Τοξικοι γονείς vol2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29
 1. #1
  Member
  Join Date
  Apr 2020
  Posts
  39

  Τοξικοι γονείς vol2

  Το χω κάνει σαν ημερολόγιο για να ξεχνιέμαι και να μη σκέφτομαι τι γίνεται.. Αυτός κάνει αυτό αυτό και αυτό κι εσύ δε κάνεις τίποτα. Εγώ δε κάνω ΤΙΠΟΤΑ γτ δεν αντέχω να είμαι μαζί τους.. Το να είναι μαζί τους με κάνει να είμαι αδρανής, παθητική να μη νιώθω.. Και αυτό δε το αντέχω.. Αδράνεια γτ δεν αντέχω.. Ο ξάδερφος σου κάνει αυτό αυτό κι αυτό.. Είσαι 20 χρόνων και συμπεριφερεσαι έτσι.. Μαμά και μπαμπά μια φορά έτυχε να είμαι μακρια σας και μου φέρονταν καλύτερα από σας.. Αν δε σ αρέσει φύγε.. Δεν έχω που να πάω αν είχα που να πήγαινα θα έφευγα.. Φύγε φύγε φύγε

 2. #2
  Senior Member
  Join Date
  Feb 2014
  Posts
  719
  Γεια σου πάλι! Κι εγώ στα χρόνια του σχολείου έκανα ημερολόγιο που σημείωνα τι έκαναν οι γονείς μου που μου την έσπαγε, ελπίζοντας ότι μόλις τελείωνε το σχολείο ή ίσως λίγο αργότερα θα τελείωναν και αυτά και θα έβρισκα την ανεξαρτησία μου. ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΧΑ!

 3. #3
  Senior Member
  Join Date
  Sep 2020
  Posts
  326
  αν δεν σου αρέσει, φύγε..
  πόσο αδαείς είναι όσοι σου λένε αυτή τη.. "συμβουλή"!
  ω ναι, πολλές φορές δεν βρίσκεις την αγάπη εκεί που πρέπει..

 4. #4
  Member
  Join Date
  Apr 2020
  Posts
  39
  Για να ξεφεύγω απλά έτσι νιώθω οτι βγάζω ένα βάρος πάνω μου.. Όταν με διαβάζουν νιώθω καλύτερα γτ δεν ανοιγομαι σε κανέναν αλλά ανοιγομαι εδώ σε σας.. Μια ανακούφιση..

 5. #5
  Member
  Join Date
  Feb 2021
  Posts
  36
  Είμαστε πολλοί τελικά που μεγαλώσαμε σε καταπιεστικό οικογενειακό περιβάλλον..
  Εγώ πάλι διάβαζα πολύ γιατί ανυπομονουσα να φύγω από το σπίτι κ αυτό θα το κατάφερνα μόνο αν πέρναγα σε κάποια σχολή..Βέβαια μου επέβαλαν ποιες σχολές θα δηλώσω αλλά δεν επέμενα πολύ(δυστυχώς!!) γιατί με ένοιαζε κυρίως να φύγω..
  Δυστυχώς γονείς με τέτοιου είδους συμπεριφορά θέλουν αποδείξεις επιτυχίας για να μας εκτιμήσουν..
  Πιστεύω πως δεν το εννοούν το «φύγε», το λένε απλά επειδή γνωρίζουν ότι δε μπορείς να το κανεις..Νομίζουν ότι με το να σε συγκρίνουν με άλλους κ με το να σου μιλάνε άσχημα θα σε αφυπνίσουν ώστε να κανεις όλα εκείνα που περιμένουν από σένα.
  Εσυ τι θα ήθελες να κανεις;Τι όνειρα έχεις;Τι θα σε έκανε χαρούμενη;Σε αυτά να εστιάσεις.Οσο θα μένεις σε εκείνο το σπίτι τίποτα δε θα αλλάξει..

 6. #6
  Senior Member
  Join Date
  Mar 2018
  Posts
  3,823
  Θα επαναλάβω αυτό που σου έγραψα και στο προηγούμενο νήμα σου

  Θα σου πω κάτι που δεν με συμφέρει γιατί έχει γεμίσει ο χώρος του τουρισμού αλεξιπτωτιστές, αλλά για να ξεφύγεις λίγο και να κάνεις μία αλλαγή/αρχή απο κάπου, κοίτα να βρεις δουλειά σε κάποιο τουριστικό μέρος το καλοκαίρι έστω για 2-3 μήνες. Θα πας σαν ανειδίκευτη, τα λεφτά θα είναι λίγα και οι συνθήκες δύσκολες, αλλά επεδίωξε να βρεις κάπου που προσφέρουν διαμονή (λογικά μαζί με άλλους) ώστε να έχεις εξασφαλισμένη στέγη και πιθανόν σίτιση. Δεν εννοώ σώνει και καλά ξενοδοχείο ή εστιατόριο, ειδικά αν δεν μιλάς και γλώσσες, μπορεί να είναι καθαριότητα ή λάτζα σε κάποιο rooms to let ή να κόβεις πατάτες σε κάποιο σουβλατζίδικο ή βοηθός πωλητή σε κάποιο σουβενιράδικο ή το οτιδήποτε. Θα φύγεις όμως για λίγο από το σπίτι, θα αλλάξεις παραστάσεις, θα γνωρίσεις κόσμο και θα δοκιμάσεις τον εαυτό σου σε 5 πράγματα. Θα το βάλεις πείσμα να αντέξεις αυτούς του λίγους μήνες και να μαζέψεις μερικά λεφτά και ταυτόχρονα θα σκεφτείς τι θες να κάνεις μετά και θα βάλεις μία σειρά σιγά σιγά. Το να κάθεσαι σπίτι και να μιζεριάζεις δεν σε οδηγεί πουθενά.

 7. #7
  Member
  Join Date
  Apr 2020
  Posts
  39
  Άρχισε να μου λέει ότι είμαι καθυστερημένη και ότι όλα τα περιμένω έτοιμα.. Ότι ο κόσμος ότι θέλει θα με κάνει και ότι δε θα καταφέρω τίποτα.. Να της φέρω τίποτα στο κεφάλι η θα με πάνε μέσα; ότι δεν κατάφερε αυτή το λέει σε μένα μιας και πάντα ήταν καταπιεσμενη.. Μαλακισμενη

 8. #8
  Member
  Join Date
  Apr 2020
  Posts
  39
  Τα έξυπνα παιδιά λέει πανεπιστήμιο πήγαν ο άνθρωπος που με ανάγκασε να πάω κάπου που δεν ήθελα και με εμπόδισε στο να ξαναπροσπαθησω και να κάνω αυτά που θέλω..

 9. #9
  Senior Member
  Join Date
  Feb 2014
  Posts
  719
  Quote Originally Posted by tapeino_xamomilaki View Post
  Τα έξυπνα παιδιά λέει πανεπιστήμιο πήγαν ο άνθρωπος που με ανάγκασε να πάω κάπου που δεν ήθελα και με εμπόδισε στο να ξαναπροσπαθησω και να κάνω αυτά που θέλω..
  Προσπάθησε όσο γίνεται να μη δίνεις σημασία

 10. #10
  Member
  Join Date
  Apr 2020
  Posts
  39
  Θα σου πω ότι εξαιτίας τους είμαι έτσι και όντως νομίζω ότι όλη αυτή η κατάσταση με έχει κάνει να έχω κατάθλιψη. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχω όρεξη αλλά όταν βγαίνω από αυτό το περιβάλλον αισθάνομαι μια λύτρωση. Ξέρεις τι με νευριάζει περισσότερο απο όλα.. Ότι αυτοί με έκαναν ότι ήθελαν αυτοί με έκαναν αυτό που είμαι.. Δε μ αρέσει αλλά δεν έχω επιλογές δίπλα τους.. Στο σπίτι δε βοηθάω και αυτό το λέει συνέχεια.. Δε το έχω αναφέρει πως δε βοηθάω αλλά δε γουστάρω.. Είναι τόσα που μπορώ να πω που θα έπρεπε να τα λέω σε κάποιον ειδικό.. Μια μου λένε πρεπει να πας σε γιατρό και μια δεν έχουμε λεφτά να σε πάμε και σε γιατρό

 11. #11
  Member
  Join Date
  Apr 2020
  Posts
  39
  Βλέπεις έκανα φροντιστήριο και έδωσαν λεφτά, σε ορθοδοντικο που δεν είχα μεγάλο πρόβλημα αλλά τέτοια βόδια που είναι τα πλήρωσαν σαν στοκοι και για τη τιμή εγώ φταιω π9υ όλοι τους πιάνουν κορόιδο, για τα αγγλικά που με σταμάτησαν επειδή ζορίζονταν και για τα γερμανικά που πήγαινα και δεν ήξεραν καν τι πτυχίο θα έπαιρνα αλλά καταταλλα εγώ εφταιγα.. Θα έπαιρνα το β1 στα γερμανικά που μου είπε η καθηγήτρια ότι δεν θεωρείται ότι ξέρεις γερμανικά το β2 πρέπει να έχεις αλλά αυτά μου τα είπε αργότερα.. Δεν ρώτησαν καν πτυχίο άκουσαν και χάρηκαν.. Γι αυτό και δεν τα συνέχισα γτ θα πλήρωναν αλλά τόσα

 12. #12
  Senior Member
  Join Date
  Feb 2014
  Posts
  719
  Από την εμπειρία μου, όσο δεν τους το κόβεις τον τσαμπουκά (φεύγοντας? αδιαφορώντας? σπάζοντάς τα όλα? κάτι, τέλος πάντων) δεν αλλάζουν και σου ρίχνουν όλη την ευθύνη. Η μητέρα μου, ας πούμε, με τον τρόπο που αντιδράει στην παραμικρή αποτυχία μου, έπρεπε να την κλείσουνε σε ψυχιατρείο πολύ περισσότερο από άτομα που ξέρω ότι έχουν νοσηλευτεί. Δούλευε όμως, ήταν καλή στη δουλειά της και στις δουλειές του σπιτιού και παρουσιάζεται ως ένα "αξιοσέβαστο" άτομο της κοινωνίας. Εμένα με έχει καταστρέψει βέβαια, αλλά μόνο φίλοι μου το ξέρουν αυτό. Εσύ έχεις κάποιον φίλο να μείνεις αρχικά σε περίπτωση που φύγεις?

 13. #13
  Member
  Join Date
  Apr 2020
  Posts
  39
  Δεν έχω ανθρώπους όχι

 14. #14
  Senior Member
  Join Date
  Sep 2020
  Posts
  326
  κάποιο κέντρο υποστήριξης ομαδικής ψυχοθεραπείας υπάρχει στην περιοχή σου;
  Το βαρύτερο φορτίο για ένα παιδί, είναι η ζωή που δεν έζησαν οι γονείς του. -ο Γιουγνκ το λέει.
  όντως η λύση είναι να αντιδράσεις με κάποιον τρόπο. αλλιώς κάνεις κακό και στον εαυτό σου.

 15. #15
  Member
  Join Date
  Apr 2020
  Posts
  39
  Δε νομίζω να έχει είναι μικρή περιοχή.. Και να είχε βέβαια τι θα άλλαζε; πως σε βοηθάνε αυτοί;

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

 1. Τοξικοι γονείς
  By tapeino_xamomilaki in forum Κατάθλιψη - Δυσθυμία
  Replies: 15
  Last Post: 20-02-2021, 09:15
 2. Γάμος vol2
  By Delmem2802a in forum Σχέσεις και Επικοινωνία
  Replies: 11
  Last Post: 10-02-2019, 19:02
 3. Τοξικοι γονεις
  By iwannaaa in forum Σχέσεις και Επικοινωνία
  Replies: 9
  Last Post: 19-08-2018, 23:22
 4. Τοξικοί γονείς!
  By georgealimos in forum Σχέσεις και Επικοινωνία
  Replies: 20
  Last Post: 10-06-2018, 10:32
 5. Τοξικοί γονείς
  By UpFor44 in forum Σχέσεις και Επικοινωνία
  Replies: 7
  Last Post: 22-06-2017, 14:28

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •