Results 61 to 74 of 74
Thread: ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
-
30-04-2009, 23:05 #61
H κοινωνια δεν φτιαχτηκε ουτε απο μας ,ουτε για μας , ας το χωνεψουμε. δε θα προσαρμοστει ο κοσμος πανω μας και η δικη μας προσαρμογη πονα , αφου δεν ειναι δικη μας επιλογη. Ας φτιαξουμε \"οασεις\" τουλαχιστον απο ανθρωπους ,καταστασεις,χωρους που εκει να νοιωθουμε καλα και ανετα .
Ακομα και αυτοι που μας αγαπουν ειναι \"εξω\" απο μας ,εξω απο τη πολυπλοκοτητα και το μεγαλειο,τη μοναδικοτητα και την μη επαναληψιμοτητα του καθε ενος μας ,ειναι αδυνατον -μιλαω εκ πειρας- να ξερουν να προσφερουν αυτο που πραγματικα θελουμε και χρειαζομαστε. Η πιο ζεστη και ανθρωπινη αγκαλια μπορει απο ευλογια να μετατραπει σε καταρα . Ας ειμαστε λιγο ποιο ανοιχτοι στη ζωη. Και αφου πετατε και κανενα Αγγλικο : Keep your eyes open ,everything is possible !!
- 30-04-2009, 23:12 #62
Panos-Kreta
που χαθηκες βρε παιδι?
σε πηρανε οι εγνοιες?
οπως βλεπεις καταδημιουργησαμε στο τοπικ σου....
γραψαμε!
30-04-2009, 23:57 #63
Το βλεπω καλη μου researcher . Παρακολουθω τη καυβεντα και ...μαθαινω .Ειναι απιστευτο ποσα εχω μαθει
το τελευταιο καιρο.....
Ο γυιος μου παει καπως καλυτερα αλλα ο δρομος ειναι μακρυς μεχρι την ιαση.
Θα αρχισω και γω ψυχοθεραπεια -καθ \' υποδειξη του γυιου μου . Μπορει να μας οφελησει ολους αυτο. Θα το δοκιμασω.....
Προσπαθω νοητικα να στειλω θετικη ενεργεια οπου κι αν ειστε.
01-05-2009, 00:24 #64
μαθαινεις λοιπον...
ολοι μαθαινουμε...ολοι
εχοντας τα ματια και την ψυχη ανοιχτη
η ψυχοθεραπεια ειναι ευεργετικη
εισαι τυχερος που αρχιζεις τωρα
αλλοι περιμενουν να πιασουν εντελως πατο για να χρησιμοποιησουν αυτο το ευεργετικο
εργαλειο
εισαι τσακαλι που πηρες ειδηση περιπου τι γινεται...
τωρα αυτο το καθ υποδειξη καπως μου ξινισε...αλλα δεν ξερω....
μου αρεσει ο καθενας απλα να δρα για λογαριαμο του
01-05-2009, 00:27 #65
δηλαδη το...Θα αρχισω και γω ψυχοθεραπεια -καθ \' υποδειξη του γυιου μου
μου βγαζει
το αντε ρε μπαγασα
μεχρι ψυχοθεραπεια θα κανω για σενα βρε...
εδω διαφωνω καθετα
ο καθενας δρα για λογαριαμο του
01-05-2009, 00:34 #66
Originally posted by panos-Kreta
Το βλεπω καλη μου researcher . Παρακολουθω τη καυβεντα και ...μαθαινω .Ειναι απιστευτο ποσα εχω μαθει
το τελευταιο καιρο.....
Θα αρχισω και γω ψυχοθεραπεια -καθ \' υποδειξη του γυιου μου . Μπορει να μας οφελησει ολους αυτο. Θα το δοκιμασω.....
Η ψυχοθεραπεια λειτουργει εφοσον πιστεψεις σ αυτην...οχι κατα παραγγελια. Βεβαια αυτη η πιστη θα ενισχυθει ή οχι κατα την πορεια της διαδικασιας
Ευχαριστουμε πολυ για την θετικη ενεργειαΠροσωπικα ανταποδιδω κ ελπιζω να φτανει μεχρι εκει
Παντα ευχομαι καλη δυναμη σ οσους μπαινουν στην διαδικασια αυτη...χρειαζεται παντα!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
01-05-2009, 01:02 #67
Originally posted by researcher
δηλαδη το...Θα αρχισω και γω ψυχοθεραπεια -καθ \' υποδειξη του γυιου μου
μου βγαζει
το αντε ρε μπαγασα
μεχρι ψυχοθεραπεια θα κανω για σενα βρε...
εδω διαφωνω καθετα
ο καθενας δρα για λογαριαμο του
τωρα εσυ μιλας για αλλαγες
αρχες καινουργιες και αλλα ωραια
και γω σαν να σου τη λεω.
ε οχι! δεν το δεχομαι αυτο απο μενα
καλη αρχη σε ολα..απο την καρδια μου!
καλο βραδυ Pano!
01-05-2009, 08:13 #68
Ενταξυ ρε παιδια ,το πιστευω και το κανω.
Τιποτα δεν ειναι μονο του , δεν ειμαστε νησια .Επηρεαζουμε και επηρεαζομαστε. Η ψυχοθεραπεια -ας μη φοβομαστε τις λεξεις- βοηθαει φανταζομαι να αποκτησουμε μια εποπτεια του πως δομουνται αυτοι οι αλληλο-επιρεασμοι.
Το \' καθ υποδειξη\' , που ειπα , εχει και ενα ευφημησμο μεσα , μια υπερβολη .
Οι αρωστιες και οι κρισεις ειναι \"καμπανακια\" που πρεπει να τα .......ευγνωμονουμε . Ειναι το το τρυφερο αγγιγμα (η το χαστουκι) της μανας φυσης που μας λεει :- Ξυπνα.
Ειναι σοφα δομημενη η υπαρξη μας , αρκει να μπορουμε να αφουγρασθουμε τους ρυθμους της .
Καλο μηνα να εχεται ολοι παιδια και να πανε ολα καλα..........
01-05-2009, 11:17 #69
Ενταξυ ρε παιδια ,το πιστευω και το κανω.
Τιποτα δεν ειναι μονο του , δεν ειμαστε νησια .Επηρεαζουμε και επηρεαζομαστε. Η ψυχοθεραπεια -ας μη φοβομαστε τις λεξεις- βοηθαει φανταζομαι να αποκτησουμε μια εποπτεια του πως δομουνται αυτοι οι αλληλο-επιρεασμοι.
Το \' καθ υποδειξη\' , που ειπα , εχει και ενα ευφημησμο μεσα , μια υπερβολη .
Οι αρωστιες και οι κρισεις ειναι \"καμπανακια\" που πρεπει να τα .......ευγνωμονουμε . Ειναι το το τρυφερο αγγιγμα (η το χαστουκι) της μανας φυσης που μας λεει :- Ξυπνα.
Ειναι σοφα δομημενη η υπαρξη μας , αρκει να μπορουμε να αφουγρασθουμε τους ρυθμους της .
Καλο μηνα να εχεται ολοι παιδια και να πανε ολα καλα..........
Pano
εισαι πολυ συνειδητοπιοημενος ανθρωπος
πραγματικα σου σφιγγω το χερι!
τι να πω;
δεν εχω λογια!
οι γονεις μου χρονια και δεν εχουν καταλαβει τιποτα!
ειναι στη φαση:
αχ τι μας κανει αχ τι μας κανει
θα μας πεθανει θα μας πεθανει
μπραβο σου
καλη ψυχοθεραπεια
μια προσωπικοτητα σαν και σενα εχει πολλα να παρει απο μια ψυχοθεραπευτικη διαδικασια
πραγματικα εχω μεινει αφωνη
σ ευχαριστω!
01-05-2009, 11:44 #70
το τελευταιο καιρο.....
Ειναι πολυ σιμαντικο που καταλαβενεις και συμπαραστεκεσαι στο σπλαχνο σου,ετσι πρεπει.δεν μπορεις να φανταστεις τι περναει.και γω το ιδιο θα εκανα αν ειχε κατι ο γιος μου,θα ετρωγα τον κοσμο να δω απο τι υποφερει το σπλαχνο μου.οι δικοι μου γονεις ενω ξερουν τι εχω και προσπαθουν καπως να με βοηθησουν δεν μου στεκονται οπως πρεπει.ο πατερας μου πολλες φορες μεειρωνευεται που χαπακονωμαι αλλα αν με δει και ειμαι χαλια στεναχωριεται πολυ.Καλα κανεις και βοηθας το παιδι σου,γιαυτο ειναι οι γονειςγια να στεκονται με οποιον τροπο μπορουν στα παιδια τους.
01-05-2009, 19:24 #71
panikoula
H γλωσσα επικοινωνιας μεταξυ των πολυ δικων μας ανθρωπων ειναι μια μακρυα και διαδραστικη διαδικασια.
Μη θεωρεις αυτονοητη τη κατανοηση οπως εσυ τη καταλαβαινεις.
Ο παρατηρητης επηρεαζει το παρατηρουμενο και το αναστροφο.
Οι γονεις σου θελουν να εισαι καλα ,αλλα μπορει να μην ξερουν τον τροπο. Δεν κανουμε προβα σε οτι ζουμε το ξαναπαμε.
Βοηθησε τους γονεις σου ΔΕΝ ειναι σοφοι ,ειναι αδυναμοι και χωματινοι οπως εσυ , ειναι πλασματα αγγελικα οπως εσυ, ειναι ανεπαρκεις,φοβισμενοι, μπερδεμενοι,θλιμενοι ,γεματοι ελπιδες ομως στο βαθος τους ,οπως εσυ.
Αυτο που εσυ εκλαμβανεις σαν ειρωνια μπορει να ειναι μια προσπαθεια επαφης μαζυ σου.
Πετα μκρυα τη προκαταληψη και μεινε ανοιχτη στο καινουριο που ουτως η αλλως θα \'ρθει , καντο να ειναι καλο αυτο το ....καινουριο. Εμεις δημιουργουμε τη πραγματικοτητα !
01-05-2009, 19:29 #72
pano -kreta, επειδη εσυ συμπεριφερεσαι με εναν συγκεκριμενο τροπο ως γονιος δεν σημαινει κ πώς ολοι οι γονεις συμπεριφερονται ετσι. Ειναι μια αυθαιρετη παραδοχη αυτο...τπτ αλλο (ή οκ, μια προβολη
....)
Οχι, δεν ειναι ολοι οι γονεις αγγελικα πλασματα. ας μην το λεμε αυτο. οπως δεν ειναι κ ολοι οι ανθρωποι το ιδιο. Κ ναι, εμεις δημιουργουμε την πραγματικοτητα μεχρι ενα σημειο...δεν περιστρεφεται ολος ο κοσμος γυρω απο εμας....εχουμε το μεριδιο ευθυνης μας, αναμφιβολα. Αλλα υπάρχουν κ αλλοι που ειναι αδυνατον να μην παιζουν ρολο στη ζωη μας, στην ευτυχια μας κ στην στεναχωρια μας....πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
01-05-2009, 19:48 #73
Σοφια
Ειπα \"αγγελικα\" με την εννοια οτι ημαστε ολοι φτιαγμενοι απο τα υλικα των αστεριων. Το τι κανουμε με αυτα τα υλικα ειναι στη δικη μας συνειδητοτητα. Επηρεαζουμε και επηρεαζομαστε σιγουρα. Αλλα μακρυα απο οποιαδηποτε προκαταληψη.
Το παρελθον δεν υπαρχει .Ας ζησουμε στο \"εδω και τωρα\" ,ας οχυρωθουμε στο εδω και στο τωρα ,που ειναι ενα απαρτο καστρο . Μεσα του δεν κινδυνευουμε .Εχει γαληνη και ευλογια εκει μεσα.
01-05-2009, 19:50 #74
pano, βιωνωντας μια θεραπεια βασιζομενη στο εδω και το τωρα, σιγουρα θα σου ελεγα πώς δεν θα ειμασταν αυτο που ειμαστε στο εδω κ στο τωρα χωρις το συγκεκριμενο παρελθον, που εχει ο καθενας μας.
καταλαβαινω την αναγκη της γαληνης μα αυτη δεν μπορει να ερθει αν οχυρωθουμε απλα στο εδω κ τωρα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία