Results 61 to 75 of 92
Thread: Αγάπη
-
30-04-2009, 03:01 #61
Originally posted by Sofia
και κατι ακομα: το παιδι δεν χρειαζεται μονο προστασια, χρειαζεται αγαπη ανευ ορων. Δεν εχει καμια ΑΠΟΛΥΤΩΣ δικαιολογια το ξυλο ή η οποιας μορφης κακοποιηση σε κανενα ατομο, ποσο μαλλον σε ενα ανυπερασπιστο πλασμα. Γιατι κ το ξυλο στο ονομα της αγαπης πεφτει (π.χ \"δερνω το παιδι μου για να στρωσει, να μαθει, να μη γινει κακομαθημενο, να διαβασει, να σταματησει να κλαιει\"....κ.α.). Εγω δεν την αντιλαμβανομαι ετσι την αγαπη παντως....Κ στην τελικη ας μαθει επιτελους ο καθενας πριν κανει παιδι αν μπορει να το μεγαλωσει....Αλλα αυτο πολυ ουτοπικο ακουγεται...:(
Ειναι αδυνατον να προβλεψει καποιος πως μπορει να μεγαλωσει σωστα ενα παιδι...
- 30-04-2009, 03:08 #62
Ειναι αδυνατον να προβλεψω ναι. Αλλα δουλευω στον εαυτο μου, δουλευω την ψυχη μου ωστε να βρω τροπους να φτασω πιο κοντα στον εαυτο μου. Κ αρα κ σε οποιον επιλεξω κ θελω να πλησιασω.
Ποσο μαλλον στο να επιλεξω εναν τοσο σημαντικο ρολο: αυτον της μητερας. Αν δεν μπορεσω να προβλεψω οτι δεν θα χτυπαω το παιδι μου, εχω κ αλλη επιλογη. Να μην γινω μητερα. Τοσο απλο.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
30-04-2009, 03:11 #63
Originally posted by researcher
μια καληνυχτα σας λεω ολο αγαπη...και λιγη νυστα....φιλια!
και τα πλασματακια τα μικρα να μη πηγωνονται...
αλλα μιλαμε γινονται φοβερες χοντραδες
αναλογιστηκαμε ποτε σοβαρα πως υπαρχει παιδεραστικος τουρισμος απο πλουσιες σε φτωχες χωρες?
οτι εκατομμυρια ανθρωποι επισκεπτονται ιστοσελιδες με παιδικο πορνογραφικο υλικο?
και χιλιαδες τις δημιουργουν?
ανθρωποι υποληψης?
ανθρωποι κυρους?
ειναι κριμα...
και οι ανθρωποι που ερχονται να ζησουν εδω..
στις χωρες τους συμβαινουν τραγικα πραγματα..το να πουλουν χαρτομαντηλα ισως τους φανταζεις ως το λιγοτερο κακο...
δεν υπαρχει βεβαια καθολου υποδομη γι αυτους τους ανθρωπους μιλαμε...
καθολου ομως..
και στις χωρες τους οι δουλεμποροι τους υποσχονται πως η Ελλδα εινα παραδεισος...
όνειρα αγάπης γλυκά:)
30-04-2009, 03:14 #64
δεν ειναι ομως μονο το χτυπημα που πληγωνει
ειναι και πολα αλλα πραγματα...
ομως πιστευω οτι βοηθαει πολυ η αγαπη και η αποδοχη που ξεκινα απο μας για μας
και διαχεεται και στους αλλους...
τωρα που μετα την προηγουμενη ψυχοθεραπεια εχω χαρισει καποιους απ τους τους πυργους μου και δεν πυροβολω τοσο συχνα τους φιλους μου (οπως λεει και το ασμα)
καταλαβαινω
πως υπαρχει τροπος να χαιρεσαι περισσοτερο και να πληγωνεις και να πληγωνεσαι λιγοτερο...
καλο βραδυυυυυ
30-04-2009, 03:20 #65
αλλα μιλαμε γινονται φοβερες χοντραδες
αναλογιστηκαμε ποτε σοβαρα πως υπαρχει παιδεραστικος τουρισμος απο πλουσιες σε φτωχες χωρες?
οτι εκατομμυρια ανθρωποι επισκεπτονται ιστοσελιδες με παιδικο πορνογραφικο υλικο?
και χιλιαδες τις δημιουργουν?
ανθρωποι υποληψης?
ανθρωποι κυρους?
ειναι κριμα...
και οι ανθρωποι που ερχονται να ζησουν εδω..
στις χωρες τους συμβαινουν τραγικα πραγματα..το να πουλουν χαρτομαντηλα ισως τους φανταζεις ως το λιγοτερο κακο...
δεν υπαρχει βεβαια καθολου υποδομη γι αυτους τους ανθρωπους μιλαμε...
καθολου ομως..
και στις χωρες τους οι δουλεμποροι τους υποσχονται πως η Ελλδα εινα παραδεισος...
Το να δινουμε ενα ελαφρυντικο \"ελα μωρε αμορφωτος ειναι, φτωχος ειναι κλπ\" ειναι υποτιμητικο κ για τους αμορφωτους κ για τους φτωχους. Ειναι πολλοι ανθρωποι με χαμηλο μορφωτικο κ βιωτικο επιπεδο που μεγαλωνουν τα παιδια τους με πολυ αγαπη κ αξιοπρεπεια. Κ ειναι μυθος πώς η κακοποιηση λαμβανει χωρα μονο σε οικογενειες χαμηλου βιωτικου επιπεδου. Τεραστιος μυθος.
Η βια εχει πολλες διαφορετικες αφετηριες για τον καθενα. Δικαιολογιες ομως οχι.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
30-04-2009, 03:26 #66
και κατι ακομα: το παιδι δεν χρειαζεται μονο προστασια, χρειαζεται αγαπη ανευ ορων. Δεν εχει καμια ΑΠΟΛΥΤΩΣ δικαιολογια το ξυλο ή η οποιας μορφης κακοποιηση σε κανενα ατομο, ποσο μαλλον σε ενα ανυπερασπιστο πλασμα. Γιατι κ το ξυλο στο ονομα της αγαπης πεφτει (π.χ \"δερνω το παιδι μου για να στρωσει, να μαθει, να μη γινει κακομαθημενο, να διαβασει, να σταματησει να κλαιει\"....κ.α.). Εγω δεν την αντιλαμβανομαι ετσι την αγαπη παντως....Κ στην τελικη ας μαθει επιτελους ο καθενας πριν κανει παιδι αν μπορει να το μεγαλωσει....Αλλα αυτο πολυ ουτοπικο ακουγεται...:(
κ πως μου ξέφυγε εντελώς η αγάπη κ μάλιστα ανευ όρων.....
μάλλον επειδή νιώθω πως δεν την πήρα....
Αναρρωτιέμαι αν γίνω καλή μάνα,αν όλα αυτά υποσυνείδητα με κάνουν να λειτουργώ με κανόνες που βίωσα,άσχετα με τις πράξεις μου που μπορεί να καλύπτουν κάποιες \'στραβές\' πεποιθήσεις.Αναρρωτιέμαι αν η δουλειά με τον εαυτό μου θα είναι ποτέ τόσο ισχυρή όσο η δύναμη των βιωμάτων ώστε να τα αντιμετωπίσω........Ότι κ αν λέω λογικά ή συνειδητά.....κ όσο διαφορετικά κ αν φέρομαι απ\'ότι μου φέρθηκαν...
30-04-2009, 03:28 #67
Originally posted by Arsi
.Αναρρωτιέμαι αν η δουλειά με τον εαυτό μου θα είναι ποτέ τόσο ισχυρή όσο η δύναμη των βιωμάτων ώστε να τα αντιμετωπίσω........πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
30-04-2009, 03:37 #68
.Αναρρωτιέμαι αν η δουλειά με τον εαυτό μου θα είναι ποτέ τόσο ισχυρή όσο η δύναμη των βιωμάτων ώστε να τα αντιμετωπίσω........
30-04-2009, 03:49 #69
Αναρρωτιέμαι αν η δουλειά με τον εαυτό μου θα είναι ποτέ τόσο ισχυρή όσο η δύναμη των βιωμάτων ώστε να τα αντιμετωπίσω........πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
30-04-2009, 03:57 #70
Αναρρωτιέμαι αν η δουλειά με τον εαυτό μου θα είναι ποτέ τόσο ισχυρή όσο η δύναμη των βιωμάτων ώστε να τα αντιμετωπίσω........
Με κόλησε η απάντησή σου.Δεν το είχα δει ποτέ έτσι.Αλλά αν δω καλύτερα,θα δω πως όντος εδώ κ χρόνια βιώνω μια εσωτερική αναζήτηση του εαυτού μου.Από πολύ παλιά,μπορεί κ 14 που προσπαθούσα να ξεδιαλύνω τα πράγματα μέσα μου με σκέψεις,ημερολόγια,βιβλία.. ...
Σ\'ευχαριστώ για το ερέθισμα.
30-04-2009, 03:59 #71
Σ ευχαριστω για τις σκεψεις, για την κουβεντα:)
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
30-04-2009, 04:03 #72
Σ ευχαριστω για τις σκεψεις, για την κουβεντα:)
30-04-2009, 13:56 #73
Κάποια στιγμή θα ήθελα να συνεχίσω την συζήτηση σε αυτό το θέμα. Για την ώρα απλά απόλαυσα το υπόλοιπο της κουβέντας..
Researcher ------> U2U (πάνω δεξιά στην σελίδα του φορουμ) :)
30-04-2009, 14:15 #74
και εσυ εχεις ενα γιου του γιου τωρα....
δηλαδη κορη του γιου.... :-)
30-04-2009, 14:35 #75
και εσυ εχεις ενα γιου του γιου τωρα....
δηλαδη κορη του γιου.... :-)
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....