Θρόμβωση - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 57
  1. #31
    Εμένα ο γιατρός τότε το θεώρησε τυχαίο γεγονός... από τότε δν έχω μείνει ξανά έγκυος,αν και ήθελα να κάνω και εγώ εξέτασεις για θρομβοφιλια αλλά είναι απαγορευτικό το κόστος... Άστα και εγώ 38... Εμένα πόνος κυριολεκτικά στο στήθος που αντανακλά στο χέρι... Έκτακτες, ταχυκαρδίες είναι το φόρτε μου.. Μόνο τα πόδια είχα να λέω πως είναι γερά, πάνε και αυτά...

  2. #32
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    174
    Quote Originally Posted by μοιρα View Post
    Εμένα ο γιατρός τότε το θεώρησε τυχαίο γεγονός... από τότε δν έχω μείνει ξανά έγκυος,αν και ήθελα να κάνω και εγώ εξέτασεις για θρομβοφιλια αλλά είναι απαγορευτικό το κόστος... Άστα και εγώ 38... Εμένα πόνος κυριολεκτικά στο στήθος που αντανακλά στο χέρι... Έκτακτες, ταχυκαρδίες είναι το φόρτε μου.. Μόνο τα πόδια είχα να λέω πως είναι γερά, πάνε και αυτά...
    Καλα πας και εσυ.παντως αν μπορεις να κατεβεις στην Αθηνα ξερω οτι το νοσοκομειο Αλεξανδρας,το Λαικο και το Ελενα εχουνε ειδικο τμημα που εξεταζουν το θεμα της θρομβοφιλιας και μαλιστα δωρεαν.στο λεω γιατι το εψαξα.

  3. #33
    Πρέπει όμως να έχεις 3 καθ'εξιν αποβολές σωστά;Γτ εχω και φίλη που τελικά είχε θρομβοφιλια , αλλά περασε 3επιπονες αποβολές για να το ψάξουν οι γιατροί... Εσύ τις έκανες; Εγώ με όλα αυτά που μου συμβαίνουν έχω αφήσει στην άκρη το θέμα παιδί...

  4. #34
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    174
    Quote Originally Posted by μοιρα View Post
    Πρέπει όμως να έχεις 3 καθ'εξιν αποβολές σωστά;Γτ εχω και φίλη που τελικά είχε θρομβοφιλια , αλλά περασε 3επιπονες αποβολές για να το ψάξουν οι γιατροί... Εσύ τις έκανες; Εγώ με όλα αυτά που μου συμβαίνουν έχω αφήσει στην άκρη το θέμα παιδί...
    Παιζει ρολο η ηλικια και ποσες αποβολες εχεις.ειμαι πανω απο 35 και 2 αποβολες στο ενεργητικο μου ,επομενως καθεξιν αποβολες.κουβεντιασε με τον γυναικολογο σου να δειτε τι μπορειτε να κανετε.δεν τις εχω κανει ακομα λογω κοστους και εχουνε περασει 9 μηνες απο το χειρουργειο.μην αφηνεις τη ζωη σου στην ακρη.παλεψε εισαι μικρη ακομα!!

  5. #35
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    510
    Quote Originally Posted by μοιρα View Post
    Εμένα πάλι ήταν καλά όλο το σκ, πηγα για δουλειά εχθές,χαλια πάλι... απλά επειδή και τα οικονομικά δν είναι στα καλύτερά τους δν ξέρω που να απευθυνθώ..να πάω κατευθείαν για υπέρηχο σε διαγνωστικό κέντρο;να πάω σε παθολόγο; ορθοπεδικό;Η αγγειολόγο; Γενικά έχω κάνει και εγώ τα τελευταία χρόνια άπειρες εξετάσεις λόγω άγχους και κρίσεων πανικού,αν εξαιρέσουμε κάποια θέματα με το στομάχι (παλινδρόμηση, χρόνια γαστριτιδα, οισοφαγίτιδα και μικρή διαφραγματοκηλη), κανένας δν μου βρίσκει κάτι ..Θα μπορούσαν οι αιμοπτυσεις και ο συνεχής πονόλαιμος να προέρχονται από στομάχι;Οι γιατροί πάντως δν μπορούν να απαντήσουν σε όλα..
    Τι ηλικία έχεις και πόσο περίπου αίμα βγάζεις και με τι συχνότητα; Εγώ είμαι 31. Είχα πέρυσι μια αιμόπτυση και της τελευταίους έξι μήνες έχω πολύ συχνά αίμα σε πτύελα. Από ΩΡΛ όλα οκ, ακροαστικα χωρίς ευρήματα και δύο καθαρές αξονικές. Την άλλη βδομάδα θα κάνω βρογχοσκόπηση.
    Ιστορικό οισοφαγιτιδας έχω κι εγώ στην τελευταία γαστροσκόπηση πριν 2 χρόνια. Θα επαναλάβω πάλι γαστροσκόπηση να δω τι γίνεται. Κι εγώ λεω μήπως είναι το αίμα από το στομάχι αλλά οι γιατροί λέει θα το έβγαζα με εμετό.

    Εσύ έχεις κάποιο άλλο συμπτωμα? Πυρετό πχ, βήχα κλπ. Μαντου έχεις κάνει; Αυτοάνοσα έχεις δει; Βρογχοσκόπηση έκανες;

  6. #36
    Quote Originally Posted by Skiouros8 View Post
    Τι ηλικία έχεις και πόσο περίπου αίμα βγάζεις και με τι συχνότητα; Εγώ είμαι 31. Είχα πέρυσι μια αιμόπτυση και της τελευταίους έξι μήνες έχω πολύ συχνά αίμα σε πτύελα. Από ΩΡΛ όλα οκ, ακροαστικα χωρίς ευρήματα και δύο καθαρές αξονικές. Την άλλη βδομάδα θα κάνω βρογχοσκόπηση.
    Ιστορικό οισοφαγιτιδας έχω κι εγώ στην τελευταία γαστροσκόπηση πριν 2 χρόνια. Θα επαναλάβω πάλι γαστροσκόπηση να δω τι γίνεται. Κι εγώ λεω μήπως είναι το αίμα από το στομάχι αλλά οι γιατροί λέει θα το έβγαζα με εμετό.

    Εσύ έχεις κάποιο άλλο συμπτωμα? Πυρετό πχ, βήχα κλπ. Μαντου έχεις κάνει; Αυτοάνοσα έχεις δει; Βρογχοσκόπηση έκανες;
    Είμαι 38... Αιμόπτυση έτσι αραιά και που έχω εδώ και μια τριετία και όντως συμπίπτει με την εποχή που αφαίρεσα την θήκη από ένα απονευρωμενο δόντι.. Αφαίρεσα το δόντι, αλλά η αιμόπτυση συνεχίζεται.. Βήχα δν έχω γενικά,σε ειδικές περιπτώσεις, θεωρώ πως έχω αλλεργίες,τις οποίες δν έχω κοιτάξει ποτέ... Μαντού είναι το έμβολιο που μας είχαν κάνει στο σχολείο;Αν ναι τότε το εχω κάνει... Είχα κάνει το 2013 κάποιες εξετάσεις σρ ρευματολογο, ήταν όλες μια χαρά.. Νιώθω περίεργα τον λαιμό, προς τον θώρακα, θέλω συνέχεια να το καθαρίζω και πονάει μόνιμα... έχω πάει σε 3ωρλ,δν έχουν βρει κάτι, πέρα από το στραβο διάφραγμα που μου έχουν τονίσει πώς πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξω.. τώρα εχω και το θέμα με το πόδι, πολύ φοβάμαι για θρόμβωση..

  7. #37
    Quote Originally Posted by Skiouros8 View Post
    Τι ηλικία έχεις και πόσο περίπου αίμα βγάζεις και με τι συχνότητα; Εγώ είμαι 31. Είχα πέρυσι μια αιμόπτυση και της τελευταίους έξι μήνες έχω πολύ συχνά αίμα σε πτύελα. Από ΩΡΛ όλα οκ, ακροαστικα χωρίς ευρήματα και δύο καθαρές αξονικές. Την άλλη βδομάδα θα κάνω βρογχοσκόπηση.
    Ιστορικό οισοφαγιτιδας έχω κι εγώ στην τελευταία γαστροσκόπηση πριν 2 χρόνια. Θα επαναλάβω πάλι γαστροσκόπηση να δω τι γίνεται. Κι εγώ λεω μήπως είναι το αίμα από το στομάχι αλλά οι γιατροί λέει θα το έβγαζα με εμετό.

    Εσύ έχεις κάποιο άλλο συμπτωμα? Πυρετό πχ, βήχα κλπ. Μαντου έχεις κάνει; Αυτοάνοσα έχεις δει; Βρογχοσκόπηση έκανες;
    Πλέον αίμα έχω κάποιες φορές την εβδομάδα.. εκεί που κάθομαι νιώθω σαν να έρχεται αίμα από τον λαιμό... Αλλά τα πρωινά που ξυπνάω σίγουρα δν είναι φυσιολογικο το σάλιο μου, έχει χρώμα σκούρο καφέ...δν ξέρω πλέον τι άλλο να κάνω.. Αλήθεια επειδή θέλω να κάνω υπέρηχο στο αριστερό πόδι...Πως τον ζητάω; είδα ότι έχεις κάνει και εσύ σε διαγνωστικό κέντρο... Φλεβών;τριπλεξ;

  8. #38
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    510
    Γαστροσκοπηση ποτε εκανες τελευταια φορα;

    Η θρόμβωση δεν θα ήταν κάτι απότομο σε συμπτώματα; Εννοώ, αν σχετίζεται με το αίμα, η πνευμονική εμβολή συμβαίνει αμεσως και μετά πεθαίνεις , δεν είναι χρόνιο.

    Αν έχεις ιστορικό με το στόμα μπορεί να προερχεται από εκεί. Τι χρώμα είναι το αιμα; Κοκκινο φρέσκο; Έχεις βγάλει ποτέ με πτυελα; Είχες ποτέ θέμα με αμυγδαλες;
    Οι λεμφαδένες σου στο λαιμό είναι ποτέ πρησμενοι; Βγαζεις πολυ αίμα ή γραμμες;

    Κι εγώ έτσι το νιώθω, χωρίς βήχα έρχεται, αν καθαρίσω το λαιμό. Θα κάνω τη βρογχοσκοπηση να τελειώνει και μετά γαστροσκοπηση. Παρόλο που μου λενε οτι θα ερχόταν με εμετό αν ηταν από το στομάχι, προσωπικά το θεωρώ πιθανό.


    Εγώ είχα πάει σε αγγειολογο πριν δύο χρόνια, είχα κάνει και στα δύο πόδια έγχρωμο τριπλεξ φλεβών και αρτηριών, μου ειχε βρει μερικες ανεπάρκειες και μου είχε πει να ξανακάνω έλεγχο σε 2-3 χρόνια. Όταν ξεμπερδεψω με όλα τα αλλά, θα πάω γιατί με πιάνει μια ενόχληση εσωτερικά στους μηρούς πότε πότε.

    Πέρυσι έκανα ένα τριπλεξ φλεβών γιατί φοβόμουν για θρόμβωση. Αλλά εχω διαβάσει ότι τα d dimers είναι πιο αξιόπιστα. Είχα κάνει και βγήκαν όλα οκ.

    Εγώ φοβάμαι ότι η αιμοπτυση είναι είτε καρκινος μικροκυτταρικος στον πνεύμονα που δεν φαίνεται στην αξονική ή κάτι αγγειακο. Τι να πω, δεν ξέρω. Προσωπικα νιώθω ενόχληση στην τραχεια αρκετα συχνά , αλλά όχι έντονα. Κατά τα άλλα, εκτός της ορθοστατικης ταχυπαλμιας , δεν έχω άλλο συμπτωμα, περα απο την υποταση και ζαλάδα. Και αναιμια που ειχα έφτιαξε.
    Last edited by Skiouros8; 10-03-2021 at 17:47.

  9. #39
    Quote Originally Posted by Skiouros8 View Post
    Γαστροσκοπηση ποτε εκανες τελευταια φορα;

    Η θρόμβωση δεν θα ήταν κάτι απότομο σε συμπτώματα; Εννοώ, αν σχετίζεται με το αίμα, η πνευμονική εμβολή συμβαίνει αμεσως και μετά πεθαίνεις , δεν είναι χρόνιο.

    Αν έχεις ιστορικό με το στόμα μπορεί να προερχεται από εκεί. Τι χρώμα είναι το αιμα; Κοκκινο φρέσκο; Έχεις βγάλει ποτέ με πτυελα; Είχες ποτέ θέμα με αμυγδαλες;
    Οι λεμφαδένες σου στο λαιμό είναι ποτέ πρησμενοι; Βγαζεις πολυ αίμα ή γραμμες;

    Κι εγώ έτσι το νιώθω, χωρίς βήχα έρχεται, αν καθαρίσω το λαιμό. Θα κάνω τη βρογχοσκοπηση να τελειώνει και μετά γαστροσκοπηση. Παρόλο που μου λενε οτι θα ερχόταν με εμετό αν ηταν από το στομάχι, προσωπικά το θεωρώ πιθανό.


    Εγώ είχα πάει σε αγγειολογο πριν δύο χρόνια, είχα κάνει και στα δύο πόδια έγχρωμο τριπλεξ φλεβών και αρτηριών, μου ειχε βρει μερικες ανεπάρκειες και μου είχε πει να ξανακάνω έλεγχο σε 2-3 χρόνια. Όταν ξεμπερδεψω με όλα τα αλλά, θα πάω γιατί με πιάνει μια ενόχληση εσωτερικά στους μηρούς πότε πότε.

    Πέρυσι έκανα ένα τριπλεξ φλεβών γιατί φοβόμουν για θρόμβωση. Αλλά εχω διαβάσει ότι τα d dimers είναι πιο αξιόπιστα. Είχα κάνει και βγήκαν όλα οκ.

    Εγώ φοβάμαι ότι η αιμοπτυση είναι είτε καρκινος μικροκυτταρικος στον πνεύμονα που δεν φαίνεται στην αξονική ή κάτι αγγειακο. Τι να πω, δεν ξέρω. Προσωπικα νιώθω ενόχληση στην τραχεια αρκετα συχνά , αλλά όχι έντονα. Κατά τα άλλα, εκτός της ορθοστατικης ταχυπαλμιας , δεν έχω άλλο συμπτωμα, περα απο την υποταση και ζαλάδα. Και αναιμια που ειχα έφτιαξε.
    2χρόνια έχω.. Από τον Φεβρουάριο του 2019... Είναι άλλο το θέμα της θρόμβωσης..Πριν 15μερες και ενώ ήμουν σε ένταση, τώρα πίεσα κάπου το πόδι;Το χτύπησα; Κατάλαβα ενανν έντονο πόνο πίσω από το γόνατο... αντανακλούσε στην γάμπα...Την επόμενη μέρα δν μπορούσα να το πατήσω, όσο περνούσαν οι μέρες υπήρχε επιδείνωση...Να καίει,να βαρανε μυες; νεύρα; έκανε ολο τακ τακ... είχε μια μελάνια πίσω από το γόνατο.. Πήγα επείγοντα,το εξετασαν έτσι ξέρω γω, ακτινογραφία δν έδειξε κάτι...μου είπαν είτε σκίστηκε κάποιος μυς είτε έχει κάποια κύστη... κάπως την είπε..και ότι τα τακ τακ είναι από κουράση μιας και κάνω ζορικη δουλειά που απαιτεί ορθοστασία και σηκώνω βάρη...ε είναι 2μερες καλά,με το που πάω για δουλειά τα ίδια και χειρότερα..

  10. #40
    Quote Originally Posted by Skiouros8 View Post
    Γαστροσκοπηση ποτε εκανες τελευταια φορα;

    Η θρόμβωση δεν θα ήταν κάτι απότομο σε συμπτώματα; Εννοώ, αν σχετίζεται με το αίμα, η πνευμονική εμβολή συμβαίνει αμεσως και μετά πεθαίνεις , δεν είναι χρόνιο.

    Αν έχεις ιστορικό με το στόμα μπορεί να προερχεται από εκεί. Τι χρώμα είναι το αιμα; Κοκκινο φρέσκο; Έχεις βγάλει ποτέ με πτυελα; Είχες ποτέ θέμα με αμυγδαλες;
    Οι λεμφαδένες σου στο λαιμό είναι ποτέ πρησμενοι; Βγαζεις πολυ αίμα ή γραμμες;

    Κι εγώ έτσι το νιώθω, χωρίς βήχα έρχεται, αν καθαρίσω το λαιμό. Θα κάνω τη βρογχοσκοπηση να τελειώνει και μετά γαστροσκοπηση. Παρόλο που μου λενε οτι θα ερχόταν με εμετό αν ηταν από το στομάχι, προσωπικά το θεωρώ πιθανό.


    Εγώ είχα πάει σε αγγειολογο πριν δύο χρόνια, είχα κάνει και στα δύο πόδια έγχρωμο τριπλεξ φλεβών και αρτηριών, μου ειχε βρει μερικες ανεπάρκειες και μου είχε πει να ξανακάνω έλεγχο σε 2-3 χρόνια. Όταν ξεμπερδεψω με όλα τα αλλά, θα πάω γιατί με πιάνει μια ενόχληση εσωτερικά στους μηρούς πότε πότε.

    Πέρυσι έκανα ένα τριπλεξ φλεβών γιατί φοβόμουν για θρόμβωση. Αλλά εχω διαβάσει ότι τα d dimers είναι πιο αξιόπιστα. Είχα κάνει και βγήκαν όλα οκ.

    Εγώ φοβάμαι ότι η αιμοπτυση είναι είτε καρκινος μικροκυτταρικος στον πνεύμονα που δεν φαίνεται στην αξονική ή κάτι αγγειακο. Τι να πω, δεν ξέρω. Προσωπικα νιώθω ενόχληση στην τραχεια αρκετα συχνά , αλλά όχι έντονα. Κατά τα άλλα, εκτός της ορθοστατικης ταχυπαλμιας , δεν έχω άλλο συμπτωμα, περα απο την υποταση και ζαλάδα. Και αναιμια που ειχα έφτιαξε.
    Ενόχληση στο αριστερό πόδι έχω εδω και μήνες..σαν καψιμο στον αστράγαλο,που φτάνει μέχρι επάνω...και όταν κάνω μπάνιο κοκκινίζει και καίει..Τον Οκτώβριο είχα πάει με εμπυρετο στο νοσοκομείο,με έβαλαν στην μονάδα κοβιντ-αρνητικο τελικά-και στις αιματολογικές είχαν κάνει και d dimers...ε ήταν ανεβασμένα... ελαφρώς... μιλήσα με αγγειολογο την.επομενη και μου είπε πως είναι σπάνιο να υπάρχει θρόμβος στον αστράγαλο και πως τα d dimers δν είναι αξιόπιστα γτ ανεβαίνουν και από άλλα αίτια... είχαμε κλείσει ραντεβού, αλλά ακυρώθηκε... ξεκίνησε το λοκ ντάουν,το άφησα έτσι λοιπόν για να έρθω στην σημερινή κατάσταση..

  11. #41
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    174
    Καλη σας ημερα.τελικα τις εκανα τις εξετασεις για θρομβοφιλια.θα κλεισω βεβαια ραντεβου με αιματολογο αλλα δυστηχως μετα το Πασχα.επομενως μεχρι τοτε θα με φαει η αγωνια.υαρχουνε καποιοι δεικτες οι οποιοι ειναι πανω απο το οριο και εχω τρομαξει πολυ.ας πουμε το inr ειναι 1,35 και οι φυσιολογικες τιμες ειναι 0,8-1,2 και aPTT 46,2 φ.τ. 24-35.η ομοκυστεινη ομως ειναι στα φυσιολογικα ορια.εχει κανει κανενας αλλος τετοιες εξετασεις???

  12. #42
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    510
    Πόση είναι η ομοκυστεινη σου συγκεκριμένα;

    Είχα πριν 1.5 χρόνο θέμα με την ομοκυστεινη αλλά μετά έπεσε.

  13. #43
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    174
    12,7 ειναι και το ανωτερο ειναι 20.ειναι περιπου ιδια με το d dimmers ?

  14. #44
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2020
    Posts
    510
    Το φυσιολογικό είναι μέχρι 14 , όχι 20. 20 είναι αυξημένη. Κάποια εργαστήρια δίνουν διαφορετικές τιμες. Εγώ είχα 20.5 την πρώτη φορά που την είδα. Μετά έπεσε όταν έφτιαξα λίγο τη διατροφή μου. Τώρα είναι 10.

    Σχετίζεται με παρά πολλές παθήσεις η ομοκυστεινη. Και με την καρδιά πολύ. Όσοι έχουν αυξημένη είναι πιο επιρρεπείς στις καρδιοπάθειες. Και μάλιστα και να τη ρίξει κάποιος, δεν μειώνεται απαραίτητα η συσχέτιση με καρδιοπάθειες.

    Για να πέσει δίνουν συνήθως φυλλικο οξυ.


    Για τα υπόλοιπα τι σου είπε ο γιατρος;

  15. #45
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    174
    Περιμενω τηλεφωνημα απο το γυναικολογο μου.τις εκανα για να δουμε αν υπαρχει θρομβοφιλια λογω 2 παλλιδρομων κυησεων.αυτα που επισης ειναι αυξημενα ειναι lac screen 51,1 με φ.τ.26,6-41,8 , lac ration 1,46 με ανωτερο το 1,2 και lac confirm 44,6 με ανωτερο το 38.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •