Results 91 to 105 of 166
Thread: Κρίση!!!
-
11-04-2009, 22:17 #91
Θα πάω πρώτη φορά την Τρίτη μετά από χρόνια.Οι συνεδρίες είναι μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν 1 ώρα.Θεωρόντας πάντως ότι θα πάρεις κάποιο φάρμακο και θα γίνουν όλα όπως θα έπρεπε να είναι ως δια μαγείας είναι σα να πιστεύεις ότι υπάρχει χάπι που το παίρνεις και μαθαίνεις πως να πετάς ελικόπτερο την επόμενη μέρα.
Βασιζόμενος στο παραπάνω παράδειγμα θα σου πω αυτό.Ας πούμε ότι παθαίνεις ίλλιγο στα ύψη και θέλεις να μάθεις να πετάς ελικόπτερο.Χάπι υπάρχει για τον ίλιγγο όμως κάποιος πρέπει να σου δείξει πως πετάει το ελικόπτερο.Το χάπι θα σε βοηθήσει για να ανέβεις στο ελικόπτερο απο κει και πέρα ο δάσκαλος θα σου δείξει πως πετάει.
- 11-04-2009, 22:27 #92
Ωραίο το παράδειγμά σου. Η δουλειά, η διάρκεια μάλλον της θεραπείας είναι μεγάλη. Θα πεις τόσα χρόνια ζεις
με κάποιο πρόβλημα δεν μπορείς να αφιερώσεις αυτές τις ώρες για μια πιθανή θεραπεία. Γενικά δεν πηγαίνω
εύκολα στους γιατρους και αν είναι να πηγαίνω για μήνες...
Το είπα και στον άντρα μου, αλλά όπως πολύς κόσμος παρερμηνεύει το είδος αυτών των γιατρών. Μου έλεγε
ότι εκεί πηγαίνουν οι άρρωστοι, οι τρελλοί κτλ. εσυ δεν έχεις τπτ, όλα είναι στο μυαλό σου κτλ.
11-04-2009, 22:28 #93
Υπάρχει και άλλο προβλημα ρε παιδιά.Οταν πίνεις φάρμακα και ειδικά αγχωλιτικά απαγορεύεται το ποτό.
11-04-2009, 22:35 #94
Originally posted by giota
Υπάρχει και άλλο προβλημα ρε παιδιά.Οταν πίνεις φάρμακα και ειδικά αγχωλιτικά απαγορεύεται το ποτό.
Τα Bespar παίρνω ήπια είναι. Μια μέρα βέβαια είχα πιει παραπάνω και ίσως να ήταν από τον συνδιασμό αυτό,
το βράδυ που ξάπλωσα ένιωθα την καρδιά μου να χτυπάει
πολύ αργά και δυνατά, δεν μπορύσα να κοιμηθώ, ψιλοφοβήθηκα τότε
11-04-2009, 22:38 #95
Ε κοίτα το γεγονός ότι ο άντρας σου δεν επικροτεί τέτοιου είδους θεραπεία δεν σημαίνει ότι δεν πρεπει να γίνεις και καλά.Chrissy το θέμα είναι να θέλεις εσύ να βοηθήσεις τον εαυτό σου,αν δεν αισθάνεσαι αυτή την ανάγκη εσύ ,με το ζόρι δεν γίνεται.Δική σου απόφαση είναι να πείς ότι θέλω να αισθανθώ καλύτερα.
Γιώτα έχοντας ένα πρόβλημα που επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μου και με κάνει να αισθάνομαι δυσλειτουργικός δε νομίζω ότι είναι μεγάλο το τίμημα να μην πιώ για μερικούς μήνες μέχρι να αισθανθώ καλά.
11-04-2009, 22:39 #96
CHRISSI οταν ειπα γι απρωτη φορα στον αντρα μου οτι ηθελα να ξεκινησω ψυχοθεραπεια,εντεδρασε οπως τον δικο σου,Εσυ δεν εχεις τιποτα ,εσυ δεν ρισαι τρελλη και τετοια.Οταν ομως ηρθε μαζι μου καποιες φορες γιατι το ζητησε ο ψυχολογος για να τον γνωρισει,τοτε καταλαβε ποσο λαθος εκανε.Οτι εκει δεν πανε τρελλοι αλλα καποιοι οι οποιοι εχουν χασει για λιγπο την μπαλλα και τουε βοηθαει να ξαναβρουν τον εαυτο τους.Απο τοτε ειναι παρα πολυ δεκτικος με τις ψυχοθεραπειες.Πιστευω οτι θα ηταν πολυ καλο για σενα να ξεκινησεις ψυχοθεραπεια με τον καταλληλο ομως,Δεν ειναι ολοι καλοι,να το ψαξεις λιγο προπου πας
11-04-2009, 22:42 #97
Τα Bespar απ οτι είδα είναι απλά αγχολυτικά για γενικευμένες μορφές άγχους.Εσύ Chrissy έχεις απλά άγχος ή έχεις και κρίσεις πανικού καθώς και κατάθλιψη;
11-04-2009, 22:44 #98
Originally posted by Dimitris1979
Τα Bespar απ οτι είδα είναι απλά αγχολυτικά για γενικευμένες μορφές άγχους.Εσύ Chrissy έχεις απλά άγχος ή έχεις και κρίσεις πανικού καθώς και κατάθλιψη;
Και υποθέτω ότι σου τα έδωσε παθολόγος,ε;
11-04-2009, 22:48 #99
Ναι ακριβώς κάτι τέτοια μου λέει. Θέλω να πάω να αισθάνομαι ψυχικά καλά. Ο άντρας μου όπως και πολλοί βέβαια πιστεύουν ότι είσαι άρρωστος μόνο αν σωματικά, οργανικά δεν είσαι καλά. Δεν μπορεί να το καταλάβει.
Δημήτρη θέλω να αισθανθώ καλύτερα, απλά νομίζω ότι δεν θα δω αποτέλεσμα, δλδ.να μην έχω άγχος, να αποκτήσω επιτέλους αυτοπεποίθηση και μπορώ να είμαι καλά σε πολυκοσμία. Ξέρω ότι βγάζω γρήγορα συμπεράσματα.
Από δευτέρα θα ψάξω για γιατρό, τέλος η αναβολή..
11-04-2009, 22:52 #100
χρυση εχεις αγοραφοβια δηλαδη δεν μπορεις να εισαι με πολυ κοσμο,κατι παθαινεις?
11-04-2009, 22:53 #101
Chrissy για να μην ψάχνεις στα τυφλά για γιατρό και πέσεις στον λάθος άνθρωπο και απογοητευτείς τελικά,θα σου προτεινα να κάνεις ένα post και να ζητήσεις την γνώμη μερικών από εδώ μέσα που ξέρουν κάποιον καλό γιατρό στην πόλη σου.Βέβαια να ζητήσεις να σου στείλουν τα στοιχεία του γιατρου σε U2U για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.
11-04-2009, 22:56 #102
Δημητρη απο οσα διαβαζω δινεις τοσο καλες συμβουλες στους αλλους...Αυτα που λες εσυ τα εφαρμοζεις ?Γιατι αν το κανεις θα πρεπεινα εισαι σε πολυ καλο δρομο
11-04-2009, 22:56 #103
Και υποθέτω ότι σου τα έδωσε παθολόγος,ε;
το συζητήσουμε πιο αναλυτικά το θέμα με το άγχος.
Κρίσεις όχι δεν έχω. Αγχώνομαι συνεχώς για μικροπράγματα,
κοιμάμαι δύσκολα και λίγο, δεν βλέπω φυσιολογικά όνειρα,
παρά μόνο εφιάλτες. Αν π.χ πρέπει να κάνω κάτι το οποίο
θα με αγχώσει πολύ, να μιλήσω μπροστά σε πολλά άτομα,
να φάω με μία παρέα, αρχίζω να τρέμω, να ιδρώνω νιώθω την
καρδιά μου να χτυπαέι σαν τρελή και νομίζω ότι αναπνέω
δύσκολα, δεν μου φτάνει ο αέρας.. Μέχρι εκεί δεν πρέπει να είναι κρίση αυτό. Αλλά βρίσκομαι συνεχώς σε τέτοιες καταστάσεις..
Κατάθλιψη, εντάξει υπάρχουν αρκετές μέρες που δεν έχω όρεξη για τπτ, δεν θέλω να βλέπω κανέναν, αναρωτιέμαι
γιατί ζω κτλ. δεν το έχω όμως συνέχεια.
11-04-2009, 23:02 #104
Originally posted by mina31
χρυση εχεις αγοραφοβια δηλαδη δεν μπορεις να εισαι με πολυ κοσμο,κατι παθαινεις?
μέσα σε πολύ κόσμο απλά, στην πόλη π.χ δεν έχω πρόβλημα.
Αν πιστεύω όμως ότι είμαι το επίκεντρο σε κάτι, π.χ πρέπει
να μιλήσω μπροστά σε κόσμο, όχι και πολλόυς, ή να φάω
μπροστά σε άλλους, να πιω καφέ στην καφετέρια. Τότε παθαίνω αυτά, να τρέμουν υπερβολικά τα χέρια μου, να κοκκινίζω, τρέμει η φωνή μου όταν μιλάω, η καρδιά χτυπάει
σαν τρελή. Όταν νιώθω ότι με παρακολουθουν.
Είναι διαφορετικό από την αγοραφοβία.
Και γενικά έχω άγχος για τα πάντα, ειδικά στη δουλεια..
11-04-2009, 23:03 #105
Originally posted by mina31
Δημητρη απο οσα διαβαζω δινεις τοσο καλες συμβουλες στους αλλους...Αυτα που λες εσυ τα εφαρμοζεις ?Γιατι αν το κανεις θα πρεπεινα εισαι σε πολυ καλο δρομο
Ναι Μίνα είμαι σε καλό δρόμο!Απλά θέλει τον χρόνο του το πράγμα.Δεν θα ξυπνήσω αύριο και θα είμαι υγιέστατος.Ακόμη τρώω τις φρίκες μου όμως όπως το ξεπέρασα τις προηγούμενες φορές θα το ξεπεράσω και τώρα!
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....