Περί θεραπείας και άλλες συζητήσεις. - Page 37
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 37 of 46 FirstFirst ... 273536373839 ... LastLast
Results 541 to 555 of 683
    Senior Member
    Originally posted by Helena
    το περιεργο θα ηταν να μην συμφωνουσες:P
    Έλενα
    αν μετά από όσα έχω γράψει είδες ότι συμφωνώ απόλυτα σε κάθε τι με τη weird εντάξει...Γνώμη σου.

Φυσικά δε θα φτάσω και στο σημείο όταν συμφωνώ απόλυτα μαζί της να νιώθω ενοχές να το εκφράζω!

Με τη weird μπορεί να συμφωνούμε σε πολλά αλλά και σε όσα μπορεί να μη συμφωνούμε αντέχουμε να είμαστε ειλικρινείς και ανοιχτοί στο να ακούει ο ένας στον άλλο τι έχει να του πει.

Είμαστε συναισθηματικά σύμφωνες όχι απλά εγκεφαλικά:)
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    ..Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Όχι δεν κάνω ψυχοθεραπεία...Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ΔΕΝ έχω κάνει...

Μια λύση για να μπορείς να ξεπεράσεις τα προβλήματα σου, είναι να αντλείς δύναμη από τον ίδιο σου τον εαυτό...
    Και πίστεψε με, αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο από τα προβλήματα που μπορεί να ενσκύψουν στη διάρκεια μιας ψυχοθεραπείας...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    γκουντ φορ γιου δεν
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Originally posted by sabb
    ..Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Όχι δεν κάνω ψυχοθεραπεία...Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ΔΕΝ έχω κάνει...

Μια λύση για να μπορείς να ξεπεράσεις τα προβλήματα σου, είναι να αντλείς δύναμη από τον ίδιο σου τον εαυτό...
    Και πίστεψε με, αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο από τα προβλήματα που μπορεί να ενσκύψουν στη διάρκεια μιας ψυχοθεραπείας...
    γιατι και να εκανες ντροπη θα ηταν?εδω αυτοι που κανουν και βλεπεις σε τι συγχυση ειναι ..αστα να πανε
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Έλενα η ένστασή μου ήταν στο ότι απέφυγες ξεκάθαρα να δώσεις εξηγήσεις σε αυτό που είπες. Και περίμενα με κάθε ειλικρίνεια να απαντήσεις. Και να έλεγες κάτι αρνητικό για μένα, όπως ότι διατυμπάνισα κατι περίμενα να το ακούσω.

Το να το αποφύγεις με κάνει να υποθέτω πράγματα που να μην ισχύουν και πάλι να παρεξηγηθούμε. Φυσικο δεν είναι;;;
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member

Σαββα, γιατί να συγκρίνουμε ένα μήλο με ένα πορτοκάλι?
    Αλλη η δυσκολία μέσα στην θεραπέια κι άλλη μέσα στην ίδια τη ζωή!

Ωστόσο πραγματικά, πιστεύω οτι κάποιος που δεν κάνει θεραπεία, είναι πιο πιθανό να μην μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα μαζί μου, για τα λεγόμενα κάποιου ειδικού.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member

γιατι και να εκανες ντροπη θα ηταν?εδω αυτοι που κανουν και βλεπεις σε τι συγχυση ειναι ..αστα να πανε

Ελενα,
    είσαι καλα΄?
    Σε ρωτάω γιατί εμένα λες επιθετική,
    αλλά απο την ώρα που μπήκες,
    μόνο συγκεχυμένη επιθετικότητα λαμβάνω απο εσένα...
    κι αναρωτιέμαι, κάνω λάθος?

Οσο για το μπέρδεμα - σύγχυση,
    όπως πολλε΄ς φορές μπερδευόμαστε στην ίδια τη ζωή, έτσι και με την θεραπέια.
    Γενικά το να είσαι σε θερπαέια, είναι πιστεύω ενα απο τα ωφελιμότερα αλλά και δυσκολότερα πράγματα.
    Απο την άλλη, το να είσαι ένα αναλυτικό μυαλό, πάλι μπορεί να έχει επιπλοκές.
    Είναι και θέμα τρόπου σκέψης πιστεύω.

Senior Member
    εγω να δωσω εξηγησεις?μα καλα εχουμε χασει τη μπαλα :o:o
    η φιλη σου ειπε στο σαββα εμμεσως πλην σαφως να σιωπησει γιατι δεν ξερει τι ψυχικες δυσκολιες εχει περασει ....
    Dum spiro spero (?)

Senior Member

Επίσης γνώμη σου.
    Προσωπικά μέσα από τις μεγαλύτερες συγχύσεις ειτε στη θεραπευτική σχέση είτε στη ζωή είτε εδώ μέσα καταλήγω σε πιο ουσιαστικά κατασταλλαγμένα σημεία.

Έλενα προς τι αυτή η επιθετικότητα; Ο Σάββας λέει την άποψή του αλλά δε μου φαίνεται επιθετικός.

Senior Member
    οτι εισπραττεις ειναι οτι βοηθας με τον τροπο σου να δημιουργηθει γουιρντ.εισαι επιθετικη θα λαβεις επιθετικοτητα.εισα χαλαρη θα σε αντιμετωπιζουν χαλαρα.γενικοτερα αυτο και οχι σε μια εικονικη πραγματικοτητα.η αλλιως η δραση προκαλει αντιδραση
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    η φιλη σου ειπε στο σαββα εμμεσως πλην σαφως να σιωπησει γιατι δεν ξερει τι ψυχικες δυσκολιες εχει περασει ....
    Στο Σάββα έγραψα
    \"Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνεις αλλά κατανοώ το γιατί. \"

Επαναπροσδιορίστηκα μετά στο Σάββα λέγοντάς του ότι δεν ήξερα κάτι για εκείνον οπότε κακώς υπέθεσα ότι κατανοώ το λόγο για τον οποίο δε συμφωνεί. Δε ζήτησα συγνώμη για το ότι του ζήτησα να σιωπήσει, γιατί ΔΕΝ το έκανα. ΄

Σάββα τουλάχοστον μιας και αφορά κι εσένα αυτό, εσύ έτσι το εξέλαβες; Ειλικρινά δεν είχα πρόθεση να σου πω ότι πρέπει να σιωπήσεις, όχι βέβαια.

Senior Member
    Ελενα,δεν είπα αυτό.
    Ειπα οτι μαλλον, ο Σαββας, δεν έχει περάσει τα ίδια μαζί μου και κυρίως όσον αφορά τη ψυχοθεραπέια, κι αμέσως μετά του έιπα οτι όντως, δεν μπορω να συγκρίνω.

Δεν λέω γενικά ποτέ σε κανέναν να σιωπήσει.

Senior Member
    οτι εισπραττεις ειναι οτι βοηθας με τον τροπο σου να δημιουργηθει γουιρντ.εισαι επιθετικη θα λαβεις επιθετικοτητα.εισα χαλαρη θα σε αντιμετωπιζουν χαλαρα.γενικοτερα αυτο και οχι σε μια εικονικη πραγματικοτητα.η αλλιως η δραση προκαλει αντιδραση
    Δεν είναι πάντα έτσι.
    για παράδειγμα εσύ τώρα, είσαι κάπως επιθετική μαζί μου, έτσι νίωθω. Οτι είσαι απότομη.
    Αλλά ΄τωρα, είμαι ψύχραιμη και δεν μπαίνω κι εγώ στην ίδια στάση με σένα.
    Σου φέρομαι χαλαρά, ήρεμα και με ειλικρίνεια.

Χτες πχ, θεωρησα οτι αδικήθηκα διότι ο Πάνος εξέλαβε τις σκοτεινές μου διαθέσεις απο το πουθενά, κι άρχισε να μου ρίχνει κακιούλες.

Αν όλα ήταν δράση αντίδραση αγαπητή έλενα, θα ζούσαμε σε έναν κόσμο απόλυτης δικαιοσύνης...

Ωστόσο όντως, όταν έχω κάποιον ψύχραιμο απέναντί μου ή κάποιον ζεστό άνθρωπο που μου φέρονται ανάλογα, αυτό με επηρεάζει κι εμένα θετικά.

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    Originally posted by vince
    Helena, βλέπω ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, βγάζουμε τα απωθημένα μας εδώ μέσα. Απωθημένα είτε για τις (πρώην) γκόμενες μας/ (πρώην) γκόμενους μας, είτε για τους φίλους μας , είτε για τους γονείς μας...ακόμα και για τον κόσμο. Μερικοί άνθρωποι μας θυμίζουν συμπεριφορές που έχουμε γνωρίσει και έξω....από τους απλούς παρατηρητές που θα εγγραφούν με ένα τάδε ψευδώνυμο και δεν θα μιλήσουν ποτέ (αλλά θα στείλουν το μήνυμα τους μέσω της εγγραφής τους) έως εμάς τα Posting Freaks που έχουμε καταναλώσει πολύ ενέργεια στο φορουμ.

Όσον αφορά τον Πάνο και την Weird θα έλεγα πως μου θύμισε κάτι σαν κυνήγι ψυχικού δικαίου (ποιος έχει το δίκιο δηλαδή). Μου θύμισε και λίγο την παρούσα σχέση μου, να αλληλοσπαραζόμαστε ο καθένας για να βγει από πάνω στον άλλο και τελικά να καταλήγουμε να συμπεριφερόμαστε με τα ανταγωνιστικά μας πρόσωπα...να βρίσκουμε αδύνατα σημεία του άλλου και να χτυπάμε αβέρτα....
    Vince μου
    συμφωνώ πολύ με αυτό που λες. Κι εγώ ή ίδια είχα παραδεχτεί το τι μου θύμιζε όλο αυτό που αναπτύξαμε εδώ μέσα. Και πιστεύω ότι η προβολή αυτή δε γινόταν μόνο από μένα, αλλά και από τη weird και από τον Πάνο. Δε θα κατανάλωνε κανείς μας τόση ενέργεια αν αυτό που γινόταν δε θα είχε κάποιους συμβολισμούς για τον καθένα μας.

Προσπάθησα σιγά σιγά να αποφύγω αυτή την προβολή, πιστεύω ότι βλέποντάς το μετά πιο χαλαρά άρχισα να το καταφέρνω, χωρίς όμως να θεωρώ ότι το κατάφερα εντελώς αλλά καλύτερα από πριν.

Πιο χαλαρά το είδα όχι γιατί δεν τα θεωρώ σοβαρά όσα έγιναν αλλά γιατί βλέπω και πιο πέρα απο τη διατύπωσή τους. Και προσπάθησα να εφαρμόσω αυτό που λες \"να βρίσκουμε αδύνατα σημεία του άλλου και να ΜΗ χτυπάμε αβέρτα \". Το θέμα είναι ότι όταν κάθε μεριά βρίσκει αδύναμα σημεία της άλλης μεριάς και χτυπάει και όταν στη συνέχεια καμία μεριά δεν το παραδέχεται ΑΝΟΙΧΤΑ ότι αυτό πονάει, συνεχίζεται αυτός ο φαύλος κύκλος ξεφεύγει η κατάσταση.

Το θέμα είναι ποιος θα κάνει την αρχή, ποιος θα μπορέσει να σταθεί και να πει βλέπω τα αδύναμα μου και τα αδύναμά σου αλλά δε θα σε χτυπήσω για να βγω από επάνω αλλά με άλλο τρόπο θα σε προτρέψω να τα δεις, ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ, και αν το θελεις ΤΩΡΑ. Γιατί το τώρα δεν είναι πάντα το σωστό timing για όλους. Όπως και ότι μέσα απο εσένα (τον κάθε εσένα) βλέπω κι εγώ αδύναμά μου τα οποία με βοήθησες να τα δω και να τα εξελίξω.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνει κάποιος αυτή την αρχή, μιας και υπάρχει ο κίνδυνος ο άλλος να συνεχίσει αυτή την τακτική και αυτό να πονέσει ακόμα πιο πολύ και πραγματικά να σε κάνει να νιώσεις ότι χάνεις την μπάλα, να επηρεαστείς τόσο πολύ!

Την πρώτη φορά που προσπάθησα να κάνω την αρχή ο Πάνος με γείωσε πραγματικά. Εκεί τα έχασα!

Μετά έκανε την αρχή η weird και ο Πάνος ανταποκρίθηκε!

Μετά πιστεύω ότι ξαναέκανα την προσπάθειά μου και έβλεπα τόση ανταπόκριση που δεν το πίστευα στην αρχή, όχι βέβαια όση θα ήθελα αλλά και αυτό ήταν σημαντικό αν δούμε πως ξεκίνησε το προηγούμενο θρεντ.

Λυπάμαι που φτάσαμε ως εδώ για να το δούμε αλλά και χαίρομαι που έστω το είδαμε κάπως-και εγώ είπα μια αλήθεια μου που δεν ξέρω αν είναι πολύ μονοδιάστατη, χρειάζομαι πιο αποστασιοποιημένα τα μάτια σας για να την εξελίξω, όπως τα δικά σου vince.

Εύχομαι πάντως ο Πάνος να είναι ΄καλά, όπως και για όλους μας.
    Ανώνυμη θα έλεγα πως δεν γεννήθηκα με διαφορετική ματιά αλλά με τα ίδια μάτια (πως το λέει το τραγούδι...χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια αλλά μόνο τρόπο να κοιτάνε...). Μέσα από τις δυσκολίες και τα άσχημα της ζωής μαθαίνουμε να βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετική ματιά, όχι πάντα την ίδια, αλλά ξέρεις μερικές φορές τα πράγματα είναι πολύ απλά και θα έλεγα πως το ίδιο συνέβη και εδώ μεταξύ Weird και PETRAN. Το κακό νομίζω πως είναι να μην παραδεχόμαστε τι είναι αυτό που ψάχνουμε απο την ζωή και απο τους άλλους. Είτε θέλουμε διαμάχες είτε αγάπες καλό είναι καταρχάς να το ξέρουμε εκ των προτέρων και όχι ξαφνικά να ανακαλύπτουμε πως έχουμε βίτσιο με τον κάθε είδους πόνο (την επιβεβαίωση). Ειλικρινά θα έλεγα πως ένας άνθρωπος στο τέλος δείχνει τα πραγματικά του κίνητρα αλλά και την αντίληψη του για τον εαυτό του..

Η επικοινωνία είναι πράγματι πολύ δύσκολη εφόσον δεν μπορεί ο καθένας να ειναι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του αλλά και στους άλλους.

Senior Member
    Δεν νομίζω πως έχουμε βίτσιο για τον πόνο....
    νομίζω οτι η ειλικρίνεια και η έκφραση των όποιων συναισθημάτων, όταν μιλιούνται διαφορετικές γλώσσες κι όταν υπάρχει πολύς φόβος και άμυνα, είναι κάτι δύσκολο να επιτευχθεί και ειδικά μέσω διαδικτύου.

Page 37 of 46 FirstFirst ... 273536373839 ... LastLast