Results 76 to 90 of 129
Thread: Κόλλημα με τον αδερφό μου
-
29-12-2020, 20:08 #76
Αυτοό ήθελα να πω ότι μήπως δίνουμε εξαρχής αρνητικήη χροιά ενώ δεν είναι όλες οι εξαρτήσεις ίδιες; Αν και δεν θα μαρεσει η ιδεα οτι απο ενα σημειο και μτα δεν θα εχω την επιλογή να κοιμάμαι μαζι του οσο συχνα θα ηθελα πιο πολυ με τρομαζει η ιδεα να απομακρυνθουμε που νομιζω δν το θελει κανεις απο τους 2 μας. απλα θελω μια γυναικα που να μην εχει προβλημα ο αντρας της να χει σχεσεις με τον αδερφο του (και με τους ιφλους του).
- 29-12-2020, 20:11 #77
To ερωτικό τρίγωνο δεν είναι στα σχέδια μου. Γενικά όποια μου προτείνει κάτι τέτοιο έφαγε οριστικό άκυρο. Τον αγαπάω πολύ αλλά όχι ερωτικά. Τώρα το να μοιραζόμασταν την ίδια γγυναίκα μακροχρόνια δεν νομιζω οτι μπορεί να σταθεί. Οπότε δεν έχω τέτοιες βλέψεις. Αλλά τα παιδιά του θα τα αγαπάω σαν δικά μου.
29-12-2020, 20:30 #78
Βασικά σε ψυχολόγο πήγα τον Σεπτέμβρη γιατί χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο. Θεώρησα ότι δεν είμαι καλά (πολύ λυπημένος) και επειδή έχω καλή γνώμη για τους ψυχολόγους (έχω μάνα) αποφάσισα να πάω. Μου είπε ότι για το πένθος μου δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί παρά ήταν πρόσφατο και πως ότι βίωνα ήταν "αναμενόμενο" σε εκείνη τη φάση. Γενικά του είπα ότι πάντα ήθελα να πάω σε ψυχολόγο και για να μιλήσω γι τη σχέση με τον αδερφό μου και του μίλησα. Είμαι μπερδεμένος με τον αδερφό μου. Πχ τώρα δεν έχω κοπέλα αλλά δεν νιώθω ανάγκη να ψαχτώ, να ερωτευτεώ κτλ. αλλά ξέρω ότι με τα πρότυπα της κοινωνίας φαντάζει παράξενο. Γενικά βιώνω ότι είναι παράξενο μέσω των άλλων.. δεν ξέρω αν είμαι κατανοητός. Πχ θα θελα αν δεν ειχαμε καραντινα να πηγαιναμε για φαγητο οι2 μας. Μετά σκέφτομαι και αδερφια να μην ημασταν να μασταν γκει παλι δεν θα ητνα αποδεχτο.. απο την αλλη αν ημασταν φιλοι και str8 θα μα ςλεγαν γκει.. δεν μπορω να φανταστω εναν συνδυασμο που να μην κλωτσαει
29-12-2020, 20:49 #79
Μην παίρνεις κανένα σχόλιο αρχικά ως επίθεση απλά κάποια πράγματα μας φιανονται περίεργα και τα εκφράζουμε λάθος.
Το σημαντικό είναι να καταλάβεις εσύ ο ίδιος ότι κάτι συμβαίνει..
Η εξάρτηση που έχεις από τον αδερφό σου είναι θετική ως προς ένα όριο.
Αν ο αδερφός σου ερωτευτεί κάποια στο εξωτερικό θα αναγκαστεί να φύγει μαζί της για να κάνει πχ οικογένεια αν δεν φύγει για ναα είναι μαζί σου τότε είναι μια αρνητική εξάρτηση κι δεν του προσφέρει κ μια αλλαγή στην δική του ζωή απλά είναι κολλημένος με εσενα.. Κ τα κολλήματα γενικά δεν είναι θετικά..
Καταλαβαίνω πως ίσως νιώθετε παιδιά και κάνετε μπάνιο μαζί κ νιώθεις ασφάλεια κ είσαι χαρούμενος και δεν είναι κακό, αλλά καλό είναι να έχεις ψυχή παιδιού με μια ωριμότητα μεγάλου και δεν είναι ώριμο να κάνεις μπάνιο κ να κοιμάσαι μαζί με τον αδερφό σου επειδη φοβάσαι πχ τους κεραυνούς (ένα παράδειγμα λέω) εκεί πχ πρέπει να βάλεις όριο να κάνετε γυναντισκη μαζί δεν είναι κακό.. Να κοιμάστε μαζί είναι.. Κι δεν είναι κακό επειδή κοιμάστε μαζί αλλά επειδή εξαρτιέσαι από αυτό κ δεν το καταλαβαίνεις. Με τον αδερφό σου γεννηθήκατε ίδια μέρα αλλά είχατε ενα κενό ώρας που βγήκε ο ένας μετά τον άλλων βγήκες μόνος σου κ θα φύγεις μόνος σου, δεν θα φύγεις με τον αδερφό σου για αυτό πρέπει να ζεις ατομικά κ να αγαπάς όμως τον αδερφό σου αλλά να σκέφτεσαι το δικό σου καλό χωρις να θέλεις φυσικά να βλάψει τους άλλους.... Κ χαρούμενος μόνο εσύ μπορείς να σε κάνεις κάνεις άλλος.. Απλά έχεις δεθεί τόσο πολύ ότι σε κάνει ο αδερφός σου που φοβάσαι να αποκοπείς.
Κάνεις δεν σου λέει να διακόψεις αλλά να βάλεις όρια φυσικά αν θέλεις... Ότι μας κάνει καλό ή κακό θα το δείξει η πορεία αν θέλεις να ζήσεις μια ζωή με τον αδερφό σου τότε συνέχισε αυτό που κάνεις αλλά αν θες να αγαπήσεις κ έναν άλλον άνθρωπο κ να σε αγαπήσουν δεν είσαι στον σωστό δρόμο..συμφωνα με την άποψη μου... Αλλά η επιλογή είναι δική σου
29-12-2020, 22:12 #80
Δεν το παίρνω κάτι επιθετικά ίσως φταίει ο γραπτός λόγος που παρεμηνεύονται τα λόγια μου. Δεν θα θελα να ερωτευτεί κάποια στο εωξτερικό γιατί θα τον έχανα από τη μια, από την άλλη θέλω να κάνει ότι θεωρεί καλύτερο για εκείνον. Αν είναι χαρούμενος αυτός είμαι και εγώ.
Με καισαρική βγήκαμε οπότε δεν είχαμε κενό ώρας. Το ότι φεύγουμε μόνοι μας από τη μια ισχύει από την άλλη δεν το δέχομαι. Είναι αρκετά μεταφυσικό και άσχετο τελείως με το θέμα. Απλά θεωρώ ότι μια ψυχή όταν πεθαίνει επιστρέφει με όλες τις άλλες ψυχές που είχε συνδεθεί όσο ζουσε και μετενσαρκώνεται. Αλλά αυτό είναι άσχετο ο καθένας λέει ότι θέλει. Επίσης δεν νομίζω ότι αν πεθάνει ο ένας οτι ο αλλος θα ζησει. Όχι ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του. Είναι αυτό που λένε ότι πέθανε από τη στεναχώρια του και είναι κάτι που λέγεται για τους μονοζυγωτικούς.
Επίσης στο θέμα του ποιον να αγαπησω ειμαι χαμένος. Και ο χωρισμός μου με άδειασε συναισθηματικά δεν έχω τη δύναμη να χτίσω μια νεα σχεση τώρα.
30-12-2020, 01:36 #81
Flame92 καλησπέρα. Δεν μπόρεσα λόγω χρόνου να δω όλο το θέμα σου, αλλά δεν ξέρω ρε παιδάκι μου, αυτό που κάνετε μπάνιο μαζί είναι λίγο τραβηγμένο. Πχ αν έκανες μπάνιο με τον πατέρα σου θα το θεωρούσα φυσιολογικό? Δεν ξέρω, αποστασιοποίησου λίγο και δες κάποια πράγματα ψυχρά. Αν κάποια κοπέλα πχ σου έλεγε ότι κάνει μπάνιο με την αδελφή της μόνο και μόνο επειδή τους αρέσει, χωρίς άλλο ιδιαίτερο λόγο,θα το θεωρούσα φυσιολογικό? Δεν ξέρω τι να σου πω. Απ' ότι καταλαβαινω σε έχει πιάσει μια αρνηση για όλα αυτά που σου λένε. Εγώ πχ δεν το θεωρώ φυσιολογικό να κάνετε μπάνιο μαζί. Αυτό νομίζω είναι ζωτικό να το σταματήσετε. Και αν μπορείτε να κοιμάται κ καθένας στο δωμάτιο του η έστω σε χωριστά κρεβάτια. Τέλος επειδή για να γράφεις εδώ φαίνεται ότι μάλλον κάτι σε απασχολεί, κάλο θα ήταν να δεις και κάποια άλλη ψυχολόγο ώστε αρχικά να εντοπίσετε τι δεν σου αρέσει και τι σε ξενίζει στη σχέση σου με τον αδελφό σου και στη συνέχεια να το δουλεψετε
30-12-2020, 11:18 #82
Με ανατριχιάζει η σκέψη μπάνιο με τον πατέρα μου (όσο ζούσε δλδ). Τώρα το γιατί κάνω μπάνιο μαζί του κάποιες οφρές δεν το χω ψάξει. Δεν κάνω μπάνιο μαζί του επειδή είναι "ο αδερφός μου" περισσότερο επειδή είναι αυτός. Μαρέσει η ιδέα ότι μπορούμε κάποιες στιγμές να ξεκόβουμε από τα πάντα και να μαστε οι δυο μας. Επίσης δεν κοιμόμαστε πάντα μαζί. Ειδικά το καλοκαίρι πολλή ζέστη για τέτοια :P Με απασχολεί όλο αυτό αλλά όχι μετην έννοια ότι νιώθω ενοχές ή τύψεις. Θα προσπαθήσω να ξαναδώ ψυχολόγο μετά το lock down (θα φύγει ποτέ άραγε;). Και κάτι άλλο του είχα πει ότι σκεφτόμουν (προ κοβιντ) να πάω στην Αμερική σε ένα κέντρο για να κάνω 2 χρόνια μια εξειδίκευση (είχα κάνει αίτηση αλλά τελικά δεν δέτηκαν ξένους λόγω κοβιντ). Και μου είχε πει ότι θα ερχόταν μαζί μου.
30-12-2020, 18:00 #83
Πολύ ιδιαίτερη η σχέση σας... Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω από αυτό που λεω εδώ, κι κάτι λιγότερο.
Όσο αφορα αυτό με τις μετανσαρκωσεις και τα σχετικά ας μην μπούμε σε αυτό το τρύπακι γιατί ο κάθε ένας επιλέγει ότι τον συμφέρει κ ότι του απαλύνει τον φόβο η αλήθεια μερικές φορές είναι πολύ ωμή οπότε βρίσκουμε δικαιολογίες..
Αυτο πιστεύω κανεις κ εσύ τώρα... Δεν ξέρω αν έγραψες για να δεις αν έχεις οντως κάποιο πρόβλημα ή έγραψες για να σου πούμε ότι ο αδερφός σου θα μείνει μαζί σου για πάντα εδώ πέρα όπως έχω ξανά πει δενν γνωριζόμαστε και είμαστε όλοι διαφορετικοί μα σε κάποια θέματα όλες οι γνώμες είναι ίδιες... Κ για να λέμε όλοι τα ίδια εδώ σημαίνει πως κάτι βλέπουμε ότι δεν πάει καλά... Βέβαια αυτό έχει να κάνει με εσενα με το αν θελεις να δεις κ καθαρά εμάς είτε κόψεις είτε όχι δεν μας πέφτει κ λόγος δεν σε ξέρουμε απλά όπως σου είπα η δικαιολογίες πολλές φορές δεν μας αφήνουν να δούμε... Για εμένα μου θυμίζεις όπως. Είπα. Μια μάνα που που έχει κολλήσει στο παιδί της και δεν θέλει να παντρευτεί πχ κ κάνει πως είναι άρρωστη για να μην φύγει από το σπίτι ο. Γιος της αλλά στο δικό σου ενδεχόμενο είστε και οι 2 εξαρτημένοι δεν ξέρω είναι λίγο ψωχωτικο όλο αυτό, γεννηθήκαμε μαζί θα φύγουμε μαζί γιατί οι ψυχές συνδέονται... Δεν μπορούμε να χωρίσουμε νιώθουμε ενα σώμα...δεν ξέρω ακόμη κ αν έχουν συνδεθεί λέω εγώ τώρα οι ψυχές σας.. Μπάνιο μαζί κ ούτο κάθε εξής δεν κάνετε ακόμη κ αν τον αγαπάς έχεις τα όρια σου είτε είναι κοντά σου είτε όχι.
30-12-2020, 21:19 #84
Αυτό με τις μετενσαρκώσεις δεν έχει κάποια σχέση με το θέμα που άνοιξα, απλά τοποθετήθηκα. Γενικά το πως φεύγουμε και πως Έρχομαστε δεν μεαπασχολεί ιδιαίτερα. Δεν ξεκινησα το θεμα για να μου πει καποιος αν θα μείνω για πάντα μαζί με τον αδερφό μου. Γιατί ξέρω ότι και οι 2 θα το επιδιωξουμε. Απλά προσπαθώ να καταλάβω αυτή την έλξη που έχουμε. Και δεν θεωρώ ότι το παράδειγμα με τη μάνα έχει ιδιαίτερη σχέση το θεωρωά αρκετά διαφορετικό παράδειγμα. Το ότι νιώυουμε τα ίδια πράγματα ότι είμαστε ενωμένοι κτλ δεν είναι εύκολο να το αντιλφηθεί κάποιος. Μόνο αν διάβαζε το θέμα κάποιος άλλος δίδυμος θα μπορούσε να τοποθετηθεί.. Αλλά αυτός ο άνθρωπος με κάνει ευτυχισμένο χωρίς να υπάρχει ερωτική χροιά.
30-12-2020, 23:09 #85
Γεία σου!
Αρχικά να πω ότι εαν το εγραφε γυναίκα πιθανόν να λέγαμε "οκ σιγα γυναίκες είναι", θεωρω ξεκαθαρα οτι επειδη είσαι αντρας 30 χρονων ολοι ξινανε τα μουτρα τους.
Προσωπικά ουτε οτι κανεις μπάνιο με τον αδερφο σου με ενοχλεί, ουτε οτι κοιμάστε μαζί, ουτε τίποτα. ΑΝΕΤΑ θα τα εκανα με την αδερφη μου και είμαστε στην ίδια ηλικία, εαν μεναμε μαζί. ΑΝΕΤΑ θα το εκανα με μια φίλη μου εαν μεναμε μαζί. Για μενα δεν υπαρχει τιποτα κακό σε αυτο. Στα πρακτικα. Συζητωντας με φίλους αντρες κανενας τους δεν εχει δεί τους φίλους του γυμνό, σε αντίθεση με όλες μου τις φιλες που εχουμε βρεθει γυμνες απειρες φορες, όσο ετοιμαζομασταν ή βγαιναμε απο το μπανιο. αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.
Το ζητημα για μενα είναι ότι εχεις συνδιασεί την ζωή σου παρα πολυ σε σχεση με τον αδερφο σου. Όλοι μας αγαπαμε τα αδερφια μας ή σχεδόν όλοι. Αλλα δεν νιωθουμε τετοια εξαρτηση απο αυτους. Ο τίτλος σου δεν ειναι τυχαίος "Κόλλημα με τον αδερφό μου". Γιατί κολλάς μαζί του; Γιατι περνας ωραία ή γιατί βλεποντας τον βλεπεις τον εαυτο σου και θεωρείς πως εαν δεν αποδεχεσαι αυτον δεν αποδεχεσαι τον ίδιο σου τον εαυτο ; Που οσο να πεις ποναει να μην δεχεσαι την ίδια σου την υπαρξη.
Γνωρίζεστε απο την πρωτη μερα που ηρθατε στο κόσμο, ζείτε μαζί πολλά χρόνια ΟΜΩΣ δεν είστε ενα. Είστε δυο ανθρωποι. δυο ξεχωριστοι ανθρωποι που αγαπανε ο ενας τον αλλον. Δεν τον προδίδεις εαν δεν γουσταρεις να αραξετε μαζί να δείτε ταινια. Εαν αυριο με ρωτουσαν θα εδινες το νεφρό σου για την αδερφη σου, το χέρι σου, το πόδι σου θα ελεγα ΝΑΙ! αλλα δεν θα ρίσκαρα να πεθανω για εκείνη, εσυ θεωρω και διορθωσε με οτι θα ρισκαρες και την ζωη σου που δεν ειναι ενταξει.
Έχει όρια η αγαπη; Ναι, έχει όπως όλα τα συναισθηματα. Και όταν τα ξεπερνας οδηγουν μονο στην καταστροφη. Η δικη σου μπορει να μην φαίνεται ακόμα γιατι το περιβαλλον είναι ιδανικο. Αλλα εαν χωριστείς από τον αδερφο σου, η θλιψη θα ειναι μεγαλυτερη από σο θα πρεπε για να ζεις λειτουργικα.
31-12-2020, 00:18 #86
Έχεις πολύ δίκιο σε αυτό που λες. Για κάποιο λόγο έχει επικρατήσει οι άντρες να μην είναι αποδεκτίο να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Που δείχνει μια βλακεία και για τα δύο φύλα δυστυχώς. Τώρα γιατί κολλάω μαζί του ε; Περνάμε πολύ όμορφα μαζί. Βλέπουμε σειρές, ταινίες. Κάναμε τις άπειρες ώρες μαζί προπόνηση μποξ. Με κάνει και νιώθω ολόκληρος. Φοβάμαι τη στιγμή (αν έρθει) που θα χωρίσουν οι δρόμοι μας. Επίσης θα ήθελα πολύ αν πάμε φαντάροι να μασταν μαζί. Ναι προφανώς θα ρίσκαρα τη ζωή μου για τον αδερφό μου. Αλλά γενικά θεωρώ ότι θα ρίσκαρα τη ζωή μου σχετικά εύκολα. Όχι ότι έχω κάποια τάση αυτοκαταστροφής αλλά πολλές φορές που έχει κινδυνεύσει κάποιος δεν σκέφτηκα εμένα. Τώρα για τη θλίψη που λες μου εχει πει ο αδερφός μου (με μια άσχετη αφορμή που του είχα πει αν πέθαινα από κάτι που έγινε) ότι δεν πίστευε θα ζούσε πολλές μέρες μετά από αυτό και αν ζούσε θα ζούσε μόνο για να με θυμάται. Δεν είναι όμως ότι δεν είμαστε λειτουργικοί. Και για σχέσεις άλλες έχουμε γίνει χάλια και γενικά δεν περνάνεμ όλη μας τη ζωή σκεπτόμενοι ο ένας τον άλλον. Πάντως όταν ήμασταν μακριά για ένα διάστημα η ζωή μου απλά περνούσε. Είχα μπει σε έναν αυτόματο πιλότο διάβασμα-γυμναστήριο και απλά μου είχε κοπεί κάπως η όρεξη. Ορισμένες φορές ένιωθα σαν λουλούδι που μαραίνεται (έχω ένα κολλημα με τα φυτά) και άλλες ένιωθα καλά.
31-12-2020, 00:38 #87
Με κάνει και νιώθω ολόκληρος.
Eίσαι ολοκληρωμενος και χωρίς εκείνον.
31-12-2020, 01:13 #88
31-12-2020, 01:38 #89
Επιμενεις εσυ ο ίδιος στο ερωτικό κομμάτι. Δεν μιλησα εγω για κατι ερωτικό, μου αναφερεις συνεχεια εαν εχει κοπελα, ότι δεν ζηλευεις.
Λατρευεις τον αδερφο σου, το πρόβλημα που ειναι; Λες πως μπορεις να αντιμετωπισεις την καθημερινοτητα χωρίς εκείνον, ότι δεν ζηλευεις, οτι κανεις μια ζωη που σου αρεσει. Αλλά νομιζω δεν είσαι απολυτα ειλικρινης, πες μου ακριβως τι σε ανησυχει;
Οτι δεν εισαι ολοκληρωμενος χωρίς εκείνον; Γιατί να ΜΗΝ εισαι; Επειδη τον λατρευεις;
Και εγω λατρευω τον γατο μου και τον σκεφτομαι συνεχεια και ανυπομονω να γυρισω σπιτι να τον δω και θελω να κοιμαμαι καθε βραδυ μαζί του και σκεφτομαι εαν πεθανει ποση θλιψη θα νιωσω. Οκ.
Γιατι δεν λες ακριβως τι σε προβληματιζει;
31-12-2020, 08:15 #90