Results 46 to 55 of 55
Thread: Μεγάλο Δίλλημα
-
13-04-2009, 13:57 #46
Σοφία μου, δεν μου φάνηκε να ταλαιπωρείται η φίλη μας από κάτι που ΑΠΑΙΤΕΙ βοήθεια πέρα από τις δικές της δυνάμεις...
Δεν απαξιώνω τους προβληματισμούς της, απλά θεωρώ πως μπορεί - και πρέπει - να ανταπεξέρθει και μόνη της, αρκεί να αφουγκραστεί απλά και μόνο το ένστικτο της..
Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
- 13-04-2009, 17:04 #47
Το ένστικτό μου αυτή τη στιγμή δεν μου λέει απολύτως τίποτα..
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή πέραν από το να περιμένω να δώ πως θα εξεληχθούν τα πράγματα.
Καλώς ή κακώς κάτι παράλληλο δεν θα μπορούσα να κάνω..
Πρώτον δεν το σηκώνει η συνείδηση μου και δεύτερον θα πρέπει να λέω συνεχώς ψέματα... Ο πρώην ( ο οποίος την μία συμπεριφέρεται σαν πρώην και την άλλη σαν νυν) παρόλο που συμφώνησε ότι ένα διάλειμμα ίσως ξεκαθάριζε τα πράγματα, δεν σταματάει να παίρνει τηλέφωνα και να ρωτάει που είμαι και τι κάνω... Θέλω να δω αν μπορώ χωρίς αυτόν και τελικά δεν με αφήνει να το ζήσω αφού με ενοχλεί συνεχώς.
Το πρόβλημα που παρέλειψα να αναφέρω είναι ότι συνεργαζόμαστε σε ορισμένες δουλειές (τα επαγγέλματα μας είναι παρεμφερή) οπότε μερικές φορές η επικοινωνία είναι απαραίτητη.
14-04-2009, 09:17 #48
Originally posted by kitkat
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή πέραν από το να περιμένω να δώ πως θα εξεληχθούν τα πράγματα.
Πρώτον δεν το σηκώνει η συνείδηση μου και δεύτερον θα πρέπει να λέω συνεχώς ψέματα... Ο πρώην ( ο οποίος την μία συμπεριφέρεται σαν πρώην και την άλλη σαν νυν) παρόλο που συμφώνησε ότι ένα διάλειμμα ίσως ξεκαθάριζε τα πράγματα, δεν σταματάει να παίρνει τηλέφωνα και να ρωτάει που είμαι και τι κάνω... Θέλω να δω αν μπορώ χωρίς αυτόν και τελικά δεν με αφήνει να το ζήσω αφού με ενοχλεί συνεχώς.
Το πρόβλημα που παρέλειψα να αναφέρω είναι ότι συνεργαζόμαστε σε ορισμένες δουλειές (τα επαγγέλματα μας είναι παρεμφερή) οπότε μερικές φορές η επικοινωνία είναι απαραίτητη.
Να μην είσαι με κανένα από τους δυο...
Και λιγότερο εγωιστικη και με καλίτερο ηθικό υπόβαθρο μου φαίνεται εμένα μια τέτοια προοπτική. Το θέμα είναι, κατά πόσο εσύ νομίζεις πως έχεις τη δύναμη να ακολουθήσεις μια τέτοια κατεύθυνση....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
14-04-2009, 09:30 #49
εχω την εντυπωση οτι αν \"επρεπε\" να εισαι με καποιον απο τους δυο θα το ηξερες πολυ καλα..΄
για να προβληματιζεσαι τοσο, μαλλον η ανασφαλεια σου σε σπρωχνει κι οχι η πραγματικη αναγκη να εισαι με καποιον απο τους δυο...
14-04-2009, 21:34 #50
Originally posted by sabb
Να μην είσαι με κανένα από τους δυο...
Και λιγότερο εγωιστικη και με καλίτερο ηθικό υπόβαθρο μου φαίνεται εμένα μια τέτοια προοπτική. Το θέμα είναι, κατά πόσο εσύ νομίζεις πως έχεις τη δύναμη να ακολουθήσεις μια τέτοια κατεύθυνση....
Πολύ απλά δεν την έχω... τουλάχιστον για τώρα...
Και δεν νομίζω ότι αυτός ο δρόμος θα μπορούσε να με βγάλει από το αδιέξοδο μου γιατί πολύ απλά θα κάνω κάτι το οποίο δεν θέλω.. μακάρι να ήξερα τι ήθελα για την ακρίβεια..
Δεν είναι εγωισμός να μην ξέρεις τι θέλεις... εγωισμός είναι όταν δεν ξέρεις τι απ\' τα δύο θέλεις.. να προσπαθείς να τα έχεις και τα δύο..
Πως μπορείς να πεις φεύγω ενώ αγαπάω... και πως μπορείς να πείς φεύγω παρόλο που είμαι ερωτευμένη...?
15-04-2009, 08:45 #51
αν και λίγο καθυστερημενη η απάντηση....kitkat...κάνε ένα διάλλειμα....
πριν λίγο καιρό πέρασα ακριβώς τα ίδια...και πίστεψε με φαίνεται βουνό..όμως δεν είναι...νοιώθεις ότι πνίγεσαι, νοιώθεις πελαγωμένη...αλλά, πάντα υπάρχει ένα αλλά...όταν έγραψα το θέμα μου, ένοιωθα πωε ειλικρινά θα σκάσω...η λύση ήταν μπροστά μου αλλά απο τον πανικό μου δεν έβλεπα...η καλύτερη λύση είναι με κανέναν απο τους δύο....
αυτό που σκεφόμουν -και προς την λύση μου με βοήθησαν πολλοι συμφορουμίτες- ήταν πως αν ήθελα έναν απο τους δύο θα ήμουν με αυτόν....δεν θα το σκεφόμουν....αυτό που αναζητάς δεν είναι κανένας απο τους δύο...είναι ένας τρίτος άνθρωπος που είναι εκει έξω και περιμένει να σου δώσει όλα αυτά που ζητάς....αν ήσουν ερωτευμένη δεν θα ήσουν διχασμένη, θα ήξερες πολύ καλά τι είναι αυτο που θες να κάνεις, προς θεου δεν θέλω να αμφισβητήσω ούτε τα συναισθηματα σου όυτε τίποτα....απλά το έχω περάσει και μπορώ να το αναγνωρίσω και να το καταλάβω....
κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου...απομακρύνσου και απο τους δύο για λιγο διάστημα και τότε θα καταλάβεις...
εγω το έκοψα οριστικά απο τον πρώην γιατί με είχε τρελάνει κυριολεκτικά απο τα τηλεφωνα και δεχόμουν απίστευτη πίεση για να τα ξαναβρούμε...
και να σου πω και το άλλο, αν σε αγαπάει τόσο πολύ, θα περιμένει...μην σε αγχώνει αυτό...γιατί είμα σχεδόν σίγουρη, αν κάνω λάθος με διορθώνεις, πως σκέφτεσαι αν κάνεις λάθος με τον νέο, δεν θέλεις να χάσεις τον παλιο...δεν είναι κακό...απλά δεν σε βοηθάει να πάρεις την σωστή απόφαση για σένα....απόφαση που θα σε κάνει πραγματικά χαρουμενη και ευτυχισμένη....
ps: έχεις u2u.
15-04-2009, 11:18 #52
Αν με τον κανούριο είμασταν πιο κοντά και όχι τόσες ώρες δρόμο, νομίζω πως θα ήμουν μαζί του.
Αυτός λόγω επαγγέλματος δεν μπορεί να μετακινηθεί πέρα από Σαββατοκύριακα.. μια σχέση όμως δεν μπορεί να διατηρηθεί έτσι... Είναι και αυτός ένας λόγος δηλαδή που κολάω στο τι να αποφασίσω..
Για να το ζήσω μάλλον θα πρέπει να μετακομίσω... πράγμα που είναι ρίσκο με έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρεις.
@Δοδις: Αυτο με το u2u δεν το πιασα... δεν βλέπω κάτι..
15-04-2009, 13:42 #53
kit kat, με συγχωρείς αλλά έπηξα ολίγον....σου το έστειλα.
17-04-2009, 22:04 #54
Εχω 5 χρόνια σχέση με τον φίλο μου και μέχρι πριν λίγους μήνες περνούσαμε αρκετά καλά μαζί. Υπήρχαν σαφώς διάφορα σκαμπανεβάσματα που και που αλλά ήταν περιστασιακά..
Εδώ και λίγο καιρό μένουμε σε διαφορετικές πόλεις και τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα και δεν βρισκόμαστε συχνά.
Πριν λίγο καιρό γνώρισα κάποιον άλλο με τον οποίο βρεθήκαμε αρκετές φορές. Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα να χωρίσω από τον φίλο μου (με την δικαιολογία ότι κουράστηκα) γιατί δεν γινόταν διαφορετικά. Εκείνος όμως ακόμα θέλει να είμαστε μαζί και λέει ότι με αγαπάει και θέλει να προχωρήσουμε πιο σοβαρά, εγώ όμως παρόλο που τον αγαπάω πάρα πολύ, είμαι ερωτευμένη με τον άλλον, τον οποίο φυσικά δεν τον ξέρω καλά, και που στην πορεία μπορεί να αποδειχτεί ότι δεν ταιριάζουμε..
Ο πρώην φίλος μου έχει καταλάβει ότι μάλλον κάτι συμβαίνει με κάποιον άλλον αλλά δεν τολμάω να το παραδεχτώ..
Είμαι στη μέση και δεν ξέρω τι να κάνω... :(
Τον έναν τον αγαπάω, έχω ζήσει μαζί του και ξέρω ότι ταιριάζουμε απόλυτα, αλλά δεν είμαι πια ερωτευμένη μαζί του... και τον άλλον τον βλέπω και με διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα...
Help!!
17-04-2009, 22:06 #55
εγω παντως εμεινα στο ηλεκτρικο ρευμα.. προσεξε την γειωση..
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια