Results 46 to 60 of 88
Thread: Καταθλιψη και Κληρονομικοτητα
-
22-04-2009, 18:27 #46
Helena,
εγω ενιωθα καποτε οτι εχω αστειρευτες δυναμεις, πως φταιω για τα παντα, πώς πρεπει να κανω συγκεκριμενα πραγματα στη ζωη μου, και ενα σωρο ακομα πρεπει.
Σαφως κ αλλο η θλιψη κ άλλο η κατάθλιψη. Αλλα αυτο που προσπαθω να πω ειναι: εχεις σκεφτει πολλες οικογενειες, οπου αφηνουν ελευθερα να φανει ενα δυσαρεστο συναισθημα?χωρις να συνοδευεται απο αισθημα ενοχης ή μειονεξιας? Αυτο απο μονο του δρομολογει καταστασεις πιεσης.
Η προδιαθεση που αναφερεις, απο μονη της δεν αρκει να φερει ενα αποτελεσμα. Και στην τελικη η καταθλιψη ακομα κ οταν ερχεται δεν ερχεται για να μεινει. Ερχεται με λογο που δεν εχει να κανει ΜΟΝΟ με τα γονιδια. Κ χωρις αυτα μια χαρα ερχεται η καταθλιψη.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 22-04-2009, 18:35 #47
Κηπ ασε αγορι μου τις στατιστικες για λιγο.Σιγουρα γινεται σοβαρη δουλεια απο εξαιρετους επιστημονες δεν το αμφισβητω.
Απλα σου λεω οτι οι γονεις που εχουν νοσησει κ εχουν καταφερει κ εχουν κανει την αυτογνωσια τους κ την αυτοκριτικη τους ειναι λιγοτερο ακαμπτοι απο τους παλαιοτερους .
Συγνωμη για τις τηλεγραφικες απαντησεις αλλα εχω δουλεια
Προχωρουν εχοντας μεταλλαξει την περιπετεια τους σε μαθημα ζωης .
22-04-2009, 18:36 #48
Διαφορετικες εμπειριες φανταζομαι,για μενα φταιω εγω και μονο εγω ειτε λογω κακου γενετικου υλικου ειτε λογω περιβαλλοντος ειτε λογω οτιδηποτε.
Εαν δεν μπορω τοτε δεν μπορω αυτη ειναι η φιλοσοφια μου.Και τα καταφερνω μια χαρα αυτη τη στιγμη γιατι περασα πολλα.
Ναι το περιβαλλον δεν ηταν το ιδανικο για μενα ε και?
Η ζωη ειναι στα χερια μου.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2009, 18:45 #49
Ε καλα λιγο υπερβολικο το παραπανω...
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2009, 18:48 #50
Βρε παιδιά είμαι μακριά νυχτωμένη και δεν το καταλαβαίνω????Έχω περάσει βαριά κατάθλιψη και μπορεί να έχω και ακόμα και να μη μου το λέει η ψυχολόγος αλλά τέτοια άποψη δεν είχα ποτέ μου!Όσα πάνδυνα κι αν πέρασα.
Αυτό που είδα από όλο εκείνο το ταξίδι είναι ότι είναι μια ασθένεια.Γιατί το κάνουμε τόσο τραγικό?Εμείς οι ίδιοι γινόμαστε ρατσιστές των ψυχικών νόσων.Κ πάλι επειδή είναι ψυχική,γιατί για σωματικές δε μιλάμε?Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ.Καλά δεν το συζητάμε εγώ που έχω και ψωρίαση δεν πρέπει ποτέ να κάνω παιδιά.Κ χρόνια νόσος,ανίατη όχι κατάθλιψη που θεραπεύεται!
Στην οικογένεια μου και σε προηγούμενες γενιές δεν είχε κανείς καμία ψυχική πάθηση και κάλιστα έπαθα μια πολύ περιποιημένη κατάθλιψη.
Όπως επίσης τα παιδιά μας θα έχουν προδιάθεση για πολλές νόσους και όχι μόνο για την κατάθλιψη.Κ ο κάθε άνθρωπος έχει προδιάθεση για διάφορες ασθένειες.ΑΝΘΡΩΠΟΙ είμαστε και οι αρρώστιες είναι πάντα μέσα στη ζωή.
Η προδιάθεση του παιδιού είναι το λιγότερο που μπορεί να μας απασχολεί γιατί ακόμα κι αν υπάρχει είναι απλά μια προδιάθεση.Θα πρέπει να μας απασχολεί αν μπορούμε να το φροντίσουμε να μην βρει χώρο η οποιαδήποτε προδιάθεση και σ\'αυτό παίζει ρόλο πόσο ολοκληρωμένοι άνθρωποι είμαστε και τι δουλειά έχουμε κάνει με μας.
22-04-2009, 18:54 #51
Σωστη η Arsi,αν νομιζει καποιος οτι δεν θα γινει καλος γονιος για μια καταθλιψη ή οτιδηποτε γουστο του καπελο του.
Προσωπικα δεν θελω ακομα παιδια γιατι...δεν ξερω μπορω να πω χιλιους λογους και ολοι να ειναι καλοι,αλλα δεν νοιωθω καν αυτη την αναγκη ειναι η αληθεια.Αλλα αν καθησω και φιλοσοφησω γιατι δεν νοιωθω αυτη την αναγκη δεν θα βγει ποτε ακρη...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2009, 18:57 #52
Originally posted by Arsi
Βρε παιδιά είμαι μακριά νυχτωμένη και δεν το καταλαβαίνω????Έχω περάσει βαριά κατάθλιψη και μπορεί να έχω και ακόμα και να μη μου το λέει η ψυχολόγος αλλά τέτοια άποψη δεν είχα ποτέ μου!Όσα πάνδυνα κι αν πέρασα.
.
φυσικα σημαντικοτατο ρολο παιζει η θα επρεπε να παιζει το κατα ποσο μπορουμε να ανταπεξελθουμε στο ρολο αυτο αν
εχουμε κατακτησει την περιβοητη ισορροπια μας η οχι
οπως και πολλοι αλλοι παραγοντες που δεν αναφερθηκαν στο συγκεκριμενο θεμα.οικονομικης δυνατοτητας ,υποστηριξης απο το περιβαλλον , καταλληλου συντροφου κλπ κλπDum spiro spero (?)
22-04-2009, 18:59 #53
Τεσπα η ερωτηση ηταν συγκεκριμενη και η απαντηση ειναι υπαρχει γενετικη προδιαθεση (μαλλον) αλλα κατα τη γνωμη μου μη σε απασχολει πολυ αυτο.
Τωρα τι περιμενεις να σου πουμε παρε την πιο in ερευνα στο internet αυτη την εποχη και διαβασε την.
Αν το πολυψαξεις δεν θα βρεις ακρη γιατι καλλιστα υπαρχουν χιλιαδες ερευνες ο καθενας λεει οτι θελει,στα γενοφασκια της ακομα η επιστημη.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-04-2009, 19:01 #54
Helena, ναι αν κάποιος που είχε κατάθλιψη στο παρελθόν και υποτροπιάσει αφού έχει κάνει οικογένεια δεν θα είναι και ότι καλύτερο, πολύ άσχημο θα έλεγα θα ήταν.
Αν κάποιος άλλος που δεν είχε κατάθλιψη στο παρελθόν και πάθει αφού έχει κάνει οικογένεια δε θα είναι πάλι και ότι καλύτερο, πολύ άσχημο πάλι θα έλεγα ότι θα ήταν.
Θα μου πεις ότι περισσότερο πιθανό είναι να πάθει ο πρώτος που αναφέρω στο παράδειγμα παρά ο δεύτερος. Δεκτό. Πολύ πιθανό ειδικά αν είχε κάνει τη μισή δουλειά. Και η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Είναι ένας διαρκής, συνεχής αγώνας.
Από την άλλη πλευρά θεωρώ τον πρώτο, εφόσον έκανε οικογένεια από συνειδητή επιλογή και όχι λόγω των κοινωνικών πρέπει, εφόσον είχε υπερνικήσει την κατάθλιψη και πήρε μαθήματα ζωής μέσα από αυτή, καλύτερο γονιό, πιο συνειδητοποιημένο και πιο ευαισθητοποιημένο στα θέματα ψυχικής υγείας, ενσυναίσθησης και διάπλασης του παιδιού του.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
22-04-2009, 19:04 #55
Και έχω αναφέρει πριν κι άλλους παράγοντες, ισορροπία μέσα του και ισορροπία στη σχέση με το σύντροφό του
-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
22-04-2009, 19:08 #56
Originally posted by Helena
......
εχεις φανταστει τι θα γινει αν οντας καποιος πχ -πρωην καταθλιπτικος- γονιος ξανακυλησει στην καταθλιψη?η μηπως το ενα η και δυο η και τρια καταθλιπτικο επεισοδιο/α εστω και αν το η τα ξεπερασαμε σημαινει οτι δεν θα υπαρξει υποτροπη καποια στιγμη?υπο συνθηκες πιεσης.στρες ευθυνων κτλ ..εφιαλτικο σεναριο ετσι δεν ειναι?ειμαστε σιγουροι ομως οτι ειναι απλα μια υπερβολη η ενδεχεται και να γινει πραγματικοτητα ?
και πως ειμαστε σιγουροι τοτε οτι οι δυναμεις μας δεν θα εξαντληθουν?και ο αλλος ανθρωπος που δεν μας φταει σε τιποτα αν εχουμε τα ψυχολογικα μας τοτε τι θα απογινει?
...........
εσυ θεωρεις σοφια οτι ειμαστε σκληροι και ρατσιστες απεναντι στον εαυτο μας εστω και αν νοσησαμε
Ίσα ίσα αν κάποιος έχει περάσει μια φορά κατάθλιψη την αναγνωρίζει από χιλιόμετρα γιατί να έχει περισσότερες πιθανότητες να πάθει από οποιονδήποτε άλλο.Εκτός κι αν δεν την θεράπευσε ποτέ στην ουσία.......
Κι εγώ πιστεύω πως όλα αυτά είναι σκληρά και ρατσιστικά.
Πάντως όσον αφορά το θέμα μας πιστεύω πως γονιός δεν πρέπει να αποφασίζει να γίνει κάποιος μέσα στην κατάθλιψη γιατί δε μπορεί να σκεφτεί καθαρά,να είναι συνειδητοποιημένος.Το τοπίο είναι θολό όταν βρίσκεσαι μέσα.
Και όχι εαν έχει ιστορικό κατάθλιψης.
Τέλος πάντων ασθένεια είναι και τίποτα παραπάνω.
22-04-2009, 19:11 #57
οκ
υγ και οκρινος το ιδιο ρωτησε με αλλα λογια
ανυγουειDum spiro spero (?)
22-04-2009, 19:16 #58
Originally posted by Helena
Originally posted by Arsi
.
φυσικα σημαντικοτατο ρολο παιζει η θα επρεπε να παιζει το κατα ποσο μπορουμε να ανταπεξελθουμε στο ρολο αυτο αν
εχουμε κατακτησει την περιβοητη ισορροπια μας η οχι
οπως και πολλοι αλλοι παραγοντες που δεν αναφερθηκαν στο συγκεκριμενο θεμα.οικονομικης δυνατοτητας ,υποστηριξης απο το περιβαλλον , καταλληλου συντροφου κλπ κλπ
Ξέρουμε τι έχουμε πάθει?Τι σημαίνει κατάθλιψη?Γιατί το να συζητάμε αν πρέπει να κάνουμε παιδιά ή όχι εξ αιτίας αυτού μου δίνεται η εντύπωση ότι είναι χειρότερο από προδιάθεση καρκίνου που σου αφαιρεί και χρόνια ζωής....
Ποτέ μου δεν κατάλαβα και γενικώς μου τη δίνει ο ρατσισμός στις ψυχικές ασθένειες!Τόσο κακό πια!Κατάρα,περιθωριοποίηση ,διαφορετικότητα,τι?
22-04-2009, 19:20 #59
τι σημαινει η καταθλιψη αρσι κατα τη γνωμη σου ?
Dum spiro spero (?)
22-04-2009, 19:20 #60
originally posted by Helena
το οτι σκεφτομαστε ο καθενας με το δικο του τροπο σημαινει οτι καποιος εχει σωνει και καλα δικιο η αδικο? οτι ειναι νυχτωμενος η αντιθετα πανσοφος?αποψεις ανταλλαζουμε η κανω λαθος?
Δε μου αρέσει κανένας να επιβάλλει καμία άποψη σε κανέναν, πέρα από να την εκθέτει. Το αν κάποιος δε συμφωνεί με αυτόν, δεν μπορεί να του στερεί το δικαίωμα να μιλά. Του δίνει το δικαίωμα να εκθέσει και εκείνος την άποψή του, μέχρι εκεί και ο καθένας, ανάλογα με το πόσο ανοιχτόμυαλος είναι, πόσο και πώς έχει κατασταλλάξει στα δικά του πιστεύω αποφασίζει.
Δεν ειναι κακό ούτε το να ακούμε την άποψη του άλλου, ούτε κακό είναι να την αλλάζουμε ούτε κακό είναι να εκθέτουμε τη δική μας.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....