Σε ποιά ηλικία σας εμφανίστηκε η κατάθλιψη; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 31
    Senior Member
    Του τα έχω πει χιλιάσες φορές,τώρα βλέπει πόσο δίκιο είχα,αλλά έχει ανοίξει δουλειές στο νησί του δεν θέλω να πω αναλυτικότερα και δεν μπορεί και να θέλει να κάνει πίσω.Τόσα χρόνια του έλεγα να πάμε ένα ταξιδάκι οι δυό μας ειδικά όταν ξεμπαρκάρηζε αλλά καθόταν σπίτι 10 μέρες το πολύ και πήγαινε στους γονείς του.Μεγάλωσε περίεργαέίχε μια σκληρή μάνα άπονη που ξεχώριζε τα παιδιά της γιατί υπάρχουν και αδελφές αλλά για την μάνα υπήρχε μόνο ο γιός της ένας τεμπέλης ενας παλιάνθρωπος.Τις υποχρεώσεις που ειχε για τις κόρες τις ανέλαβε ο άνδρας μου το μικρότερο.Πιστεύω ότι την ψυχοθεραπεία και τα αντικαταθληπτικά τα ήθελε ο άνδρας μου πολλά χρόνια πριν αλλά τελικά τα παίρνω εγώ και φαντασθείτε ότι είμαι μοναχοπαίδι υπερπροστατευμένο και ξαφνικά βρέθηκα σε αυτόν τον κικαιώνα.Δεν άφησα τους δικούς μου να ανακατευτούν γιατί θα γινόταν ακόμη χεορότερα τα πράγματα.Τώρα που βρίσκομαι σε δύσκολη ηλικία και για πρώτη φορά παίρνω τόσα χάπια τι θέλω; απλώς να αποφορτιστώ να με αφήσει να ηρεμήσω΄να΄μου συμπαρασταθεί και όχι να λέει ολα τα είχαμε οι ψυχίατροι μας έλειπαν.Μετά το Πάσχα θα ξεμπαρκάρει. Αυτός τώρα έχει πάθει λαμαρινίαση και εγώ το πιστεύω ότι ταξιδεύει για να ξεφεύγει απο τα προβλήματα.Εχει ζητήσει συγνώμη για ορισμένες συμπεριφορές του μπροστά σε ψυχολόγο αλλά εγώ θέλω να με κοιτάξει στα μάτια να μου πεί άν όχι συγνώμη, ένα ευχαριστώ για τον σεβασμό που του έδειξα, για την αφοσίωση στην οικογένεια,για τα παιδιά που ούτε τσιγάρο δεν έβαλαν στο στόμα τους και ολοι περίμεναν να βγουν αλήτες γιατί δεν είχαν τον πατέρα τους όπως μου είπαν,αλλά εγώ τα σπούδασα έλιωσα στον γιό μου που ήταν τεμπέλης να τον διαβάζω και τώρα η κόρη μου θε πάει Αγγλία για μαστερ.Ηδη εκτέθηκα πολύ και σταματάω εδώ αν και μπορώ να γράφω για ώρες, με ανακουφίζει νιώθω ότι βρίσκομαι απέναντι στον ψυχολόγο.Νιώθω παράπονο, αδικία τα καλύτερα μου χρόνια εφυγαν ειχα όρεξη για ζωή, ήθελα να διασκεδάσω να χορέψω και όλα αυτά τα έπνιγα μέσα μου.Αρχισαν οι αϋπνίες και διαλύθηκα μου άξιζε καλύτερη ζωή μου άξιζε ο σεβασμός.Και πάλι συγνώμη σας ζάλισα.

Senior Member
    Γιώτα τι να σου πω είσαι πολύ δυνατός άνθρωπος!

Διαβάζοντας την ιστορία σου ένιωσα θαυμασμό αλλά και θυμό καλή μου. Θυμό γιατί κανένας δε νοιάστηκε για σένα ή τουλάχιστον όχι όσο θα έπρεπε και πολύ περισσότερο εσύ η ίδια...

Κατάφερες να φέρεις εις πέρας τόσο δύσκολες καταστάσεις, να κρατήσεις το γάμο σου, να μεγαλώσεις και να σπουδάσεις τα παιδιά σου...
    Μόλις όμως τα δύσκολα πέρασαν, η κατάθλιψη εμφανίστηκε...
    Έτσι γίνεται συνηθως. Οι δυνατοί άνθρωποι που ξεχνούν τους εαυτούς τους, μόλις οι δύσκολες καταστάσεις περάσουν οπότε δεν έχουν την αδρεναλίνη να τους κινητοποιήσει, ξαφνικά πέφτουν...

