Περί θεραπείας και άλλες συζητήσεις. - Page 29
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 29 of 46 FirstFirst ... 19272829303139 ... LastLast
Results 421 to 435 of 683
    Senior Member
    Απο εκεί και πέρα, αυτό με το ποντικι δεν μου άρεσε,
    οχι γιατί ένιωσα οτι έπεσες μέσα,
    αλλά για τον τρόπο που βλέπω οτι σκέφτεσαι
    [/quote]

Αναφέρομαι εδώ στην τάση σου να εφαρμόζεις ψυχολογικά πειράματα σε υποθετικά σενάρια δια του διακικτύου, επί των γραφομένων συγκεκριμένων μελών, όπως έκανες με εμένα. Γι αυτό σου λεω, με αφορμη το πείραμα που ανέφερες με τα ποντίκια του Skinner, βλεπω πως σκέφτεσαι και δεν συμφνωνώ.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Ενα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που θεωρώ ως ύπουλες άμυνές σου, είναι το να πετάς τηλεδιαγνώσεις, όταν ζορίζεσαι, φυσικά όχι πάντα με άμεσο τρόπο.

Και αυτό υπάρχει διάχυτο στις αντιδράσεις σου, απο την αρχή της συνομιλίας .

Τώρα αν δεν έχεις συναίσθηση αυτού,
    εύχομαι απλά, κάποια μέρα να αποκτήσεις.
    Αν και πιστεύω οτι έχεις και μάλιστα, αρκετή.

Senior Member
    Originally posted by weird
    Ενα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που θεωρώ ως ύπουλες άμυνές σου, είναι το να πετάς τηλεδιαγνώσεις, όταν ζορίζεσαι, φυσικά όχι πάντα με άμεσο τρόπο.

Ο Skinner έβγαλε τις συμπεριφορικές αρχές (θετική ενδυνάμωση, αρνητική ενδυνάμωση κλπ.) χρησιμοποιώντας ποντίκια και απλά θύμισα την έρευνα του αστειευόμενος...που κόλλησες!?

Α μπα? Και ποια τηλεδιάγνωση έκανα σε σένα?

Senior Member
    Originally posted by PETRAN

Ο Skinner έβγαλε τις συμπεριφορικές αρχές (θετική ενδυνάμωση, αρνητική ενδυνάμωση κλπ.) χρησιμοποιώντας ποντίκια και απλά θύμισα την έρευνα του αστειευόμενος...που κόλλησες!?

Την θύμησες, με αφορμή τα γραφόμενά μου
    και εφαρμόζοντάς την πάνω σε αυτά, παρασύρθηκες σε ένα πλήθος υποθετικών σεναρίων, για το τι μπορεί να συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου,
    μετά τις παρατηρήσεις σου για τον τρόπο γραφής μου.

Οι οποίες παρατηρήσεις σου, δεν ήταν απλά παρατηρήσεις, αλλά συνοδευόντουσαν απο φράσεις όπως \"χαοτικά κείμενα που γράφει άτομο που βρίσκεται σε κρίση υπομανίας\".

Νομίζω μόλις σου απάντησα και στο δεύτερο ερώτημα :)

Senior Member
    Λοιπόν ας τοποθετηθώ κι εγώ.
    Πάνο βλέπεις ότι είπες κάτι που η weird το εξέλαβε ως εκχυδαϊσμό, αυτό που είπες για τα ποιήματά της.
    Ειλικρινά, θα ήθελα να ρωτήσω το είπες με μειωτικό τρόπο;

Κι όσο για τα αστεία και την πλακα, γενικά μου αρέσει στους ανθρώπους πάρα πολύ το χιούμορ, μιας και εγω λίγο πολύ έτσι είμαι. Δε μου αρέσει όμως όταν θα νιώσω ότι ο άλλος το χρησιμοποιεί για να πει έμμεσα μειωτικά πράγματα για εμένα. Το θέμα είναι κατά πόσο εγώ που θα το νομίσω ισχύει και πόσο όχι. Στην έξω ζωή είναι μάλλον πιο εύκολο να το πιάσεις, ρωτώντας, παίρνοντας το feedback, εδώ πιο δύσκολο.

Οπότε εδώ θα μπορούσαμε να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν γράφουμε κάτι.

Όσο για το χιούμορ ως τρόπο άμυνας ναι το πιστεύω Πάνο γιατί το κάνω και εγώ. Γενικά, μερικές φορές όμως γίνεται με τρόπο όχι μόνο να προστατεύσει κάποιος τον εαυτό του αλλά και να προκαλέσει κάτι άσχημο στον άλλο.

Παιδιά είναι λεπτές οι ισορροπίες εδώ, δεν μπορούμε να ξέρουμε 100% το ύφος του άλλου και τις προθέσεις του γιατί μόνο τον διαβάζουμε, δεν τον έχουμε απέναντί μας. Τουλάχιστον ας είμαστε ειλικρινείς και να προσπαθόύμε όχι να \"νικήσουμε\" αλλά να πάρουμε και να αναπτυξουμε ο καθένας τις θέσεις του με σεβασμό προς τον άλλο.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Kαι να συμπληρώσω οτο το \"αστειευόμενος\" που συχνά χρησιμοποιείς σαν προκάλυμμα, δεν μου λέει τίποτα.

Senior Member
    Ανώνυμη,
    καταάβαίνω τα καλά κίνητρα που βρίσκονται πίσω απο την παρεμβάσή σου, ωστόσο, νομίζω οτι καλύτερο είναι να μιλάει ο καθένας για τον εαυτό του.

Οτι έχω να πω στον Πάνο, του το έχω εκθέσει και περιμένω να το συζητήσουμε.
    Ας μην μπλεχτούμε σε ατέρμονες συζητήσεις και οι 3 πάλι.

Θεωρώ οτι είναι καλύτερο να το λύσουμε οι 2 μας.

Συγνώμη, ελπίζω να μην με παρεξηγείς.

Senior Member

Την θύμησες, με αφορμή τα γραφόμενά μου
    και εφαρμόζοντάς την πάνω σε αυτά, παρασύρθηκες σε ένα πλήθος υποθετικών σεναρίων, για το τι μπορεί να συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου,
    μετά τις παρατηρήσεις σου για τον τρόπο γραφής μου.

Οι οποίες παρατηρήσεις σου, δεν ήταν απλά παρατηρήσεις, αλλά συνοδευόντουσαν απο φράσεις όπως \"χαοτικά κείμενα που γράφει άτομο που βρίσκεται σε κρίση υπομανίας\".

Νομίζω μόλις σου απάντησα και στο δεύτερο ερώτημα :)

Ααα κάτσε δεν πάμε καλά...θα με τρελάνεις εσύ έτσι? Θα πρέπει να ευχαιστήσω όμως γιατί μπορώ να πάρω Ι5 και να αποφύγω το στρατιωτικό!

Τι \"υποθετικά σενάρια για το τι συμβαίνει στο μυαλο σου\", έγραψα για να φέρω παράδειγμα για την γνωστικη μέθοδο-για να γίνει ποιο κατανοητό δηλαδή-πως μπορεί κάποιος ας πούμε εσύ μέσα από την εμπειρία και τις ενισχύσεις και μόνο να αλλάξει έστω και λίγο την στάση/πεποίθηση πίσω από ένα θέμα...δεν το είπα συγκεκριμένα για σένα απλά σε έφερα παράδειγμα για να γίνει ποιο κατανοητο...

\"\"χαοτικά κείμενα που γράφει άτομο που βρίσκεται σε κρίση υπομανίας\" ίσα ίσα που εσύ μόλις τώρα μου είπες ότι έγραψα χαοτικά...για να μην πούμε για τα όσα \"Ρομποτικά\" και άλλα χιλια-δυο μου έχεις πει. Τι λες? Να σε κατηγορήσω και εγώ για τηλε-διαγνώσεις? Weird είμαι γενικά πολύ χαλαρός αλλά δεν έχω ανοχή στην υποκρισία...δεν με νοιάζουν όμως αυτά τα προσωπικά που μου έχεις πει γιατί όλοι οι άνθρωποι το κάνουν λίγο-πολύ...γι\'αυτό και εγώ δεν σε έχω κατηγορήσει ποτέ για \"έμμεσες τηλεδιαγνωσεις\"... απλά μιλάω χαλαρά μαζί σου.

Απίστευτα πράγματα διαβάζω...

Senior Member
    Πάνο, ηρέμησε.
    Δεν σου γράφω κάτι με κακή διάθεση.

Senior Member
    Πάνο, ηρέμησε.
    Δεν σου γράφω κάτι με κακή διάθεση.

Α ναι? Το ύφος σου άλλο μου δείχνει...

Senior Member

Ααα κάτσε δεν πάμε καλά...θα με τρελάνεις εσύ έτσι? Θα πρέπει να ευχαιστήσω όμως γιατί μπορώ να πάρω Ι5 και να αποφύγω το στρατιωτικό!

Τι \"υποθετικά σενάρια για το τι συμβαίνει στο μυαλο σου\", έγραψα για να φέρω παράδειγμα για την γνωστικη μέθοδο-για να γίνει ποιο κατανοητό δηλαδή-πως μπορεί κάποιος ας πούμε εσύ μέσα από την εμπειρία και τις ενισχύσεις και μόνο να αλλάξει έστω και λίγο την στάση/πεποίθηση πίσω από ένα θέμα...δεν το είπα συγκεκριμένα για σένα απλά σε έφερα παράδειγμα για να γίνει ποιο κατανοητο...
    Δεν το είπες συγκεκριμκένα για εμένα, αλλά με έφερες ως παράδειγμα, αυτό δεν είναι λίγο μπερδευτικό?

\"\"χαοτικά κείμενα που γράφει άτομο που βρίσκεται σε κρίση υπομανίας\" ίσα ίσα που εσύ μόλις τώρα μου είπες ότι έγραψα χαοτικά...για να μην πούμε για τα όσα \"Ρομποτικά\" και άλλα χιλια-δυο μου έχεις πει. Τι λες? Να σε κατηγορήσω και εγώ για τηλε-διαγνώσεις? Weird είμαι γενικά πολύ χαλαρός αλλά δεν έχω ανοχή στην υποκρισία...δεν με νιάζουν όμως αυτά τα προσωπικά που μου έχεις πει γιατί όλοι οι άνθρωποι το κάνουν λίγο-πολύ...γι\'αυτό και εγώ δεν σε έχω κατηγωρήσει για \"έμμεσες τηλεδιαγνωσεις\"... απλά μιλάω χαλαρά μαζί σου.

Αλλο εγώ κι άλλο εσύ όμως. Εσύ έχεις άλλο σύνολο ειδικών γνώσεων πάνω στο θέμα.Κι ακριβώς απο αυτήν την ιδιαιτερότητα της θέσης σου, άλλο βάρος έχει μια δική σου διάγνωση, κι άλλο μια δική μου. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν συνιστά διάγνωση ο όρος \"ρομποτ\". Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά με τον όρο \"υπομανία\".

Οσο για το χαώδες, απο τη στιγμή που μου επισήμανες εσύ κάτι τέτοιο για πολύ μικρότερα κείμενά μου, το βρήκα λογικό να στο επισημάνω και εγώ για πολύ μεγαλύτερα δικά σου.

Τόσο απλό.

Senior Member
    Το ύφος μου μπορεί να δείχνει ενόχληση, αλλά μην το ταυτίζεις με έλλειψη καλής διάθεσης.

Senior Member
    Ανώνυμη,
    καταάβαίνω τα καλά κίνητρα που βρίσκονται πίσω απο την παρεμβάσή σου, ωστόσο, νομίζω οτι καλύτερο είναι να μιλάει ο καθένας για τον εαυτό του.

Οτι έχω να πω στον Πάνο, του το έχω εκθέσει και περιμένω να το συζητήσουμε.
    Ας μην μπλεχτούμε σε ατέρμονες συζητήσεις και οι 3 πάλι.

Θεωρώ οτι είναι καλύτερο να το λύσουμε οι 2 μας.

Συγνώμη, ελπίζω να μην με παρεξηγείς.
    Όχι, καθόλου δεν παρεξηγώ weird. Να πω την αλήθεια δε θα τοποθετούμουν τουλάχιστον σήμερα. Μα μιας και ο Πάνος με προσκαλεσε θεώρησα πως αν δεν το έκανα θα φαινόταν κάπως.
    Ελπίζω τουλάχιστον να βοήθησα με όσα έγραψα.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Θα τοποθετηθώ για δεύτερη φορά για να μην παρεξηγηθώ για την προσπάθειά μου την τελευταία.

Πάνο σχετικά με τα περί υπομανίας και για τον τρόπο έκφρασης κάποιων θέσεών σου για το λόγο ότι καταλαμβάνεις τη θέση του ειδικού σου το είπα και εγώ πολλές φορές ότι διαφωνώ κάθετα. Όσο για τα υπόλοιπα, τα έγραψα στο προηγούμενο πόστ μου.

Senior Member

Δεν το είπες συγκεκριμκένα για εμένα, αλλά με έφερες ως παράδειγμα, αυτό δεν είναι λίγο μπερδευτικό?

\"\"χαοτικά κείμενα που γράφει άτομο που βρίσκεται σε κρίση υπομανίας\" ίσα ίσα που εσύ μόλις τώρα μου είπες ότι έγραψα χαοτικά...για να μην πούμε για τα όσα \"Ρομποτικά\" και άλλα χιλια-δυο μου έχεις πει. Τι λες? Να σε κατηγορήσω και εγώ για τηλε-διαγνώσεις? Weird είμαι γενικά πολύ χαλαρός αλλά δεν έχω ανοχή στην υποκρισία...δεν με νιάζουν όμως αυτά τα προσωπικά που μου έχεις πει γιατί όλοι οι άνθρωποι το κάνουν λίγο-πολύ...γι\'αυτό και εγώ δεν σε έχω κατηγωρήσει για \"έμμεσες τηλεδιαγνωσεις\"... απλά μιλάω χαλαρά μαζί σου.

Αλλο εγώ κι άλλο εσύ όμως. Εσύ έχεις άλλο σύνολο ειδικών γνώσεων πάνω στο θέμα.Κι ακριβώς απο αυτήν την ιδιαιτερότητα της θέσης σου, άλλο βάρος έχει μια δική σου διάγνωση, κι άλλο μια δική μου. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν συνιστά διάγνωση ο όρος \"ρομποτ\". Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά με τον όρο \"υπομανία\".

Οσο για το χαώδες, απο τη στιγμή που μου επισήμανες εσύ κάτι τέτοιο για πολύ μικρότερα κείμενά μου, το βρήκα λογικό να στο επισημάνω και εγώ για πολύ μεγαλύτερα δικά σου.

Τόσο απλό.

Τι λες ρε Weird πάλι τα ίδια θα λέμε? Δεν βαριέσαι? Δεν είμαι ειδικός κατάλαβες? Το να μου βάζεις κάθε πιθανή ατάκα/πείραγμα σαν τηλεδιάγνωση είναι χαζό και μπορώ κάλλιστα να σε κατηγορήσω για το ίδιο και για άλλα τόσα που μου έχεις πει αλλα δεν το κάνω γιατί δεν θέλω να το πηγαίνω στο προσωπικό...και το \"υπομανία\" το έφερες από το άλλο θρεντ που είχαμε κάνει 500 συζητήσεις για το πως το χρησιμοποίησα μεταφορικά αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις φαίνεται...

το \"Χαοτικά\" δεν σ\'άρεσε για σένα αλλά το \"Βρήκες λογικό να το επισημάνεις για μένα\"

...οκ...παρ\'όλα αυτά δεν σε κατηγόρησα για τηλεδιάγνωση!

Και εσένα σε έφερα παράδειγμα...κατάλαβε το ότι δεν έχω καμία όρεξη να σε αναλύσω προσωπικά. Την κουβέντα την κάνω για χάρη της κουβέντας, όχι για σένα η για μένα πως το λένε!? Οι όποιες προτάσεις που παραπέμπουν σε προσωπικά,τις γράφω πάντα με χιουμοριστική και ανάλαφρη διάθεση για να χαλαρώσω την σοβαρή ατμόσφαιρα του debate και να μην καταντήσουμε ρομποτ. Έλεος Weird, έλεος!!

Page 29 of 46 FirstFirst ... 19272829303139 ... LastLast