Results 61 to 75 of 124
-
11-09-2020, 14:35 #61
πως να γυρίσω στον Χρίστο όταν το μυαλό μου ειναι γεμάτο αμφιβολίες? ακομη και καποιος που δεν εχει ocd έχει αμφιβολιες. πχ Αγνωστικιστές κλπ
- 11-09-2020, 14:47 #62
Ναι καταλαβαίνω αυτό που λες... Αλλά προυποθεση για να πυστεψεις είναι να σου βγαινει απο μεσα απο την καρδιά σου... Και ας έχεις που και που αμφιβολίες..Για αρχή Να προσευχεσαι στον Χριστό και μόνο σε εκείνον... Και άσε όλα τα αλλά να έρθουν από μόνα τους... Εδώ ο Θεός συγχωρεί βαριές αμαρτίες και λαθη.. Δεν θα συγχωρεί εσένα που δεν έχεις κάνει κάτι ουτε με τις χαρτοπετσέτες ουτε με τα υπόλοιπα... Δεν σε τιμώρησε ουτε θα το κάνει... Μόνος σου βασανιζεσαι χωρίς λόγο
11-09-2020, 14:54 #63
το ocd μου λεει για έναν Θεό ή Θεούς που δεν είναι ο Χριστός και που μπορεί να μην τους νοιάζει το ocd.
11-09-2020, 14:59 #64
Σου λέει ψέματα... Το ocd πάντα λέει ψεματα..
11-09-2020, 15:05 #65
και οταν αισθανομαι καλα και μου ρχονται ξαφνικά, κατι σκέψεις τύπου
" τι ωραια περναμε ε? ξεχνας οτι μπορει να εσπασες μια υπόσχεση στον Θεό. ξερω, το έχεις αναλυσει το θεμα και καταληξες οτι κατα πασα πιθανοτητα δεν εκανες υποσχεση αλλά αν δεν ισχυει και κανεις λαθος;"
11-09-2020, 15:11 #66
Είναι παρόμοιο με αυτό που θα σου πω.. Όταν έχω πχ αυτην την ιδεοληψία τον φόβο μην τρελαθω... Εκεί που μπορεί να κάθομαι χαλαρά μπορεί να μου έρθει μια άκυρη χωρίς νόημα σκέψη στο μυαλό και να πω από μέσα μου ωχχχ παει τρελάθηκα.. Να τρελάθηκα αφου μου ήρθε αυτή η σκέψη.. Αλλιώς γιατί να μου έρθει αμα δεν είμαι τρελή.... Και μετά έχεις έντονη πεποιηθηση ότι τρελενεσαι.. Μέχρι να περασει αυτή η ιδεοληψία και να έρθει η επομενη... Έτσι είναι οι ιδεοληψίες... Παίζουν πολυ άσχημο παιχνιδι και λένε όλο ψέματα... Είναι σκέψεις διαστρεβλωμενες χωρίς λογική... Ότι βλέπεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει να βγεις από αυτή την κατάσταση κάντο..
11-09-2020, 15:32 #67
με βοηθαει να τα γράφω και να τα συζηταω. με βοηθαει πχ να λεω
Γιατί αγχώνομαι; Επειδή ένιωσα ένα αρνητικό συναίσθημα όταν πέταξα το χνούδι σε έναν υπόνομο
Γιατί αυτό το συναίσημα? Επειδή όταν κάνω κάτι ασυνήθιστο, το ocd δημιουργει υποθέσεις και σκεψεις. Επίσης, ο ψυχαναγκασμός να μην πεταω σκουπιδια στο δρομο ( ο υπονομος ειναι στο δρομο) και μια αναμνηση που εχω με υπονομο (πιθανοτατα λογω τελετουργιας) είναι πολυ λογικο να μου έρθει αυτο το συναίσθημα
Υπάρχει περίπτωση να έκανα υπόσχεση: Όχι γιατι εκείνη την περίοδο, ήμουν πολυ ανήσυχος με αυτό το θέμα, οπότε αποκλείεται να έκανα υπόσχεση. Επισης, αν γινοταν μια υπόσχεση θα το θυμόμουν.
Με την χαρτοπετσέτα όμως πηγα να κανω, γιατι? Την χαρτοπετσέτα την έχω σαν εξαίρεση που λόγω ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΧΟΥΣ, πηγα στα ψεύτικα να κάνω μια υπόσχεση για να με αφησει ησυχο το ocd αλλα την ακυρωσα πριν κανω τον σταυρό 3 φορες.
Πως ξέρω οτι κάτι δεν έγινε παρόμοιο σκηνικο με τον υπόνομο; Aν υπήρχε μεγαλη πίεση και άγχος τοσο πολυ που να με οδηγησουν σε σημειο να σκεφτώ για υπόσχεση, θα θυμόμουν και την τελετουργια (εφοσον μου προκαλεσε τοσο πολυ αγχος) και την υπόσχεση.
Αν τα ξέχασα όλα επειδή δεν ασχολούμαι με υπονόμους? Λίγο δύσκολο γιατί θυμάμαι πως ηταν ο υπόνομος μέσα. Θυμάμαι και σε ποιο σημείο ήταν, περίπου. Για να θυμάμαι αυτές τις λεπτομέρειες σίγουρα θα θυμόμουν και μια υπόσχεση.
Γιατί αγχώνομαι για μια συγκεκριμένη περίοδο? Γιατί τότε, άρχισα να έχω πιο τρομακτικές σκέψεις. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα τολμούσα να σκεφτώ για υπόσχεση. Επίσης, μπορει να σημαίνει οτι το περιστατικό/τελετουργία με τον υπόνομο έγινε σε μια περίοδο που δεν είχα τοσο τρομακτικές σκέψεις, (αλλιως θα το θυμομουν πιο εντονα) άρα, δεν πρέπει να αγχώνομαι τόσο.
Και αν κάνω, λάθος και τελικά, έκανα υπόσχεση? Δεν θα μετρούσε γιατί νομίζω, είχα πει στον Θεό ότι δεν τις εννοώ. Επίσης, είμαι άρρωστος. Μπορεί κάποιες φορές να μην το θεώρω ή να μην μου μοιάζει με αρρώστεια αλλά ειναι αρρώστεια. Δεν έκανα κάτι κακό.
11-09-2020, 15:39 #68
Έτσι να σκέφτεσαι ότι όλο αυτό προκαλειται απο την αρρώστεια.... Από την διαταραχή των ιδεοληψιων.. Δεν έκανες κάτι κακό για το οποίο θα έπρεπε να φοβάσαι τον Θεό... Στο λέω εγώ και στο λενε και άλλα παιδια εδω από το φόρουμ ότι δεν έχεις κάνει κάτι κακό :) είδες πουθενα σε κάποιο ιερό βιβλίο πχ στην Αγία γραφή να λέει ότι θα υπάρξει τιμωρία αν πεταξεις χαρτοπετσέτες ή κάτι για υπόνομο ή για τσίχλες; οχι δεν λέει πουθενα κάτι τέτοιο... Άρα είσαι ένας φυσιολογικός ανθρώπος σαν όλους μας με τα ελατωματα μας αλλά χωρίς να πρεπει να ανησυχεις μήπως ο Θεός σε τιμωρήσει.. Δυστηχως δίνοντας σημασία στις σκέψεις που σου φέρνει το ocd μόνος σου τιμωρεις την ψυχουλα σου
11-09-2020, 16:10 #69
ναι αλλα η ιδέα μιας υπόσχεσης με τρομάζει. επίσης, υπάρχει και η ιστορία του πατέρα με τον όρκο που έκανε στον Θεό.
11-09-2020, 16:19 #70
Δηλαδή τι όρκο και τι συνέβει έπειτα από τον όρκο;
11-09-2020, 16:36 #71
11-09-2020, 16:58 #72
11-09-2020, 17:05 #73
Αν θες να εχεις πιστη στον Θεό και να έχεις στήριγμα διάβασε την Καινή διαθήκη τα ευαγγέλια.. Θα δεις ότι ο Θεός ήρθε στη γη για να σωθουμε εμείς.. Και ότι δεν είναι Θεός τιμωρός αλλά Θεός αγάπης που κάνει τα παντα για το πλάσμα, άσχετα που οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουμε αυτό και που δεν καταλαβαίνουμε γιατί γίνονται κάποια πραγματα μερικές φορές
11-09-2020, 17:09 #74
11-09-2020, 17:13 #75
Φοβάται τον Θεό σε ακραίο σημείο... Και του λέω πως αν θέλει να γνωρίσει τον Θεό να διαβάσει την Καινή διαθήκη τους λόγους του Θεου