Καλή μου σε δικαιολογώ...Πώς με τόσο σοβαρά προβλήματα να βρεις το χρόνο για σένα; Υπήρχαν τα παιδάκια σου...Έπρεπε να μείνεις όρθια...

Τώρα; Δες την κατάθλιψη ως μια ευκαιρία να διεκδικήσεις όλα όσα άφησες να σου ποδοπατήσουν, να διεκδικήσεις τη ζωή σου την ίδια. Έχεις κάθε δικαίωμα μα και υποχρέωση να το κάνεις αυτό ΕΣΥ για ΣΕΝΑ.
    Αλλιώς καλή μου η δοσολογία θα είναι πιθανώς απλά μια συντήρηση...
    Κάπου είχα διαβάσει ότι η κατάθλιψη είναι αποτέλεσμα της \"θανάτωσης\" του εαυτού.
    Μη σε \"σκοτώνεις\" άλλο...
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Γιώτα,
    το συγνώμη στον εαυτο σου για όσα δεινά τράβηξες, το ευχαριστώ για όσα άντεξες και το σεβασμό που αξίζεις για όλα όσα κατάφερες και έκανες, ΕΣΥ να το δώσεις με όλη τη σημασία της λέξεως και με όλη τη δύναμη της καρδιάς σου σε εσένα!
    Φαντάζομαι πόσο σε πληγώνει το να μην σου το αναγνωρίζει ο δικός σου άνθρωπος, αυτό όμως δε σημαίνει όιτ δεν το αξίζεις.

Μήπως ο άντρας σου χρειάζεται ένα γερό ταρακούνημα; Πολύ δεδομένη την έχει την κατάσταση νομίζω...

\"ήθελα να διασκεδάσω να χορέψω \"
    Και τώρα μπορείς! Γράψου σε ένα σύλλογο, κάνε παρέες, εκδρομές, κάνε ότι σε ευχαριστεί, βγάλτο από μέσα σου...
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    γιωτα εχεις ολη μου την εκτιμηση.τα πηγες πολυ καλα,παρα πολυ καλα.αν αλλοι δεν το βλεπουν υπαρχουν καποια ατομα που το βλεπουν.ειμαι ενα απο αυτα τα ατομα.θα μπορουσες να ειχες παιδια μπλεγμενα και χαρη σε εσενα τα βλεπεις τωρα και νοιωθεις περηφανη,αυτο ειναι η πληρωμη σου για τον τοσο κοπο.δεν ειναι και λιγο πραγμα ετσι;λιγο πραγμα το εχεις να κανεις 2 σωστους ανθρωπους;τωρα ομως τα παιδια μεγαλωσαν,πηραν το δρομο τους.καιρος να ασχοληθεις με την γιωτα.γιατι αλλιως θα σε παρατησει.ειχες ορεξη για ζωη αλλα συνεχιζεις να εχεις.μενεις σε πολη η σε νησι;τα παιδια εχουν καταλαβει τιποτα απο τα συναισθηματα σου;ο αντρας σου θα φυγει,κακως για μενα.για τον απλουστατο λογο πως εχει μια γυναικα που ακομα και να μην εφερνε πολλα λεφτα στο σπιτι θα του συμπραστεκοταν.αλλα ειναι επιλογη του.τωρα που φευγει δεν μπορεις να χορεψεις να διασκεδασεις.να βγεις με γνωστες σου;ξερω δεν ειναι το ιδιο με το να βγεις με τον ανθρωπο σου.αλλα τουλαχιστον να παρεις μια γευση .... να ικανοποιησεις το απωθημενο σου.καταλαβαινω τι νοιωθεις,πως περασε ο καιρος και δεν δεχτηκες την αγαπη που θα θελες,την δεχτηκες ομως απο τα παιδια σου.Αλλες γυναικες δεν ειχαν την τυχη αυτη.εχεις παρει και εσυ πραγματα αλλα οχι απο κει που θα ηθελες.μηπως μισεις τον αντρα σου;

Senior Member
    κι\' όμως ήμουν ένα ευαίσθητο υπερπροστατευμένο μοναχοπαίδι μου δεν μου έλειψε τίποτε απο τούς γονείς μου.Δεν ξέρω πως άντεξα όλα αυτά.νιώθω θυμωμένη και με τον εαυτό μου.Μια αδελφική φίλη που πριν 2 χρόνια της εκμηστηρεύτηκα όλα αυτά και άλλα πολλά,μου είπε πως ποτέ κανείς δεν κατάλαβε ότι αντιμετώπιζα προβλήματα εκτός το ότι αρρώσταιναν τα παιδιά και είχα νοσοκομεία.δεν έδωσα δικαίωμα σε κανέναν όπως και δεν έβαλα στο σπίτι μου γειτόνισες για καφεδάκια κ.λ.π Οσοι με ξέρουν λένε στον άνδρα μου πόσο τυχερός είναι και αυτό με τρελλαίνει.Α ξέχασα να σας πω τι μας είπε ο τηλεοπτικός αστέρας.Ξέρετε κυρία τάδε ο σύζυγος, δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις καταστάσεις.Τι λες, εγώ θα ήμουν μακαρίτισα, τα παιδιά μου ορφανά και οι γονείς μου θα είχαν χάσει το παιδι τους.Αλλά τόσο έμπορος ήταν που αφού ρώτησε με τι ασχολούμαι και του είπα πως δεν εργάζομαι έπρεπε να καλοπιάσει αυτόν που πλήρωνε.Το μόνο που μου είπε ήταν ότι ήμουν πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου.Και είναι αλήθεια έπεφτα ψυχολογικά όταν περνούσαν οι μπόρες.

Senior Member
    Οχι δεν τον μισω ειμαι θυμωμένη μαζ\'ι του και σαν άνθρωπο τον αγαπώ και ανησυχώ που ταξιδεύει αλλά με έχει απαγοητεύσει.Και ενω του εξηγώ πως αισθάνομαι αλλά δεν βοηθάει.Ξέρετε όταν ενας άνθρωπος δεν έχει γνωρίσει την αγάπη, την φοβάται.Και αυτός δεν είχε την αποδοχή της μάνας.Πιστεύω ότι και να θέλει να πεί κάτι όπως τα έχει κάνει προτιμά να φεύγει.Περάσαμε και φτώχειες είμαστε πιο αγαπημένοι τότε αγκαλιαζόμαστε το βράδυ και όταν τον ρωτούσα τι θα κάνουμε(υπήρξε και η κρίση της ναυτιλίας)μου έλεγε έχει Ο Θεός.

Senior Member
    δεν υπαρχει περιπτωση να μεινει;να τα βρειτε αλλη καποια οικονομικη λυση;να ρωτησω κατι ομως πριν.οι ερωτησεις μου δεν εχουν σκοπο να κατηγορησουν κατι,απλα να καταλαβουμε οσο πιο αντικειμενικα γινεται την κατασταση.γενικα γκρινιαζεις στον αντρα σου;του λες συνεχεια ποσο απογοητευμενη εισαι;τον τιμωρεις με τον τροπο σου;του θυμιζεις συνεχεια τα λαθη του;ο λογος που τα ρωταω αυτα ειναι για να εξακριβωσω αν φευγει επειδη φοβαται οτι συνεχεια του αποδυκνειεις οτι καποια πραγματα τα εχει κανει λαθος.και απαντησε μου και στο πρωτο,αν μπορειτε οικονομικα να βρειτε μια αλλη λυση εκτος του να φυγει στα καραβια

Senior Member
    Να ρωτήσω κάτι ίσως επουσιώδες:
    \"δεν έβαλα στο σπίτι μου γειτόνισες για καφεδάκια κ.λ.π \"
    Γιατί; Το θεωρείς κακό να είχες παρέες; Και δεν εννοώ τις παρέες του κουτσομπολιού...

Τώρα συνεχίζεις να το θεωρείς έτσι;

Senior Member
    Ναι γιατί έχει πάρει σύνταξη και συνεχίζει γιατί προσπαθεί να κάνει κάτι για τα παιδιά τώρα στα γεράματα αφού δούλευε τακτοποίησε τούς υπόλοιπους.Ναι του λέω ότι με έχει απαγοητεύσει και του λέω για τα λάθη του όταν κοιτάζει τα υλικά και όχι την ποιότητα ζωής μας.Του ζητάω να με στηρίξει και αυτός λέει δεν ξέρω τι να κάνω.Τουλέω θέλω να με πιάσεις απο το χέρι να με οδηγείς εσύ να ακουμπήσω κάπου να αισθανθώ ασφάλεια.Εχει πολλά αποθημένα απο τους δικούς του τον έχουν μειώσει σαν προσωπικότητα και ανεχόταν.Και εγώ ανέχτηκα πολλά αλλά όταν η οικογένειά μου θα κόντευε να διαλυθεί όταν θα κυνηγούσαν ή καταριόταν τα παιδιά μου όπως το έκανε η μάνα του θα γινόμουν θηρίο.Ξέρετε τι είναι να έχεις το παιδί στο νοσοκομείο και η μάνα του να καταριέται;΄να σου ανοίγουν το σπίτι και να μην τους λες τίποτε για τα ησυχότερα όπως έλεγε.Όσο και χαμηλή αυτοεκτίμηση να είχε μπορούσε να προστατέψει την οικογένειά του.Εγινα άνδρας και γυναίκα μαζί και τους αντιμετώπιζα μόνη και το ωραίο είναι πως μου έλεγε καλά τους είπες.
    Τέλος πάντων αυτά πέρασαν τώρα αλλά όλα αυτά και άλλα που περάσαμε με κούρασαν δεν μπορούσα απο κάποια στιγμή και μετα να τον δικαιολογήσω.

Senior Member
    αρα υποθετω πως οικονομικο προβλημα σημαντικο δεν υπαρχει.ισως αυτη τη στιγμη και λογω των φαρμακων που παιρνεις να θεωρει φυσιολογικη μια αντιδραση σου πιο συναισθηματικη με την σκεψη πως θα περασει μελλοντικα.ουσιαστικα πρεπει να γινει κατι που θα τον ταρακουνησει.βεβαια δεν ξερουμε τι σκεφτεται και αυτος.χρειαζεστε συζητηση,πολυ συζητηση.να δεις τι θα σου πει,να δει τι θα του πεις,να ξεχασετε καποια πραγματα απο το παρελθον,να συμφωνεισετε πως ουτε μπορουν να γινουν ολα οσα θελει αυτος αλλα ουτε και οσα θελεις εσυ.να βρειτε μια μεση οδο(μια μεση οδο,οχι να τα δωσεις ολα ή να τα δωσει ολα).να ικανοποιησετε και οι δυο τις επιθυμιες σας.Αν οι επιθυμιες σας ειναι τοσο διαφορετικες τι να πω....πες του οτι θα σε χασει,οτι σε εχει ακομα αλλα σε χανει αν συνεχισεις ετσι,και θα μεινει με τα υλικα.ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβουν μερικοι ανθρωποι αυτο το πραγμα...δεν ξερω ποση βαρυτητα δινει σε αυτα που του λες,αλλα συζητησε το,οχι να του λες τα λαθη του,αλλα πως μπορειτε να πατε μπροστα.οτι πρεπει επιτελους να φανει αντρας μπροστα σε μια γυναικα,πως ειναι η ωρα να παρει αυτο τον ρολο,τους ρολους αδερφου,γιου,πατερα τους εχει τελειωσει .... θα εχει αντιρησεις ,θα πει τα δικα του,θα θεωρησει τα δικα του πιο σημαντικα.δωστου να καταλαβει πως τα πραγματα δεν θα ειναι τα ιδια στο μελλον.πως χρειαζεσαι αγαπη και δεν σου τη δινει.πως πρεπει να προσπαθησει και αυτος για σενα και οχι για τα σπιτια.αν παθεις κατι τι θα τα κανει τα σπιτια;και αν υπαρχει και καποιος γνωστος εμπιστοσυνης που να τον σεβεται βαλτον και αυτον στο κολπο.(κανονικα πρεπει να το καταλαβει μονος του,αλλα μαλλον ο δικος σου ειναι λιγο αργοστροφος σε αυτα τα πραγματα,μην περιμενεις να τα καταλαβει μονος του,θελει σπρωξιμο).και αν δεν τα καταφερεις ετσι,ε ολο και καποιος αλλος θα πει καμια ιδεα εδω μεσα .... κανε αλλη μια φορα την προσπαθεια σου να τα κατεφερεις,αλλα επεμενε,αν σε αγαπαει πες του να κατσει .... μακαρι να ερθουν τα πραγματα θετικα για ολους ....

Senior Member
    Μακάρι empneusths για όλους μας. Θα μιλήσω στον γιατρό που πήγα και θα τον καλέσει να του εξηγήσει ορισμένα πράγματα.Σ\'ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.

Senior Member
    στα 21 μου

Senior Member
    Μετά απο κάποιο γεγονός;

Senior Member
    οχι ετσι απλα ηρθε.χωρις προειδοποιηση

Senior Member
    Ισως απο τα 16-17 που τοτε δεν εδινα και ιδιατερη σημασια απλα μετα μεσα στην επομενη 5ετια γινοταν ολο και ποιο εντονη η καταθλιψη.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast