Ρε παιδιά βοήθεια! - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 29 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast
Results 181 to 195 of 421
    Banned
    Originally posted by weird
    Μαρινά μου σου απαντώ.

Θεωρείς ότι η ανακάλυψη όλων των προβληματικών πεποιθήσεων και το πώς προκλήθηκαν είναι το παν?
    Εγώ πάλι πιστεύω πως όχι. Μια ψυχοπαθολογία, δεν έχει μόνο αυτό ως βάση της.

Εξάλλου, μιλώντας για λαβύρινθο, αυτή είναι η εικόνα που έχεις για μια διαφορετική προσέγγιση? Ότι απλά περιπλανιέσαι στα διαδαλώδη δρομάκια, χωρίς να βρίσκεις άκρη? Αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνη. Οσο για τα quotes απάντησα στη Σοφία, με ένα άλλο δικό μου, που δείχνει ποια είναι η δική μου τοποθέτηση. Πάνε και διάβασέ το αν θέλεις : ))

Το ότι περιπλανιέμαι στον λαβύρινθο, δεν σημαίνει ότι απλά χάνομαι σε δρομάκια, έχω τον μίττο της Αριάδνης μου και αποκομίζω πράγματα στο διάβα μου. Σε αυτό θα ήθελα να επιμέινω.

Και φυσικά, είμαι υπέρ της ολοκληρωτικής και πλήρης ίασης. Της απλότητας ως τρόπου σκέψης, ύπαρξης και συμπεριφοράς, μακριά από εσωτερικούς και εξωτερικούς λαβυρίνθους.
    Όχι, αν θεωρούσα ότι το παν είναι οι προβληματικές πεποιθήσεις, ίσως ήμουν μια αφοσιωμένη Γ-Σ θεραπεύτρια, δεν είμαι όμως Όμως, για κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο, ναι μπορεί το μοναδικό ή έστω το βασικό του θέμα να είναι αυτές ακριβώς οι πεποιθήσεις.

Την είδα και τη δική σου απάντηση στα quotes και κατανοώ τη δική σου τοποθέτηση. Αλλά είναι αυτό ακριβώς: η δική σου τοποθέτηση και όχι κάποιου άλλου. Γι\' αυτό ο καθένας μπορεί να επέλεγε ένα διαφορετικό τρόπο είτε για να μείνει μέσα, είτε για να εξερευνήσει το λαβύρινθο, είτε απλά για να βγει χωρίς πολλά πολλά!

Και βέβαια σε κάθε φάση της ζωής μας μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Κάποτε αυτό που έγραψες εσύ για την ποίηση θα μου έλεγε πολλά, τώρα μόνο κατανοώ και αυτό που σου ανέφερα, ίσως επειδή είδα σε ποιες φάσεις της ζωής μου έγραφα ποιήματα και γιατί...

Τέλος πάντων, ξεφύγαμε...οπότε, και πάλι όχι, δεν θεωρώ ότι οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση είναι σαν να περιπλανιέσαι στο λαβύρινθο. Θα μπορούσε βέβαια να είναι έτσι οποιαδήποτε αναποτελεσματική προσέγγιση (αναποτελεσματική για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο πάντα). Από την άλλη θα μπορούσα εγώ σαν εξωτερικός παρατηρητής να την θεωρώ αναποτελεσματική, ο ίδιος όμως ο άμεσα ενδιαφερόμενος να νιώθει καλά εκεί μέσα.

Χρησιμοποίησα το παράδειγμα για να δείξω ότι ΚΑΙ η γνωσιακή μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις στην απλότητα που λες, αποκομίζοντας όμως πράγματα στο διάβα του λαβύρινθου. Ενώ συχνά τη φανταζόμαστε σαν μια προδιαγεγραμμένη διαδρομή και ενδεχομένως σαν την υπόδειξη μιας συγκεκριμένης εξόδου χωρίς να νοιάζεται κανείς για την είσοδο ή τη διαδρομή.

Οι διάφορες προσεγγίσεις μπορεί να δίνουν διαφορετική έμφαση σε κάποια πράγματα, να έχουν διαφορετική ορολογία, διαφορετικές μεθόδους, αλλά για όλες το τελικό αποτέλεσμα είναι η \'ίαση\', το τι σημαίνει όμως ίαση για τον καθένα, δεν καθορίζεται ούτε μόνο από την προσέγγιση ούτε μόνο από τον ειδικό.

Senior Member
    originally posted by keep_walking
    Ναι θεωρησα οτι οποια επιθεση ο Petran εκανε προς εσας ηταν αστεια σε συγκριση με την επιθεση την δικια σας.
    Τα σχολια περι Stalin κλπ ειναι αστεια σε σχεση με το οτι κατα καποιο του καθορισατε ακομα και το επαγγελματικο κομματι.
    Η γλωσσα κοκκαλα δεν εχει και κοκκαλα τσακιζει.
    Συμφωνώ, τουλάχιστον αρχικά έτσι ξεκίνησε. Αλλά θα σου δώσω ένα απλοϊκό παράδειγμα.

Έστω εσύ και ένας φίλος σου που πάσχατε από το ίδιο νόσημα (βέβαια στην περίπτωση τη δική μου και τη weird η weird μου είναι καλά δόξα τω θεώ) ερχόσασταν σε αντιπαράθεση με κάποιον αλλο, (ειδικό του χώρου) που είπε κάτι σχετικά με το νόσημα που κατά τη γνώμη σας θα έθιγε ίσως εύκολα κάποιον άλλο που θα το άκουγε αν βρισκόταν στη δική σας θέση.
    Και αρχίζατε στην \"επίθεση\" όπως λες.
    Επειδή δηλαδή η δική σας επιχειρηματολογία θα ήταν πιο έντονη από του ειδικού, λόγω του ότι εμπλέκεστε συναισθηματικά σε αυτό και όχι απλά αποστασιοποιημένα και φτάνατε στο σημείο να αμφιβάλλετε και για το πόσο ο συγκεκριμένος μπορεί να συναιστανθει έναν πάσχων όπως εσέις, σημαίνει ότι είστε άδικοι ή ότι επειδή η δική σας \"επίθεση\" είναι πιο έντονη από εκείνου αυτό σημαίνει ότι όλα όσα θα του λέγατε δε θα ευσταθούσαν; Ή ότι αυτό του δίνει το δικαίωμα να επιτίθεται παραφράζοντας τα λόγια σου ή και κάνοντας τηλεδιαγνώσεις;
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Πάνο
    μου θυμίζεις κάτι γραφικούς τύπους που βλέπουν τις συνεδρίες της ψυχοθεραπείας σαν κακογραμμενο σενάριο σαπουνόπερας, απαξιώνοντας τους ειδικούς του χώρου αλλά και τους θεραπευόμενους που επιλέγουν να βοηθηθούν με αυτό τον τρόπο. Βλέπω ότι εσύ ο ίδιος βλέπεις τον τομέα σου έτσι.
    Αλήθεια και τα όσα σου έγραψα εγώ σχετικά με το πως μπορεί να σκεφτεί την τηλεδιάγνωσή σου κάποιος που έχει περάσε παρόμοια με μένα έτσι σου φάνηκε; Γιατί εγώ δεν το είδα καθόλου έτσι.

Οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου, σοφή επιλογή να μην γίνεις ψυχοθεραπευτής. Σου λείπει η ενσυναίσθηση.

Προς τους υπόλοιπους: συγνώμη, μπήκα πάλι σε προσωπική αντιπαράθεση αλλά την ειρωνεία και το χλευασμό δεν τα μπορώ!
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Originally posted by PETRAN
    Μοιράζομαι την αγωνία μου μαζί σου, προσπαθώντας να σε κάνω να καταλάβεις το πως αισθάνθηκα.

Και γιατι κρίνεις δηλ οτι χρειάζομαι κι αλλες συνεδρίες??Τι εννοείς με αυτό?

χαχαχα καλά αυτή η κοπέλα είναι απίστευτη!

Πλάκα κάνω καλλή μου weird εντάξει...? Όλα καλα τώρα?
    Αναρωτιέμαι, τί άλλο θα πρέπει να κάνω, για να καταλάβεις οτι με κάποια πράγματα, δεν μπορείς να αστεύεσαι?
    Μαλλον τίποτα.

Πωω καλά τώρα απογοητεύτικα. Εκεί που έλεγα James Joyce, τώρα αυτό ήταν σαν ατάκα από σηριαλ του Φώσκολου.

Αναρωτιέμαι.... (zoom-in η κάμερα στο πρόσωπο)

*με φωνή απόγνωσης

Τι άλλο θα πρέπει να κάνω για να καταλάβεις!??

(πρόσωπο συσπάται από την ένταση πριν δώσει την σειρα σε μια διάχυτη απογοήτευση και μια πικρία στα χείλη)

Τίποτα...!

Πιστεύω ότι θα πρέπει να το δουλέψουμε weird το χουμε, τουλάχιστον αν είναι να βγει κάτι καλό από αυτό το θρεντ, να είναι να μας παίζει το tv κάθε απόγευμα!

Ο τίτλος του δράματος θα είναι

\"Ρε παιδιά, βοήθεια...\"

lol
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Μαρίνα,
    τωρα πιστεύω ότι συνεννοούμαστε. Τώρα εκφράζεις την προσωπική γνώμη σου και επιστημονική σου άποψη με επιχειρήματα και δε βγάζεις συμπεράσματα του τύπου \"είμαι σίγουρη και ο Πάνος αυτό προσπαθούσε να κάνει\".

Σ\'ευχαριστώ πραγματικά για τις πληροφορίες και απόψεις σου. Θα τις λάβω σοβαρά και θα προσπαθήσω να τις συνδυάσω με τις δικές μου προσπάθειες, εντός και εκτός συνεδριών.

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    Stalin?
    Ουάου
    Πραγματικά ήταν το μόνο Πάνο απο όλα όσα είπες μου το πήρα πραγματικά σαν αστείο και υπέθεσα ότι δεν το εννούσες

σοβαρά. Σε αντιθεση με κάποια άλλα που έγραψες και μου είπες ότι δε θα έπρεπε να τα πάρω ως τόσο τραγικά ενώ εγώ

πάλι τα τραγικοποίησα και έστησα \"δημόσιο δικαστήριο\"

Αλλά πραγματικά μου φάνηκε πολύ αστείο. Ε λοιπόν αν το πω σε κάποιον που με ξερει καλά επίσης θα του φανεί πολύ

αστείο. Τέλοσπάντων, αν νομίζεις πως έτσι ήταν ο Στάλιν, ό ο Χίτλερ ή ο Μουσολίνι, ΟΚ. Ότι πέιτε))

originally posted by PETRAN
    Κοίτα, στην πρώτη περίπτωση από ένα \"ότι να ναι\", έγραψες ολόκληρα κατεβατά κατηγωρίας και έβγαλες ολόκληρη

δικογραφία, τώρα επειδή πείραξα την Weird και χρησιμοποίησα μια λέξη σαν έκφραση, πας να με κατηγωρήσεις ότι

τρελαίνω τον κόσμο...και δήθεν πας να καλλέσεις την αστυνομία...
    Πρώτα πρώτα σε παρακαλώ να μη βάζεις στο στόμα μου λόγια που ουδέποτε είπα γιατί αναγκάζομαι να αποδείξω ότι δεν

είμαι ελέφαντας. Σου είπα ότι σε ανθρώπους που έχουν μια προδιάθεση, που δε βρίσκονται σε ψυχική ισορροπία τα λόγια

σου με τηλεδιαγνώσεις υπομανίας (εγώ τουλάχιστον που δεν είμαι ειιδκός δεν την ήξερα αυτόν τον όρο, ήξερα μόνο τη

μανία) μπορεί να τους προκαλέσεις ιδιαίτερο άγχος, αυτό είπα. Και σου ανέφερα το δικό μου παράδειγμα, σου είπα ότι

είχα περάσει από αυτό το λούκι με εμμονές του ότι αν άκουγα πίστευα ότι το έχω, πως να σου το πω.

Δεν είχα κακή πρόθεση που σου το είπα, άλλωστε ήμουν και είμαι απόλυτα ειλικρινής, και έφερα τα δικά μου ελαττώματα

στο φως για να σε πείσω, αιστάνθηκα ότι ξεγυμνώθηκα εκείνη τη στιγμή, δηλαδή ήταν σαν να σου έλεγα ότι αν ήμουν στη

θέση της weird εκείνη την περίοδο που δεν ήμουν καλά θα πίστευα κάθε σου λέξη και δε θα την έπαιρνα σαν πείραγμα και

θα με κατέτρεχε το άγχος. Δεν έφερα την καταστροφή με το να έλεγα ότι κάθε άνθρωπος που θα διάβαζε τα γραφόμενά σου

θα αντιδρούσε όπως εγώ σε εκείνη την περίοδο αλλά σου επισήμανα την προσοχή και απόρησα που δεν τα σκέφτεσαι αυτά ως

ειδικός του χώρου. Ότι είπα δεν ήταν με κακή πρόθεση, πως να σου το εξηγήσω. Βέβαια βλέπω μάταια προσπαθούμε να

συνεννοηθούμε, μάταια \"ξεγυμνώθηκα\" αλλά χαλάλι δεν πειράζει, εγώ το επέλεξα.

Δεν καλώ καμία αστυνομία. Ούτε ποτέ θα ήθελα ένα μέλος να αποκλειστεί από εδώ μέσα με καμία βία, όσο κι αν δε

συμφωνώ με τις απόψεις του. Αυτο που είπα είναι ότι ενημέρωσα το διαχειριστή με το να διαβάσει τη συζήτησή μας και

να κάνει τις όποιες συστάσεις θεωρεί αναγκαίες σύμφωνα με τους υπάρχοντες όρους χρήσης, γιατί έτσι κρίνω εγώ. Αν

εσύ δεν το κρίνεις ή κανένας άλλος, δικαίωμά σου/σας. Όπως και δικαίωμά μου να το κρίνω. Τώρα αν δε δικαιωθώ

σίγουρα δε θα νιώσω δικαιωμένη, τουλάχιστον νιώθω δικαιωμένη από εμένα την ίδια που εκφράζω αυτό που νιώθω.

Είναι απίστευτο μως μεγεθύνονται τα πράγματα. Το για το ότι είπες για την δύσκολη περίοδο έγινε \"ξεγυμνώθηκα\"...καλά ηρέμησε...και εγώ είπα κάποια πράγματα για τα δύσκολα χρόνια που πέρασα αλλά δεν το έκανα θέμα...whats the big deal!?

Τέλως πάντων συγνώμη για το Stalin, αν και δεν μπορείς να πεις είχε κάτι το αστείο. Δηλαδή το ανέφερα με κωμικό/καυστικό τόνο όχι με επικριτικό/προσβλητικό αλλά οκ στο ιντερνετ που δεν υπάρχει προσωδία και άμεση επαφή, οι αντιλήψεις του ενός για τον άλλο είναι πολύ ποιο \"φτιαχτές\" σύμφωνα με το εγώ του καθενώς από όσο θα ήταν στον καθημερινό κόσμο που υπάρχει άμεση επαφή και η αντίληψη του καθενώς \"ενημερώνεται\" συνέχεια από αυτό που βλέπει και ακούει μπροστά του.

Το θέμα είναι ότι φαίνεται να είμαστε τόσο διαφορετικοί, που δεν υπάρχει ελπίδα για καμία συνεννόηση. Εγώ με ένα\"ότι να ναι\" και μια \"υπομανία\" που το χρησιμοποίησα ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για να περιγράψω το στιλ γραψίματος κατέλληξα να \"τρέχω στο δικαστήριο\"γιατί έκανα λέει \"τηλεδιαγνώσεις\"-αν είναι ποτέ δυνατόν!Για μια μεταφορική ατάκα...που την χρησιμοποίησα και για τον εαυτό μου(η πλάκα είναι ότι οποιοσδήποτε άλλος να την χρησιμοποιούσε θα τον προσπερνούσαν έτσι)...λες και έβαλα κάτω τα στοιχεία και είπα σοβαρά \"Weird έχεις υπομανία πρέπει να σε δει γιατρός\". Εσείς που μου κάνατε τόσο ανάλυση-και συνήθως δεν ήταν καθόλου θετική-μαζί με τις συμβουλές για το τι ψυχολόγος είμαι, η τι άτομο είμαι και το τι θα γίνω και που θα πετύχω και δεν θα πετύχω δεν το άγγιξα καν. Ούτε με νοιάζει! Είναι καταδικασμένη κάθε προσπάθεια συνεννόησης, φαίνεται ότι είμαστε από τις περιπτώσεις που η κάθε προσωπικότητα παθαίνει αλλεργικό σοκ με την άλλη. Επειδή δεν λέει να τρέχουμε σε αλλεργιολόγο ας το σταματήσουμε εδώ, δεν έχει νόημα.

Senior Member
    Originally posted by Helena
    Μοιράζομαι την αγωνία μου μαζί σου, προσπαθώντας να σε κάνω να καταλάβεις το πως αισθάνθηκα.

Και γιατι κρίνεις δηλ οτι χρειάζομαι κι αλλες συνεδρίες??Τι εννοείς με αυτό?

χαχαχα καλά αυτή η κοπέλα είναι απίστευτη!

Πλάκα κάνω καλλή μου weird εντάξει...? Όλα καλα τώρα?
    Αναρωτιέμαι, τί άλλο θα πρέπει να κάνω, για να καταλάβεις οτι με κάποια πράγματα, δεν μπορείς να αστεύεσαι?
    Μαλλον τίποτα.

Πωω καλά τώρα απογοητεύτικα. Εκεί που έλεγα James Joyce, τώρα αυτό ήταν σαν ατάκα από σηριαλ του Φώσκολου.

Αναρωτιέμαι.... (zoom-in η κάμερα στο πρόσωπο)

*με φωνή απόγνωσης

Τι άλλο θα πρέπει να κάνω για να καταλάβεις!??

(πρόσωπο συσπάται από την ένταση πριν δώσει την σειρα σε μια διάχυτη απογοήτευση και μια πικρία στα χείλη)

Τίποτα...!

Πιστεύω ότι θα πρέπει να το δουλέψουμε weird το χουμε, τουλάχιστον αν είναι να βγει κάτι καλό από αυτό το θρεντ, να είναι να μας παίζει το tv κάθε απόγευμα!

Ο τίτλος του δράματος θα είναι

\"Ρε παιδιά, βοήθεια...\"

lol
    Helena,
    εύχομαι ποτέ να μη βρεθείς στη θέση καποιος να χλευάζει κάτι που εσύ θεωρείς σοβαρό, ειδικά κάτι που αφορά την ψυχή σου.

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    Πάνο
    μου θυμίζεις κάτι γραφικούς τύπους που βλέπουν τις συνεδρίες της ψυχοθεραπείας σαν κακογραμμενο σενάριο σαπουνόπερας, απαξιώνοντας τους ειδικούς του χώρου αλλά και τους θεραπευόμενους που επιλέγουν να βοηθηθούν με αυτό τον τρόπο. Βλέπω ότι εσύ ο ίδιος βλέπεις τον τομέα σου έτσι.
    Αλήθεια και τα όσα σου έγραψα εγώ σχετικά με το πως μπορεί να σκεφτεί την τηλεδιάγνωσή σου κάποιος που έχει περάσε παρόμοια με μένα έτσι σου φάνηκε; Γιατί εγώ δεν το είδα καθόλου έτσι.

Οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου, σοφή επιλογή να μην γίνεις ψυχοθεραπευτής. Σου λείπει η ενσυναίσθηση.

Προς τους υπόλοιπους: συγνώμη, μπήκα πάλι σε προσωπική αντιπαράθεση αλλά την ειρωνεία και το χλευασμό δεν τα μπορώ!

Ωωω νέα HOT υπόθεση!!!

Ο Petran δεν έχει ενσυναίσθηση!

Συμπέρασμα

Να MHN ΓΙΝΕΙ Ψυχοθεραπευτής!

Σε περίπτωση μη-τήρησης των κανόνων να εκτελεστεί το επόμενο πρωί!

-Anwnimi-Gestabo

p.s. (Η Υπόθεση αυτή σε καμία περίπτωση δεν είναι Τηλεδιάγνωση, αλλά συντάχθηκε μετά από εκτεταμένη και επιστημονική ιντερνετική ανάλυση!)

Senior Member
    καλα καλη μου ξεχνας ομως καποια πραγματα το τι ειναι ο καθενας το τι εχει δειξει διαχρονικα ας ειναι

ως αρκετα παλια εδω εχω βρεθει σε πολυ δυσκολη θεση στο παρελθον ..

θα μου επιτρεψεις να πω οτι εξακολουθω να θεωρω επουσιωδες ολο τον καβγα σας και οτι γελασα πολυ οχι με την ειρωνια που βλεπεις εσυ στα σχολια του πετραν.. αλλα με τον τροπο που περιγραφει τα πραγματα ισως θελει να πει με καυστικο τροπο οτι κανετε την τριχα τριχια που λεγανε και στο χωριο μου :P

ε κι εσυ πετραν ..ειπαμε να το ξεχειλωσουμε το θεμα αλλα ..δεν ειναι ωρα να το κοψετε ?αρκετα ασχετα δεν ειπωθηκαν ηδη σε ενα τοπικ που καπιος ζητουσε βοηθεια? λεω εγω τωρα
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Το για το ότι είπες για την δύσκολη περίοδο έγινε \"ξεγυμνώθηκα\"...καλά ηρέμησε...και εγώ είπα κάποια πράγματα για τα δύσκολα χρόνια που πέρασα αλλά δεν το έκανα θέμα...whats the big deal!?
    Το ότι διαφέρουμε πολύ φαίνεται και εδώ. Η φάση είναι ότι εγώ η ίδια θεώρησα πολύ σημαντικό αυτό που είπες για τα δύσκολα χρόνια που πέρασες και σου είπα ότι και μόνο αυτό να έλεγες θα με έπειθες για οποιαδήποτε άποψή σου. Και είσαι εσύ που ο ίδιος το θεωρεί not a big deal, ακόμα και το ίδιο σου το βίωμα.

Για να σου εξηγησω γιατί θεώρησα τόσο τη δική μου εξομολόγηση όσο και τη δική σου really big deal, αν και μπορεί να το κάνω άδικα όπως είπες κι εσύ είναι ότι όταν διαφωνείς με κάποιον, όσο να ναι δε θέλεις ή δε σε συμφέρει να δείξεις οποιεσδήποτε αδυναμίες σου για να μην τις εκμεταλλευτεί ο άλλος στη συζήτηση και πατήσει πάνω σε αυτές.
    Ε λοιπόν λέγοντάς σου ότι κοίταξε Πάνο η ψυχική μου ισορροπία δεν ήταν πριν κάποιο καιρό και τόσο ισορροπημένη ή και καθόλου π
    τότε ένα σου αστείο εμένα θα με έκανε να το πίστευα, εμπεριείχε πολύ ρίσκο. Το έκανα με σκοπό να σου δώσω να καταλάβεις ότι τα αστεία ή μια υπόθεση που περιέχει έναν ψυχολογικό όρο από εσένα που είσαι ειδικός του χώρου μπορεί να μη ληφθεί ως αστείο ή ως μια υπόθεση από κάποιον που πάσχει από εμμονές ή που η ψυχική του ισορροπία είναι ευαίσθητη, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά εδώ μέσα, δηλαδή κάποιος μπορεί να σε πίστευε ότι το εννοείς ή τουλάχiστον ότι έχεις βάσιμες υποψίες να το θεωρείς πολύ πιθανό, δεν ξέρω με τι ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ να σου το κάνω να το καταλάβεις. Οπότε ναι, για μένα, αυτή η αποκάλυψη ήταν really big deal.

Αν και κατά τη γνώμη μου όπως το έγραφες στη weird δεν το έγραφες σαν αστείο αλλά σαν μια υπόθεση. Ομολογώ ότι δεν το έλεγες με βεβαιότητα και το έσωσες κάπως που το είπες και για τον εαυτό σου. Σαν αστείο όμως όχι δεν το έλεγες. Παρόλαυτά κάποιος στη δική μου θέση που ήμουν εκείνη τη δύσκολη περίοδο ή και τώρα όπως είμαι θα σε πίστευε ή τουλάχιστον θα αμφέβαλε πολύ για τον εαυτο του μήπως η υπόθεσή σου ίσχύει, μιας και εσύ έχεις ειδικό βάρος στο ξαναείπα για τα λόγια σου.

Είναι καταδικασμένη κάθε προσπάθεια συνεννόησης, φαίνεται ότι είμαστε από τις περιπτώσεις που η κάθε προσωπικότητα παθαίνει αλλεργικό σοκ με την άλλη. Επειδή δεν λέει να τρέχουμε σε αλλεργιολόγο ας το σταματήσουμε εδώ, δεν έχει νόημα.
    Εδω με ξαναέκανες να γελάσω, πάλι με την καλή έννοια. Συμφωνώ))))))
    Μακριά και αγαπημένοι

Αλλά το θέμα των όρων και της ενδεχόμενης παραβίασής τους δε σημαίνει ότι το αποσύρω, εξηγούμαι, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς... συμφορουμίτες.

Senior Member
    Ψάχνοντας πληροφορίες για τον Πετράν, ο οποίος με τόσο γελοίο τρόπο, που δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν πάει καλά, με ειρωνεύεται, βρήκα τα εξής ( κατά βάση αδιάφορα, απλά για την πλήρη διερεύνηση της ιστορίας):

Εχει ξαναεπιχειρήσει στο παρελθόν να ψυχογραφήσειςκάποιον μέσω της γραφής του και παραθέτω το απόσπασμα :
    «Όμως στα επόμενα threads ο τόνος και ο τρόπος γραφής άρχισε να αλλάζει σταδιακά. Ξαφνικές και απότομες πτώσεις διάθεσης, συνεχείς περίεργοι στοχασμοί που φαίνονταν να μην οδηγούν πουθενά, μπερδεμένη σκέψη με κάποια διαστήματα χωρίς ειρμό και νόημα, ακατάσχετος τρόπος γραφής και προτάσεις που συνεχώς διαχωρίζονται από τις τρεις τελείες. Αυτό το thread φαίνεται να είναι το κερασάκι στην τούρτα.»

Σε συμβουλέυω λοιπόν Petr;an , να είσαι πιο επιφυλακτικός στις «τηλεδιαγνώσεις» που επιχειρείς να κάνεις κατά καιρούς ( αφού, πάλι καλά κατά την προσωπική μου γνώμη, το επάγγελμα του ψυχολόγου, δεν το ασκείς στην πραγματικότητα).

Επίσης βλέπουμε εdώ, την ίδια άκαμπτη και απόλυτη στάση : «Αν κάνεις ψυχοθεραπεία και παίρνεις φάρμακα χρόνια συμαίνει ότι δεν κάνεις την σωστή ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπεία για κρίσεις πανικού είναι συγγεκριμένη και παίρνει κάποια sessions όχι χρόνια! Τι ψυχοθεραπεία κάνεις?»

Σε άλλο μέλος λες «Να ξεχάσεις την ψυχοδυναμική θεραπεία και να αρχίσεις κάποια γνωστική-συμπεριφοριστική τεχνική όπως την \"θεραπεία ελέγχου πανικού\" σε κάποιον ψυχολόγο που να έχει ειδικευτεί σε γνωστική-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία. Τόσο απλό.

ΥΓ. Η ψυχοδυναμική δεν έχει αποδειχτεί ότι πιάνει σε αγχώδεις διαταραχές.».

Σε άλλο μέλος γράφεις «Κατα την άποψή μου είναι τρομερό λάθος που πέρνεις αντικαταθλιπτικά για κρίσεις πανικού και οτι καλύτερη προσέγγιση θα ήταν γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία»

Άλλού γράφεις, «Η ψυχανάλυση είναι μια θεωρία που επινόησε ο Φρόιντ σχεδόν αυθαίρετα μέσα από τις \"κλινικές παρατηρήσεις\" που έκανε σε ένα περιορισμένο δείγμα ευκατάστατων κυριών της Βιέννης των αρχών του 20ου αιώνα. Είναι δηλαδή στην ουσία μια φιλοσοφική (ψευδο-επιστημονική μέχρι τώρα) προσέγγιση που δεν έχει κάποια ουσιαστική απόδειξη ως πρως την αποτελεσματικότητα της σε σχέση με συγκεκριμένες διαταραχές όπως η ΙΔΨ. Αυτα περί αυτογνωσίας μέσω της ανάλυσης δήθεν του υποσεινήδητου δεν έχουν καμία επιστημονική επιβεβαίωση μέχρι σήμερα. Η επιστημονικές αποδείξεις για την δήθεν αυτογνωσία που επιφέρει η ψυχανάλυση δυστυχώς είναι ανύπαρκτες.»
    και καταλήγεις «Θα συμβούλευα μάλιστα να ρωτήσει ανοιχτά τον θεραπευτή αν έχει εκπαιδευτεί στην Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία γιατί υπάρχουν έρευνες που δείχνουν καθαρά την αποτελεσματικότητά της στην ΙΔΨ διαταραχή. Δηλαδή μπορεί μια τέτοια προσέγγιση να επιφέρει χρυσά αποτελέσματα μέσα σε λίγες μόνο συνεδρίες. οπότε είναι κρίμα το παιδί να ταλαιπωρήται χωρίς λόγο»

Το μέλος, στο μέσο του θέματος του οποίου άρχισες πάλι να αραδιάζεις τα κατεβατά σου, όπως το συνηθίζεις, από ότι είδα, παραπονέθηκε «παιδια περιτο να σασ πω οτι βλεπω τα κατεβατα σας και με αγχωνετε...δεν τα διαβασα καν...πανω στο θεμα μου καμια λυση δε μου προτεινεται...»( βρε κοίτα που μας παραπονιέσαι και για μεγάλα κείμενα… Εκείνη την φάση μανίας που είχες περάσει παλιότερα, σίγουρα την έχεις ξεπεράσει??ppp)

Άλλο μέλος, διαμαρτύρεται «Με ενοχλει οταν ο καθε ειδικος κ μη απαξιωνει τα συναισθηματα, τις σκεψεις κ τις επιλογές του άλλου. Με την έννοια οτι κάποιο λογο ύπαρξης έχουν κ σίγουρα κατι εξυπηρετουν.»

Αλλού, γράφεις «Αυτό το θέμα είναι τόσο τρομερά σοβαρό που έτρεξα να αγοράσω xanax για να το διαβάσω» Μέλος που ενοχλήθηκε, σου απαντά «petran με xanax ή οχι, το σχολιασες ως κατι \"γελοιο\". Για σενα μπορει να ειναι. Γι αυτον που το θιγει προφανως και οχι.οποτε προς τί η ειρωνεια?»
    Βλέπουμε λοιπόν. Ότι το να ειρωνεύεσαι και να βρίσκεις κάτι ως γελοιο, έχει επαναληφθεί.

Και απαντάς «Καλά οκ συγνώμη. Θα αγοράσω και για σένα ». Το επίπεδο σε όλο του το μεγαλείο, μετά μιλάς και για thrash tv…

Επαναλαμβάνω, οι πλάκες σου, ενοχλούν αν δεν το χεις καταλάβει, καθώς εμπλέκουν διαγνώσεις και ψυχοφάρμακα.
    Το μέλος, με πολύ έξυπνο τρόπο σου απαντά «να υποθέσω οτι εχεις παρει πολλα μονος σου και ήδη παρατηρουμε τα side effects....»

Και τελικά καταληγει «εγω Petran θα σου ευχηθω ενα πραγμα: αν ερθει η στιγμη να ανοιξεις καποιο γραφειο ως ψυχοθεραπευτης και βρεθει ενας πελατης που θα σου εκθεσει ενα θεμα που ΕΣΥ θεωρεις οτι στερειται σοβαροτητας, να μπεις λιγο στη θεση του. Νομιζω το επιβαλλει και το επαγγελμα σου, αν και θα ελεγα οτι πρωτα πρωτα θα πρεπε να το επιβαλλει μια δικη σου εσωτερικη φωνη ευαισθησιας.»
    Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη που το είδα αυτό!Χμμμ…. Τι γίνεται εδώ? Εχουν κι άλλοι λοιπόν συμπεράνει, την έλλειψη ευαισθησίας σου. Εχουν κι άλλοι επισημάνει τον κίνδυνο που θα υπήρχε για τους πελάτες σου στο να γίνεις ψυχοθεραπευτής…

Δεν το ήξερα, η τελευταία σου ειρωνική απάντηση με έκανε να κοιτάξω λίγο προς τα πίσω να δω, προηγούμενα ποστ.
    Και προχωρώντας προς τα κάτω τι βλέπω, ένα άλλο μέλος να γράφει «κακώς ασχολείσαι. Ο Πετραν είναι ήδη ένας αποτυχημένος ψυχολόγος προτού πάρει καν το πτυχίο του.»

Μετά ταύτα, να σου πω ότι δεν θα αναλωθώ άλλο μαζί σου, μου έδειξες προσωπικά το επίπεδο και την ποιότητά σου ( ε ρε κοίτα κάτι ατομάκια που κάνουν σχόλια για το επίπεδο του φόρουμ). Τωρα αν συνεχίσεις να με πρήζεις θα βρω κάποιον τρόπο να απαλλαγώ.
    Οσο για τους χαρακτηρισμούς, είχα ένα άγχος τώρα αν θα με πεις Τζοις ή Φωσκολο….
    Γι αυτό γράφω Πετράν, για να με αξιλογεί η δική σου γνώμη…
    Αχμ… θα το ξαναπώ, Χ Α Λ Α Ρ Ω Σ Ε …
    Και πάρε και κανένα xanax… όπως ήδη σου έχουν προτείνει, βοηθάνε.
    ))
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    καλα καλη μου ξεχνας ομως καποια πραγματα το τι ειναι ο καθενας το τι εχει δειξει διαχρονικα ας ειναι

θα μου επιτρεψεις να πω οτι εξακολουθω να θεωρω επουσιωδες ολο τον καβγα σας και οτι γελασα πολυ οχι με την ειρωνια που βλεπεις εσυ στα σχολια του πετραν.. αλλα με τον τροπο που περιγραφει τα πραγματα ισως θελει να πει με καυστικο τροπο οτι κανετε την τριχα τριχια που λεγανε και στο χωριο μου :P

ε κι εσυ πετραν ..ειπαμε να το ξεχειλωσουμε το θεμα αλλα ..δεν ειναι ωρα να το κοψετε ?αρκετα ασχετα δεν ειπωθηκαν ηδη σε ενα τοπικ που καπιος ζητουσε βοηθεια? λεω εγω τωρα

Helena αυτό ακριβώς που λες! Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουμε όνομα στο θρεντ...

\"Εε ρε παιδιά! Κάναμε την Τρίχα Τριχιά\"!

Αλλά ναι πρέπει να σταματήσουμε γιατί δεν υπάρχει καμία ελπίδα συνεννόησης, τουλάχιστον πέρα από την συχνή ενημέρωση που έχω για το τι δεν μπορώ να κάνω!

Senior Member

Lenaki,
    εκείνη τη στιγμή, μιλούσα αποκαλύπτοντας το συναισθηματικό λούκι που πέρασα για τον χαρακτηρισμό που μου έγινε.
    Εσύ καλά γελάς με τον τρόπο που καυτηριάζει,
    αν καυτηριάζε όμως, πάνω σε δικά σου λεγόμενα που τα είπες με διάθεση επικοινωνίας και σοβαρή, να είσαι σίγουρη οτι προσωπικά εμένα δε θα μου φαινόταν καθόλου αστείο...

Ε εντάξει, μερικοί γελάνε όταν οι άλλοι ειρωνεύονται άλλους. Ειναι στη φύση του ανθρώπου.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member

Ηelena, το θέμα είναι επειδή δεν τα ξέχασα όλα αυτά που λες για αυτό μου έκανε εντύπωση η στάση σου. Δικαίωμά σου να έχεις βέβαια ότι στάση θέλεις αλλά με το λολ εμένα μου δόθηκε η εντύπωση ότι γελάς με την ειρωνία του και όχι με το μήνυμα που λες ότι θες να μεταδώσει.

Σχετικά με την τρίχα και την τριχιά. Νομίζω ότι και ο υπόλοιπος πληθυσμός που είναι πολύ περισσότερος θεωρεί τρίχες προβλήματα όπως κατάθλιψη, πανικούς κτλ και ότι εμείς εδώ τα κάνουμε τριχιές. Οπότε σύμφωνα με εκείνους τους πολλούς είμαστε λάθος έτσι; Άρα το ζήτημα του ποιος είναι λάθος και ποιος σωστός πάει βάση πλειοψηφίας;

Senior Member
    Ψάχνοντας πληροφορίες για τον Πετράν, ο οποίος με τόσο γελοίο τρόπο, που δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν πάει καλά, με ειρωνεύεται, βρήκα τα εξής ( κατά βάση αδιάφορα, απλά για την πλήρη διερεύνηση της ιστορίας):

Εχει ξαναεπιχειρήσει στο παρελθόν να ψυχογραφήσειςκάποιον μέσω της γραφής του και παραθέτω το απόσπασμα :
    «Όμως στα επόμενα threads ο τόνος και ο τρόπος γραφής άρχισε να αλλάζει σταδιακά. Ξαφνικές και απότομες πτώσεις διάθεσης, συνεχείς περίεργοι στοχασμοί που φαίνονταν να μην οδηγούν πουθενά, μπερδεμένη σκέψη με κάποια διαστήματα χωρίς ειρμό και νόημα, ακατάσχετος τρόπος γραφής και προτάσεις που συνεχώς διαχωρίζονται από τις τρεις τελείες. Αυτό το thread φαίνεται να είναι το κερασάκι στην τούρτα.»

Σε συμβουλέυω λοιπόν Petr;an , να είσαι πιο επιφυλακτικός στις «τηλεδιαγνώσεις» που επιχειρείς να κάνεις κατά καιρούς ( αφού, πάλι καλά κατά την προσωπική μου γνώμη, το επάγγελμα του ψυχολόγου, δεν το ασκείς στην πραγματικότητα).

Επίσης βλέπουμε εdώ, την ίδια άκαμπτη και απόλυτη στάση : «Αν κάνεις ψυχοθεραπεία και παίρνεις φάρμακα χρόνια συμαίνει ότι δεν κάνεις την σωστή ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπεία για κρίσεις πανικού είναι συγγεκριμένη και παίρνει κάποια sessions όχι χρόνια! Τι ψυχοθεραπεία κάνεις?»

Σε άλλο μέλος λες «Να ξεχάσεις την ψυχοδυναμική θεραπεία και να αρχίσεις κάποια γνωστική-συμπεριφοριστική τεχνική όπως την \"θεραπεία ελέγχου πανικού\" σε κάποιον ψυχολόγο που να έχει ειδικευτεί σε γνωστική-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία. Τόσο απλό.

ΥΓ. Η ψυχοδυναμική δεν έχει αποδειχτεί ότι πιάνει σε αγχώδεις διαταραχές.».

Σε άλλο μέλος γράφεις «Κατα την άποψή μου είναι τρομερό λάθος που πέρνεις αντικαταθλιπτικά για κρίσεις πανικού και οτι καλύτερη προσέγγιση θα ήταν γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία»

Άλλού γράφεις, «Η ψυχανάλυση είναι μια θεωρία που επινόησε ο Φρόιντ σχεδόν αυθαίρετα μέσα από τις \"κλινικές παρατηρήσεις\" που έκανε σε ένα περιορισμένο δείγμα ευκατάστατων κυριών της Βιέννης των αρχών του 20ου αιώνα. Είναι δηλαδή στην ουσία μια φιλοσοφική (ψευδο-επιστημονική μέχρι τώρα) προσέγγιση που δεν έχει κάποια ουσιαστική απόδειξη ως πρως την αποτελεσματικότητα της σε σχέση με συγκεκριμένες διαταραχές όπως η ΙΔΨ. Αυτα περί αυτογνωσίας μέσω της ανάλυσης δήθεν του υποσεινήδητου δεν έχουν καμία επιστημονική επιβεβαίωση μέχρι σήμερα. Η επιστημονικές αποδείξεις για την δήθεν αυτογνωσία που επιφέρει η ψυχανάλυση δυστυχώς είναι ανύπαρκτες.»
    και καταλήγεις «Θα συμβούλευα μάλιστα να ρωτήσει ανοιχτά τον θεραπευτή αν έχει εκπαιδευτεί στην Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία γιατί υπάρχουν έρευνες που δείχνουν καθαρά την αποτελεσματικότητά της στην ΙΔΨ διαταραχή. Δηλαδή μπορεί μια τέτοια προσέγγιση να επιφέρει χρυσά αποτελέσματα μέσα σε λίγες μόνο συνεδρίες. οπότε είναι κρίμα το παιδί να ταλαιπωρήται χωρίς λόγο»

Το μέλος, στο μέσο του θέματος του οποίου άρχισες πάλι να αραδιάζεις τα κατεβατά σου, όπως το συνηθίζεις, από ότι είδα, παραπονέθηκε «παιδια περιτο να σασ πω οτι βλεπω τα κατεβατα σας και με αγχωνετε...δεν τα διαβασα καν...πανω στο θεμα μου καμια λυση δε μου προτεινεται...»( βρε κοίτα που μας παραπονιέσαι και για μεγάλα κείμενα… Εκείνη την φάση μανίας που είχες περάσει παλιότερα, σίγουρα την έχεις ξεπεράσει??ppp)

Άλλο μέλος, διαμαρτύρεται «Με ενοχλει οταν ο καθε ειδικος κ μη απαξιωνει τα συναισθηματα, τις σκεψεις κ τις επιλογές του άλλου. Με την έννοια οτι κάποιο λογο ύπαρξης έχουν κ σίγουρα κατι εξυπηρετουν.»

Αλλού, γράφεις «Αυτό το θέμα είναι τόσο τρομερά σοβαρό που έτρεξα να αγοράσω xanax για να το διαβάσω» Μέλος που ενοχλήθηκε, σου απαντά «petran με xanax ή οχι, το σχολιασες ως κατι \"γελοιο\". Για σενα μπορει να ειναι. Γι αυτον που το θιγει προφανως και οχι.οποτε προς τί η ειρωνεια?»
    Βλέπουμε λοιπόν. Ότι το να ειρωνεύεσαι και να βρίσκεις κάτι ως γελοιο, έχει επαναληφθεί.

Και απαντάς «Καλά οκ συγνώμη. Θα αγοράσω και για σένα ». Το επίπεδο σε όλο του το μεγαλείο, μετά μιλάς και για thrash tv…

Επαναλαμβάνω, οι πλάκες σου, ενοχλούν αν δεν το χεις καταλάβει, καθώς εμπλέκουν διαγνώσεις και ψυχοφάρμακα.
    Το μέλος, με πολύ έξυπνο τρόπο σου απαντά «να υποθέσω οτι εχεις παρει πολλα μονος σου και ήδη παρατηρουμε τα side effects....»

Και τελικά καταληγει «εγω Petran θα σου ευχηθω ενα πραγμα: αν ερθει η στιγμη να ανοιξεις καποιο γραφειο ως ψυχοθεραπευτης και βρεθει ενας πελατης που θα σου εκθεσει ενα θεμα που ΕΣΥ θεωρεις οτι στερειται σοβαροτητας, να μπεις λιγο στη θεση του. Νομιζω το επιβαλλει και το επαγγελμα σου, αν και θα ελεγα οτι πρωτα πρωτα θα πρεπε να το επιβαλλει μια δικη σου εσωτερικη φωνη ευαισθησιας.»
    Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη που το είδα αυτό!Χμμμ…. Τι γίνεται εδώ? Εχουν κι άλλοι λοιπόν συμπεράνει, την έλλειψη ευαισθησίας σου. Εχουν κι άλλοι επισημάνει τον κίνδυνο που θα υπήρχε για τους πελάτες σου στο να γίνεις ψυχοθεραπευτής…

Δεν το ήξερα, η τελευταία σου ειρωνική απάντηση με έκανε να κοιτάξω λίγο προς τα πίσω να δω, προηγούμενα ποστ.
    Και προχωρώντας προς τα κάτω τι βλέπω, ένα άλλο μέλος να γράφει «κακώς ασχολείσαι. Ο Πετραν είναι ήδη ένας αποτυχημένος ψυχολόγος προτού πάρει καν το πτυχίο του.»

Μετά ταύτα, να σου πω ότι δεν θα αναλωθώ άλλο μαζί σου, μου έδειξες προσωπικά το επίπεδο και την ποιότητά σου ( ε ρε κοίτα κάτι ατομάκια που κάνουν σχόλια για το επίπεδο του φόρουμ). Τωρα αν συνεχίσεις να με πρήζεις θα βρω κάποιον τρόπο να απαλλαγώ.
    Οσο για τους χαρακτηρισμούς, είχα ένα άγχος τώρα αν θα με πεις Τζοις ή Φωσκολο….
    Γι αυτό γράφω Πετράν, για να με αξιλογεί η δική σου γνώμη…
    Αχμ… θα το ξαναπώ, Χ Α Λ Α Ρ Ω Σ Ε …
    Και πάρε και κανένα xanax… όπως ήδη σου έχουν προτείνει, βοηθάνε.
    ))

χαχαχαχα έψαξε παλιά μου ποστ για να υποστηρίξει την ενοχή μου σε αυτό το θέατρο-τηλεδικαστήριο του παραλόγου...

http://www.wisemouseboy.com/gallery2/d/3790-2/internet_serious_business_framed.jpg

http://htmlgiant.com/wp-content/uploads/2009/01/internet-serious-business.jpg

p.s. Λατρεύω και την τελική μετα-ανάλυση που έκανες λολ!

Page 13 of 29 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast