Results 1 to 3 of 3
Thread: Φωτο ευαισθησία
-
02-07-2023, 14:09 #1
Φωτο ευαισθησία
Καλησπερα σας. Το τελευταιο διαστημα οταν εκτίθεμαι σε έντονα τεχνητά φωτα οπως αυτοκινήτων ή πολυκατάστηματων με πιάνει μια ζαλάδα. Θεωρω οτι με
εχει επηρεασει το πολύωρο διαβασμα για την εξεταστικη μου που εκανα απτην οθονη του υπολογιστή την οποια πλεον δεν μπορω να την κοιταζω λογω της φωτοευαισθησιας αν δεν την εχω στον χαμηλότερο φωτισμό. Φωραω γυαλια ηλίου αλλα δεν κανουν δουλεια κ ο οφθαλμίατρος που επισκέφθηκα ειπε οτι δεν εχω καποιο προβλημα περα απο την χαμηλή μυωπία που την εχω πανω απο 10 χρονια. Εχω ακουσει οτι πιθανον να ειναι καποιο ψυχοσωματικό απο το αγχος στρες ολο αυτο.. πιστεύεται οτι ισως να ευθύνεται το αγχος μου;;
- 02-07-2023, 15:08 #2
Κάνε πρώτα τα βασικά, δηλαδή περιόρισε οθόνη κινητού, υπολογιστή, τηλεόρασης και κάνε περιπάτους σε περιοχή που το βλέμμα σου δεν θα σταματά σε λίγα μέτρα αλλα θα μπορείς να κοιτάς μακριά και μετά σκέψου τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω τι γυαλιά ηλίου φοράς, εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα και έφτιαξα πιο σκούρα πολαριζε και σε συνδυασμό με σταγόνες για ξηροφθαλμία και αποφυγή όσο γίνεται οθονών πλέον είμαι εντάξει. Βέβαια υπάρχει περίπτωση η φωτοευαισθησία να είναι και παρενέργεια λήψης κάποιων φαρμάκων, όπως ορισμένων αντικαταθλιπτικών.
05-08-2023, 03:32 #3
Καλησπέρα! Η φωτοευαισθησία είναι μια κατάσταση όπου η επιδερμίδα αντιδρά ανομοιόμορφα στην έκθεση σε φως, είτε φυσικό είτε τεχνητό. Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως φάρμακα, χημικές ουσίες, ή κάποια υποκείμενη ιατρική κατάσταση. Είναι επίσης δυνατόν να σχετίζεται με τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η φωτοευαισθησία μπορεί να είναι ψυχοσωματική, δηλαδή να προκληθεί από συναισθήματα όπως το άγχος και το στρες. Αν ανησυχείς γι’ αυτό, μπορεί να βοηθήσει να μιλήσεις μ’ έναν εξειδικευμένο για ν’ αξιολογήσει την κατάστασή σου και ν’ αναζητήσει τυχόν υποκείμενους παράγοντες.