειες.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
21-04-2009, 03:07 #123
Αυτό που λίγοι ξέρουν, είναι ότι και εγώ είχα διαταραχή κρίσεων πανικού για κάποια χρόνια (που εκδηλώθηκαν όταν βρήκα ένα φίλο μου νεκρό από ηρωίνη), όπως και άλλες πολύ δύσκολες καταστάσεις.Αλλά τονίζω: όλα αυτά με τον όρο του όχι \"ότι να ναι\" για ότι δε συμφωνείς εσύ και η πλειοψηφία, έτσι;
-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
21-04-2009, 03:21 #124
originally posted by marina38
Γιατί, ως προς το ‘προσωρινό’ και επίσης το ‘επιφανειακό’ που εσύ anwnimi και η weird αναφέρατε σαν μειονέκτημα της Γ-Σ, πού το ξέρετε? Πώς λέτε με τόση βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα είναι βραχυπρόθεσμα, ή ότι όπως λες weird δεν προχωρά βαθύτερα? Πώς ξέρεις ότι μόνο σε συνδυασμό με άλλες ψυχοθεραπείες μπορεί να θεραπευτεί κάποιος μακροπρόθεσμα και οριστικά? Ποιος κρίνει τι είναι πραγματικό, ουσιαστικό, σφαιρικό, βαθύ για κάθε άνθρωπο? Αν μιλάμε για τη διαφορετικότητα, καλό είναι να αφήνουμε και το περιθώριο κάτι που εμείς θεωρούμε απλοϊκό και μερικό να είναι ότι πιο σύνθετο και πλήρες για έναν άλλο άνθρωπο. Ανεξάρτητα από την προσωπική μας εμπειρία και ανεξάρτητα από στατιστικές.
Το πως ξέρω ότι σε συνδυασμό με άλλες ψυχοθεραπείες μπορεί να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό οι δικοί σας το λένε μαρίνα, δεν έγινα από μόνη μου ψυχολόγος, αλλά και δεν υιοθετώ χωρίς επεξεργασία τις οποιεσδήποτε απόψεις του χώρου σας δηλαδή αυτοί που υποστηρίζουν τις συνδυαστικές ψυχοθεραπείες προβάλλουν το επιχείρημα ότι αφού η κάθε μία προσφέρει διαφορετικά πλεονεκτήματα - άλλη επικεντρεώνεται στα συμ΄πτώματα και στην άμεση ανακούφιση από αυτά, άλλη στις αρνητικές σκέψεις, άλλη στην ανακάλυψη των εσωτερικών συγκρούσεων που προκάλεσαν τον πανικό και άλλη στο εδώ και τώρα και στις τωρινές σχέσεις του ανθρώπου - συνδυάζοντάς τες έχουμε όλα τα οφέλη μαζί!
Και για να πάω το ερώτημα αντίστροφα εσύ που ξέρεις ότι τα αποτελέσματα της Γ-Σ είναι μακροπρόθεσμα και όχι επιφανειακά; Το γράφει καμία βιβλιογραφία; Ή που ξέρεις ότι μια συνδυαστική μέθοδος δε θα είναι καλύτερη από μία μονόπλευρη;-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
21-04-2009, 04:58 #125
Originally posted by weird
Α δηλαδή το κείμενό σου, ήταν ένα πρακτικό εγχειρίδιο συμπεριφοράς γραφής, το οποίο απευθυνόταν σε εμένα, για να μπορέσουμε, ακολουθώντας το, να συνεννοηθούμε ε?
Πετραν, προς θεού, δεν λέω ότι το μήλο είναι πορτοκάλι! Εν προκειμένω, εσύ το λες, εγώ απλά επιμένω ότι περί μήλου πρόκειται!
Γιατί σου φαίνεται περίεργο? Ναι γι\'αυτό το έγραψα ακριβώς, για να μπορέσουμε να συννενοηθούμε. Σε είδα είχες πάρει πολλή φόρα...
Υποσημείωση, αποφάσισε επιτέλους, αν θα λειτουργείς ως ειδικός ή όχι γιατί χρησιμοποιείς όρους όπως «υπομανία», οπότε και πάλι θα σου επιστήσω την προσοχή.
Γιατί τον όρο υπομανία μόνο ειδικοί τον χρησιμοποιούν? Η γίνομαι αυτόματα ειδικός όταν τον χρησιμοποιώ? ροφλ
Υποσημείωση 2, η ικανότητά σου να αντιλαμβάνεσαι τον άλλο, πέρα από το αν λειτουργεί ή γράφει με τον ίδιο βαθμό πρακτικότητας και δομής όπως εσύ ( ας μην αναφερθώ στην περισσή υπερβολή του σχολίου σου, επιτέλους! Συγκεκριμένο, μικρό κείμενο και με παραγράφους), είναι στοιχειώδης για την άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου πιστεύω.
Συγνώμη αλλά μην συγκρίνεις τα κείμενα μας τώρα! Κατ\'αρχάς εγώ όταν έγραψα μεγάλο κείμενο, το έκανα όπως πριν για το τι είναι η Γ-Σ θεραπεία για να ξέρουμε για τι μιλάμε. Δεν έκανα κάτι του στιλ... 2 σειρές/κενό/3σειρές/ιδέα/2σειρές/επειχείρημα/αα-και-ναι-να-μην-ξεχάσω/2σειρές/κεφαλέα/3σειρές/επιχείρημα/!/ιδεά/? ! ! ! (repeat x 100)
Υποσημείωση 3, τα κεφαλαία, γιατί σε ενόχλησαν τόσο?? Τι νόμιζες?? Ότι εκείνη την ώρα φώναζα με έναν τρόπο δικτυακό?? Χαχα ήταν απλά για να επιστήσω την προσοχή του έξυπνου μυαλού σου πάνω σε μερικά σημεία.
Πετράν, γίνε λίιιγο πιο ειλικρινής με εσένα πρώτα από όλα,
Υγ.3 προσπάθησε να μου απαντήσεις στην ερώτηση για το χαοτικό κείμενό μου των 5000 λέξεων, την οποία υπεκφεύγεις.
Ποια ερώτηση?
Υγ.2 στο άλλο θέμα, θα σου απαντήσω αύριο, έχω ένα κάρο παρατηρήσεις να κάνω, σε προετοιμάζω.
Καληνύχτα!
Υγ. ήρθε η ώρα πιστεύω να μεταφερθούμε αλλού γιατί θα μας γδάρει ο θεματοθέτης.
21-04-2009, 11:23 #126
Anwnimi καλή μου, πρόσεχε τη δομή του κειμένου σου και την έκταση..
μπορεί να διαγνωστείς κι εσύ ως \"άτομο που γράφει λες και βρίσκεται σε κρίση υπομανίας\"...
Πάνο, σου έχουν τεθεί ολοκάθαρα, κάποιες ερωτήσεις.
Εφόσον δεν τις απαντάς, δεν είσαι έτοιμος για έναν διάλογο, οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίζω μόνη μου, πραγματικά.
Σ ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση (James), ως πολυδιάστατος και πληθωρικός άνθρωπος, εξαιρετικά αυθόρμητος, πράγμα το οποίο εμφανίζεται και στα κείμενά μου, όταν δεν συγγράφω μεταπτυχιακές εργασίες ή δικόγραφα, καταλαβαίνω πόσο τα έχασες με τις ιδέες, το ύφος, τα κεφαλαία κτλ....
Είπαμε, εσύ θέλεις τις παραγραφούλες σου, την επεξεργασία, το συγκεκριμένο, την επιχειρηματολογία στρωμένη κτλ, για να αντιληφθείς/επικοινωνήσεις...
Λυπάμαι, αλλά δεν είναι όλοι ρομπο στυλ όπως εσύ και μάλλον θα πρέπει να δουλέψεις λίγο και με τον εαυτό σου και με τον τρόπο που διαθέτεις να επικοινωνείς με τους άλλους γύρω σου. Κι όχι, δεν το λέω ως ειδικός, αλλά ως άνθρωπος.
Τώρα όσον αφορά τις υπεκφυγές σου( κολλήσαμε στον τύπο και την μορφή για να αποφύγουμε την ουσία και το περιεχόμενο) , αυτές τις ξέρεις εσύ καλύτερα απο εμένα.
Αν νιώσεις λοιπόν διατεθημένος να επιχειρηματολογήσεις πάνω στους ισχυρισμούς σου και να απαντήσεις σε αυτό που ήδη δυο φορές ρώτησα, προχωράμε, αλλιώς, δεν έχει νόημα να χάνω τον πολύτιμο χρόνο μου.
) Μην νομίζεις οτι είμαι τσατισμένη, προς θεού, λυπάμαι μόνο που γράφουμε γράφουμε κι εγώ κι η ανώνυμη κι η επικοινωνία μαζί σου φαίνεται χλωμή.
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
21-04-2009, 13:47 #127
originally posted by weird
μπορεί να διαγνωστείς κι εσύ ως \"άτομο που γράφει λες και βρίσκεται σε κρίση υπομανίας\"...
Αλλά όπως το θέτεις weird πραγματικά τώρα το σκέφτηκα αλλιώς.
Αυτό που είπες Πάνο για κάποιο ψυχισμό ενός ανθρώπου μπορεί να είναι επικίνδυνο όταν χρησιμοποιείς τέτοιους βαρύγδουπους όρους, όντας ως ειδικός (δηλαδή πτυχιούχος ψυχολογίας).
Φαντάσου ότι το έλεγες σε κάποιο άτομο που γενικά εκτός από πανικούς πάσχει και από εμμονές και αν ακούσει κάτι τέτοιο να του κολλήσει ότι έχει υπομανία η οποία να φοβάται ότι έχει ήδη εξελιχθεί σε μανία, ότι αναμένεται να έχει παραισθήσεις από στιγμή σε στιγμή κλπ κλπ. Το λέω επειδή το έχω περάσει το συγκεκριμένο λούκι για να μη μου πεις ότι στήνω πάλι δημόσιο δικαστήριο.
Θα μου πεις ότι έσύ δε θα φταις αν ο άλλος έχει το πρόβλημα και δε βρίσκεται σε ψυχική ισορροπία οπότε ότι και να του πεις, όπως και να του μιλήσεις θα το πάρει αλλιώς και θα το διαστρεβλώσει. Συμφωνώ ως ένα βαθμό. Όμως ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα με το να χρησιμοποιείς τέτοιους βαρύγδουπους όρους και ο άλλος να τρομοκρατείται. Αν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις κάποιον ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις είναι να πεις \"ο λόγος σου μου φαίνεται λίγο συγκεχυμένος, αποδιοργανωμένος\" (όχι πως φυσικά πιστεύω κάτι τέτοιο για τη weird απλά για χάρη παραδείγματος χρησιμοποιώ την παρατήρησή σου). Και επαναλαμβάνω αν θέλεις να ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ και όχι να τρομοκρατήσεις/φοβίσεις. Και θεωρώ ότι ως ειδικός που είσαι μέλημά σου θα πρέπει να είναι να βοηθάς Πάνο, όχι να προσπαθέις να επιβάλλεις την άποψή σου με οποιοδήποτε κόστος σε αυτόν που έχεις απέναντί σου. Γίνε λίγο πιο ευαίσθητος απέναντι στην ανθρώπινη ψυχή...-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
21-04-2009, 15:00 #128
Originally posted by weird
Πάνο, σου έχουν τεθεί ολοκάθαρα, κάποιες ερωτήσεις.
Εφόσον δεν τις απαντάς, δεν είσαι έτοιμος για έναν διάλογο, οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίζω μόνη μου, πραγματικά.
Σ ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση (James), ως πολυδιάστατος και πληθωρικός άνθρωπος, εξαιρετικά αυθόρμητος, πράγμα το οποίο εμφανίζεται και στα κείμενά μου, όταν δεν συγγράφω μεταπτυχιακές εργασίες ή δικόγραφα, καταλαβαίνω πόσο τα έχασες με τις ιδέες, το ύφος, τα κεφαλαία κτλ....
Είπαμε, εσύ θέλεις τις παραγραφούλες σου, την επεξεργασία, το συγκεκριμένο, την επιχειρηματολογία στρωμένη κτλ, για να αντιληφθείς/επικοινωνήσεις...
Λυπάμαι, αλλά δεν είναι όλοι ρομπο στυλ όπως εσύ και μάλλον θα πρέπει να δουλέψεις λίγο και με τον εαυτό σου και με τον τρόπο που διαθέτεις να επικοινωνείς με τους άλλους γύρω σου. Κι όχι, δεν το λέω ως ειδικός, αλλά ως άνθρωπος.
Τώρα όσον αφορά τις υπεκφυγές σου( κολλήσαμε στον τύπο και την μορφή για να αποφύγουμε την ουσία και το περιεχόμενο) , αυτές τις ξέρεις εσύ καλύτερα απο εμένα.
Αν νιώσεις λοιπόν διατεθημένος να επιχειρηματολογήσεις πάνω στους ισχυρισμούς σου και να απαντήσεις σε αυτό που ήδη δυο φορές ρώτησα, προχωράμε, αλλιώς, δεν έχει νόημα να χάνω τον πολύτιμο χρόνο μου.
) Μην νομίζεις οτι είμαι τσατισμένη, προς θεού, λυπάμαι μόνο που γράφουμε γράφουμε κι εγώ κι η ανώνυμη κι η επικοινωνία μαζί σου φαίνεται χλωμή.
Weird ις ανγκρι γκρρρρρρ
Ε ποιες ερωτήσεις, συγνώμη αλλά δεν τις έχω καταλάβει. Μπορείς να τις ξαναθέσεις λίγο η να με παραπέμψεις σε κάποια σελίδα? Έχω μπερδευτεί εδώ πέρα!
21-04-2009, 15:04 #129
Originally posted by anwnimi
originally posted by weird
Αλλά όπως το θέτεις weird πραγματικά τώρα το σκέφτηκα αλλιώς.
Αυτό που είπες Πάνο για κάποιο ψυχισμό ενός ανθρώπου μπορεί να είναι επικίνδυνο όταν χρησιμοποιείς τέτοιους βαρύγδουπους όρους, όντας ως ειδικός (δηλαδή πτυχιούχος ψυχολογίας).
Φαντάσου ότι το έλεγες σε κάποιο άτομο που γενικά εκτός από πανικούς πάσχει και από εμμονές και αν ακούσει κάτι τέτοιο να του κολλήσει ότι έχει υπομανία η οποία να φοβάται ότι έχει ήδη εξελιχθεί σε μανία, ότι αναμένεται να έχει παραισθήσεις από στιγμή σε στιγμή κλπ κλπ. Το λέω επειδή το έχω περάσει το συγκεκριμένο λούκι για να μη μου πεις ότι στήνω πάλι δημόσιο δικαστήριο.
Θα μου πεις ότι έσύ δε θα φταις αν ο άλλος έχει το πρόβλημα και δε βρίσκεται σε ψυχική ισορροπία οπότε ότι και να του πεις, όπως και να του μιλήσεις θα το πάρει αλλιώς και θα το διαστρεβλώσει. Συμφωνώ ως ένα βαθμό. Όμως ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα με το να χρησιμοποιείς τέτοιους βαρύγδουπους όρους και ο άλλος να τρομοκρατείται. Αν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις κάποιον ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις είναι να πεις \"ο λόγος σου μου φαίνεται λίγο συγκεχυμένος, αποδιοργανωμένος\" (όχι πως φυσικά πιστεύω κάτι τέτοιο για τη weird απλά για χάρη παραδείγματος χρησιμοποιώ την παρατήρησή σου). Και επαναλαμβάνω αν θέλεις να ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ και όχι να τρομοκρατήσεις/φοβίσεις. Και θεωρώ ότι ως ειδικός που είσαι μέλημά σου θα πρέπει να είναι να βοηθάς Πάνο, όχι να προσπαθέις να επιβάλλεις την άποψή σου με οποιοδήποτε κόστος σε αυτόν που έχεις απέναντί σου. Γίνε λίγο πιο ευαίσθητος απέναντι στην ανθρώπινη ψυχή...
χαχαχαχαχα καλά ήταν αναμενώμενο από...
-\"PETRAN προσβάλεις και αποκαρδιώνεις τον κόσμο με αυτά που λες! Να περιοριστείς με συνοπτικές διαδικασίες!\"
στο
-\"PETRAN τρελαίνεις τον κόσμο!!! Είσαι επικίνδυνος!!!\" (ηλεκτρική καρέκλα?)
Έχουμε ξεφύγει τελείως...
21-04-2009, 15:15 #130
Πάνο αν δεν έχεις ευαισθητοποιεί ούτε καν με τις σπουδές που έχεις κάνει στο θέμα του ανθρώπινου ψυχισμού δεν αξίζει πραγματικά να ακούσεις τίποτα από όσα σου λέμε. Ειπα ότι ο τρόπος που εκφράζεσαι μπορεί να είναι επικίνδυνος για ορισμένους ανθρώπους που έχουν κάποια θέματα, και τέτοιοι άνθρωποι ευαίσθητοι υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα, το ξέρεις ή τουλάχιστον θα έπρεπε να το ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα. Αλήθεια γιατί διάλεξες να σπουδάσεις ψυχολογία; Μου δίνεις την εντύπωση ότι δε θέλεις να βοηθάς αλλά να επιβάλλεσαι. Δε λέω ότι ισχύει, αλλά σε μένα αυτή την εντύπωση δίνεις!
Αφού όμως δεν μπορούμε να τα βρούμε μόνοι μας ως ώριμοι και σκεφτόμενοι άνθρωποι σχετικά με τον τρόπο που εκφράζεσαι ως προς τα υπόλοιπα, λυπάμαι πραγματικά, εγώ από εδώ και πέρα απευθύνομαι στο διαχειριστή για τους όρους χρήσης του φόρουμ-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
21-04-2009, 15:28 #131
Originally posted by anwnimi
Πάνο αν δεν έχεις ευαισθητοποιεί ούτε καν με τις σπουδές που έχεις κάνει στο θέμα του ανθρώπινου ψυχισμού δεν αξίζει πραγματικά να ακούσεις τίποτα από όσα σου λέμε. Ειπα ότι ο τρόπος που εκφράζεσαι μπορεί να είναι επικίνδυνος για ορισμένους ανθρώπους που έχουν κάποια θέματα, και τέτοιοι άνθρωποι ευαίσθητοι υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα, το ξέρεις ή τουλάχιστον θα έπρεπε να το ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα. Αλήθεια γιατί διάλεξες να σπουδάσεις ψυχολογία; Μου δίνεις την εντύπωση ότι δε θέλεις να βοηθάς αλλά να επιβάλλεσαι. Δε λέω ότι ισχύει, αλλά σε μένα αυτή την εντύπωση δίνεις!
Αφού όμως δεν μπορούμε να τα βρούμε μόνοι μας ως ώριμοι και σκεφτόμενοι άνθρωποι σχετικά με τον τρόπο που εκφράζεσαι ως προς τα υπόλοιπα, λυπάμαι πραγματικά, εγώ από εδώ και πέρα απευθύνομαι στο διαχειριστή για τους όρους χρήσης του φόρουμ
Κοίτα, στην πρώτη περίπτωση από ένα \"ότι να ναι\", έγραψες ολόκληρα κατεβατά κατηγωρίας και έβγαλες ολόκληρη δικογραφία, τώρα επειδή πείραξα την Weird και χρησιμοποίησα μια λέξη σαν έκφραση, πας να με κατηγωρήσεις ότι τρελαίνω τον κόσμο...και δήθεν πας να καλλέσεις την αστυνομία...
Τώρα αυτά είναι αστεία πράγματα...λοιπόν επειδή γενικά αποφεύγω αρνητικά άτομα σαν και σένα σταματάμε να μιλάμε εδώ και όλοι είμαστε χαρούμενοι. Χάρηκα για την γνωριμία Stalin
21-04-2009, 15:47 #132
Οχι δεν είμαι θυμωμένη αλλά δυσαρεστημένη.
Εκτός αυτού, τώρα, είμαι σε κατάσταση πυρετού απο τα τρεχάματα στο νοσοκομείο και πραγματικά πρέπει να γίνω καλά...διάβασε λίγο καλύτερα τα 1, 2,3 που σε ρωτώ πάνω σε αυτό που απαντάς τώρα τελευταία στον Κηπ.
Μην γίνεσαι αμυντικός απέναντι στα όσα σου λεει η Ανώνυμη,
εντάξει όντως, υπάρχουν άτομα με ευαισθησίες.
Είναι χοντρό να μπαίνει εδώ ένας ψυχολόγος και να χαρακτηρίζει άτομα με ταμπέλες βάσει του τρόπου γραφής τους, δείχνει επιπόλαιο και εν προκειμένω, μπορεί να θεωρηθεί ότι χρησιμέυει ως μεσο εκφοβισμού για να ακολουθήσω το πλαίσιο όρων γραφής που μου υπαγορεύεις...
Ευτυχώς έχω κάνει τρομερή δουλεία με μενα και ξέρω τι είμαι και τι δεν είμαι, πως λειτουργώ και πως δεν λειτουργώ, οπότε η πλάκα σου, δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο βάρος πάνω μου.
Εχε στο νου οτι δεν έχω κακή πρόθεση
κι όταν σου είπα οτι το μυαλό δεν αρκεί, πάλι καλοπροαίρετη ήμουν.Και θα σου εξηγήσω.
Ένας ουσιαστικός παράγοντας είναι ο ψυχικός, είναι η ενσυαναίσθηση, είναι η ευαισθησία. Αν δεν εχει αυτές τις παραμέτρους, κατά τη γνώμη μου, μια θεραπεία είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Αυτα.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
21-04-2009, 16:16 #133
Σχετικά με το θέμα που έθεσες Ανώνυμη ως προς την παραβίαση των όρων χρήσης, πιστεύω πως εν προκειμένω συντρέχει τέτοια παραβίαση και ειδικότερα:
Στο υποκεφάλαιο υπ΄αριθμ. Β ορίζεται ότι:
Ενδεικτικά και ό χ ι περιοριστικά δεν επιτρέπεται στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του e-psychology.gr για:
Ενώ ο όρος Β2 ορίζει επί λέξη:
Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση περιεχομένου που είναι παράνομο, επιβλαβές, παραπλανητικό, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή άλλως αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους κλπ.
Συνεπεία των ανωτέρω, συντρέχει εν προκειμένω παραβίαση που συνίσταται στο εξής.
Γράφοντας οτι \"ο τόνος σου γίνεται πολύ επιθετικός και συναισθηματικός και χάνει τον ορθολογισμό του\",
\"ΜΗΝ postaρεις πολλά κείμενα στην σειρά\", λέγοντάς μου \"να μην αρχίζεις και γράφεις έτσι ακατάπαυστα στο ντουκου.\" καθώς και
\"Πάρε μια βαθιά ανάσα και μετά γράψε τα όσο ποιο μικρά και συγκεκριμένα γίνεται.\"
Τέλος λέγοντάς μου ότι \"Δεν μπορώ να σχολιάζω κείμενα 5000 λέξεων που φαίνονται λες και τα έχουν γράψει άτομα σε κρίση υπομανίας, απλά είναι too much που λένε και οι Άγγλοι\", επαναλαμβάνοντας οτι \"Ζωρίστηκα όμως στο γεγονός ότι θα πρέπει να απαντάω σε 5000-λέξεων χαοτικά κείμενα...\"
Σχολιάζοντας δε \"Είδα το κείμενό σου μικρό με παραγράφους και συγκεκριμένο και ήταν σαν να αντικρίζω τον παράδεισο!\",
έχοντας προηγουμένως δηλώσει την ιδιότητά σου ως ψυχολόγος,
δημοσιέυεις περιεχόμενο που είναι εν δυνάμει επιβλαβές και απειλητικό, που παραβιάζει την προσωπικότητά του άλλου και που μπορεί κάλλιστα να προκαλέσει αν όχι συναισθήματα μίσους, συναισθήματα φόβου.
( ας έχουμε υπόψιν οτι εδώ μέσα μπαίνουν και άνθρωποι με ιδιαίτερες ευαισθησίες και ιδεοληψίες, άνθρωποι που είναι ευεπηρέστοι στα λεγόμενα του οποιουδήποτε μέλους, πόσο μάλιστα σε εκείνα ενός ψυχολόγου).
Επι του συγκεκριμένου ωστόσο, αναγνωρίζω οτι οι προθέσεις σου δεν ήταν να με εκφοβίσεις κάνοντας κάποιου είδους διάγνωση, αλλά να με βοηθήσεις να οργανώσω τα κείμενά μου, έτσι ωστε να είμαι αποτελεσματική και οικονομική στην έκφρασή μου, ακολουθώντας τον τρόπο που επιλέγεις εσύ να εκφράζεσαι, και τον οποίο σίγουρα κρίνεις ως τον καλύτερο. Εξάλλου, ήθελες συμπληρωματικά να είναι πιο εύκολο για σένα να με διαβάζεις και να μου απαντάς, συνεχίζωντας τη συζήτησή μας.
Να προσθέσω βεβαίως, οτι δεν μου αρέσει να μου υπαγορεύουν κανόνες γραφής, οπότε και δεν θα ακολουθήσω τους δικούς σου. ¨Ημουν ανέκαθεν πολυγραφότατη, γράφω χρόνια στο φόρουμ με τον φυσικό μου τρόπο και συνεννοούμαι μια χαρά.
Κι αν θέλεις και μια συμβουλή απο εμένα, αυτή είναι να
μην χρησιμοποιείς την επιστήμη σου για να επιβάλλεσαι αλλά για να προσφέρεις.
Τέλος, θα το εκτιμούσα αν μου έδειχνες επιτέλους πιό είναι αυτό το χαοτικό μου κείμενο των 5000 λέξεων, για να καταλλάβω κι εγώ που στηρίζεις τα όσα λες.
Ευχαριστώ.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
21-04-2009, 16:18 #134
Επίσης, το να χαρακτηρίζεις άτομα ως Stalin είναι άκρως προσβλητικό και ανώριμο.
Μα επιτέλους, Πάνο χαλάρωσε. Νομίζω οτι είσαι λίγο εκτός εαυτού γιατί δεν μπορώ να δεχτώ οτι τα λες αυτά εν ψυχραιμία.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
21-04-2009, 16:48 #135
Χμ για να κανω το δικηγορο του διαβολου οσοι εχουν ψυχολογικα προβληματα ειναι ιδιαιτερα \"ευαισθητοι\" και \"ευαλωτοι\" ενω οι αλλοι οι \"φυσιολογικοι\" ειναι...ντουβαρια.
Χαχαχαχαχα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία