Results 136 to 150 of 166
Thread: Κρίση!!!
-
14-04-2009, 01:43 #136
Ήθελα να αναφέρω ακόμα ένα παράδειγμα που μου έτυχε, επειδή εσεις το καταλαβαίνετε, ενώ άλλοι που δεν έχουν
τέτοιες φοβίες δεν ξέρουν τι τους λέμε.
Πήγα με τον άντρα μου να φάμε σε φαστ φουτ γνωστό. Η παραγγελία δεν ήταν έτοιμη, μου είπε ο άντρας μου,
θα κάτσει να πιασει θέση και εγώ να πληρώσω και να πάρω τους δίσκους. Εκεί με πιάνει απότομα. Σκέφτομαι πως θα
πάρω τους δίσκους, άρχισα να τρέμω, κάπως μου φάνηκε ότι με κοιτούσε ο ταμίας. Λέω ωχ αυτός με κοιτάει. κοιτάω
γύρω μου και πίστευα ότι με κοιτούσαν και άλλοι. Άρχισε να τρέμει και το κεφάλι μου, κάτι σαν τικ, και τα χέρια βέβαια,
περιμένοντας τους δίσκους, και ταχυπαλμίες..
Πηγαίνω λοιπόν στα τραπέζι που κάθεται ο άντρας μου και τον παρακαλάω να κάτσω και να πάρει αυτός τους δισκους
με τα φαγητά. Μου λέει όχι. Τον παρακαλάω, εξηγώντας του τι μου συμβαίνει. δεν το καταλάβαινε φυσικά, του φαινόταν
πολύ παράξενο, αδιανόητο. Με το ζόρι τον έπεισα, του έλεγα, δεν μπορώ τρέμω θα μου πέσουν οι δίσκοι, θα γίνω
ρεζήλη. Πήγε, και μετά από αυτό έκανα μισή ώρα τουλάχιστον να φάω γιατί έτρεμαν τα χέρια μου και ο άντρας μου
κλασσικά να μου λέει, άντε τελείωνε, πόση ώρα θα καθόμαστε ακόμα κτλ.
Κάτι τέτοια τραβάω.. Πολύ ωραία, έτσι? Δεν ξέρω πόσο μπορώ να το αντέξω ακόμα αυτό..
Συγνώμη αν γίνομαι κουραστική, νιώθω κάπως καλύτερα αν τα μοιράζομαι με άλλους..
- 14-04-2009, 02:06 #137
Chrissy,
καταρχήν, αν μου επιτρέπεις να εκφράσω τα συναισθήματά μου, εγώ θύμωσα με τη στάση του άντρα σου!
Θεωρώ πιο υποστηρικτικό να σου πει Chrissy μου, μην υποκύπτεις στο φόβο σου, συγκεντρώσου και πάνε, ή πάμε μαζί για να δεις ότι του δίνεις περισσότερη σημασία από όσο πρέπει παρά να σε βλέπει να υποφέρεις και να σου λέει άντε τελείωνε...
Την επόμενη φορά, ίσως ο άντρας σου να μην ξέρει για ατομα που περνούν αυτό το γολγοθά ποια θα είναι η καταλληλότερη στάση, ζήτα του πως θα ήθελες να σου φερθεί. Μην επιτρέπεις να σου προσθέτουν και οι άλλοι έξτρα προβλήματα καλή μου...
Chrissy,
παρόμοια πέρασα κι εγώ κάποτε. Πως το αντιμετωπίζεις; Κάνεις κάτι γι\' αυτό;-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
14-04-2009, 03:30 #138
συμφωνώ με την ανώνυμη.πρεπει να του εξηγήσεις τι σου συμβαίνει κ αν θέλει ας διαβάσει απο ίντερνετ για την κατάσταση να καταλάβει.δείξε του πως πρέπει να σου φέρεται σε τέτοιες περιπτώσεις.μην τα κρατάς μέσα σου δε σου κάνει καλό!
14-04-2009, 19:37 #139
έχετε δίκιο, έτσι είναι η κατάσταση. και σε άλλες παρόμοιες καταστάσεις του έχω πει δεν μπορώ, δεν αισθάνομαι
άνετα με κάτι, και μου λέει να ξεκολήσω το μυαλό μου, κτλ. Του έχω πει ότι δεν χρειάζομαι να με επικρίνει, δεν επέλεξα
να αισθάνομαι έτσι, θέλω να μου δώσει λίγο θάρρος. Εκεί μου λέει ότι δεν μπορεί να καταλάβει, από το μυαλό μου τα
βγάζω όλα, μια χαρά είμαι, να μην νιώθω μειωνεκτικά, αλλά δεν μου δίνει θάρρος γιατί μου μιλάει επιβλητικά, αυστηρά.
Δυστυχώς δεν το αντιμετωπίζω ακόμα, χειροτερεύει η κατάσταση. Μάλιστα όπως έχω αναφέρει και πιο πριν για να
αισθανθώ πιο άνετα σε κάποια κατάσταση που θα με φέρει σε αμυχανία, π.χ επισκέψεις σπίτι, έξοδος για φαγητό, πίνω
αλκοόλ, για να έχω μια άνεση. Το ξέρω δεν είναι λύση, συχαίνομαι τον εαυτό μου πλέον όταν σκέφτομαι τι κάνω, διότι
αυτό το κάνω πολύ συχνά.
Φοβάμαι πολύ ότι σύντομα θα αρρωστήσω και οργανικά..
Εσύ ανώνυμη πέρασες είπες τα ίδια, πώς είσαι τώρα, καλύτερα? Αν ναι τί έκανες για να το ξεπεράσεις?
14-04-2009, 19:48 #140
chrissy μην καταφεύγεις στο ποτό είναι μεγάλη η εξάρτηση που θα πάθεις.Πήγαινε σε έναν ειδικό πανικό παθαίνεις.Και εγώ τώρα που θα έλθει ο ανδρας μου θα πάμε στον γιατρό να του μιλήσει και θα τον βάλω να διαβάσει τι προκαλεί την κατάθλιψη πως φέρονται σε μια λεχώνα και πως αισθάνεται μια γυναίκα στην κλιμακτήριο.
14-04-2009, 19:50 #141
Χρυση μου ειναι καπως επομενο να μην μπορει να σε καταλαβει ο αντρας σου 100%.Αν δεν ζησεις μια κατασταση οσο και αν προσπαθεις δεν μπορεις να την νιωσεις.Το θεμα ειναι αν κανει προσπαθεια ο αντρας σου να σε νιωσει και να σε βοηθησει.Εξηγησε του οτι με το να ειναι αυστυρως μαζι σου δεν σε βοηθαει καθολου.Αυτο που χρειαζεσαι ειναι αγαπη και να νιωθεις οτι δεν εισαι μονη σε αυτο που περνας,οτι ανα πασα στιγμη θα ναι εκει ο αντρασ σου να σου κραταει το χερι και να ξεπερνας οτι κριση και αν ερχεται.Ζητα του να ερθετε πιο κοντα σαν ζευγαρι και οτι τωρα τον χρειζεσαι πιο πολυ απο ποτε.Εσυ ομως το θελεις αυτο?Τον εχεις αναγκη τον αντρα σου?
14-04-2009, 20:21 #142
Ναι βέβαια το θέλω, αισθάνομαι πολύ μοναξιά σε αυτό που περνάω. Θέλω να με ενθαρρύνει, να με στηρίξει. Του το έχω
αναφέρει, σωστή κουβέντα δεν έχουμε κάνει σε αυτό το θέμα γιατί μου έλεγε να μην του ξαναπώ για αυτό γιατί τον ενοχλεί να λέω πράγματα που δεν στέκουν, είναι όλα μια ιδέα και να τα βγάλω από το μυαλό μου.
Δεν κάνω πλέον την προσπάθεια τώρα τελευταία να του μιλήσω για αυτό γιατί δεν το παίρνει στα σοβαρά. Εννοείται
ότι κάποιος που δεν περνάει κάτι δεν το καταλαβαίνει, αλλά δεν μπορεί να μου λέει ότι είναι απλά μια ιδέα και είναι στο μυαλό μου.
14-04-2009, 20:31 #143
Αν περίμενα και εγώ απο τον άνδρα μου να με στηρίξει τώρα δεν θα υπήρχα.Πήγαινε μόνη σου σε εναν ειδικό.Επειδή κάποιο διάστημα είχαμε οικονομικά προβλήματα πήγα σε κέντρο ψυχικής υγείας που ήταν δωρεάν.Και μένα μου λέει τι σου λείπει;Η ΑΓΑΠΗ
14-04-2009, 20:46 #144
Η αγάπη και η αναγνώριση από τους άλλους. Να μας λένε και κάτι θετικό και ας μην το πιστεύουμε.
δεν φτάνει που η αυτοπεποίθησή μου έχει πιάσει πάτο αμά σε επικρίνουν κιόλας γίνονται όλα χειρότερα.
Δυστυχώς μεγάλωσα έτσι, ο πατέρας μου πολύ αυστηρός κτλ. δεν μου είπε ποτέ μα ποτέ κάτι θετικό, ένα μπράβο, όταν
π.χ πέρασα στα παιδαγωγικά τα οποία αυτός μου είπε να επιλέξω. Μόνο άκουγα πολύ άσχημα λόγια, είμαι άχρηστη,
δεν θα πετύχω ποτέ τιποτα και έτσι άρχισα να το πιστεύω. Πολύ άσχημο..
Έτσι όπως λες αν δεν σε στηρίζουν και οι δικοί σου, δυσκολεύει η κατάσταση..
14-04-2009, 21:46 #145
chrissy,
δεν ειμαι της αποψης πώς οποιος περασε καποια ψυχικη νοσο, μπορει να καταλαβει καποιον που υποφερει ευκολοτερα. Ειναι μια παραμετρος που μπορει να βοηθησει, μπορει ομως κ οχι. Σε καθε περιπτωση μετράει η διαθεση που εχει ο αλλος να ακουσει, να αισθανθει, να προσπαθήσει έστω. Μπορει ο αντρας σου να νιωθει αβολα, αμηχανα κ ασχημα που βλεπει να αισθανεσαι ετσι. Μπορει να μη θελει να καταλαβει. Πολλες φορες οι ανθρωποι κλεινουν τα ματια κ τα αυτια σε τετοιες καταστασεις.
Σημασια ομως εχει να δεις απο που μπορεις να παρεις υποστήριξη. Αν ο αντρας σου δεν μπορει, δεν σημαινει πώς κανεις δεν μπορει να σου την προσφέρει.
Σε καθε περίπτωση, καταλαβαινω την απογοητευση σου, απο μια τετοια συμπεριφορα, ειδικα οταν προέρχεται απο εναν ανθρωπο που θεωρεις πώς ειναι διπλα σου....πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
14-04-2009, 21:55 #146
Καταρχάς υποβάλλω τα σέβη μου και τις καλησπέρες μου σε όλους και όλες.Σήμερα ήταν η ημέρα που θα πήγαινα επιτέλους στον γιατρό.Πήγα λοιπόν!Πλήρωσα 80 ευρώ για να μου πεί όλα αυτά που συζητάμε τόσες μέρες εδώ μέσα,εν ολίγοις δεν ενθουσιάστηκα.Όμως ήταν η πρώτη φορά που με γνώρισε και μέσα σε μία ώρα που διαρκεί μία συνεδρία πως να προλάβεις να συμπτήξεις 10 χρόνια ζωής.Τέλος πάντων, το θέμα το είδαμε πολύ επιφανειακά και μείναμε μόνο στα συμπτώματα που μου δημιούργησε το άγχος αυτές τις μέρες.Σκοπεύω να κάνω ακόμη 2 συνεδρίες για να καταλάβω αν ο άνθρωπος εξετάζει την περίπτωσή μου μόνο κλινικά ή αν θα κάνει κάποια προσπάθεια να εμβαθύνει στα όλο θέμα.Αν προσπαθεί να λύσει το θέμα στηριζόμενος αποκλειστικά και μόνο στην φαρμακευτική αγωγή τότε σημαι΄νει ότι δεν κάνει για μένα.
Και τώρα οι ερωτήσεις προς εσάς.Μου άλλαξε την αγωγή,έπαιρνα Seropram μου σύστησε να πάρω Ζολόφτ.Το έχετε δοκιμάσει το Ζολόφτ;Εγώ δεν έχω ξαναπάρει ποτέ.Σας έχει βοηθήσει;
Επίσης έχω τεράστιο πρόβλημα με τον ύπνο τις τελευταίες μέρες,έβγαλα το τελευταιο 48ωρο με μόνο 6-7 ώρες ύπνο.Αποτέλεσμα όπως θα φαντάζεστε είναι να μοιάζω με ζωντανό-νεκρό και πολύ πιθανόν να συμπεριφέρομαι και σαν έναν.Τέτοιες στιγμές θυμάμαι τα Remeron που πολύ παλιότερα τα έπαιρνα και κοιμόμουν σαν πουλάκι. Παρολα αυτα ο γιατρός δεν ήθελε να μου γράψει κάτι για να με βοηθήσει με τον ύπνο.Όπως είπα και πριν είμαι με πάρα πολύ λίγο ύπνο και αντί να νυστάζω αυτή τη στιγμη το μάτι μου είναι γαρίδα όμως είμαι πάρα πολύ εξαντλημένος και το μόνο που θέλω είναι να κοιμηθω!!!Καποιος να με ριξει αναίσθητο παρακαλώ!!!Δεκτές μπουνιές,κουτουλιές,τηγανι ές κτλ...
14-04-2009, 21:59 #147
Μηπως θες ενα μασαζ να χαλαρωσεις?δεν ξερω για αυτα τα φαρμακα δυστιχος.Δημητρη καλυτερα χωρις υπνοτηκα.και γω τα σκευτικα αλλα δεν θελω να περνω κ αλλα φαρμακα.φτανει το ενα πρωινο π περνω.
14-04-2009, 22:01 #148
Sofia αυτά που έγραψες για την chrissy ισχύουν για τον άνδρα μου.Δεν θέλει να παραδεχτεί κάποια πράγματα εθελοτυφλεί και δεν είναι σε θάση να βοηθήσει δεν μπορεί.Αυτό ακριβώς κλείνει τα μάτια και φεύγει δεν μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις και ο οικείος χώρος του έχει γίνει το καράβι.Είναι καπετάνιος έχει ευθύνες κάνει μια δύσκολη δουλειά αλλά στο σπίτι τα κάνει θάλασσα.Ισως είναι λάθος να περιμένουμε βοήθεια απο ανθρώπους που δεν μπορούν.
14-04-2009, 22:06 #149
Καλύτερα να κάνω καινούριο post για το θέμα του γιατρού.
14-04-2009, 22:10 #150
Δημήτρη πόσο σε καταλαβαίνω Και εγώ μίλησα πριν λίγο με τον γιατρό μου του είπα πως παρ\'όλο που παίρνω τραξεν δυσκολεύομαι να κοιμηθώ ή θα κοιμηθώ δύο ώρες και είμαι χάλια όλη μέρα.Μου είπε να συνεχίσω με την ιδια θεραπεία και μετά τις γιορτές θα τα πούμε.Πιστεύει ότι σιγά σιγά θα διορθωθεί ο ύπνος μου.Θα δούμε πάντως είναι εξουθενωτικό να μην κοιμάσαι εγώ έχω 10 χρόνια που υποφέρω με τις αϋπνίες.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....