ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Σύντομες ανακοινώσεις ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
 1. #1
  Banned
  Join Date
  Sep 2020
  Posts
  10

  ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ!

  Συγνώμη που το γράφω απλά με βοηθάει.

  Λοιπόν, χθες είχα στο δαχτυλό μου κολλημένο κάτι που ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΟ (δεν θελω να πω ακρβως τι οποτε λεω κατι παρομοιο) Ήθελα να το σκουπίσω/ξεφορτωθώ αλλά όχι στο γραφείο. Εκείνη την στιγμή απλά, απομάκρυνα το χέρι μου από το γραφείο και κοίταγα κάτω από το γραφείο για να δω μήπως καταλάθος, κόλλησα το ίδιο πράμα που είχα στο άλλο χέρι. Κοίταγα προσεχτικά και δεν είδα κάτι. Κοίταγα το γραφείο παγωμένα και αργά με το κεφάλι πολύ κοντά. Άκουγα τον πατέρα μου στην κρεβατοκάμαρα να περπατάει και νομίζω να ρίχνει μερικές ματιές προς τα εδώ. Δεν ήθελα να με βλέπει κολλημένο κάτω από το γραφείο οπότε προσποιήθηκα ότι ταιριάζω το γραφείο. Αυτό, σαν αντανακλαστικό, έφερε το λερωμένο χέρι μου κάτω από το γραφείο. Ευτυχώς, το σώμα μου θυμόταν και δεν ακούμπησε το γραφείο αλλά έκανε την χειρονομία ότι και καλά πιάνω για να ταιριάξω το γραφείο στον αέρα, κάτω από το γραφείο αλλά κοντά στο ξύλο.

  Έκανα την χειρονομία για 1-2 δευτερόλεπτα, περίπου, και θυμήθηκα το "ψίχουλο" Τότε, τράβηξα βιαστηκά το χέρι μου από το γραφείο. Το ψίχουλο ήταν ακόμη στο δαχτυλό μου. Νομίζω, το χέρι μου δεν ακούμπησε καθόλου την επιφάνεια του ξύλου έτσι όπως το τράβηξα. Αλλά ανησυχώ, μήπως η απόσταση μεταξύ "ψίχουλου" και ξύλου ήταν τέτοια που, το ξύλο ακούμπησε ελαφρώς το ψίχουλό χωρίς να το νιώσω. Βέβαια, είναι λίγο απίθανο και μάλλον το "ψίχουλο" θα το ένιωθα ότι ακουμπάει κάπου ή τουλάχιστον, θα έπεφτε στο έδαφος λόγω της κόντρας με το ξύλο.

  Ανησυχώ, μήπως έσπασα την υποτιθέμενη υπόσχεση με το γραφείο, μόνο και μόνο επειδή μπορεί, κατα λάθος, η βιαστική χειρονομία μου έκανε το "ψίχουλο" να ακουμπήσει στο γραφείο, χωρίς να το νιώσω. Φοβάμαι μήπως το υποτιθέμενο, στιγμιαίο ακούμπισμα του "ψίχουλου" στο γραφείο, μέτρησε σαν να το κολλάω κάτω από το γραφείο με αποτέλεσμα να σπάσει η υποτιθέμενη υπόσχεση.

  Όλο αυτό το άγχος προέρχεται επειδή, προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι οι ψυχαναγκαστικές υποσχέσεις δεν μέτρανε και ο ψυχαναγκασμός προσπαθεί να με πείσει για μια υπόσχεση που ΔΕΝ ανήκει στην κατηγορία των ψυχαναγκασμών. Για αυτό και λέει για την περίοδο του 2017. Και τότε είχα ψυχαναγκασμό σχετικά με τον Θεό αλλά όχι θέματα με υποσχέσεις. Ανησυχώ, μήπως έκανα το λάθος να κάνω μια βιαστική υπόσχεση για το γραφείο προκειμένου να σταματήσω να κολλάω πράματα από κάτω. Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Αυτή η υπόθεση δημιουργήθηκε επειδή κάποιες στιγμές μέσα στους τελευταίους μήνες, είχα ένα αρνητικό συναίσθημα με το γραφείο. Πχ νομίζω, ήθελα να μετακινήσω το γραφείο και για κάποιο λόγο, είπα κάτι τύπου

  "καλυτερα να αποφύγω να ακουμπήσω τις κολλημένες τσίχλες" δεν θυμάμαι για ποιο λόγο σκέφτηκα να τις αποφύγω να τις ακουμπησω.

  Ίσως, μια άλλη φορά, είδα τις τσίχλες και μου ήρθε μια σκέψη να τις καθαρίσω και μου ήρθε μια υπόθεση ότι μπορεί να έκανα υπόσχεση να μην τις καθαρίσω.

  ίσως, μια άλλη φορά, μου ήρθε μια σκέψη να κολλήσω την τσίχλα που μασάω, κάτω από το γραφείο οπως έκανα κάποτε, είτε επειδή πάλι βαριόμουν να την πετάξω στην κουζίνα, είτε προσωρίνα, για να κάνω μια τελετουργία που έπρεπε να μην μασάω τσίχλα και αμέσως μου ήρθε ενα στιγμιαίο, χαλαρό αρνητικό συναίσθημα και μια σκέψη τύπου "οχι οχι δεν πρέπει"

  Αυτό το ''όχι δεν πρέπει" ήταν αρκετό για να δημιουργήσει όλο αυτό το άγχος. Επίσης, πριν χρόνια, είχα έναν άλλον ψυχαναγκασμό να πλένομαι κάθε φορά που ακουμπούσα κατα λάθος τις κολλημένες τσίχλες. Μπορεί αυτο κυρίως, να ήταν ο λογος (μαζί με τα υπόλοιπα) που μου δημιουργείται αυτό το αρνητικο συναίσθημα. Και λόγω του ψυχαναγκσμού με τις υποσχέσεις, αμέσως, να γίνετια η υπόθεση της υπόσχεσης χωρίς να υπάρχει.

  Εκείνη την περίοδο το 2017, που μου λέει ο ψυχαναγκασμός ότι μπορεί να έκανα υπόσχεση, είχα ήδη ένα ψυχαναγκαστικό θέμα σχετικά με τον Θεό που δεν έχει σχέση με υποσχέσεις. Το θεώρω μάλλον, απίθανο, να τολμούσα να κάνω υπόσχεση για τις τσίχλες και τα "ψίχουλα" με την στεναχώρια που είχα τότε. Επίσης, αν έκανα θα το θυμόμουν. Εδώ θυμάμαι διάφορες σκέψεις, άκυρες και ψυχαναγκαστικές, και από εκείνη την περίοδο, και λίγο πριν. Δεν θυμάμαι καμία υπόσχεση. Άμα φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει υπόσχεση, πάλι δεν θυμάμαι τίποτα απλά, το υποσυνείδητό μου, μου λέει "να να να να! θα το θυμηθείς, κάτι θυμάσαι"

  Μπορεί αυτό να το λέει επειδή έχω ιστορικό με το γραφείο και τις τσίχλες (τα ανέφερα παραπάνω) οπότε αν σε αυτό προσθέσω την υπόσχεση, είναι λογικό το υποσυνείδητο να μου λέει ότι κάτι σαν να πάω να θυμηθώ. Αφού θυμάται όλο το ιστορικό που δεν έχει σχέση με υπόσχεση.

  Θυμώνω με τον εαυτό μου γιατί χθες ήμουν προσεχτικός με τα "ψίχουλα" ωστε να μην κάνω κάτι που μπορεί να σπάσει την υποτιθέμενη υπόσχεση, και ξαφνικά, ξεχάστηκα στιγμιαία και έβαλα το χέρι κάτω από το γραφείο (δεν το ακούμπησα) και μπορεί έτσι, όπως το έβαζα/έκανα την χειρονομία/το έβγαζα, να ακούμπησε "το ψίχουλο" στο ξύλο τόσο όσο που δεν το ένιωσα. Νευριάζω γιατί αυτή η χειρονομία έγινε επειδή κοίταγα προσεχτικά κάτω από το γραφείο με αποτέλεσμα να με δει μάλλον, ο πατέρας μου και εγώ να προσποιηθώ ότι ταιριάζω το γραφείο.

  Αν δεν ήμουν τόσο εμμονικός με αυτό το θέμα εκείνη την στιγμή, δεν θα κοίταγα κάτω από το γραφείο τόσο πολύ και έτσι, δεν θα με έβλεπε ο πατέρας μου, και έτσι δεν θα έκανα αυτήν την χειρονομία και έτσι δεν θα ανησυχούσα ότι μπορεί το "ψίχουλο" να ακούμπησε το γραφείο και ότι αυτό μπορεί να μετρήσε σαν να το κόλλησα.

 2. #2
  Είσαι ασφαλής... Αυτό που φοβάσαι ως τιμωρία δεν θα συμβεί ποτε...

 3. #3
  Banned
  Join Date
  Sep 2020
  Posts
  10
  Κάποιος κάνει υπόσχεση να μην κολλάει "ψίχουλα" (παραδειγμα παρομοιο με το δικο μου και όχι αυτό που είχα) και τσίχλες κάτω από το γραφείο του.

  Κάποιος κατα λάθος, βάζει το χέρι του που έχει "ψίχουλο" κάτω από το γραφείο και κατα λάθος, ΙΣΩΣ, το ψίχουλο ακούμπησε λίγο το γραφείο.

  Είναι το ίδιο;

 4. #4
  Senior Member
  Join Date
  Jun 2020
  Posts
  1,003
  Quote Originally Posted by Erudiname View Post
  Κάποιος κάνει υπόσχεση να μην κολλάει "ψίχουλα" (παραδειγμα παρομοιο με το δικο μου και όχι αυτό που είχα) και τσίχλες κάτω από το γραφείο του.

  Κάποιος κατα λάθος, βάζει το χέρι του που έχει "ψίχουλο" κάτω από το γραφείο και κατα λάθος, ΙΣΩΣ, το ψίχουλο ακούμπησε λίγο το γραφείο.

  Είναι το ίδιο;
  Πήγαινε σε ένα γιατρό ρε άνθρωπε μου.. Βοήθησε τον εαυτό σου.. Κάνε κάτι επιτέλους.
  Όταν τα πάντα γύρω σου αλλάζουν είναι δυνατόν να παραμείνεις ο ίδιος;;

 5. #5
  Δεν είναι όχι...

 6. #6
  Senior Member
  Join Date
  Nov 2006
  Location
  Planet Love
  Posts
  18,757
  Quote Originally Posted by Erudiname View Post
  Κάποιος κάνει υπόσχεση να μην κολλάει "ψίχουλα" (παραδειγμα παρομοιο με το δικο μου και όχι αυτό που είχα) και τσίχλες κάτω από το γραφείο του.

  Κάποιος κατα λάθος, βάζει το χέρι του που έχει "ψίχουλο" κάτω από το γραφείο και κατα λάθος, ΙΣΩΣ, το ψίχουλο ακούμπησε λίγο το γραφείο.

  Είναι το ίδιο;
  καποιος, κανει υποσχεση να παει στον γιατρο.
  αλλα δεν παει.
  ειναι αθετηση υποσχεσης;
  Saga Norén, Länskrim, Malmö ..

Similar Threads

 1. Μπερδεμένος
  By νεος30 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
  Replies: 30
  Last Post: 07-06-2013, 21:02
 2. μπερδεμενος
  By Giorgos1972 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
  Replies: 13
  Last Post: 19-11-2012, 20:01
 3. Μπερδεμενος
  By glafkos in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
  Replies: 12
  Last Post: 11-08-2011, 19:16
 4. Μπερδεμενος
  By RedSky in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
  Replies: 43
  Last Post: 14-05-2011, 20:45
 5. ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ
  By seleios in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
  Replies: 5
  Last Post: 05-12-2010, 22:39

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •