Ζητιάνοι
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Banned

Ζητιάνοι

Παντα ειναι ασχημο να βλεπεις ενα ανθρωπο σε ασχημη θεση.
    Προσωπικα δινω συστηματικα σε κοσμο λεφτα αρκει να κανει κατι,
    να δινει χαρτομαντηλα, να σκουπιζει το παραθυρο κλπ κλπ....
    Ποτε δεν λεω οχι, αλλα δεν θελω να το βλεπω σαν ζητιανια.

τωρα για τα υπολοιπα που λες, περι καταρες κλπ ειναι ασχετα....
    Κοψε ενα ποσο που θα δινεις παγια σε ενα που σου ζηταει αναλογα με το εισοδημα σου.
    Δεν μπορεις να δινεις απεριοριστα γιατι μετα δεν θα εχεις ουτε να φας.
    Απο την αλλη το βλεπω απανθρωπο να μην δινεις καθολου ενω εχεις ενα μικρο περίσσευμα.
    Που μπορει να ειναι μικρο για σενα αλλα θεμα επιβιωσης για τον αλλο.

Τωρα αν εχω δωσει αρκετα και μου τυχει ενας στο δρομο μου, απλα δεν δινω και δεν τιθεται ουτε θεμα καταρας ουτε εξιλεωσης.

Banned
    ο καθε ενας που ειναι σε τετοια θεση λεει το παραμυθι η το \"παραμυθι\" που εχει μαθει....
    Για αυτο ειναι καλο να εχεις μια σχεση που δεν ειναι μονο συμπονετικη γιατι ειναι λαθος και για σενα και για αυτον.

Παιρνεις τα χαρτομαντηλα - δινεις ενα πενηνταρακι και τελειωσε το θεμα.
    Για τις ευχες λες ενα να σαι καλα - ευχαριστω και φευγεις.
    Κοροιδο εισαι οταν προχωρας και αλλο την επαφη περα απο αυτη που εγραψα.

Senior Member
    μαλλον δεν πολυ πιανουν οι ευχες στον ιδιο της τον εαυτο ε αλλιως θα την ειχε αραξει καπου και δεν θα γυρναγε απο δω κι απο κει να παρακαλαει για δεκα λεπτα

μου θυμιζει αυτους τους μαγους μελλοντολογους που υποσχονται να κανουν τα παντα..αλλα εαν μπορουσαν οντως φανταζομαι θα εκαναν το πιο απλο :να μαντευαν τους αριθμους στο τζοκερ η το λοττο και να ελυναν το οικονομικο τους προβλημα πριν λυσουν τα θεματα των αλλων!

βλακειες και προσπαθεια για ψυχολογικο εκβιασμο ειναι αυτα bm μην το σκεφτεσαι καν δεν αξιζει να φοβασαι τιποτα απο τετοια προσωπα.ουτε οι ευχες ουτε οι καταρες πιανουν οταν γινονται ανταποδοτικα και εκβιαστικα
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Originally posted by Helena
    μαλλον δεν πολυ πιανουν οι ευχες στον ιδιο της τον εαυτο ε αλλιως θα την ειχε αραξει καπου και δεν θα γυρναγε απο δω κι απο κει να παρακαλαει για δεκα λεπτα

μου θυμιζει αυτους τους μαγους μελλοντολογους που υποσχονται να κανουν τα παντα..αλλα εαν μπορουσαν οντως φανταζομαι θα εκαναν το πιο απλο :να μαντευαν τους αριθμους στο τζοκερ η το λοττο και να ελυναν το οικονομικο τους προβλημα πριν λυσουν τα θεματα των αλλων!

βλακειες και προσπαθεια για ψυχολογικο εκβιασμο ειναι αυτα bm μην το σκεφτεσαι καν δεν αξιζει να φοβασαι τιποτα απο τετοια προσωπα.ουτε οι ευχες ουτε οι καταρες πιανουν οταν γινονται ανταποδοτικα και εκβιαστικα

+1

συμφωνώ απόλυτα με την Helena

Senior Member
    Originally posted by BNW24
    Σας επηρεάζουν ψυχικά οι ζητιάνοι ; Εμένα μου χαλάνε το κέφι όταν βλέπω τη μιζέρια τους και με γεμίζουν τύψεις. Σήμερα μια τσιγγάνα μου ζήτησε 10 λεπτά και ενώ είχα δεν της έδωσα. Με καταράκωσε. Πρώτον αμάρτησα απο χριστιανικής άποψης και δεύτερον προκάλεσα το θυμό της μάγισας που είναι ικανή να σε καταραστεί για όλη σου τη ζωή. Πώς να ζήσεις μετά. Μια λύση είναι να δώσω λεφτά σε άλλο ζητιάνο για να εξιλεωθώ αλλά έτσι θα νιώσω γελοίος και άμυαλος επειδή αντιλαμβάνομαι τόσο απλοικά και μπακαλίστικα τη σχέση μου με το θεό.
    Τους ζητιάνους με τις πατερίτσες που περπατάνε κανονικά όταν λείπει ο κόσμος τους έχεις δει?

Banned
    και γω νευριαζω οταν βλεπω ζητιανους και μετα νιωθω τυψεις

Senior Member
    Originally posted by vince
    Originally posted by BNW24
    Σας επηρεάζουν ψυχικά οι ζητιάνοι ; Εμένα μου χαλάνε το κέφι όταν βλέπω τη μιζέρια τους και με γεμίζουν τύψεις. Σήμερα μια τσιγγάνα μου ζήτησε 10 λεπτά και ενώ είχα δεν της έδωσα. Με καταράκωσε. Πρώτον αμάρτησα απο χριστιανικής άποψης και δεύτερον προκάλεσα το θυμό της μάγισας που είναι ικανή να σε καταραστεί για όλη σου τη ζωή. Πώς να ζήσεις μετά. Μια λύση είναι να δώσω λεφτά σε άλλο ζητιάνο για να εξιλεωθώ αλλά έτσι θα νιώσω γελοίος και άμυαλος επειδή αντιλαμβάνομαι τόσο απλοικά και μπακαλίστικα τη σχέση μου με το θεό.
    Τους ζητιάνους με τις πατερίτσες που περπατάνε κανονικά όταν λείπει ο κόσμος τους έχεις δει?
    Έχω δει ζητιάνο με πατερίτσες στον ώμο να τρέχει για να πιάσει το καλύτερο πόστο για ζητιανιά στο πεζοδρόμιο.
    Εχω δώσει λεφτά σε κουλό και τον είδα μετά απο 5\' (έφευγε) να μετράει την είσπραξη και με τα 2 χέρια!!
    Έχω προτείνει δουλειά σε ζητιάνα 40χρονη, (ντυμένη σαν 80χρονη για να την λυπόμαστε) και μόνο που δε μ έβρισε...

Δε δίνω ΠΟΤΕ στους ζητιάνους, παρά μόνο σε υπερήλικες

Senior Member
    Δεν δινω ΠΟΤΕ σε ζητιανους χρηματα.

Banned
    Originally posted by vince

ε ναι μωρε, που ειναι το προβλημα???
    ο καθενας εφευρισκει τροπους για να προσελκυει χρηματα ιδιως αμα ειναι σε αναγκη.
    Χρηματα δινω ενα συγκεκριμενο ποσο καθε μηνα και οχι επειδη θα μου πει καποιος την μοιρα μου....

Senior Member
    Μου κάνει εντύπωση πως μπορεί κάποιος να επηρεαστεί από τα λεγόμενα ενός αγνώστου ανθρώπου που τον βλέπει για δευτερόλεπτα στον δρόμο

Προσωπικά δεν δίνω πότε λεφτά σε ζητιάνους, παρά μόνο σε έναν κύριο που ξέρω ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα

Κουβαλάω πάντα στο αυτοκίνητο μου, σοκολατάκια ή κρουσανάκια που τα δίνω σε παιδάκια που ζητιανεύουν στα φανάρια

Επίσης έχει παραγίνει το θέμα με το καθάρισμα των τζαμιών, πάντα σηκώνω τους υαλοκαθαριστήρες

Γενικά όμως επειδή πλέον οι περισσότεροι είναι απατεώνες, δεν θέλω να βοηθήσω

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσει κάποιος είτε τους ζητιάνους είτε τους αστέγους

Είτε με ρούχα, είτε με τροφή

Υπάρχει ένα κέντρο αστέγων στο Λαύριο που μπορείς να πας και να δώσεις ρούχα και φαγητά

Κάθε καλοκαίρι που κάνω εκκαθάριση στα ρούχα μου, ότι δεν θέλω τα δίνω εκεί και πάντα πηγαίνω και μαγειρευτά φαγητά

Banned
    Originally posted by Nora

Επίσης έχει παραγίνει το θέμα με το καθάρισμα των τζαμιών, πάντα σηκώνω τους υαλοκαθαριστήρες

στην γειτονια μου στα φαναρια εχουμε ενα στανταρ παρμπριζοκαθαριστη και του δινουμε που και που ειτε ειναι βρωμικα ειτε οχι. (το δικο μου ειναι συνηθως βρωμικο γιατι το κινω ελαχιστα)

Τωρα στους υπολοιπους,
    δινω σπανια και τους κανω ενα νοημα οτι μην το καθαρισεις αλλα αυτοι το καθαριζουν....
    τους δινω ενα χαμογελο (χωρις να δωσω τιποτα φυσικα) και φευγω.
    Και το χαμογελο ειναι πληρωμη με μια εννοια.
    Τωρα σορρυ αλλα ειμαι υπερ της τοπικης ενισχυσης και ενισχυω τους ζητιανους της γειτονιας μου και ολης της υπολοιπης αττικης.

Senior Member
    Μιλώντας για ζητιάνους, μου αρέσει πολύ η ιδέα να βάζω στην άκρη κάποιο στάνταρ μηνιαίο ποσό για να τους το διαθέτω κι όχι όποτε να ναι ότι να ναι.
    Απο την άλλη, δεν θα πρέπει ένα στανταρ μηνιαίο ποσό να πηγαίνει και σε οργανώσεις περιβαλλοντικού ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα?

υγ. Χτες πλησίασα εναν καλόγερο που πουλούσε κάτι κομποσκοίνια, φαινόταν αδύναμος.. Κι ενώ ετοιμαζόμουν να του αφήσω ένα κέρμα, σκύβοντας, τί ακούω να μου λεει!! \" Θέλεις να πάμε για καφέ και να κάνουμε παρέα?\".......Έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Αυτό με τα τζάμια στα φανάρια μου σπάει το νευρικό σύστημα. Το χειρότερο είναι που μιλάω συνέχεια στο τηλ και επειδή δεν καταλαβαίνουν πως έχω μπλουτουθ με ζαλίζουν και με αποσυντονίζουν.
    Χρήματα δεν δίνω, παρά μόνο σε όσους έχουν ορατή αναπηρία, ή σε ηλικιωμένους. Πιτσιρίκια δεν το συζητάω, είναι σα να πληρώνουμε το κάθαρμα τον γονιό του που το έχει βγάλει στη ζητιανιά που καταλαβαίνετε τι αντίκτυπο έχει στην ψυχολογία του...
    Όσο για την τσιγγάνα, όπως είπε και κάποιος παραπάνω, αν είχε δύναμη θα έκανε τη ζωή της καλύτερη και όχι τη δική σου χειρότερη....