Περί θεραπείας και άλλες συζητήσεις. - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 46 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 683
    Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Σε οτι αφορα τα κοτσια ολων οσων τους λειπουν να δηλωσουν οτι πάσχουν απο κατι: δεν τους κατηγορω. Καταρχην προκειται για κατι πολυ προσωπικο. Δεν αφορα τους παντες. Ο καθενας κρινει που κ αν θα το πει. Αν δεν το πεις πουθενα, σιγουρα σημαινει οτι αισθανεσαι ενοχος, ασχημα γι αυτο που \"κουβαλας\".....αν παλι το λες παντου προσωπικα δεν βρισκω το νοημα.

Κακα τα ψεμματα, οι κοινωνικες συνθηκες δεν ευννοουν αυτο το ανοιγμα. Οι διακρισεις γινονται ακομα κ μεταξυ των ασθενων. Οποτε προς τί το ανοιγμα αδιακριτως? Μονο μπερδεμα μπορει να φερει....
    Μα το θέμα είναι πως μόνο εδω στο φορουμ το έχω πει. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχω δηλώσει πως δεν πρόκειται να συναντήσω απο κοντά κανένα μέλος του φορουμ όσο και αν τον/την συμπαθώ..

Δυστυχώς βλέπω οτι δεν με καταλαβαίνεις Σοφια. Λυπάμαι αν έχω δώσει λάθος εντύπωση..

Senior Member
    για να καταλαβει ο ενας τον αλλο vince, πρεπει να απλωνουν τα χερια κ οι δυο εμπλεκομενοι σε μια κουβεντα.

μπορει να μην σε καταλαβα, τωρα. κ μπορει να εχεις δικιο. παντως προσπαθησα.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by Sofiaαν παλι το λες παντου προσωπικα δεν βρισκω το νοημα.

Κακα τα ψεμματα, οι κοινωνικες συνθηκες δεν ευννοουν αυτο το ανοιγμα. Οι διακρισεις γινονται ακομα κ μεταξυ των ασθενων. Οποτε προς τί το ανοιγμα αδιακριτως? Μονο μπερδεμα μπορει να φερει....
    Πολύ εύστοχη η παρατήρηση σου. Η ζωή βέβαια εκει έξω είναι διαφορετική απο ότι εδω μέσα...δηλαδή εσύ αν συστηθείς σε κάποιον θα δηλώσεις καταθλιπτική με την πρώτη χειραψία? Κάποια πράγματα τα καταλαβαίνει κάποιος στην πορεία..δεν μπορείς να το κρύβεις για πάντα αλλά μπορούν να βγουν διάφορα συμπεράσματα ακόμα και απο μια εικονική πραγματικότητα.

Senior Member
    Originally posted by vince
    Originally posted by Sofiaαν παλι το λες παντου προσωπικα δεν βρισκω το νοημα.

Πολύ εύστοχη η παρατήρηση σου. Η ζωή βέβαια εκει έξω είναι διαφορετική απο ότι εδω μέσα...δηλαδή εσύ αν συστηθείς σε κάποιον θα δηλώσεις καταθλιπτική με την πρώτη χειραψία? Κάποια πράγματα τα καταλαβαίνει κάποιος στην πορεία..δεν μπορείς να το κρύβεις για πάντα αλλά μπορούν να βγουν διάφορα συμπεράσματα ακόμα και απο μια εικονική πραγματικότητα.
    Εδω δηλωνω με καθε ευκαιρια οτι περασα ενα δυνατο επεισοδιο καταθλιψης. Γιατι θελω να βοηθησω (εστω κ ελαχιστα, εστω και αν προκειται μονο για εναν ανθρωπο, μονο για λιγο).Στην αληθινη μου ζωη το ξερουν ολοι οι αγαπημενοι μου ανθρωποι. Κ μου σταθηκαν με τον τροπο τους οσοι ηθελαν. Αυτο δεν μπορω να το ξεχασω ποτε κ μεσα μου νιωθω απεραντη ευγνομωσυνη κ ζεστασια γι αυτο.

Με το να το εμπιστευτω σε καποιες περιπτωσεις ενιωσα πως το ρισκαρω. Στις περιπτωσεις που ενιωθα οτι δεν θα παρω υποστηριξη επεσα εξω. Στις περιπτωσεις που ενιωσα οτι θα με καταλαβουν (πχ μια φιλη μου που διαβαζε βιβλια ψυχολογιας με τους τομους) επεσα εξω. Η ευαισθησια βρισκεται στην ψυχη κ οχι στις γνωσεις μονο. Αυτο ειδα αυτο ενιωσα τουλαχιστον εγω....Αυτο βλεπω -και- στο φορουμ.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Η κατάθλιψη είναι πιο αποδεκτή από την σχιζοφρένεια. Έλα για λίγο στην θέση μου και αν δεν σου αρέσει ή λέξη σχιζοφρένεια (ή έστω δεν αντανακλά την ακριβή εικόνα) ας αρκεστώ στον όρο ψύχωση (με όποιο σχετικό παρακλάδι ή κάτι ποιο αφηρημένο σαν έννοια).

Senior Member
    originally posted by PETRAN
    Να πάρει αυτό με την \"οριακή\" το έχω ξανακούσει και το σκεφτόμουνα και εγώ λολ. Λες να έχω κάποια στοιχεία και να αρχίσω να ποσταρω στο άλλο φορουμ για τις

διαταραχές προσωπικότητας λολ? Πρόσφατα το είπα σε μια φίλη μου...

-Εύη, ξέρεις αυτή η διαταραχή που λέγεται \"οριακή διαταραχή προσωπικότητας\"?

-Πάνο, τι είναι αυτό?

(της αναφέρω τα διαγνωστικά κριτήρια μπλα μπλα μπλα)

με κοιτάει έντρομη...

-Πάνο, αυτός είσαι εσύ!!!

-ωχ...ναι..!?

-Εεεε...λίγο...

λολολ

Αλλά εντάξει η οριακή σε full-blown εκδοχή είναι πολύ ποιο extreme. Όλοι οι άνθρωποι έχουν στοιχεία και από κάτι, το θέμα είναι αυτό το κάτι μην γίνει tooo

muuchhh. Απλά το πρόβλημα είναι στην ψυχιατρική και στην ψυχολογία που δεν υπάρχουν (ακόμα) ιατρικά τεστ πολλές φορές γίνεται υπερ-διάγνωση, δυστυχώς.

Α καλό δηλαδή να πάρω προαγωγή γιατρέ μου μου από ταπεινή θεραπευόμενη σε καλή μαθήτρια; ;)
    Ναι το σίγουρο είναι ότι όλοι έχουμε λίγο από όλα αυτά τα χαρακτηριστικά των διαταραχών προσωπικότητας αλλά δεν πάει να πει ότι έχουμε και κάποια από αυτές.

Εγώ μάλλον έχω κλίση στην εξαρτητική και αποφευκτική :(((((

(Συγκάτοικοι όλοι στην τρέλα:) Άλλωστε λίγο τρέλα κάνει πάντα καλό)

Anwnimi, το humour δεν το έχω πάντα και σε όλες τις περιπτώσεις χεχε. Ξέρεις τώρα θυμήθηκα ένα άλλο concept από την κοινωνική ψυχολογία, το \"Fundamental

Attribution Error\" και το \"Actor-Observer Effect\". Αυτό λέει, ότι οι άνθρωποι τείνουν να αποδίδουν τα αίτια της συμπεριφοράς των άλλων σε αυτούς (τις

προσωπικότητές τους κλπ.) και την δικιά τους συμπεριφορά στις περιστάσεις χα...σε μια γνωστή έρευνα ένας Αμερικανός ομιλητής είχε πει ότι του ανέθεσαν να

βγάλει λόγο για τον Castro. Από το πλήθος όλοι υπέθεσαν ότι ο ομιλητής ήταν υπερ-Castro. Επίσης, όταν γίνεται ατύχημα, σχεδόν πάντα όλοι τείνουν να αποδώσουν

το λάθος σε λάθος του οδηγού και όχι στην κατάσταση του δρόμου η ΄σε άλλους εξωτερικούς παράγωντες. Αυτή η κατάσταση μπορεί φυσικά να αντιστραφεί ανάλογα με

τα αποτελέσματα (θετικά η αρνητικά) της κατάστασης, π.χ. αν η συμπεριφορά κάποιου έχει θετικές επιπτώσεις τότε μάλλον θα τείνει να την αποδώσει στον εαυτό

του και όχι στην περίσταση! (εκτός και αν είναι καταθλιπτικός, όπου έχει παρατηρηθεί να γίνεται το αντίστροφο)

Δηλαδή τι θέλει να πει ο ποιητής; Θες να πεις ότι αυτή μου η ερώτηση για το χιούμορ σου έχει σχέση με τα παραπάνω;
    Γενικά, πάντως όντως αυτό το φαινόμενο που περιγράφεις το έχω παρατηρήσει πολύ συχνά.
    Αποκτώντας την ικανότητα να βλέπουμε πρώτα εμάς και μέσα μας πριν κάνουμε οποιαδήποτε κρίση για τον άλλο, γινόμαστε περισσότερο δίκαιοι, άνθρωποι, και

κάνουμε ένα βήμα αυτογνωσίας... So help me Πάνο:) απαντώντας μου για να καταλάβω καλύτερα τι εννοείς.

Cool? Τώρα τα ξέρεις και δεν θα τα κάνεις και εσύ!Το γεγονός ότι έκανα μόνο humour δηλαδή θα μπορούσε να εξηγηθεί άπό το ότι θέλω να διασκεδάσω μόνο τα άτομα

του φορουμ, μέχρι να θέλω να δείξω ένα διαφορετικό στερεότυπο από το στανταρ σοβαρό του \"ψυχολόγου\" μπλα μπλα (δεν λέω ότι είναι αυτοί χε) Φυσικά και εγώ το

έκανα εδώ μέσα με εσάς αλλά καθαρά στα πλαίσια πλάκας/πειράγματος (π.χ. Weird=Emo λολ) αλλά οκ φυσικά και δεν τα παίρνω σοβαρά υπόψην μου λολ

Μμμ, δεν είναι ανάγκη οι ψυχολόγοι να είναι σοβαροί κι ούτε εμείς θα τους θέλαμε σοβαρούς, αν εννοείς απλά σοβαροφανείς. Εγώ προσωπικά θεωρώ πλεονέκτημα

κάποιος επαγγελματίας, είτε είναι ψυχολόγος είτε οτιδήποτε άλλος, να είναι σοβαρός (όχι σοβαροφανής) δηλαδή να παίρνει στα σοβαρα τη δουλειά του, να είναι

υπέυθυνος για τις πράξεις του και τη συμπεριφορά του γενικότερα. Το αν θα κάνει χιούμορ ή όχι σε στιγμή παντα που να είναι θεμιτό είναι πολυ θετικό στοιχείο

για μένα χωρίς να του στερεί τη σοβαρότητά του. Βέβαια, αρκεί να του ταιριάζει και σαν χαρακτηριστικό, δηλαδή το χιούμορ να βγαίνει πηγαίο και όχι

επιτηδευμένο, να είναι δεκτικό από την μεριά του θεραπευόμενου και να λειτουργεί με τρόπο που να προάγει τη θεραπεία και τη μεταξύ τους επικοινωνία και όχι

να την αναστέλλει.

Βέβαια, εμένα τουλάχιστον στην αρχή μου έδωσες την εντύπωση του στάνταρ σοβαρού και απόλυτου ψυχολόγου \"μπλα μπλα μπλα\" αλλά μετά το διόρθωσες αρκετα:)
    Θα συμφωνήσω Πάνο ότι έχει σημασία η μεταδοτικότητα και η ικανότητα να είναι κάποιος επικοινωνιακός. Κι εγώ μη νομίζεις, τα λέω για να τα ακούω μιας κι εγώ

παλεύω να τα βελτιώσω όσο γίνεται περισσότερο στη δική μου δουλειά μιας και δεν είναι το φόρτε μου.

Νομίζω με το χιούμορ σου το καταφέρνεις αυτό σε ένα βαθμό.

Και σίγουρα χαλάρωσες την ατμόσφαιρα με αυτό, τα κατάφερες από το να μας πηγαίνεις από το ένα ΟΡΙΟ :) στο άλλο. Σίγουρα βέβαια προτιμώ το πιο ήρεμο τωρινό

μας κλίμα όπου διατυπώνουμε τόσο τις συμφωνίες μας όσο και τις διαφωνίες μας χωρίς σύγχυση...

Αλλά πάνω βρε Πάνο που το φτιάχνεις, αχ, αχ! Στα τελευταία ποστ διάβαζα ένα διαφορετικό Πάνο και να σου μετά...Το Μαράκι μας (panikoula)

βρε τι σου έκανε και της απαντάς έτσι; Ρε συ Πάνο το χιούμορ δεν ταιριάζει πάντα και παντού και σε όλους και σε όλα... To είπες κι εσύ παραπάνω! Νομίζω

είσαι πάρα πολύ έξυπνος (και το έχεις αποδείξει) και το καταλαβαίνεις όσο κι εγώ και τα παιδιά που σου το επισήμαιναν. Και μη μου πεις πάλι για ράντομ, δεν

είναι δικαιολογία για μένα προσωπικά.

Ήθελα να σου γράψω κι άλλα σχετικα΄με τους προβληματισμούς που έθεσες αλλά θα σταματήσω προς το παρόν στον τελευταίο παραπάνω δικό μου προβληματισμό, μήπως

και σε προβληματίσω...
    Και θα συνεχίσω αύριο πάλι με τα υπόλοιπα.

-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Κάποια πράγματα τα καταλαβαίνει κάποιος στην πορεία..δεν μπορείς να το κρύβεις για πάντα αλλά μπορούν να βγουν διάφορα συμπεράσματα ακόμα και απο μια εικονική πραγματικότητα.
    Σαφως.Μονο που στην ζωη μου, δεν ανοιγομαι στον καθε ανθρωπο που συναντω μπροστα μου. Ποσο μαλλον για πιο προσωπικα ζητηματα.

Ημουν κ ειμαι κλειστος ανθρωπος. Δεν με ενδιαφερει να ανοιχτω στον καθενα γιατι αναγνωριζω πώς ειμαι δυσκολος και πολυ εσωστρεφης ανθρωπος. Παρολα αυτα ναι, στον στενο κυκλο μου σαφως κ το αναγνωρισαν οταν δεν ημουν καλα. Κ οι πιο κοντινοι μου ανθρωποι με προετρεψαν να δω ειδικο. Δεν μπορουσα ουτε με ενδιεφερε να υποκριθω τοτε οτι ειμαι καλα.

Junior Member
    Wellcome στην κομπανία μας arts!

Ουαου, βέβαια το κείμενο σου \"βγάζει λίγο την ψυχή\" λολ.

Λέω ότι ψυχή=συνείδηση και εμπειρία, αλλά εσύ διαφωνείς. Ίσως να σε μπέρδεψαν οι λέξεις που χρησιμοποίησα, αλλά γενικλα εννοώ όλο το \"mental life\" του ανθρώπου. Από το wikipedia

Η λέξη «ψυχή»[1] (από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «πνέω») κυριολεκτικά σημαίνει «πνοή», δηλαδή την ένδειξη της ζωής στο σώμα η οποία εκδηλώνεται μέσω της αναπνοής[2]. Εντούτοις, από αρχαιοτάτων χρόνων ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει πολύ περισσότερα, ιδίως όσον αφορά τις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου και τη μετά θάνατον ζωή, με ειδικά το τελευταίο να έχει κυριαρχήσει στη θρησκεία και τη φιλοσοφία. Λόγω των πολλών απόψεων για τη θρησκευτικο-φιλοσοφική σημασία της «ψυχής», οι ορισμοί που υπάρχουν είναι τουλάχιστον δεκάδες, αλλά ωστόσο ο συνηθέστερος είναι αυτός που ορίζει την ψυχή ως την άυλη ουσία του ανθρώπου η οποία αποτελεί την έδρα της προσωπικότητάς του, επιζεί μετά τον θάνατο του σώματος, όντας η ίδια αθάνατη, και στη συνέχεια μεταβαίνει είτε σε κάποια άλλη κατάσταση είτε σε κάποιο άλλο σώμα. Είναι γεγονός ότι αυτός ο συνήθης ορισμός βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πλατωνική ψυχολογία, δηλαδή μελέτη της ψυχής, η οποία, παρά τα κενά της, επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τους στοχαστές, τους φιλοσόφους και τους θεολόγους. Παρ’ όλα αυτά, οι απόψεις που εκτίθενται στα πλατωνικά έργα αποτελούν μια απόπειρα συστηματοποίησης και ανάπτυξης προϋπαρχουσών θεωριών, δεδομένου ότι τα ερωτήματα για τη φύση του ανθρώπου και τον θάνατο είναι πολύ παλαιότερα του Πλάτωνα και έχουν απασχολήσει ίσως όλους τους πολιτισμούς.

το αμερικανικο wikipedia

In many religions and parts of philosophy, the soul is the immaterial part of a person. It is usually thought to consist of one\'s thoughts and personality, and can be synonymous with the spirit, mind or self.[1] In theology, the soul is often believed to live on after the person’s death, and some religions posit that God creates souls. In some cultures, non-human living things, and sometimes inanimate objects are said to have souls, a belief known as animism.[2]

The terms soul and spirit are often used interchangeably, although the former may be viewed as a more worldly and less transcendent aspect of a person than the latter.[3] The words soul and psyche can also be treated synonymously, although psyche has relatively more physical connotations, whereas soul is connected more closely to metaphysics and religion.[4]

Αν δεν είναι η ψυχή αυτά τότε τι είναι? Δηλαδή ακόμα και οι αρχαίοι που την επινόησαν, εννοούσαν με τον όρο \"ψυχή\" αυτά τα πράγματα. Εσύ δηλαδή τι εννοείς με τον όρο \"ψυχή\"?

Όσο για αυτά περι ψυχής διάβασε και αυτά που γράφω στο προηγούμενο ποστ στην Weird.

Και δεν μπορώ να δω πως το μηδέν και ο θεός ταυτίζονται. Αφού ο θεός εξ\'ορισμού είναι μια \"ανώτερη ύπαρξη\". Πως ταυτίζεται με το 0?

Αφου 0= μη ύπαρξη

Και Θεός=ύπαρξη

πως Θεός=0? Δεν βγάζει νόημα...

Το ότι οι δυνάμεις βγάζουν αθροιστικά μηδενικό αποτέλεσμα (αν και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό...δηλαδή ποιες δυνάμεις αν αντιταχθούν βγάζουν αθροιστικά μηδενικό αποτέλεσμα?)δεν σημαίνει πάλι τίποτα. Εσύ ψάχνεις να βρεις ποιο \"Είναι το νόημα\" όμως αυτό είναι πολλή ανθρωποκεντρική αντίληψη, γιατί να πρέπει να υπάρχει νόημα? Γιατί πρέπει να έχει λόγο ύπαρξης το σύμπαν?

Να πάρει ήξέρα ότι τελικά θα έπαιρνε τέτοια μεταφυσική τροπή το θρεντ λολ [/quote]

Γεια σου και σ\' ευχαριστώ για την απάντηση και για τον κόπο σου να διαβάσεις το «ψυχοβγαλτικο» κειμενο μου…..

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι, προσπάθησα να προσεγγίσω την απολύτως φυσική και επιστημονική( μέσα στα ανθρώπινα βέβαια ορια της επιστημης, διοτι αν ειχαμε καποια επαφη με εξωγήινο πολιτισμο, ισως να ειχαμε και περισσοτερα δεδομενα να εκτιμησουμε και αρα περισσοτερα στοιχεια, για όλα αυτά τα ζητηματα) πλευρά του όλου θεματος και καθολου την μεταφυσικη. :

<Επιστήμων, Φυσικος (με πολλα διπλωματα και ερευνητής) εξηγούσε, σε ένα ντοκιμαντέρ στη τηλεοραση, -που αφορουσε στην περιγραφη του συμπαντος μας-, ότι το συνολικο αθροισμα ολων των ενεργειων σε αυτό θα πρεπει να δινει αποτελεσμα 0. Και το δικαιολογουσε ολο αυτό με αρκετα πειστικο τροπο. Δεν απεκλεισε επισης την υπαρξη και αλλων τετοιων παρομοιων συμπάντων… >

Γιατι πρεπει να εχει λογο υπαρξης το οποιοδηποτε συμπαν? :
    Κατά την δικη μου αποψη, ισως διοτι φαινεται να υπαρχει τετοια συμμετρία, τοσος προσεκτικος σχεδιασμος,σε ολο αυτό, τοσοι φυσικοι νομοι που δειχνουν να εφαρμοζονται, που σε κανουν να πιστευεις ότι δεν μπορει να είναι ανευ συγκεκριμενου λογου και αιτιας όλα αυτά!... Υπαρχουν patterns παντου, σε ότι μας περιτριγυρίζει, δεν το βλεπεις? Λες να είναι όλα αυτά τυχαια? Η δικη μου λογικη δεν το αποδεχεται το τυχαιον σε όλα. Με τυχαιο τροπο μπορει να συμβαινουν αρκετα εως παρα πολλα πραγματα (ισως και να τεινει στο απειρο ο αριθμος των τυχαιων συμβαντων) αλλα τελικως, όλα δειχνουν να ακολουθουν συγκεκριμενα patterns… δεν νομιζεις? Αν λοιπον δεν παιζει το «απολυτως τυχαιο», υπαρχει ΛΟΓΟΣ! Απλως δεν τον κατανοώ εγω, αυτή τη στιγμη τουλαχιστον.

Όταν αναφερομαι επισης στο «μηδεν», δεν αναφερομαι στο 0 της «ανυπαρξιας» (δεν ειμαι σιγουρη κιολας αν υπαρχει οντως η «ανυπαρξια» , ως εννοια….και ελπιζω να μη σε μπερδεψα παλι …) , αλλα σε αυτό το τελικο αποτελεσμα της απολυτης ισορροπιας …των παντων.!

Οσον αφορα στη ψυχη, περα από τους ορισμους των βιβλιων και τα τετριμμένα που εχουν πολύ-συζητηθει, το δικο σου ενστικτο τι σου λεει? Σου αρκουν οι ορισμοι και οι φιλοσοφικες συζητησεις?

Προσωπικώς, εχοντας συνδυασει το ενστικτο μου, ολων των ειδων τις σχετικες συζητησεις, τις γραφες, τα ακουσματα , και τις διαφορες επιστημονικες θεωριες, τείνω να θεωρω ότι η «ψυχη» θα πρεπει είναι κι αυτή ένα αθροισμα,μια ομαδα, παρομοιας φυσης(ή πως αλλιως να το πω? Ταιριαστων μεταξυ τους?) ενεργειων, και παντως ικανων να καταγραφουν/ «ενσωματωνουν» απειρες εμπειριες και βιωματα στην ουσια τους(για ποιο λογο? και παλι δεν γνωριζω αυτή τη στιγμη, αλλα αυτό υποπτεύομαι… ότι συμβαινει) .

Τωρα, μετα τον χαμο του γηινου σωματος μας, οι ενεργειες αυτές σιγουρα δεν χανονται. Δεν μπορουμε όμως να ειμαστε και βεβαιοι ότι συνεχιζουν να συνυπαρχουν, ή ότι αυτουσιες μπορουν να συνεχισουν και να επανεγκατασταθουν στο σωμα καποιου αλλου εμβιου οντος.
    Υποπτευομαι όμως ότι τα βιωματα που αυτές οι ενεργειες εχουν καταγραψει σ’ολη ,-την οποιαδηποτε-, πορεια τους, με καποιο τροπο, καπου μεταφερονται, συνεχως..

Δυσκολη η περιπτωση μου γιατρε μου, ετσι?...

Senior Member
    Κάποια πράγματα τα καταλαβαίνει κάποιος στην πορεία..δεν μπορείς να το κρύβεις για πάντα αλλά μπορούν να βγουν διάφορα συμπεράσματα ακόμα και απο μια εικονική πραγματικότητα.
    Σαφως.Μονο που στην ζωη μου, δεν ανοιγομαι στον καθε ανθρωπο που συναντω μπροστα μου. Ποσο μαλλον για πιο προσωπικα ζητηματα.

Ημουν κ ειμαι κλειστος ανθρωπος. Δεν με ενδιαφερει να ανοιχτω στον καθενα γιατι αναγνωριζω πώς ειμαι δυσκολος και πολυ εσωστρεφης ανθρωπος. Παρολα αυτα ναι, στον στενο κυκλο μου σαφως κ το αναγνωρισαν οταν δεν ημουν καλα. Κ οι πιο κοντινοι μου ανθρωποι με προετρεψαν να δω ειδικο. Δεν μπορουσα ουτε με ενδιεφερε να υποκριθω τοτε οτι ειμαι καλα.
    Ειλικρινά κατανοώ την εσωστρέφεια σου και την έλλειψη εμπιστοσύνης σε όσους δεν γνωρίζεις (ίσως και σε μερικούς που γνωρίζεις). Είναι λίγοι ...ελάχιστοι.... άκομα και απο τους φίλους, όσοι θα σταθούν πλάι μας. Δεν μπορώ να υποστηρίξω πως έχασα τους φίλους μου όταν πρωτοέπαθα ψύχωση αλλά μπορώ να σου πω πως ποτέ δεν μπόρεσα να γίνω σαν αυτούς..

Senior Member
    Οι κοινωνικές συνθήκες δεν ευνοούν αυτό το άνοιγμα γιατί οι περισσότεροι έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας.
    Ακόμα και ο ρατσισμός πιο πολύ απ\'την αλλοίωση του ανθρώπου προέρχεται και όχι απ\'την άγνοια....

Senior Member
    Η εσωστρεφεια μου κ ο στρυφνος χαρακτηρας μου, προυπηρχε της καταθλιψης.

Η δυσπιστια μου επισης. Η καταθλιψη με βοηθησε να εμπιστευτω. Οχι περισσοτερους. Αλλα περισσοτερο τον ανθρωπο που αποφασιζω τελικα οτι αξιζει να εμπιστευτω.

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει να γινω σαν κανεναν αλλο.Δεν το λεω υπεροπτικα. Καθε αλλο. Αν καταφερω να πλησιασω οσο περισσοτερο σ αυτο που ειμαι θα ειμαι πραγματικα ευτυχης.

Αλλωστε η ομορφια βρισκεται στην διαφορετικοτητα!

Senior Member
    Originally posted by Arsi
    Ακόμα και ο ρατσισμός πιο πολύ απ\'την αλλοίωση του ανθρώπου προέρχεται και όχι απ\'την άγνοια....
    συμφωνω τοσο....

Senior Member
    vince (νομίζω πως) καταλαβαίνω πως εννοείς αυτά που γράφεις όπως και (νομίζω πως) καταλαβαίνω πως εννοεί αυτά που γράφει η Σοφία.

Σίγουρα για τους ανθρώπους (είτε εδώ μέσα είτε έξω από εδώ) κάνει πιο έντονη και ανησυχητική εντύπωση ένας όρος \"ψύχωση\" από έναν όρο όπως \"κατάθλιψη\".

Όμως θα το ξαναπώ: εδώ μέσα εσύ και ο keep μου μάθατε, διαβάζοντάς σας, ότι τελικά μια ταμπέλα σαν σκέτη ταμπέλα πάντα παραπληροφορεί. Παραπληροφορεί γιατί είναι απλά μια ταμπέλα. Δε δίνει καμία άλλη πληροφορία για τον άνθρωπο που την κουβαλάει παρά μόνο για το τι έχει περάσει πριν κάποιο χρονικό διάστημα, μικρό ή μεγάλο, ή συνεχίζει να περνά. Τίποτε άλλο. Τίποτε. Άφησέ την και θα νιώσεις πολύ πιο ελεύθερος. Αντί να νιώθεις μειονεκτικά για αυτή, σου εύχομαι (όπως και σε μένα) να νιώσεις μια μέρα περηφάνεια για αυτή γιατί δεν την άφησες να σε προσδιορίζει αλλά την προσδιόρισες εσύ...

Έχεις πολύ έξυπνο μυαλό και μια ΄πολύ όμορφη ψυχή. Και σε θαυμάζω για αυτό που έχεις καταφέρει να είσαι, μετά από όσα πέρασες. Πριν έγραψες ότι ήσουν τυχερός και έφτασες ως εδώ γιατί είχες στήριγμα. Πίστεψέ με, κι άλλοι μπορεί είχαν στηρίγματα αλλά δεν έκαναν τόσο δρόμο. Μην υποτιμάς τη δική σου δύναμη και το δικό σου αγώνα, ποτέ...
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    vince (νομίζω πως) καταλαβαίνω πως εννοείς αυτά που γράφεις όπως και (νομίζω πως) καταλαβαίνω πως εννοεί αυτά που γράφει η Σοφία.

Σίγουρα για τους ανθρώπους (είτε εδώ μέσα είτε έξω από εδώ) κάνει πιο έντονη και ανησυχητική εντύπωση ένας όρος \"ψύχωση\" από έναν όρο όπως \"κατάθλιψη\".

Όμως θα το ξαναπώ: εδώ μέσα εσύ και ο keep μου μάθατε, διαβάζοντάς σας, ότι τελικά μια ταμπέλα σαν σκέτη ταμπέλα πάντα παραπληροφορεί. Παραπληροφορεί γιατί είναι απλά μια ταμπέλα. Δε δίνει καμία άλλη πληροφορία για τον άνθρωπο που την κουβαλάει παρά μόνο για το τι έχει περάσει πριν κάποιο χρονικό διάστημα, μικρό ή μεγάλο, ή συνεχίζει να περνά. Τίποτε άλλο. Τίποτε. Άφησέ την και θα νιώσεις πολύ πιο ελεύθερος. Αντί να νιώθεις μειονεκτικά για αυτή, σου εύχομαι (όπως και σε μένα) να νιώσεις μια μέρα περηφάνεια για αυτή γιατί δεν την άφησες να σε προσδιορίζει αλλά την προσδιόρισες εσύ...

Έχεις πολύ έξυπνο μυαλό και μια ΄πολύ όμορφη ψυχή. Και σε θαυμάζω για αυτό που έχεις καταφέρει να είσαι, μετά από όσα πέρασες. Πριν έγραψες ότι ήσουν τυχερός και έφτασες ως εδώ γιατί είχες στήριγμα. Πίστεψέ με, κι άλλοι μπορεί είχαν στηρίγματα αλλά δεν έκαναν τόσο δρόμο. Μην υποτιμάς τη δική σου δύναμη και το δικό σου αγώνα, ποτέ...
    Σε ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου.

Και οφείλω για μια ακόμα φορά να ζητήσω συγνώμη για την αδικαιολόγητη αχαριστία που έδειξα σε ένα από τα προηγούμενα μηνύματα μου.

Ευχαριστώ!

Senior Member
    Η κατάθλιψη είναι πιο αποδεκτή από την σχιζοφρένεια. Έλα για λίγο στην θέση μου και αν δεν σου αρέσει ή λέξη σχιζοφρένεια (ή έστω δεν αντανακλά την ακριβή εικόνα) ας αρκεστώ στον όρο ψύχωση (με όποιο σχετικό παρακλάδι ή κάτι ποιο αφηρημένο σαν έννοια).
    μπορω να ερθω στην θεση σου. αλλα αρνουμαι να παρω τον ρολο του θυματος vince. μπορω να σε δω καταματα. δεν μπορω να σε δω με λυπηση. Αν με εννοεις....

Page 4 of 46 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast