Οι γονείς μου δεν με αφήνουν να φύγω από το σπίτι
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    4

    Οι γονείς μου δεν με αφήνουν να φύγω από το σπίτι

    Καλησπέρα και καλη χρονια. Ειμαι 22 χρονων και σπουδάζω στη θεσσαλονικη γυρισα λόγω γιορτών στο σπίτι μου και οταν ειπα τους ειπα αυριο φεύγω μου ειπαν δεν θα φύγεις έως να τελειωσει το λοκνταουν. Είχαμε μεγάλη διαφωνία εγω δεν θελω να μείνω αλλο εδω θελω να παω στους φίλους μου και στο αγορι μου ο πατέρας μου επειδη ακομη με στηρίζει οικονομικά νομιζει οτι ειμαι κτήμα του. Αν ηξερα οτι η οικονομική στήριξη λόγω σπουδών σημαινει οτι γίνομαι σκλάβος καλυτερα να κοιμάμαι στο δρομο. Εχω χάσει αμέτρητα πραγματα εξαιτίας τους το αγορι μου ειναι ευκατάστατο και μου πρότεινε να μείνω μαζι του και να μην ανησυχώ ως προς το οικονομικό οτιδηποτε θελήσω θα με στηρίξει ο πατέρας μου ειπε αν φύγω ουσιαστικά θα με κοψει «φυγε και θα δεις τι θα γινει» επι λεξει. Εγω απο το καλοκαίρι ψάχνω δουλεια να ανεξαρτητοποιηθω πριν καν γνωρίσω το αγορι μου αλλα τιποτα ακομη. Εχω ενα έξτρα εισοδημα που το κρύβω απο κατι σαιτ με έρευνες και μεταφράσεις. Νιώθω οτι με πνίγουν πλεον δεν θελω καν να τους βλεπω τι προτείνετε να κανω οτι και να πω δεν καταλαβαίνουν.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    Καλησπέρα.
    Φύγε κι άστους να λαλάνε, αλλά να έχεις ένα plan B αν πάνε τα πράγματα στα άκρα και σου κόψουν την οικονομική στήριξη οι γονείς.
    Το Plan B σε καμία περίπτωση δεν είναι να φύγεις από την εξάρτηση των γονιών στην εξάρτηση του αγοριού αν θες τη γνώμη μου.
    Αυτές οι έρευνες και μεταφράσεις συνεχίζονται; Έχεις κάποια έσοδα; Πόσο καιρό μπορείς να τα βγάλεις πέρα από τα έτοιμα;

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    ΥΓ: Εντάξει, εδώ που τα λέμε άλλο να θες να πας να αράξεις μόνη στο φοιτητικό σου σπίτι και να βλέπεις με πολύ προσοχή κάποιους φίλους και το αγόρι σου κι άλλο να οραματίζεσαι ότι εν μέσω πανδημίας θα πας στο αγόρι και τους φίλους σου και θα κάνεις ζωάρα.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    4
    Προφανώς στο φοιτητικό σπίτι μένω με την κολλητη μου ούτως η άλλως διαφορετικά ειναι να εισαι σε ενα σπίτι κλεισμένος σε καραντίνα όλη μερα με ατομα που δεν εχετε καμένα κοινό ενδιαφέρον ουτε συζήτηση να ανοίξετε και αλλο έστω και μονος προφανώς δεν περιμενω να γυρίσω επειδη θελω να κανω ζωαρα θελω να γυρίσω για να μείνω μονη μου να βλεπω τους φίλους μου οποτε μπορουμε να ειμαι με την κολλητη μου μα βλεπω το αγορι μου και παλι οποτε μπορουμε απο το τιποτα και όλη μερα μεσα καλυτερα και το μια φορα στις 10 μερες προσωπικα ειμαι ατομο που θελω την ηρεμία μου και εδω δεν μου την προσφέρουν. Οι μεταφράσεις πανε καλα για το χρονο που αφιερώνεται μαζεύεται ενα ποσο 300-500€ το οποίο πιστεύω εάν μείνω με το αγορι μου κάποιους μηνες θα μπορέσω να αποταμιεύσω καποια λεφτά μεχρι να βρεθεί καποια δουλεια. Κακα τα ψεματα η εποχη ειδικά τωρα ειναι δύσκολη ολοι χάνουν τη δουλεια τους αλλα ψάχνω ταυτόχρονα με τις σπουδές μου οτιδηποτε έξτρα εισοδημα μπορω δουλεια ή και έξτρα απο τις μεταφράσεις σε σελίδες freelancer

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    Η ένστασή μου είναι ότι αν θες να έχεις μία σχετικά ισότιμη σχέση με το αγόρι σου, με το οποίο είστε μάλιστα μόνο κάποιους μήνες μαζί, αν συζήσετε θα πρέπει κι εσύ να συνεισφέρεις αν όχι μισά μισά, τουλάχιστον ένα σημαντικό ποσό ανάλογα με τις δυνατότητές σου. Άρα λίγο-πολύ μία η άλλη με το να μένεις με την κολλητή όπως τώρα. Αν έχεις στο μυαλό σου να μείνεις μαζί του για να σε πληρώνει αυτός κι εσύ ότι βγάζεις να τα βάζεις στην άκρη κι αισθάνεσαι καλά με αυτό, τι να σου πω, δεν ξέρω. Όπως το βλέπει ο καθένας. Αν χτύπα ξύλο πάει κάτι στραβά με το αγόρι μένεις ξεκρέμαστη όμως, ενώ με την κολλητή έχετε ήδη μια συγκατοίκηση κάποιον καιρό και τα έχετε βρει φαντάζομαι...

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    4
    Εχετε δίκιο σε αυτο σε καμια περίπτωση δεν θελω να βασιστώ εξ ολοκλήρου πανω του αλλα η διαφορά εισοδήματος ειναι χαοτική προσωπικα δεν θελω να βασιζομαι σε κανεναν και πίστευα οτι οι γονείς μου έως ότου ειμαι 100% έτοιμη να σταθώ μονη μου θα με στηρίξουν δεν λεω οτι δεν αναγνωριζω οσα έχουν κανει αλλα τα λεγόμενα τους ειναι σαν να μου λενε οτι εισαι κτήμα μας θα κανεις οτι θέλουμε αν θες να σου φερθούμε αλλιως να τα βγαζεις μονη σου πέρα. Θεωρώ οτι οι γονείς στηρίζουν τα παιδια τους οικονομικά χωρις να τους εμποδίζουν να ζουν ποτε δεν ζήτησα παρπανω απο οσα μπορούν να μου δώσουν ουτε ειμαι κανενα κακομαθημένο που κανω ζωαρα ταξιδια εδω και εκει ψώνια να ξοδεύω άσκοπα και τους τρώω τα λεφτά φτάνω σε σημείο οτιδηποτε θελω να φοβάμαι να το πω γιατι θα πρέπει να ζητήσω την άδεια τους πρωτα λες και ειμαι μωρο

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    Είσαι σίγουρη ότι ο πατέρας θα το τραβήξει τόσο; Του έχεις πάει κόντρα στο παρελθόν και είχες τέτοια δείγματα;
    Το πιο πιθανό είναι αν τους αγνοήσεις και πας Θεσσαλονίκη τώρα να φωνάξουν μία, να γκρινιάξουν δύο, να κρατήσουν μούτρα τρεις και μετά να τους περάσει.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    4
    Όχι δεν πηγα κόντρα ποτε. Γιατι παντα υπήρχε αυτος ο ψυχολογικός εκβιασμός και εκφοβισμός

  9. #9
    Banned
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    athens
    Posts
    4,129
    προλογιζοντας αυτα που θα γραψω εχω να σου πω οτι μπορει να φανω συντηριτικος αλλα στην ηλικια σου και εγω ειχα την ιδια αποψη κι επειδη η δικη μας εποχη -οικονομικα - ηταν καλυτερη την εκανα πραξη , αρα δεν ειμαι πουριτανος ανεκαθεν .
    Λοιπον , πρωτα απο ολα πρεπει να σου πω συγχαρητηρια για το οτι σπουδαζεις και ταυτοχρονα μπορεις και δουλευεις , οπως κι για το οτι εχεις αρκετους φιλους κι για την εξυπνη κινηση σου να μην εχεις κανει ακομα την μετακομιση της συμβιωσης με το αγορι σου .Θα πρεπει να τον τεσταρεις και να τον γνωρησεις καλυτερα πριν κανεις κατι τετοιο ασε που μπορει να πικρανει και την φιλη σου. Δεν ξερω την ηλικια του αγοριου σου αλλα να ξερεις οτι αν εσυ εισαι 22 κι ειναι ιδια ηλικια να ξες οτι η δικη του οριμοτητα σκεψης και πραξης ειναι τουλαχιστον 5 χρονια κατω απο την δικη σου, ετσι ειμαστε μεις τα αγορια σε γενικοτητα αναφερομαι και οχι ειδικα στον δικο σου. Ενδεχεται κι μακαρι ο δικος σου να ειναι παρα πολυ οριμος και να σε αγαπαει παρα πολυ! τοσο που να σε εχει παντα χαρουμενη, ομως καλα θα κανεις να μην στηριξεις οικονομικα το μελον σου επανω του ,μην βαλεις ελπιδα στην δικη του ευχερια διοτις εαν απογοητευτης ο "ψυχικος" πονος θα ειναι πολυ ασχημος ! και να ξερεις κατι, οσο αθωα και να εισαι εσυ, με οσο αθωο τροπο και να στο προτηνει αυτος, δυστυχως ειτε απο την οικογενεια του, ειτε φιλοι του θα του λενε οτι εσυ το κανεις απο πονηρια και οτι "να η αποδηξη οτι σε θελει για τα λεφτα σου ρε φιλε" δυστυχως αυτο το προβλημα υπαρχει παντα στους πλουσιους και ειναι τεραστιο προβλημα οπου μερικους τους δημιουργει ασθενειες καταθλιψης!
    Οσο για την δικη σου οικογενεια , ο μπαμπακας σου δυστυχως δεν ειναι απο οσα γραφεις ο πιο ευγενικος κι ο πιο γλυκουλης στο κοσμο, ομως ειναι ασχετο με το αν σε αγαπαει και το αν θελει το καλο για εσενα και το μελον σου. Δε ξερω αν εχεις αδελφια, και αν ειναι πιο μικρα διοτι παιζει ρολο μεγαλο που σε θελει σπιτι αν εχεις μικρα αδελφια, ομως να ξερεις οτι ο μπαμπας σου θελει να σε εχει διπλα του του εχεις λυψει παρα πολυ, αλλα επειδη δεν θελει να φανει αδυναμος παρουσιαζει εναν τσαμπουκα ,ωστε να μην τον περασεις για φλουφλη.Μεγα λαθος του, αλλα εσυ πρεπει να αποδικοποιεις την συμπεριφορα του.Μετα , ατο που λεει για τα λεφτα, ειναι βεβαια πολυ ασχημο κι δεν επρεπε αλλα θα πρεπει να το μετρας, διοτις υπαρχουν πολλα προβληματα γυρο μας, δε ξερω ποσο καιρο εχεις ακομα για το διπλωμα σου, κι τι σκοπο επαγγελματικο εχεις αλλα δυστυχως η δικη σου η γενια εχει μεγαλο θεμα με την ανεργια αλλα και με την αποδωση εργασιαςε ως μισθο. Ισως λοιπον προσπαθουν οι δικοι σου να σε ταρακονισουν με ολα αυτα που λενε για να τα εχεις υποψην σου ολα αυτα.
    Αποψη μου, ειναι οτι εισαι αρκετα προσγηομενη κοπελιτσα, παρα το νεαρο της ηλικιας σου.Βεβαια δεν γνωριζεις οτι εισαι πολυ νεα ακομα κι οτι εχεις ολη την ζωη εμπρος σου , αγχωνεσαι οτι στα 22 σου δεν θα σε αφησουν για καποιες μερες να πας Σαλονικη ενω ολο το χρονο εισαι εκει λογο σπουδων.Καντους την χαρη , κανε τους το"δωρο" ν κατσεις μαζι τους για λιγες μερες να σε ζησουν , να σε χαρουν ,δε ξερω αν εχεις κι μικρα αδελφια, ξερω οτι ο τροπος οπου το ζητουν ειναι πολυ λαθος, κι εμενα θα με εκανε να ειχα ειδη φυγει, πιστεψεμε θα εια ειδη φυγει στη θεση σου απο το σπι τι! Αλλα για αυτο σου γραφω τετοια λογια, επειδη το δικο μου παρελθον ηταν τετοιο οπου τελικα δεν μου βγηκε σε καλο! μπορει να εζησα ομορφα εκεινα τα χρονια, η αδρεναλινη να με γεμιζαι κι να ηταν ζηλευτη απο φιλους και γνωστους, μπορει οι εμπειριες της προσωπικης μου ζωης να εγιναν ακομα και ιστοριουλες στις παρεες! κι να εφτανα στο σημειο λιγο πριν να την ψωνισω,ομως τα αποτελεσματα , το επομενο στορυ απο αυτα που λεγανε δεν το ειχαν μαθει! το τι επαθα μετα δεν θα ηθελε καμια παρεα να το πει! βεβαια για να ειμαι και δικαιως ισως εχει να καει κι με την καταθλιψη μο! η με την ατυχια μου! αλλα το συγουρο ειναι οτι εαν δεν εκανα τοσο εξτριμ επιλογες σημερα θα ζουσα μια πολυ πιο φυσιολογικη ζωη! Για αυτο θα σου ελεγα μικρη μου συμφορμιτησα οχι να μην αδραξεις την ζωη στο μεγιστο της! απεναντιας ! να κρατας δυναμεις κι για την επομενη ημερα ομως!

Similar Threads

  1. Θέλω να φύγω από το σπίτι μου
    By 1234giota in forum Συμβουλευτική Γονέων
    Replies: 13
    Last Post: 12-06-2019, 20:25
  2. Πρεπει να φυγω απο το σπιτι
    By elis in forum Με καφέ και συμπάθεια....
    Replies: 24
    Last Post: 21-04-2018, 16:44
  3. Οι γονεις μου δεν με αφηνουν να βγενω αργα.
    By jimmas in forum Σχέσεις και Επικοινωνία
    Replies: 14
    Last Post: 13-02-2015, 03:09
  4. δεν με αφηνουν οι γονεις μου να αρραβωνιαστω..
    By vivi20 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 9
    Last Post: 08-12-2012, 19:48
  5. Θελω να φυγω απο το σπιτι
    By Sublime in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 58
    Last Post: 09-04-2012, 00:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •