Results 1 to 15 of 55
Thread: Μεγάλο Δίλλημα
-
11-04-2009, 17:29 #1
Μεγάλο Δίλλημα
Εχω 5 χρόνια σχέση με τον φίλο μου και μέχρι πριν λίγους μήνες περνούσαμε αρκετά καλά μαζί. Υπήρχαν σαφώς διάφορα σκαμπανεβάσματα που και που αλλά ήταν περιστασιακά..
Εδώ και λίγο καιρό μένουμε σε διαφορετικές πόλεις και τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα και δεν βρισκόμαστε συχνά.
Πριν λίγο καιρό γνώρισα κάποιον άλλο με τον οποίο βρεθήκαμε αρκετές φορές. Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα να χωρίσω από τον φίλο μου (με την δικαιολογία ότι κουράστηκα) γιατί δεν γινόταν διαφορετικά. Εκείνος όμως ακόμα θέλει να είμαστε μαζί και λέει ότι με αγαπάει και θέλει να προχωρήσουμε πιο σοβαρά, εγώ όμως παρόλο που τον αγαπάω πάρα πολύ, είμαι ερωτευμένη με τον άλλον, τον οποίο φυσικά δεν τον ξέρω καλά, και που στην πορεία μπορεί να αποδειχτεί ότι δεν ταιριάζουμε..
Ο πρώην φίλος μου έχει καταλάβει ότι μάλλον κάτι συμβαίνει με κάποιον άλλον αλλά δεν τολμάω να το παραδεχτώ..
Είμαι στη μέση και δεν ξέρω τι να κάνω... :(
Τον έναν τον αγαπάω, έχω ζήσει μαζί του και ξέρω ότι ταιριάζουμε απόλυτα, αλλά δεν είμαι πια ερωτευμένη μαζί του... και τον άλλον τον βλέπω και με διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα...
Help!!
- 11-04-2009, 17:52 #2
Γιατι το 99% των γυναικων δεν μπορει να φερθει τιμια; Αυτο ποτε μου δεν το καταλαβα
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
11-04-2009, 17:56 #3
Δεν τίθεται θέμα τιμιότητας αυτήν την στιγμή...
Ο λόγος που το κάνω είναι για να τον προστατέψω... για να μην τον στεναχωρήσω και ίσως γιατί τότε αυτή η πόρτα θα κλείσει για πάντα για μένα...
Ο καινούριος από την αρχή γνώριζε ότι είχα κάποια άλλη σχέση αλλά φρόντισα να χωρίσω πριν κάνω κάτι μαζί του..
11-04-2009, 18:06 #4
Το ότι δεν θέλεις να πληγώσεις τον άνθρωπο που σε αγαπάει είναι πολύ όμορφο (και δείγμα δικής σου αγάπης), και μόνο για την πρόθεση σου αυτή σε σέβομαι. Το μόνο που θα σου έλεγα είναι να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις.
11-04-2009, 18:18 #5
Ξέρεις πόσο σπάνιο είναι να βρείς έναν άνθρωπο που να σε αγαπάει πραγματικά;
11-04-2009, 18:22 #6
Originally posted by kitkat
Δεν τίθεται θέμα τιμιότητας αυτήν την στιγμή...
Ο λόγος που το κάνω είναι για να τον προστατέψω... για να μην τον στεναχωρήσω και ίσως γιατί τότε αυτή η πόρτα θα κλείσει για πάντα για μένα...Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
11-04-2009, 18:26 #7
Εγώ πιστεύω πως θέλεις να έχεις και μια καβάντζα ή να ασχολούνται μαζί σου .Πρόσεχε μην χάσεις και τους δυο.
11-04-2009, 18:37 #8
Δηλαδή... αρκεί μόνο η αγάπη?
Αν δεν υπάρχει ερωτική έλξη, που στην περίπτωση μου δεν υπάρχει τότε τι γίνεται?
Πριν γνωρίσω τον άλλον, όλα ήταν οκ..
Σε καμία περίπτωση δεν ήταν φυσικά όπως όταν πρωτογνωριστήκαμε και αυτό είναι φυσικό...
Εγώ όμως ένιωθα ότι ήθελα να ερωτευτώ... και τελικά έγινε...
Προφανώς δεν μου αρκούσε μόνο η αγάπη... και μετά από ένα καβγά που είχαμε άλλαξε τελείως η στάση μου απέναντί του.
Ίσως πραγματικά να κουράστηκα μετά από τόσα χρόνια..
αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη.
Και φυσικά δεν ξέρω πως θα καταλήξει με τον άλλον... μπορεί σε λίγο καιρό να μου περάσει...
Αμφιβολίες Τρελές που λέει και το τραγούδι...
11-04-2009, 18:39 #9
Mα αν δεν υπηρχε ελξη γιατι τον κοροιδευες και τον αφησες να επενδυσει συναισθηματικα πανω σου; Γιατι το προχωρησες μαζι του αφου δεν σε τραβουσε ερωτικα;
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
11-04-2009, 18:41 #10
Τότε να φερθείς τίμια και να το πείς στον άνθρωπο, απο τι να τον προστατέψεις; αφού έχει τις αμφιβολίες του και κάτι έχει καταλάβει.
11-04-2009, 18:44 #11
Κάποιος που δεν γνωρίζει σημαντικά πράγματα για εμάς, δεν αγαπάει πραγματικά εμάς, αλλά αυτό που έχει στο μυαλό του, ή αυτό που τον αφήνουμε να δει. Φυσικά για να \'ανοιχτούμε\' χρειάζεται να έχουμε εμείς ξεκαθαρίσει κάποια πραγματάκια μέσα μας.
kitkat, τι σημαίνει για εσένα \'είμαι ερωτευμένη\' ? Αν για παράδειγμα περιμένεις μέσα σε μια σταθερή σχέση να σε περνά \'ηλεκτρικό ρεύμα\' κάθε φορά που τον βλέπεις, αυτό είναι λίγο δύσκολο, είναι όμως βασικό να τον βλέπεις σαν ερωτικό σύντροφο και όχι απλά σαν φίλο που γνωρίζεις και συνήθισες.
Νομίζω όμως ότι έτσι κι αλλιώς είναι σφάλμα να συγκρίνεις τη γοητεία του φρέσκου με μια μακροχρόνια σχέση, είναι δύο ανόμοια πράγματα. Εστίασε στο τι εσύ θέλεις σε αυτή τη φάση από τη ζωή σου και τις σχέσεις σου, αν είναι ρεαλιστικό αυτό που ζητάς (και αν σε ενδιαφέρει το κατά πόσο είναι ρεαλιστικό) και αν ο άνθρωπος που ήδη γνωρίζεις σε καλύπτει χωρίς να νιώθεις ότι στερείσαι, καταπιέζεσαι, υποχωρείς. Ποια είναι τα \'όλα\' που ταιριάζετε?
11-04-2009, 19:10 #12
@ Ολα_ειναι_δανεικα:
Η έλξη σταμάτησε σταδιακά να υπάρχει από τότε που γνώρισα τον άλλον.. όπως προανέφερα είμασταν μια χαρά πριν..
Δεν τον κορόιδεψα.. τα συναισθήματα ήδη υπήρχαν από παλιά.. δεν επένδυσε τώρα πάνω μου... Και οι δύο είχαμε επενδύσει ο ένας στον άλλο...
@marina38
Έχεις δήκιο σε αυτό που λες.. είναι δύο ανόμοια πράγματα και γι\' αυτό δεν μπορώ να βγάλω άκρη.. Παρόλο που προσπαθώ να εστιάσω δεν καταφέρνω να δω πραγματικά τι θέλω... και αν μπορούσα να το κάνω θα το έκανα και δεν θα έγραφα ποτέ στο φόρουμ...
Ο άνθρωπος αυτός με καλύπτει σε όλα εκτός από τον ερωτικό τομέα... και αυτό από την στιγμή που γνώρισα τον καινούριο.
Και σκέφτομαι ότι ίσως αυτό να είναι κάτι παροδικό..
Προσπάθησα να του το εξηγήσω κάπως... του είπα ότι δεν είμαι πια ερωτευμένη μαζί του...
Τον έχω ζήσει καλά, έχουμε συμβιώσει με επιτυχία και καβγαδίζαμε σπάνια... (μπορεί και 3 φορές σύνολο σε όλα τα χρόνια της σχέσης μας)
Μας αρέσουν τα ίδια πράγματα, ίδια χόμπι, τρόποι διασκέδασης...
11-04-2009, 19:31 #13
Θα έλεγες ότι ο καινούργιος σου ταιριάζει περισσότερο ερωτικά, βρήκες κάτι που δεν είχες με τον πρώην, ανακάλυψες μήπως ότι εκφράζεσαι ερωτικά μαζί του καλύτερα-διαφορετικά απ\' ότι είχες ποτέ εκφραστεί και αναρωτιέσαι πώς θα ξαναγυρίσεις στα ίδια?
Ή απλά υπάρχει πάθος κι έντονη επιθυμία που σε απορρόφησαν και αδιαφόρησες για τον πρώην? (Υπάρχει εξάλλου και το θέμα της απόστασης, η άλλη πόλη που είπες, αυτό είναι κάτι που μπορεί να λυθεί?)
11-04-2009, 19:38 #14
Το δεύτερο ισχύει... υπάρχει πάθος κι έντονη επιθυμία που με απορρόφησαν και έτσι αδιαφόρησα για τον πρώην. Κάτι άλλο που έχει ο καινούριος και δεν το έχει ο πρώην, είναι ότι νιώθω ότι μαζί του μπορώ να συζητήσω τα πάντα... ακόμα και αν δεν θέλω να πώ κάτι ή ντρέπομαι.. με κάποιο τρόπο το καταλαβαίνει και με ρωτάει μόνος του και με κάνει να αισθάνομαι όμορφα και τελικά του το λεω χωρίς να έχω ταμπού.. νιώθω γενικά ότι έχουμε καλύτερη επικοινωνία.
Όσον αφορά αυτό με την απόσταση μπορεί να λυθεί... λίγη καλή θέληση να υπάρχει... (άσε που ο καινούριος είναι και εκείνος μακριά και θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να λυθεί το θέμα της απόστασης)... πφφφφ
11-04-2009, 19:56 #15
Χμ, αφού ο καινούργιος είναι μακριά εύκολα συντηρείται το πάθος...αλλά όχι η σχέση! Οπότε, εσύ τα θέλεις όλα αυτά τα ωραία που σας συμβαίνουν, γνωρίζοντας ότι δεν θα υπάρχουν στην καθημερινότητα (κι έτσι δεν θα μάθεις κι αν θα συνεχίσουν να είναι έτσι ή να εξελίσσονται)?
Με τον πρώην λες ότι αν υπάρχει καλή θέληση, μπορείτε να συνεχίσετε να μένετε μαζί, σωστά? Η μεταξύ σας επικοινωνία πιστεύεις ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί, αν δοκιμάσεις να του πεις αυτά που έως σήμερα ντρεπόσουν να του πεις, σε κρατούσαν τα ταμπού κλπ?
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....