Εμμονή με το φαρμακο? - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 91
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Hope 2 View Post
    Καλησπερα από χθες ξεκίνησα πάλι αγωγή. Είναι δύσκολο όταν είσαι γυναίκα και θες να κάνεις παιδιά και έχεις ένα τέτοιο πρόβλημα. Έχω αλλάξει και γιατρό και ψυχολόγο τώρα που υποτροπιασα. Η καινούρια ψυχίατρος κάνει ψυχοδυναμικη προσέγγιση και μου είπε ότι δε θα μου κάνει καλό αυτή η προσέγγιση. Η νέα μου ψυχολόγος ασχολείται με τα παιδικά βιώματα και πως τα συναισθήματα που είχα τότε, επανέρχονται τώρα. Έχω πάει μόνο 3 φορές μέχρι τώρα, είναι πολύ νωρίς. Απλά δεν έχω αποδεχτεί το πρόβλημα μου. Δε με βοηθούν οι ψυχολόγοι σε αυτό.
    Κοίτα κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις με τη φαρμακευτική αγωγή. Το πρώτο που μετράει είναι η υγεία σου για το παιδί θα σου πουν οι γιατροί αν μπορείς σύγχρονος να μείνεις έγκυος και να ακολουθήσεις φαρμακευτική αγωγή. Αν ήμουν γυναίκα στην κατάσταση που είμαι δύσκολα θα αποφάσιζα να κόψω την αγωγή ξέροντας τι θα τραβήξω, αλλά αυτό όπως σου είπα είναι προσωπική άποψη χωρίς να σε επηρεάζω. Όπως σου είπα κάτι κερδίζουμε κάτι χάνουμε με τα χάπια. Χωρίς τα χάπια θα έχω μία άθλια ζωή αυτό που χάνω είναι κάτι από τη σεξουαλική ζωή. Θεωρώ πως το καλύτερο χάπι για ΙΔΨ είναι το seroxat, αλλά είναι το χειρότερο για το σεξ, ειδικά σε δόσεις πάνω από 40 mg το κόβει σχεδόν τελείως για αυτό προσπαθώ να βρω μία ισορροπία στα 20 mg με λίγο ρεμερον (δεν κάνει για ΙΔΨ αλλά κάτι κάνει στο άγχος) και το ρισπερνταλ.

awareness
    Guest
    Γεράκι, τι είδους ψυχαναγκασμούς έχεις?
    Εγώ πινω το ladose

Senior Member
    Quote Originally Posted by awareness View Post
    Ομοιοπαθουσα. Πόσο σε νιώθω. Υποτροπη μετά από χρόνια που είχα σταθεροποιηθεί μια χαρα
    Επί 14 χρόνια έπαιρνα το seroxat με πολύ καλά αποτελέσματα, πέρυσι ο γιατρός έκανε το λάθος να μου το αλλάξει και με πήγε στο seropram, τελείως ακατάλληλο για ΙΔΨ, μετά από ένα χρόνο και μείωση της δόσης το Μάιο μου έτυχε ένα γεγονός το Σεπτέμβριο και τινάχτηκαν τα πάντα στον αέρα. Συνέχιζε ο γιατρός να επομένη στο seropram , το έφτασα μέχρι 40 mg συν ρεμερον 15 mg χωρίς κανένα αποτέλεσμα, άλλαξα γιατρό αρχές Νοεμβρίου και μου σύστησε 20 mg seroxat, 15 remeron και 1 risperdal και τώρα σιγά σιγά αρχίζω να βλέπω κάποιο φώς στο τούνελ. Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση για ΙΔΨ το πιο καλό φάρμακο είναι το seroxat.

Senior Member
    Quote Originally Posted by awareness View Post
    Γεράκι, τι είδους ψυχαναγκασμούς έχεις?
    Εγώ πινω το ladose
    Έχω μόνο ιδεοληψίες χωρίς καταναγκασμούς και πολύ άγχος. Οι ιδεοληψίες είναι διάφορες ότι δεν θα τα καταφέρω στη δουλειά, ότι μπορεί να κάνω κακό σε κάποιο κτλ

awareness
    Guest
    Quote Originally Posted by geraki View Post
    Έχω μόνο ιδεοληψίες χωρίς καταναγκασμούς και πολύ άγχος. Οι ιδεοληψίες είναι διάφορες ότι δεν θα τα καταφέρω στη δουλειά, ότι μπορεί να κάνω κακό σε κάποιο κτλ
    Κι εγώ ιδεοληψίες έχω. Ο, τι δε θα γνωρίσω τους γονεις μου ,οτι δεν είμαι εγώ κλπ κλπ
    Είναι βασανιστικο

Senior Member
    Η ΙΔΨ έχει τεσσερα σοβαρά προβλήματα πρώτον είναι η πιο δύσκολη και επίπονη από τις αγχώδεις διαταραχές , δεύτερον υπάρχουν λίγα χάπια που την πιάνουν , τέσσερα για την ακρίβεια έχουν επίσημη έγκριση, τρίτον απαιτεί τις μέγιστες δόσεις με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι παρενέργειες των φαρμάκων και τέταρτον είναι κατά κανόνα εφόρου ζωής και μόλις σταματήσει κάποιος τη φαρμακευτική αγωγή ξανά επανέρχεται. Σίγουρα και η ψυχοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει (συμπεριφορική) αλλά όταν είναι πολύ έντονη χρειάζεται συνδυασμός με φάρμακα. Πολλοί γιατροί προτείνουν όπως και ο δικός μου προτείνουν και τι χορήγηση μικρής δόσης αντιψυχοτικου όταν η κατάσταση είναι πολύ έντονη οσπου να καλμάρει το πράγμα και να δράσουν τα αντικαθλιπτικα, άλλοι προτείνουν και βενζοδιαζεπίνες, ο προηγούμενος γιατρός μου ήταν φανατικά υπέρ, ευτυχώς που δεν τον άκουσα και άλλαξα γιατρό γιατί θα είχα καταντήσει πρεζονι. Καλές η βενζοδιαζεπίνες αλλά με πολύ προσοχή!!!

awareness
    Guest
    Η ΙΔΨ έχει τεσσερα σοβαρά προβλήματα πρώτον είναι η πιο δύσκολη και επίπονη από τις αγχώδεις διαταραχές , δεύτερον υπάρχουν λίγα χάπια που την πιάνουν , τέσσερα για την ακρίβεια έχουν επίσημη έγκριση, τρίτον απαιτεί τις μέγιστες δόσεις με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι παρενέργειες των φαρμάκων και τέταρτον είναι κατά κανόνα εφόρου ζωής και μόλις σταματήσει κάποιος τη φαρμακευτική αγωγή ξανά επανέρχεται. Σίγουρα και η ψυχοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει (συμπεριφορική) αλλά όταν είναι πολύ έντονη χρειάζεται συνδυασμός με φάρμακα. Πολλοί γιατροί προτείνουν όπως και ο δικός μου προτείνουν και τι χορήγηση μικρής δόσης αντιψυχοτικου όταν η κατάσταση είναι πολύ έντονη οσπου να καλμάρει το πράγμα και να δράσουν τα αντικαθλιπτικα, άλλοι προτείνουν και βενζοδιαζεπίνες, ο προηγούμενος γιατρός μου ήταν φανατικά υπέρ, ευτυχώς που δεν τον άκουσα και άλλαξα γιατρό γιατί θα είχα καταντήσει πρεζονι. Καλές η βενζοδιαζεπίνες αλλά με πολύ προσοχή!!!
    Ενταξει προκαλουν εξάρτηση σε μεγάλες δόσεις κγια μεγάλο διάστημα. Συμφωνώ ότι είναι βαρβαρη διαταραχή. Δε ζεις ποιοτητα χωρίς αγωγή.

Senior Member
    Εγώ πάλι επερνα και ξεκίνησα πάλι το ζολοφτ. Μου κάθετε πολύ καλά σα φαρμακο αλλά θέλω τη μέγιστη δοση για κάποιο διάστημα για να φύγουν οι ιδεοληψιες. Έχω πάρει στο παρελθόν και dumyrox το οποίο έδιωξε τις ιδεοληψίες αλλά όχι την κατάθλιψη.

Senior Member
    Σημείωση. Κι εγώ τον περισσότερο καιρο είχα μόνο ιδεοληψίες. Όταν είχα καταναγλασμους δεν είχα κατάθλιψη. Όταν έχω μόνο ιδεοληψίες με πιάνει και κατάθλιψη.

awareness
    Guest
    Εγώ πάλι επερνα και ξεκίνησα πάλι το ζολοφτ. Μου κάθετε πολύ καλά σα φαρμακο αλλά θέλω τη μέγιστη δοση για κάποιο διάστημα για να φύγουν οι ιδεοληψιες. Έχω πάρει στο παρελθόν και dumyrox το οποίο έδιωξε τις ιδεοληψίες αλλά όχι την κατάθλιψη.
    Με τα χάπια, είναι τι θα καθήσει στον καθένα

Senior Member
    Το dumyrox σου έπιασε καλά τις ιδεοληψίες;;; Για πόσο καιρό το πήρες;; Έχω ακούσει καλά λόγια και για αυτό. Νομίζω οι παρενέργειες πρέπει να είναι πιο πολύ στομαχικές.

awareness
    Guest
    Υποφέρω από ΙΔΨ και ΓΑΔ από μικρό παιδί, τα τελευταία 15 χρόνια παίρνω φάρμακα και είχα μία καλή ποιότητα Ζωής, έκανα το λάθος από το Μάιο να μειώσω την φαρμακευτική αγωγή έως να τη σταματήσω. Το Σεπτέμβριο ένα γεγονός μου έκανε να καταρευσω, άλλαξα γιατρό και ακολούθησα καινούργια φαρμακευτική αγωγή από αρχές Νοεμβρίου, δεν μπορώ να πάρω ακόμη τα πάνω μου. Μην σταματάς για κανένα λόγο τη φαρμακευτική αγωγή, ΔΕΝ πρόκειται να το κάνω ποτέ με αυτά που τραβάω. Είμαι τώρα σε 20 mg seroxat, 15 mg remeron και 1 mg risperdal και δεν μπορώ να συνέλθω. Η ΙΔΨ είναι μια δια βίου ασθένεια, η πιο δύσκολη και επίπονη από τις αγχώδεις ασθένειες και όταν είναι σε μεγάλο βαθμό χρειάζεται δια βίου θεραπεία. Αυτά που τράβηξα αυτούς τους τρεις μήνες δεν τα έχω τραβήξει σε όλη μου τη ζωή, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξανά σταματήσω τα φάρμακα.
    Γιατρο γιατι άλλαξες?

Senior Member
    Το dumyrox σου έπιασε καλά τις ιδεοληψίες;;; Για πόσο καιρό το πήρες;; Έχω ακούσει καλά λόγια και για αυτό. Νομίζω οι παρενέργειες πρέπει να είναι πιο πολύ στομαχικές.
    Το είχα πάρει όταν ήμουν έγκυος στον έβδομο μήνα. Οι ιδεοληψίες μου πέρασαν σχετικά γρήγορα δηλαδή πάνω στο δίμηνο εάν θυμάμαι καλά. Αλλά δεν μου έκανε και πολλά στην κατάθλιψη οπότε όταν γέννησα μετά από δύο μήνες που δεν βελτιώνουν το άλλαξα σε ζολοφτ

Senior Member
    Ο γιατρός που μου είχε δώσει το dumyrox είναι στην Αθήνα. Είχα μιλήσει μαζί του τηλεφωνικά και μου είπε αμέσως θα πάρεις το dumyrox στα 100. Ήμουν και έγκυος και δε μπορούσα να πάρω μάλλον περισσότερο. Η τωρινή μου γιατρός βέβαια απορεί γιατί μου έδωσε αυτό αφού δεν είναι πολύ καλά ελεγμένο όπως αλλά στην εγκυμοσυνη. Βέβαια το παιδάκι μου είναι μια χαρα

Senior Member
    Ο γιατρός που μου είχε δώσει το dumyrox είναι στην Αθήνα. Είχα μιλήσει μαζί του τηλεφωνικά και μου είπε αμέσως θα πάρεις το dumyrox στα 100. Ήμουν και έγκυος και δε μπορούσα να πάρω μάλλον περισσότερο. Η τωρινή μου γιατρός βέβαια απορεί γιατί μου έδωσε αυτό αφού δεν είναι πολύ καλά ελεγμένο όπως αλλά στην εγκυμοσυνη. Βέβαια το παιδάκι μου είναι μια χαρα
    Χαίρομαι που το παιδί σου είναι καλά ο κάθε γιατρός είναι διαφορετικός όπως και ο κάθε οργανισμός. Επίσημη ένδειξη για ΙΔΨ έχουν το seroxat, dumyrox, ladose και ένα παλιό τρικυκλικο. Επίσης πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν και το zoloft.

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast