Results 166 to 174 of 174
Thread: Καθρέφτες
-
11-06-2009, 11:49 #166
Originally posted by Arsi
Σοφία σε όσα αναφέρομαι δεν αφορούν βρισιές κ.λ.π.Όταν λέω άσχημη συμπεριφορά εννοώ π.χ.εγωιστική,αδιάφορη,με κολλήματα...συμπεριφορά που να περιέχει καλούς τρόπους αλλά να κρύβει ελλειπτικά κομμάτια κάποιου.Αν π.χ. εγώ φοβάμαι να δεθώ κ με κάποιο τρόπο απομακρύνω κάποιον από κοντά μου...θα λάβω κ τις συνέπειες....
...αλλά αυτός είναι ένας πολύτιμος αρνητικός καθρέφτης που αν δω μέσα του μαθαίνω τα λάθη μου κ τις ελλέιψεις μου.
Κ για την κριτική το ίδιο.Προσωπικά έχω ένα πρόβλημα με την κριτική,γι΄αυτό κ θεώρησα πολύ σημαντικό μια α εξεικοίωση μου απέναντί της.
Κ η κριτικη μπορει να εχει πολλους τροπους εκφορας. Αν εχεις προβλημα με την κριτικη, καλα κανεις κ εχεις. Καπως θα εχει λειτουργησει μεσα σου μεχρι τωρα με τροπο που μπορει να ταν επικριτικος, αποθαρρυντικος ισως. Δεν ειμαι της αποψης πώς καθε κριτικη ειναι για να την δεχομαστε. Υπάρχει αγονη κριτικη που δεν οδηγει κ πουθενα. Νομιζω πώς σημαντικο ειναι να μαθουμε να αναγνωριζουμε πώς εκφερεται καθε φορα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 11-06-2009, 11:53 #167
Μα γιατί το συνδέεις συνέχεια με την κακοποίηση?ΔΕΝ αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο.....
11-06-2009, 11:56 #168
Arsi τί σημαινει κακοποιηση? ή κακοποιητικη συμπεριφορα? για τον καθενα σημαινει μαλλον κατι αλλο....
για μενα μια κακοποιητικη συμπεριφορα ειναι μια κακη συμπεριφορα που δεν περιλαμβανει την σωματικη βια απαραιτητα, αλλα την ψυχολογικη βια ή την απαξιωση, την αδιαφορια στο προβλημα. Καποια απο αυτα τα ανεφερες κ εσυ γι αυτο αναφερθηκα και εγω, γραφοντας για κακοποιητικη συμπεριφορα.
Εγω καπως ετσι το αντιλαμβανομαι. Καταλαβαινω ομως οτι καποιος αλλος και εσυ μπορει να εχει μια διαφορετικη εικονα ή εναν διαφορετικο ορισμο στο μυαλο του για την κακοποιητικη συμπεριφορα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
11-06-2009, 12:04 #169
Originally posted by Sofia
Αν εχεις προβλημα με την κριτικη, καλα κανεις κ εχεις. Καπως θα εχει λειτουργησει μεσα σου μεχρι τωρα με τροπο που μπορει να ταν επικριτικος, αποθαρρυντικος ισως.
Γιατί ακριβώς το παρελθόν μου κ τα κολλήματα κ ίσως κ ο εγωισμός μου έχουν πάρει παραμάζωμα κ την καλοπροαίρετη κριτική...κ αυτό δεν είναι καθόλου υγιές ή εποικοδομητικό για τον εαυτό μου.....
11-06-2009, 12:09 #170
Arsi, αν καποιος ανθρωπος μεγαλωνοντας με χρησιμοποιουσε τη κριτικη για να μου επισημαινει τα λαθη μου, να με μειωνει κ να μου δειχνει την δικη του υπεροχη δυναμη κ ορθη κριση διπλα στην δικη μου λανθασμενη....ε, τοτε λογικο ειναι κ να εχω προβλημα με την κριτικη κ ισως να μπερδευω την καθε κριτικη που ακουω. Καπως σαν αμυνα...οποτε υπο την εννοια αυτη, ισως να ναι κ καλο καποιες φορες. Κ σιγουρα καποιες φορες ειναι.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
11-06-2009, 12:11 #171
Arsi τί σημαινει κακοποιηση? ή κακοποιητικη συμπεριφορα? για τον καθενα σημαινει μαλλον κατι αλλο....
για μενα μια κακοποιητικη συμπεριφορα ειναι μια κακη συμπεριφορα που δεν περιλαμβανει την σωματικη βια απαραιτητα, αλλα την ψυχολογικη βια ή την απαξιωση, την αδιαφορια στο προβλημα. Καποια απο αυτα τα ανεφερες κ εσυ γι αυτο αναφερθηκα και εγω, γραφοντας για κακοποιητικη συμπεριφορα.
Εγω καπως ετσι το αντιλαμβανομαι. Καταλαβαινω ομως οτι καποιος αλλος και εσυ μπορει να εχει μια διαφορετικη εικονα ή εναν διαφορετικο ορισμο στο μυαλο του για την κακοποιητικη συμπεριφορα.
ΑΛΛΑ....ΔΕΝ αναφέρομαι στην κακοποίηση!!!!!!!!
Δηλαδή για σένα δεν υπάρχει θετική αρνητική κριτική?αρνητικός καθρέφτης?δεν είναι μέσο να δεις τα αρνητικά σου?????
....ε!σ΄αυτό αναφέρομαι!
11-06-2009, 12:17 #172
Arsi, ειπα πουθενα οτι δεν υπάρχει αρνητικη κριτικη που να βοηθα στο να δεις τα αρνητικα σου σημεια?
Αλλο ειπα: οτι δεν ειναι ο μονος τροπος να τα δεις.
Κ κατι ακομα: αναφερθηκες πριν σε εγωιστικη, κολλημενη, αδιαφορη συμπεριφορα. Αυτη εγω ονομασα υπο προυποθεσεις κακοποιητικη. Το αν σε αφορα ή οχι, δεν μπορω να το ξερω.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
11-06-2009, 12:23 #173
Μα γιατί το συνδέεις συνέχεια με την κακοποίηση?ΔΕΝ αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο.....πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-06-2009, 09:31 #174
Μα γιατί το συνδέεις συνέχεια με την κακοποίηση?ΔΕΝ αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο.....
Μίλησα για θετική αρνητική κριτική κ για συνέπειες ελειμμάτων του εαυτού μας....τι να πω...μάλλον δε μπόρεσα να το κάνω κ τόσο κατανοητό.....
Δλδ αν εγώ αποφεύγω κάποιον κ του λέω διαρκώς όχι,κάποια στιγμή αν αποφασήσω ότι θέλω να ρθω κοντά του κ εκλάβω την αδιαφορία του δε θα είναι φυσική συνέπεια της δικής μου συμπεριφοράς?
Επίσης αν κάποιος μου πει 5 πράγματα για μένα κ εγώ λόγω εγωισμού τον απορρίψω κατευθείαν επειδή έχω ΄άρρωστη΄ απέχθεια απέναντι στην κριτική αυτή δεν είναι εγωιστική συμπεριφορά?ντε κ καλά είναι κακοποιητικός εγωισμός?
Το είπες κ συ πιο πάνω πως όλα αυτά είναι κακοποιητικά υπο προυποθέσεις.Ε!εγώ δεν αναφέρομαι σ\'αυτά.
Μιλάω για το ότι οι αρνητικοί καθρέφτες δεν είναι τόσο κακοί.....είναι εργαλεία για να γίνουμε καλύτεροι.....
Κ επίσης είπα πως κάποιες φορές είναι δύσκολος ο διαχωρισμός απ\'τους μαγικούς(οι οποίοι είναι κακοποιητικοί).Αλλά μην τους κάνουμε κ όλους μαγικούς απ\'το φόβο μας μην τυχόν κ κακοποιηθούμε!!!!!!!
Τέλος πάντων για μένα άνοιξε πρόσφατα ένα νέο κεφάλαιο κ αυτό είναι η αποδοχή των αρνητικών καθρεφτών κ κατα συνέπεια των αρνητικών μου σημείων.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία