ΕΦΗΒΗ ΜΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Junior Member

ΕΦΗΒΗ ΜΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ..ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 16ΧΡ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Κ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΤΙ.ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ.ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ??? ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΧΑΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΑΚΟΜΑ..ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ??ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ.

Senior Member
    Originally posted by kledym
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ..ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 16ΧΡ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Κ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΤΙ.ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ.ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ??? ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΧΑΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΑΚΟΜΑ..ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ??ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ.
    Καλημέρα.
    Στην θέση σου, θα ρωτούσα την μικρή, για ποιό λόγο δεν νιώθει να την βοηθά η ψυχοθεραπεία. Μήπως δεν είναι ο κατάλληλος ειδικός και πρέπει να βρεθεί άλλος? ( η χημεία ανάμεσα στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο είναι ένας παράγοντας που δεν αγνοώ).
    Μετά, θα μιλούσα με τον θεραπευτή της και θα του εξέφραζα την αγωνία μου, οτι νιώθω,και μου το λέει και το παιδί, οτι δεν βοηθιέται.

Οσο για το θέμα των φαρμάκων, σίγουρα, δεν είναι απαραίτητο να λάβει, αλλά αυτό θα το κρίνει μόνο ο ειδικός.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Junior Member
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ (ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, Ή ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΨΑΞΤΕ/ΡΩΤΗΣΤΕ) ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΤΕ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ. ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΗΝ. ΧΑΙΔΕΨΤΕ ΤΗΝ. ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ\'ΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΔΩΣΤΕ ΤΗΣ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΚΑΠΩΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ.(ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΣΩΣ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ...ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ) ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

Senior Member
    Κάνω χρόνια ομοιοπαθητική και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ την κόρη σας! Να συμπληρώσω ότι αλλαγές θα δέιτε από το πρώτο 2μηνο και όπως είπε και ο/η arts στο 6μηνο είναι αισθητά τα αποτελέσματα-μην περιμένετε από την μία μέρα στην άλλη να γίνει κάποιο θαύμα. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού (προλαμβάνουν δηλαδή καταστάσεις) και απαλύνουν τα συμπτώματα της όποιας πάθησης. Σε αντίθεση με τα κλασσικά φάρμακα που δρουν κατασταλτικά. Η προσωπική μου εμπειρία είναι πολύ θετική.

Βέβαια, επειδή οι κρίσεις πανικού έχουν να κάνουν με τον, κατά κάποια έννοια, λανθασμένο τρόπο σκέψης, καλό θα ήταν να συνεχίσει την ψυχοθεραπεία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα από την ρίζα του.

Μην ανησυχείτε πάντως για την υγεία της..αφού κάνατε τις απαραίτητες εξετάσεις και είναι όλες \"καθαρές\", τα τσιμπήματα που νιώθει και οι αρρυθμίες είναι από τις κρίσεις και δεν διατρέχει κίνδυνο από αυτά!Να την κάνετε να νιώσει ασφάλεια, να δείχνετε υπομονή απέναντί της και να της μεταδώσετε ηρεμία για να καταλάβει ότι δεν κινδυνεύει να πάθει τίποτα. Πιστεύω ότι η σωστός χειρισμός του προβλήματος από την οικογένεια θα βοηθήσει σημαντικά, καθώς η κόρη σας βρίσκεται στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας.

Αυτές είναι οι προσωπικές μου απόψεις!

Senior Member
    Εφόσον κάνατε εξετάσεις και όλα είναι καλά με την καρδιά , τα τσιμπήματα,τυχόν μουδιάσματα στα χέρια,σφίξιμο ή πλάκωμα στο στήθος και αίσθηση ότι δεν της φτάνει ο αέρας είναι καθαρά συμπτώματα άγχους.Είναι όντως μια δύσκολη κατάσταση για την κοπελίτσα όμως κατά την γνώμη μου κάνε ότι χρειαστεί για να την ανακουφήσεις ακόμη κι αν αυτό σημαίνει φαρμακευτική αγωγή.
    Πολύ πιθανόν υπάρξουν κάποιες παρενέργειες από τα φάρμακα όμως θα περάσουν σε πολύ σύντομο διάστημα.Αν δεν αντιμετωπίσεις πάντως το πρόβλημα δραστικά το παιδί θα χάσει τα καλύτερα χρόνια και ακόμη χειρότερα θα ταλαιπωρείται για πολλά χρόνια αργότερα, μόνο με κουβέντα δεν λύνεται το θέμα.
    Η κατάθλιψη και οι κρίσεις πανικού οφείλονται στους νευροδιαβιβαστες της σεροτονίνης,όταν αυτοί μπλοκάρουν δε νομίζω πώς ούτε 1000 ώρες συνεδρίας με ψυχολόγο φτάνουν.Αν έπασχε από αβιταμίνωση δεν θα τις δίνατε βιταμίνες;Αυτό που βιώνουμε οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι ουσιαστικά μια βιολόγική πάθηση με ψυχολογικά παρακλάδια.

Μην κοιτάς τί θέλεις και τί δεν θέλεις εσύ,κοίτα τι χρειάζεται το παιδί.Εγώ είμαι υπέρ της φαρμακευτικής αγωγής επειδή αντί να ταλαιπωρείται με συνεδρίες για χρόνια θα ξεπεράσει την κατάσταση μέσα σε μήνες και αισίως θα παραμείνει καλά και θα τα ξεχάσει όλα.Πάντως ο σωστός γιατρός και η σωστή αγωγή έχουν μεγάλη σημασία.Αν κάποιο φάρμακο φέρει παρενέργειες που την ταλαιπωρούν παραπάνω απο το φυσιολογικό ο γιατρός πρέπει να το αλλάξει.

Και συνήθισμένη παρενέργεια είναι το άγχος ή η υπνηλία τα οποία λογικά μέσα σε 1 το πολύ 2 εβδομάδες υποχωρούν σταδιακά...

Εννοείται πως ψυχοθεραπεία θα πρέπει να συνεχιστεί και με την αγωγή.

Κουράγιο και θα περάσουν όλα,θέλει τον χρόνο του το θέμα.

Member
    Καλησπέρα!
    Σου έστειλα 2 u2u ελπίζω να σε βοηθήσουν.

Senior Member
    koitaxte eimai 16 xronwn ke exw kati paromio edw ke 3eis mines
    Anxodeis diataraxi me kriseis panikou
    auto pu me boi8ise emena na 3eperasw esto ke lgo to provlima m einai i enasxolisi me ton a8litismo se fisiologika epipeda...
    ke 2on an mporeite san oikogenia na eiste pio konta stin kori sas... Diladi na pigete voltes mazi kai na sizitate auto to 8ema giati tin apasxolei
    apofigete ta xapia ...
    egw ta pira 2 meres ke oxi Zanax , pira valeriana ke eimoun xali ke dn eixa ore3i gia tipota
    Elpizw na 3eperasete to provlima sas...
    Episis min tis dixnete oti stenaxorieste
    Voh8iste psixologika me liga logia