γιατι επιλεξαμε να ζουμε ετσι? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    δεν μου απαντησες ομως....τί θεωρεις πώς ειναι η κακοποιηση ενος παιδιου? ειτε ειναι γεγονος ειτε συνθηκη διαβιωσης, πιστευεις οτι προσπερνα το παιδι?δεν εχει αντικτυπο στη ζωη του?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Παιδιά μιλάμε ο καθένας με βάση την περίπτωσή του.Είναι λάθος να γενικεύουμε ότι όλα ήταν θέμα επιλογής.Π.Χ. υπάρχουν κ ασθένειες για τις οποίες δεν υπάρχει κανένα υποτιθέμενο περιθώριο επιλογής.
    Επίσης άλλο παράδειγμα γεγονότος.Κάποος χάνει όλη την οικογένειά του σε ατύχημα,είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσει κατάθλιψη έτσι ξεφνικά κ χωρίς προιστορία επιλογής.....

Senior Member
    Δεν ειμαι μοιρολατρης αλλα δεν ειμαι και θεος.Δεν μπορω να κοψω και να ραψω τα παντα στα μετρα μου συμπεριλαμβανομενου του εαυτου μου.Οι μοιρολατρες παντως μου σπανε τα νευρα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by Arsi
    Είναι λάθος να γενικεύουμε ότι όλα ήταν θέμα επιλογής.Π.Χ. υπάρχουν κ ασθένειες για τις οποίες δεν υπάρχει κανένα υποτιθέμενο περιθώριο επιλογής.
    Επίσης άλλο παράδειγμα γεγονότος.Κάποος χάνει όλη την οικογένειά του σε ατύχημα,είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσει κατάθλιψη έτσι ξεφνικά κ χωρίς προιστορία επιλογής.....
    Συμφωνω. Αυτο που προσπαθουσα να πω παραπανω, λανθασμενα μαλλον, ειναι το εξης:την μετεπειτα φαση απο αυτη που αναφερεις. Την μετεπειτα φαση του γεγονοτος της πάθησης. Π.χ. Μπορει να χασω τους γονεις μου σε δυστυχημα. Το πενθος ειναι η αναμενομενη κατάσταση. Η παραίτηση ομως απο τη ζωη για ενα πολυ μεγαλο διαστημα, ειναι επιλογη.

Ο τροπος που μεγαλωνουμε δεν ειναι επιλογη. Κανενα παιδακι δεν μπορει να ορισει τον τροπο που θα το μεγαλωσουν. Δεν μπορει να επιλεξει. Ομως ως ενηλικας πια, επιλεγει ή οχι να δει τις οποιες συνεπειες.

Εννοω οτι παντα υπάρχουν γεγονοτα στη ζωη μας, και οι συνεπειες τους. Ο τροπος αντιμετώπισης εχει επιλογες. Με διαφορετικα ορια.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by tomasliak
    πιστευετε στη μοιρα?
    Φίλε μου Τόμας, μοίρα σημαίνει πως όλα τα πράγματα στη ζωή συμβαίνουν με βάση ένα προδιαγεγραμμένο σχέδιο. Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος κατέστρωσε ένα σενάριο για τον καθένα μας και όλοι μας βαδίζουμε σύμφωνα με το σενάριο αυτό, απλά γιατί δεν μπορώ να κατανοήσω την αιτία του να προκαθορίσει κάποιος τη πορεία της ζωής στο Σύμπαν...
    Σαν να λέμε απλά και λαικά, πάμε στο κινηματογράφο να δούμε μια ταινία που έχουμε δει εκατό φορές. Τι νόημα θάχε μια τέτοια επιλογή ? Στην πιο απλή μορφή της, η ζωή παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να προβλέψει το επόμενο λεπτό ...

Το έχω πει κι άλλη φορά...

Ο Αινστάιν είπε πως το Σύμπαν είναι τόσο πολύπλοκο που είναι σαν να \"παίζει ζάρια ο Θεός\"... Εγώ δεν ξέρω αν παίζει ζάρια ο Θεός, για ένα πράγμα όμως που είμαι σίγουρος, είναι πως κατά πάσα πιθανότητα αγνοεί τι θα φέρει στην επόμενη ριξιά...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    \"ο Θεός δεν παίζει ζάρια στον σύμπαν\" ειναι το διασημο σχολιο του Αϊνσταϊν αν θυμαμε καλα σαν αντιδραση στην κβαντομηχανικη γιατι αυτοι λενε αλλα...βαλε στο γουγλη(google) το \" δεν παίζει ζάρια\" για να βρεις διαφορα ενδιαφεροντα αρθρα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    \"ο Θεός δεν παίζει ζάρια στον σύμπαν\" ειναι το διασημο σχολιο του Αϊνσταϊν αν θυμαμε καλα σαν αντιδραση στην κβαντομηχανικη γιατι αυτοι λενε αλλα...βαλε στο γουγλη(google) το \" δεν παίζει ζάρια\" για να βρεις διαφορα ενδιαφεροντα αρθρα.
    Έχεις απόλυτο δίκιο...Μπέρδεψα τη ρήση του Αινστάιν (Ο Θεός δεν παίζει ζάρια) με κείνη του Χόκινς (Ο Θεός παίζει ζάρια)..

Όπως και νάχει πάντως, παίζει δεν παίζει ζάρια ο Θεός, η ριξιά είναι άγνωστο τι θα φέρει.....

Μ\' άρεσε το \"γούγλη\" ....
    Το You Tube πως θα το πούμε ? Γιου τούβε ?
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Page 2 of 2 FirstFirst 12