Καθρέφτες - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 12 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 174
    Originally posted by PETRAN

Στην τελική απλά λέμε \"ok Θεοφανία μην συμμετέχεις\"
    δηλαδή δεν χρειάζεται να αρχίζουν επικές μάχες για το πως και γιατί για 2 γραμμές.

Αυτό ακριβώς περίμενα και αλήθεια μου έκανε εντύπωση που πήρε τέτοια διάσταση....

Έχω παρατηρήσει γενικά ότι σε αντίθεση με άλλα φορουμ, το αρνητικό εδώ μέσα έχει τρομερό βάρος. Αλλά μάλλον είναι λογικό

Ναι, είναι λογικό γιατί τους τελευταίους μήνες βλέπω ένα φόρουμ που παραμυθιάζει ο ένας τον άλλο προκειμένου να νιώσουν πως αξίζουν σε ένα κόσμο που δεν είναι ο πραγματικός.
    Συγνωμη πάλι, αλλά αυτή είναι η άποψη μου....

Originally posted by mstrouf

τα χασα λιγο με την Θεοφανια, την γνωμη της ειπε, σε ενα φορουμ δεν ψαχνουμαι αφορμες για αντιπαραθεση εεε; my opinion..
    Προφανώς ήθελε πολύ.....σκέψη......

Senior Member
    Originally posted by Arsi
    Originally posted by Sofia
    Αυτές ακριβώς ήταν οι απορίες μου Sofia.....
    εχεις Arsi καποιες πιθανες απαντησεις μεσα σου? καποιες σκεψεις που προκυπτουν απο τις αποριες αυτες?
    Νομίζω πως πείστηκα για καιρό πως οι \'μαγικοί\' καθρέφτες ήταν οι αληθινοί,οπότε όταν συναντώ κάποιον που τους μιάζει μπαίνω στη θύμηση τους,στο ψέμα τους.Ταράζομαι κ θυμάμαι τις πληγές που μου άφησαν.Μπορεί όλα αυτά όχι συνειδητά αλλά λειτουργούν στο συναίσθημα.

Ευτυχώς πλέον η λογική με επαναφέρει γρήγορα στην πραγματικότητα.
    Arsi, απο οσα γραφεις οι μαγικοι καθρεφτες μοιαζει να σου ναι πιο οικειοι, πιο γνωριμοι. Μηπως γι αυτο κ πιο πειστικοι?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    όταν κάποιος είναι ψεύτικος καθρέφτης,δε δείχνει την πραγματικότητα.Π.χ. γιατί να αμφιταλαντευτούμε μην τυχόν κ είναι αληθινός κ πως ξεχωρίζουμε τον αληθινό απ\'τον ψεύτικο.Δλδ πως βρίσκουμε τον εαυτό μας.
    Κ το συνέχιζα.Άραγε τον βρίσκουμε μέσα απ\'αυτούς ή απ\'τη ζωή μας που εν τέλει όμως πολλές φορές καθοδηγείται απ\'αυτους.
    Η άποψη μου είναι πως η πραγματικότητα είναι κοινωνικά κατασκευασμένη και κατευθύνεται απο τους ρόλους εξουσίας στην κοινωνία. Έτσι απλά και ας λέει ο καθένας ότι θέλει για την δική του πραγματικότητα...

Ρωτάς πως ξεχωρίζουμε τον πραγματικό καθρέπτη απο τον ψεύτικο....θα έλεγα πως τα μάτια του γερακιού με τα μάτια της κουκουβάγιας δεν είναι τα ίδια.

Η ζωή μας καθοδηγείται από αυτό που είπα και προηγουμένως....από την πραγματικότητα.

Senior Member
    Originally posted by PETRAN
    Νομίζω πως πείστηκα για καιρό πως οι \'μαγικοί\' καθρέφτες ήταν οι αληθινοί,οπότε όταν συναντώ κάποιον που τους μιάζει μπαίνω στη θύμηση τους,στο ψέμα τους.Ταράζομαι κ θυμάμαι τις πληγές που μου άφησαν.Μπορεί όλα αυτά όχι συνειδητά αλλά λειτουργούν στο συναίσθημα.

Ευτυχώς πλέον η λογική με επαναφέρει γρήγορα στην πραγματικότητα.

Ναι αλλά πως διαχωρίζεις τους μαγικούς από τους μη μαγικούς καθρέφτες?
    Αυτό που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι να το ρισκάρω,να δοκιμαστώ.Είναι έτσι?οι πιο πολλές περιπτώσεις μου απέδειξαν πως όχι γι\'αυτό κ η λογική μπορεί κ νικάει το \'παράλογο\' μετά από λίγο χρόνο \'ταξιδιού\'.Εσύ που είσαι ειδικός τι πιστεύεις?Εγώ πιστεύω πως υπάρχουν ισχυρά κομμάτια μέσα μου ακόμα που χρειάζεται να δοκιμαστούν....στη ζωή την ίδια ακόμα κ με τις αντίξοες συνθήκες των απομειναριών κάποιων κομματιών απ\'τους καθρέφτες.Οπότε βάζω τη λογική να οδηγήσει κ προσπαθώ να αφήνω πίσω μου τις ερεινίες...

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Originally posted by vince

Με τοίχους τα πράγματα είναι περισσότερο στατικά. Είτε χαμογελάσουμε είτε δείξουμε την γκριμάτσα μας, ο τοίχος θα δείχνει πάντα την δική του αφίσα, δεν θα παράγει επικοινωνιακό αποτέλεσμα αλλά αυτόνομο στον βαθμό που το ορίζει.

Αυτά απο μένα......με ιδιαίτερα φιλοσοφική διάθεση και σεβασμό.
    Φανηκε - τουλαχιστον στα ματια μου- ο σεβασμος....:)

Μ αρεσε πολυ αυτο που εγραψες...κ με βοηθα να σκεφτω παραπερα...
    Χαίρομαι που σου άρεσε. Δεν είμαι και κανένας διδάκτορας πανεπιστημίου αλλά κάτι λίγα ξέρω....

Senior Member
    Originally posted by mstrouf
    τα χασα λιγο με την Θεοφανια, την γνωμη της ειπε, σε ενα φορουμ δεν ψαχνουμαι αφορμες για αντιπαραθεση εεε; my opinion..
    well.. αν θελατε να το κανατε πιο κατανοητο;;; please..
    Μ\'αυτή τη λογική,γνώμη μας είναι κ να πούμε σε κάποιον να πάει να γ...εί.Να την πούμε?Κάπου υπάρχει κ η λέξη σεβασμός κ δεν ασχολούμαι άλλο με όλο αυτό.Ήταν απαράδεκτη αντίδραση κ δεν το συζητάω παραπέρα.Ούτε αντιπαράθεση θέλω ούτε τπτ,καθένας ας ασχολείται με τα θέματα που τον ενδιαφέρουν,να κοιτάει τον εαυτό του κ να κάνει αυτό που πραγματικά του αρέσουν κ όχι να ξεσπάει σ\'αυτά που δήθεν δεν του αρέσουν,λες κ βάλαμε το μαχαίρι στο λαιμό καθένας να διαβάζει όλα τα θέματα.

Senior Member
    Δεν περιμένω βέβαια να καταλάβετε και πολλά αλλά θα δοκιμάσω να δώσω ένα επίκαιρο παράδειγμα....με κάθε επιδημία εμφανίζεται και μια καινούργια θεραπεία (συνήθως φάρμακο μέχρι να βρεθεί κάτι πιο κερδοφόρο...). Ακόμα και η θρησκεία υπήρξε μια είδους \"θεραπεία\" με την ιδιότητα της ιδεολογικής της εξουσίας (λατρεία προς το ανώτερο και τους εκπρόσωπους του και λύτρωση ψυχής μέσω του προσηλυτισμού της).

Ξέφυγα λίγο από τους απλούς καθρέπτες αλλά έχει σχέση με την πραγματικότητα ...

Senior Member

Αυτό που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι να το ρισκάρω,να δοκιμαστώ.Είναι έτσι?οι πιο πολλές περιπτώσεις μου απέδειξαν πως όχι γι\'αυτό κ η λογική μπορεί κ νικάει το \'παράλογο\' μετά από λίγο χρόνο \'ταξιδιού\'.Εσύ που είσαι ειδικός τι πιστεύεις?Εγώ πιστεύω πως υπάρχουν ισχυρά κομμάτια μέσα μου ακόμα που χρειάζεται να δοκιμαστούν....στη ζωή την ίδια ακόμα κ με τις αντίξοες συνθήκες των απομειναριών κάποιων κομματιών απ\'τους καθρέφτες.Οπότε βάζω τη λογική να οδηγήσει κ προσπαθώ να αφήνω πίσω μου τις ερεινίες...

Ω σε παρακαλώ μην με αποκαλείς ειδικό, μου έχει φέρει τρομερά προβλήματα, άλλωστε ένα πτυχίο έχω αυτό δεν με κάνει και ειδικό. :cool:

Πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτός είναι ο μόνος δρόμος, ο δρόμος που λες. Του ρίσκου, της δοκιμής. Και πιστεύω ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος γιατί όλοι οι καθρέφτες είναι \"μαγικοί\" άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.

Αν έχω καταλάβει καλά, μιλάς για καθρέφτες που σου διαστρεβλώνουν την εικόνα έτσι? (μεταφορικά μιλώντας) Σίγουρα μπορούν να σου παραμορφώσουν την εικόνα και να σε κάνουν άσχημο, ίσως όμως και κάποιοι να σε παραμορφώσουν και να σε κάνουν όμορφο. Παραμένουν όμως μαγικοί έτσι?

Το θέμα στην τελική είναι πως βλέπεις εσύ το είδωλο σου και ας είναι παραμορφωμένο από τους μαγικούς καθρέφτες. Μαγικοί καθρέφτες πάντα θα υπάρχουν. Με την εμπειρία μαθαίνεις να αποφεύγεις τους κακούς μαγικούς καθρέφτες αλλά και να συμβιβάζεσαι με ένα αστείο (και όχι τρομαχικό) είδωλο σου, αν αυτό έχει δημιουργηθεί από ένα μαγικό καθρέφτη.

Μ\'αυτή τη λογική,γνώμη μας είναι κ να πούμε σε κάποιον να πάει να γ...εί.

Δεν θυμάμαι να σε έβρισα

Να την πούμε?Κάπου υπάρχει κ η λέξη σεβασμός κ δεν ασχολούμαι άλλο με όλο αυτό.

Σε ποιο σημείο δεν σε σεβάστηκα?

Ήταν απαράδεκτη αντίδραση κ δεν το συζητάω παραπέρα.

Το συζητάς γιατί δεν ήταν απαράδεκτη, αλλά αληθινή.

Ούτε αντιπαράθεση θέλω ούτε τπτ,

Τότε γιατί το συνεχίζεις?

καθένας ας ασχολείται με τα θέματα που τον ενδιαφέρουν,να κοιτάει τον εαυτό του κ να κάνει αυτό που πραγματικά του αρέσουν κ όχι να ξεσπάει σ\'αυτά που δήθεν δεν του αρέσουν

Συγνώμη, που βλέπεις ότι εγώ \"ξέσπασα\" ?

λες κ βάλαμε το μαχαίρι στο λαιμό καθένας να διαβάζει όλα τα θέματα.

Δν μου έβαλες κανένα μαχαίρι, απλά είπα την άποψη μου. Σόρι αν δεν βολεύει μερικούς.......

Senior Member
    Το θέμα είναι πως δεν προτιμάνε όλοι μια αληθινή κακία από μια ψεύτικη καλοσύνη...μιλάω γενικά....

Senior Member

Η άποψη μου είναι πως η πραγματικότητα είναι κοινωνικά κατασκευασμένη και κατευθύνεται απο τους ρόλους εξουσίας στην κοινωνία. Έτσι απλά και ας λέει ο καθένας ότι θέλει για την δική του πραγματικότητα...

Ρωτάς πως ξεχωρίζουμε τον πραγματικό καθρέπτη απο τον ψεύτικο....θα έλεγα πως τα μάτια του γερακιού με τα μάτια της κουκουβάγιας δεν είναι τα ίδια.

Η ζωή μας καθοδηγείται από αυτό που είπα και προηγουμένως....από την πραγματικότητα.
    Tα κατάλαβα vince κ μου άρεσε πολύ και ο τρόπος που τα μεταφέρεις.Κ γω τα πιστεύω όλα αυτά που λες.Δεν έχω να προσθέσω τπτ στα παραπάνω,είναι πλήρης η απάντησή σου:)Απλά θέλω να πάρω ιδέες γιατί μερικές φορές νομίζω πως κάτι κάνω λάθος.Κ επίσης η πράξη είναι λίγο διαφορετική απ\'αυτά που σκεφτόμαστε.Π.χ. μερικές φορές(στην πράξη) μπροστά στους καθρέφτες μιάζουν τα μάτια της κουκουβάγιας -γερακιού με τις ίδιες δυνατότητες κ χρειάζεται κάτι άλλο για να δούμε.

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Μ\'αυτή τη λογική,γνώμη μας είναι κ να πούμε σε κάποιον να πάει να γ...εί.

Δεν θυμάμαι να σε έβρισα

Να την πούμε?Κάπου υπάρχει κ η λέξη σεβασμός κ δεν ασχολούμαι άλλο με όλο αυτό.

Σε ποιο σημείο δεν σε σεβάστηκα?

Ήταν απαράδεκτη αντίδραση κ δεν το συζητάω παραπέρα.

Το συζητάς γιατί δεν ήταν απαράδεκτη, αλλά αληθινή.

Ούτε αντιπαράθεση θέλω ούτε τπτ,

Τότε γιατί το συνεχίζεις?

καθένας ας ασχολείται με τα θέματα που τον ενδιαφέρουν,να κοιτάει τον εαυτό του κ να κάνει αυτό που πραγματικά του αρέσουν κ όχι να ξεσπάει σ\'αυτά που δήθεν δεν του αρέσουν

Συγνώμη, που βλέπεις ότι εγώ \"ξέσπασα\" ?

λες κ βάλαμε το μαχαίρι στο λαιμό καθένας να διαβάζει όλα τα θέματα.

Δν μου έβαλες κανένα μαχαίρι, απλά είπα την άποψη μου. Σόρι αν δεν βολεύει μερικούς.......
    Στη μστρουμφ απάντησα από ευγένια.Δε θέλω με τπτ να ασχοληθώ,το θεωρώ βλακεία.Μα με τιποτα.Να βρω τι?ότι η ασέβεια μπορεί να έχει μια ωραιότατη βιτρίνα αλήθειας?Θα μας τρελάνεις?Αν σου έλεγα πριν στα νευρα μου αληθινά αυτά που ήθελα να σου πω θα με διέγραφαν απ\'το φόρουμ.Άσε που δε μου αρέσει,είναι αρχή μου,να σέβομαι τον απέναντι.Τέλος.Δε θέλω να το ξανασυζητήσω.

Senior Member
    Το θέμα είναι πως δεν προτιμάνε όλοι μια αληθινή κακία από μια ψεύτικη καλοσύνη...μιλάω γενικά....
    vince μου,άλλο κακία άλλο ασέβεια.Την έχω λουστεί κ έχω πέσει ακριβώς εκεί σε μια πρώην σχέση μου κ έκανα πόσο καιρό ψυχοθεραπεία για να καταλάβω καλά τι σημαίνει αλήθεια κ τι ασέβεια κ τι κακία.Μη φουντώνω πάλι εκεί που το είδα γελοίο το ζήτημα.Μα τι αληθινή κακία να κρύβει το έλεος που δεν κατεβάζω ποτέ θέμα κ να πάω να ανοίξω μσν γιατί αυτό το θέμα δεν είναι ψυχολογίας!!!μα ειλικρινά,που ζούμε????Ας μην το ξανασυζητήσουμε,είναι εντελώς ανάξιο λόγου.

Senior Member
    Η γνώμη μας, η συμπεριφορά μας, ο εαυτός μας ποτέ δεν μπορεί να είναι αποδεκτά από όλους. Αν ήταν τότε θα σήμαινε ότι δεν είμαστε εμείς αλλά γινόμαστε αυτο που θέλουμε να καθρεφτίζεται στον καθένα που αντικρίζουμε. Και η απώλεια του πραγματικού εαυτού μας είναι η μεγαλύτερη απώλεια, ισοδύναμη με το θάνατο μου μοιάζει.

Οπότε Άρσι μην πτοείσαι όταν δεν είσαι αποδεκτή από όλους, φτάνει να είσαι αποδεκτή πάνω από όλα από εσένα την ιδια, από το δικό σου εσωτερικό καθρέπτη. Ξέρω δύσκολο αλλά γι\' αυτό την έχουμε την πολύτιμη ζωή, να το παλέψουμε...

Κι όταν λέω αποδεκτή δεν εννοώ να κολλήσει κάποιος με μια στάνταρ εικόνα του εαυτού του, αμετάβλητη, απόλυτη. Το αντίθετο. Να προσπαθεί, αλλά να μη χάνει την αισιοδοξία και την αωνιστικότητά του.

Και κάτι ανακουφιστικό: Ποτέ όμως δε θα είσαι εντελώς μόνη. Πάντα θα υπάρχει, έστω κι ένας, που θα σε νιώθει, έκεί που η αμφσβήτιση γίνεται τρομακτική και προβληματική, γιατί όπως όλα τα πράγματα, έτσι και η αυτο-αμφισβήτιση πρέπει να οριοθετείται.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Page 5 of 12 FirstFirst ... 34567 ... LastLast