Results 31 to 45 of 174
Thread: Καθρέφτες
-
01-05-2009, 00:00 #31
Παιδιά η Θεοφανία έγινε ένα ζωντανό παράδειγμα στο θέμα μου.Αυτό ακριβώς ψάχνω.Τι δύναμη έχει το καθρέφτισμα κάποιου.Κ γιατί.Κ τι κάνουμε γι\'αυτό.
- 01-05-2009, 00:01 #32
παραδειγμα προς μημηση?λολ
01-05-2009, 00:06 #33
Κ αν δεν είσασταν όλοι εσείς αυτή τη στιγμή θα ένιωθα πολύ ηλίθια που μετά από καιρό άνοιξα 2 θέματα κ μάλιστα η Θεοφανία σχολίασε κ το θέμα αγάπης στο u2u.Δλδ κ τα 2 μου θέματα μετά από μήνες.Κ το πρόβλημά μου είναι ότι \'πνίγω\'τον εαυτό μου κ τη \'φωνή\' μου στη ζωή μου.
Παίρνω θάρρος κ η ζωή μου πάει καλύτερα,αναρρωτιέμαι θα κρατήσει?θα εξαρτόμαι απ\'τους καθρέφτες ώσπου να βρω ποια είμαι....κ μου δόθηκαν πολλές απαντήσεις μέσα απ\'αυτό το σκηνικό.
01-05-2009, 00:07 #34
Φυσικα κ ειναι μια περιπτωση ακομα καθρεφτη. Αναρωτιεμαι: γιατι δεν υπάρχει ο σεβασμος? Γιατι η αμεση απαντηση ως ΕΛΕΟΣ,ανοιξε ενα θεμα στο msn για chat? Κοινως αδειασε μας τη γωνια....Γιατι δεν αντεχει καποιος να βλεπει ενα τετοιο θεμα σε δημοσιο χωρο? Τοσο αηδια του φαινεται? Και αν ειναι ετσι, δεν υπάρχει ενας αλλος τροπος να εκφρασει την οποια δυσφορια του?
Περιεργο μου φαινεται οταν εχουν προηγηθει θεματα απειρομεγιστης ελαφροτητας ....!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
01-05-2009, 00:12 #35
Originally posted by Θεοφανία
Συμφωνώ απόλυτα. Έχω δει τον τελευταίο καιρό θέματα του στυλ, \"πέρασε ένα κουνούπι και ταράχτηκα\". Νομίζω πως τους τελευταίους μήνες έχει χάσει εντελώς το νόημα το φόρουμ που κάποτε αγαπήσαμε.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που έχουν φύγει πολύ αξιόλογα άτομα από εδώ.
Επί του προκειμένου, είπα τη γνώμη μου γιατί υπάρχουν μέλη που κάθε μέρα ανοίγουν και ένα θέμα που όπως εγώ πιστεύω το κάνουν για να περάσουν κάπως το χρόνο τους, παρά γιατί έχουν να πουν κάτι....
Αν και δεν ήμουν ποτέ σταθερός εδώ μέσα σε πιστεύω. Απλά νομίζω ότι βρήκες το λάθος θρεντ για να το πεις αυτό γιατί το θρεντ, αν και δεν σχετίζεται με προβλήματα, φιλοσοφικά φαίνεται καλό. Εντάξει θα μου πεις \"είμαστε για φιλοσοφίες τώρα\" και εγώ νομίζω ότι ποτέ δεν βλάπτει κάτι που μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς όσο ανούσιο και αν φαίνεται.
Αλλά καταλαβαίνω ότι μάλλον αγανάκτησες και αυτό το θρεντ έγινε αφορμή να το πεις. ;)
01-05-2009, 00:16 #36
Originally posted by Arsi
.Κ το πρόβλημά μου είναι ότι \'πνίγω\'τον εαυτό μου κ τη \'φωνή\' μου στη ζωή μου.
Παίρνω θάρρος κ η ζωή μου πάει καλύτερα,αναρρωτιέμαι θα κρατήσει?θα εξαρτόμαι απ\'τους καθρέφτες ώσπου να βρω ποια είμαι....κ μου δόθηκαν πολλές απαντήσεις μέσα απ\'αυτό το σκηνικό.
Arsi, συγγνωμη...νομιζω παρεκτραπηκα....! Κ το βρισκω αδικο για το θεμα σου πως οπως σου ειπα μου αρεσε τοσο σαν σκεψη...
Ελεγα λοιπον πώς ο Λακαν ειχε αναπτυξει μια θεωρια του καθρεφτη. Απο τα λιγα που ξερω λεει πώς ταυτιζομαστε απο την εικονα του καθρεφτη. Στήνουμε το εγώ μας αιχμαλωτιζόμενοι στην εικόνα ενός άλλου. Ομως η ερωτηση μου ειναι γιατι κολλαμε σε μια ασχημη εικονα...πώς μας θυμωνει το ασχημο καθρεπτισμα...Ας πουμε εδω, σ αυτο το θεμα ολοι ειμαστε καθρεπτες των αλλων. Εσυ καθρεφτιζεσαι μεσα απο την δικη μου απαντηση, της anwnimis, της researcher, της panikoulas, του Ο.Ε.Δ., της Θεοφανιας...ομως αυτη που βρηκε εδαφος μεσα σου, αυτη που πηρε τον μεγαλυτερο χωρο μοιαζει να ναι της Θεοφανιας. Γιατι ομως? Πώς συνεβη αυτο? Κατι δεν σημαινει?Δεν σου λεει κατι ολο αυτο?
Arsi, οι σκεψεις μου ειναι μονο σκεψεις που μπορεις να πεταξεις κ στα σκουπιδια...οι ερωτησεις μου ειναι επισης για δικη σου διερευνηση αν σου λενε κατι...οχι για να ικανοποιησω την περιεργεια μου....:)
Ειναι ενα θεμα αυτοι οι καθρεφτες που σκεφτομουν συμπτωματικα κι εγω σημερα!!!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
01-05-2009, 00:19 #37
Originally posted by PETRAN
Αλλά καταλαβαίνω ότι μάλλον αγανάκτησες και αυτό το θρεντ έγινε αφορμή να το πεις. ;)πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
01-05-2009, 00:19 #38
Αυτές ακριβώς ήταν οι απορίες μου Sofia.....
01-05-2009, 00:21 #39
...Σ\' ένα δημόσιο βήμα, ο καθένας είναι ελεύθερος να αναπτύξει όποιο θέμα θέλει. Κατά τον ίδιο τρόπο και ο καθένας μπορεί να διαφωνεί , να αδιαφορεί , να συμμετάσχει ή όχι. Πολλές φορές όμως, ο τρόπος που διαφωνούμε , προσδιορίζει και την συγκυριακή μας στάση μια δεδομένη στιγμή, απέναντι στο θέμα, στο θεματοθέτη, τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ και σε τελική ανάλυση απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί δεν τα πάμε καλά με μας τους ίδιους ή γιατί κάτι μπορεί να μας έχει επηρρεάσει στην πραγματική μας ζωή και να έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους..
Φυσικά, δεν αναφέρομαι στον ανάδρομο Ερμή.....
Διακρίνω μια τάση τελευταία, ενόχλησης διάφορων μελών για ψύλου πήδημα. Θα διαφωνήσω μαζί σου εν προκειμένω Θεοφανία - όχι γιατί δεν σ\' αρέσει το θέμα ή γιατί το βρίσκεις αμπελοφιλοσοφικό - αλλά γιατί ούτε η Άρσι έχει δείξει πως είναι ένα μέλος που επιδιώκει την αυτοπροβολή κι ούτε έχει επιδείξει αλλαζονία σε οτιδήποτε, αλλά και γιατί τελικά σε όσα ρηχά και φαιδρά κατά καιρούς έχουν θεματοθετηθεί, δεν έχει διατυπωθεί κάποια αντίθεση (κοινώς \"λυμένο ζωνάρι για καυγά\") , όποιος θέλει να συμμετάσχει, ας το κάνει ελεύθερα χωρίς να προσβάλει κανέναν ή ειδάλλως ας διαφωνήσει επί της ουσίας. Δεν είναι όπως καταλαβαίνεις θέμα μόνο δημοκρατίας που επικαλείσαι αλλά και θέμα τάκτ. Αντίθετα, σε μια ενδιαφέρουσα οπτική ενός θέματος ψυχισμού που θα μπορούσε να σταθεί σε οποιοδήποτε άλλο φόρουμ, το θέμα κατακρίνεται πριν καν τοποθετηθεί κάποιος επ\' αυτού !! Νομίζω πως έτσι , αδικείς την Άρσι και τον προβληματισμό της, κι η αναίτια επίθεση σου , δεν έχει κανενός είδους δεοντολογικό υπόβαθρο....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
01-05-2009, 00:21 #40
Originally posted by Sofia
Αλλά καταλαβαίνω ότι μάλλον αγανάκτησες και αυτό το θρεντ έγινε αφορμή να το πεις. ;)
Τι εννοείς?
01-05-2009, 00:24 #41
Αν και δεν ήμουν ποτέ σταθερός εδώ μέσα σε πιστεύω. Απλά νομίζω ότι βρήκες το λάθος θρεντ για να το πεις αυτό
τέλος πάντων εγώ το βλέπω θετικά,ότι κάτι πήρα κ απ\'αυτό.
κ ας ήταν στενάχωρο κ άδικο.Καμιά φορά απ\'τα στενάχωρα μαθαίνουμε πολλά για τον εαυτό μας....
01-05-2009, 00:25 #42
Originally posted by sabb
...Σ\' ένα δημόσιο βήμα, ο καθένας είναι ελεύθερος να αναπτύξει όποιο θέμα θέλει. Κατά τον ίδιο τρόπο και ο καθένας μπορεί να διαφωνεί , να αδιαφορεί , να συμμετάσχει ή όχι. Πολλές φορές όμως, ο τρόπος που διαφωνούμε , προσδιορίζει και την συγκυριακή μας στάση μια δεδομένη στιγμή, απέναντι στο θέμα, στο θεματοθέτη, τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ και σε τελική ανάλυση απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί δεν τα πάμε καλά με μας τους ίδιους ή γιατί κάτι μπορεί να μας έχει επηρρεάσει στην πραγματική μας ζωή και να έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους..
Φυσικά, δεν αναφέρομαι στον ανάδρομο Ερμή.....
Διακρίνω μια τάση τελευταία, ενόχλησης διάφορων μελών για ψύλου πήδημα. Θα διαφωνήσω μαζί σου εν προκειμένω Θεοφανία - όχι γιατί δεν σ\' αρέσει το θέμα ή γιατί το βρίσκεις αμπελοφιλοσοφικό - αλλά γιατί ούτε η Άρσι έχει δείξει πως είναι ένα μέλος που επιδιώκει την αυτοπροβολή κι ούτε έχει επιδείξει αλλαζονία σε οτιδήποτε, αλλά και γιατί τελικά σε όσα ρηχά και φαιδρά κατά καιρούς έχουν θεματοθετηθεί, δεν έχει διατυπωθεί κάποια αντίθεση (κοινώς \"λυμένο ζωνάρι για καυγά\") , όποιος θέλει να συμμετάσχει, ας το κάνει ελεύθερα χωρίς να προσβάλει κανέναν ή ειδάλλως ας διαφωνήσει επί της ουσίας. Δεν είναι όπως καταλαβαίνεις θέμα μόνο δημοκρατίας που επικαλείσαι αλλά και θέμα τάκτ. Αντίθετα, σε μια ενδιαφέρουσα οπτική ενός θέματος ψυχισμού που θα μπορούσε να σταθεί σε οποιοδήποτε άλλο φόρουμ, το θέμα κατακρίνεται πριν καν τοποθετηθεί κάποιος επ\' αυτού !! Νομίζω πως έτσι , αδικείς την Άρσι και τον προβληματισμό της, κι η αναίτια επίθεση σου , δεν έχει κανενός είδους δεοντολογικό υπόβαθρο....
Sabb πάντως πάντα γράφεις πολύ εύστοχα μπράβο. Μάρέσουν τα ποστ σου :cool:
01-05-2009, 00:27 #43
Originally posted by Sofia
Τι εννοείς?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
01-05-2009, 00:28 #44
Originally posted by Arsi
Αυτές ακριβώς ήταν οι απορίες μου Sofia.....πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
01-05-2009, 00:42 #45
Παιδιά ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους.Το ξέρω ότι το κάνετε γιατί αυτό θεωρείτε δίκαιο και όχι για μένα αλλά ειλικρινά έχω πρόβλημα με τους λεγόμενους καθρέφτες κ η γνώμη σας ήταν πολύτιμη για μένα.Ένιωσα πολύ άσχημα.Δεν κατάλαβα τι έγινε.Το ξέρετε ότι δεν ανοίγω εύκολα θέμα ώστε να προλάβω να μπουχτίσω κάποιον,αλλά το έχω ξαναπεί,μερικές φορές το παράλογο θριαμβεύει μέσα μου.Αμφιταλλλαντεύομαι για τον ίδιο μου τον εαυτό,για την αξία του και είναι φορές που πιστεύω ακόμα κ στα παράλογα.
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή