Results 31 to 45 of 74
Thread: ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
-
30-04-2009, 00:41 #31
ναι, ολες οι λεξεις πιστευω εχουν διαφορετικο νοημα για τον καθενα μας. ακομα κ τωρα αν βγουμε εξω, εσυ μπορει να μου πεις πώς εχει κρυο ενω εγω να ειμαι οκ.
τοσο σχετικα ειναι ολα. ποσο μαλλον θεμελιωδη ζητηματα οπως ειναι η αγαπη. πώς την αντιλαμβανεται ο καθενας μας. πώς την εκφραζει. πώς την αντιλαμβανεται. μπορει να ειναι τοσο διαφορετικη στο μυαλο δυο ανθρωπων, στην καρδια τους....που σχεδον να προκειται για αντιθετες εννοιες.
μου εχει τυχει να γνωρισω ανθρωπους που υποστηριζαν οτι αγαπουν ανθρωπους που τους εξευτελιζαν με διαφορους τροπους. αν κ πιστεύω οτι το εννοουν, πιστευω ταυτοχρονως οτι βρισκονται σε μια επικινδυνη συγχιση. τουλαχιστον. την ιδια συγχιση σε αλλο ισως επιπεδο βιωνουν κ τα ατομα που δεχονται την οποια υποτιμηση. και οι δυο πλευρες μιλουν για αγαπη.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 30-04-2009, 00:47 #32
Originally posted by Arsi
Πέρα όμως απ\'τα μηνύματα,ακόμα κ αν πάρουμε θετικά μυνήματα,δεν έχω γνωρίσει ποτέ άνθρωπο που να μην έχει πληγωθεί έστω μια φορά στη ζωή του από κάποιον που αγαπάει.
Τι συμβαίνει?Γιατί πληγωνόμαστε επειδή δεν αγαπάμε χωρίς να αναμένουμε κάτι?επειδή αναζητάμε την επιβεβαίωση της αγάπης?από ανασφάλεια?από φόβο?
Καταρχην δεν βρισκω κακο να περιμενουμε κατι απο αυτον που αγαπαμε. Οχι να ναι ο αυτοσκοπος, αλλα ειναι απολυτα φυσιολογικο να περιμενουμε κατι....η μαγεια αλλωστε στο δινω κ παιρνω δεν ειναι?
Παραλογο βρισκω κι εγω το να μην περιμενουμε να πληγωθουμε ειδικα απο ανθρωπους που αγαπαμε.
Αλλα το μεγαλο θεμα για μενα δεν ειναι αν θα πληγωθουμε: αλλα πώς θα προκυψει αυτο. Εχει μεγαλη σημασια αυτο. Κ για ποια ειδους σχεση μιλαμε. Γονεϊκες σχεσεις? Ερωτικες? Φιλικες?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
30-04-2009, 00:52 #33
πολυ με βρισκει συμφωνη αυτο που γραφεις
εαν π.χ. ρωτησεις τον πατερα μου εαν αγαπα τον γυιο του
θα σου πει:
οχι μονο τον αγαπω αλλα θα εδινα και τη ζωη μου γι αυτον!
και πιστευω πως θα το εκανε.θα θυσιαζοταν.
ωστοσο στην καθημερινη ζωη
εαν στθεις απο μια πλευρα και ακουσεις ποσο επιδεξια προσβαλλει τον γυιο αυτον
θα ελεγες πως δεν υπαρχει ανθρωπος σε αυτον τον πλανητη που τον μισει περισσοτερο...
30-04-2009, 00:52 #34
και συνεχιζω : μπορει να πληγωθω επειδη με εχει υποτιμησει ο αλλος, με εχει κοροϊδεψει, εχει προδωσει την εμπιστοσυνη μου. ακομα επειδη σε καποιο ζητημα που εγω βρισκω καιριο ο αλλος το βρισκει γελοιο...δλδ χασμα στην επικοινωνια κ στις αντιληψεις. Αυτα νομιζω ειναι ικανες προυποθεσεις για να μας πληγωσουν. πληγη μπορει να επιφερει ο χρονος κ πως δρα στις σχεσεις μας, μια απωλεια...
Φυσικα κ υπάρχουν κ αλλες πιο σκληρες: η σωματικη κακοποιηση , η ψυχολογικη, οι εκβιασμοι κλπ....
Γι αυτο μιλησα πριν για τροπους.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
30-04-2009, 00:55 #35
Θα απαντήσω στο θέμα που άνοιξα για να μη χαλάμε το θέμα του Πάνου.....οκ?
30-04-2009, 00:58 #36
Originally posted by researcher
πολυ με βρισκει συμφωνη αυτο που γραφεις
εαν π.χ. ρωτησεις τον πατερα μου εαν αγαπα τον γυιο του
θα σου πει:
οχι μονο τον αγαπω αλλα θα εδινα και τη ζωη μου γι αυτον!
και πιστευω πως θα το εκανε.θα θυσιαζοταν.
ωστοσο στην καθημερινη ζωη
εαν στθεις απο μια πλευρα και ακουσεις ποσο επιδεξια προσβαλλει τον γυιο αυτον
θα ελεγες πως δεν υπαρχει ανθρωπος σε αυτον τον πλανητη που τον μισει περισσοτερο...
ετσι καταληγω στο συμπερασμα πώς υπάρχουν παρα πολλοι ανθρωποι αλλα λενε μα αλλα κανουν. Απο τα πιο απλα πραγματα, μεχρι τα πιο μεγαλα. Εχω προσεξει ανθρωπους να λενε: \"Εγω σεβομαι τον αλλο\" κ σε ενα λεπτο του μιλανε με εναν τροπο κ μια απαξιωση που μονο σεβασμο δεν θυμιζει.
Οταν λοιπον ο καθε πατερας ή γονιος μεγαλωνει το παιδι του λεγοντας του ποσο το λατρευει, μα ειναι ετοιμος ανα πασα στιγμη να τον προσβαλει με αθλιο τροπο, τοτε ειναι λογικο το παιδι να συνδεσει την αγαπη με την προσβολη.
Το δυσκολο ειναι μεγαλώνοντας να αποσυνδεσει τις εννοιες αυτες. οχι μονο με την λογικη του βεβαια....πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
30-04-2009, 01:03 #37
Μάλλον δεν μιλάτε για αγάπη αλλά για κάτι άλλο...?
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7
30-04-2009, 01:04 #38
γιατι το λες αυτο vince?
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
30-04-2009, 01:07 #39
προσωπικα
δεν ξερω αν εχω συνδεσει την αγαπη με τον πονο
απλα εχω να πω πως ειτε λεει καπιος πως αγαπα ειτε οχι
αυτο που εει να δωσει ειναι ακρως συνυφασμενο με την εσωτερικη του ποιοτητα
το αναλογο βεβαια ισχυει και για μενα.
επισης τα λογια διαφερουν απο την πραξη πολυ...
αυτο εχω καταλαβει
30-04-2009, 01:14 #40
κ μ αρεσει πολυ οπως το διατυπωνεις....ετσι ειναι!
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
30-04-2009, 01:15 #41
προσωπικα
το αναλογο βεβαια ισχυει και για μενα.
επισης τα λογια διαφερουν απο την πραξη πολυ...
αυτο εχω καταλαβει
βρε μπας και εχω πληγωθει πολυ και δεν το εχω παρει ειδηση?
30-04-2009, 01:16 #42
30-04-2009, 01:29 #43
Originally posted by Sofia
αλλα το θεμα μου ειναι οτι θωρακιζω τον εαυτο μου ωστε να περιμενω το χειροτερο για να μη μου ρθει εξ απροοπτου...
βρισκεις κατι δυσκολευτικο σε αυτο sofia?
30-04-2009, 01:41 #44
δεν ειμαι σιγουρη οτι καταλαβα. εννοεις, οτι φοβασαι να ζησεις? σκεφτεσαι τις κινησεις σου προκειμενου να μη σου συμβει το χειροτερο?
αν θα θελες, θα μπορουσες να γραψεις ενα παραδειγμα?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
30-04-2009, 01:49 #45
Originally posted by Sofia
δεν ειμαι σιγουρη οτι καταλαβα. εννοεις, οτι φοβασαι να ζησεις?
απαντω καταφατικα
σκεφτεσαι τις κινησεις σου προκειμενου να μη σου συμβει το χειροτερο?
επισης απαντω καταφατικα
αν θα θελες, θα μπορουσες να γραψεις ενα παραδειγμα?
οχι..δε μου ερχεται κατι που θα μπορουσα να αναφερω γιατι θα μπω σε λεπτομερειες πιο προσωπικες που ισως μετανιωσω αν τις αναφερω.αν σκεφτω κατι πιο απλο θα το πω ομως..
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία