Results 1 to 14 of 14
-
05-12-2005, 03:50 #1
na paw se psixologo?psixiatro?h omoipathitiko!!!!!
ta exw ksanapei edw alla tha thela na ta ksanapw kai vasika sto telos einai vasiki mou erwthsh pou psaxnw apantisi alla tha ksanapw ayta pou edw gia osous de to exoun diavasei
eman mou arxise mia mera to thema pou epatha oisofagitida...einai mia pathisi sto stomaxi...pou varaei sto stithos...mimite tous ponous ti kardias.....piga sto giatro mou to vrike kai ola ok....molis apotherapeytika..giati emeina kamposos sto krevati logo tou oti htane kapws epwdino...noiwtwntas mia xara...piga na vgw kai me epiase ena desimo sto stomaxi...ena varos to stithos kai pistyw ksereis poly kala ta ypoloipa...nomiza oti tha pethanw...ayto to epatha sta 20..apo tote exw poly syxna kriseis panikou....ta teleytaia 2.5 xronia eimai mesa sto spiti ektos apo ena 6mhno kai enoiwtha kapws kala pou kai pali apofeyga na vgenw... eimouna ena anthropos poui de stamatage.,.mexri kai se toixous anevenai.de fobomouna tpt...eixa paei sta 15 kai ekana bangee jamping..pernw edw kai enamisi xrono xanax,,,apo miso kathe prwi mesimeri vrady ...miso seroxat prwi vrady kai miso rispredal to meshmeri..kai noiwthw oti den kanune tpt...anithetos....pote den eixa kriseis panikou mesa sto spiti...oti kai na pathena me to pou empena spiti enoiwtha aytomatos kala,,,alla teleytaia exw kai mesa sto spiti...perierges ksepseis me kireyoun,..mipos kanw kamia trela kai aytoktonikw....de kanw tpt..de spoudazw ...de douleyw...olh mera vlepw thleorash....de thelw na vlepw kanenan...oye filous oute tpt....eidiaka ton teleytaio kairo.....eima para poly xalia....sinithos eixa diasthmata pou eimouna ok...twra mexri to periptero de mporw na paw....oso gia psixotharapeyth h omoipathitiko to exw skeftei alla de kserw poso tha voithisei sti katastash mu...den exw ptp pathologiko...sigoura fteei i iperptostasia pou eixane oi goneis mou megalwnontas me....kai opote paw na stathw sta podia mou monos mou pathnw kriseis ....exw arxisei kai exw stamathsei 10 sxoles...oute ena seminario de mporesa na teliwsw pou kratage ena mina...kserw oti se kourazw kai eidika me ta greeklish mou apla noiwthw oti den exw kouragio pia.,...de mporw na kanw tpt na ftiaksw ti zoi mou....stis arxes twn krisewn ekana pragmata na apospane ti prosoxh mou ato to provlhma...opws me ti mousiki..esthsa studio spiti kai ixografw monos mou tragoudia...twra den exw oreksi oute na piasw ti kithara...pou ti latreya..kai den tin afina apo ta xeria mou.....eimouna sti kalyterh fash tis zois mou...eixa gamw tous filous...olh mera mesa sth xara...gelia...gyrnaga olh thn athina....poia athina!olh tin ellada....arxisa mathimata diplomatos aytokinitous apo ta 17.5...me to pu to phra gyrisa olh thn elllada,...de me stamatage tpt......de kserw ti na kanw pia..exw ftasei se simeio na mou leie ena filos oti tha erthei apo dw na doume to panathinaiko kai me pianei angxos kai panikos xwris naskerw to logo pia.....sto spiti panta eimouna kala kai xairomai pou exw filous pou me katalavainoun kai me voithagane....pane 2.5 xronia twra kai sigoura exw pathei katathlipsi....kai megali malista...ayto pou fovame poio polu einai kakes skepseis peri aytoktonias pou kanw...sta lew kai dakrizw twra skeptomenos ton palio kalo eayto pou de ton stamatage tpt...de kserw an sinexistoun mexri tin ilikias sou an tha eimai zontanos.....eimai 22 kai hdh h zoi mou exei katastafei...kserw oti eimai neos akoma kai exw xrono apla de kserw pws kai ti na kanw na tin allaksw.....eimai 22 kai exw parei ena kasoni psixofarmaka...kai 0 veltiosh...de kserw ti allo na grapsw..kserw oti de sou eipa kati na se voithisw...apla hthela na pw kai gw ti pernaw...
ayto pou thelw na mathw apo esas kai tha thela diafores gnwmes einai
posoi exoun paei se psixologo posoi se psixiatro kai posoi se omoiopathiko
exw kourastei
allos mou leei na paw ekei allos allou
egw mono se ena neurologo exw paei mou exei dwsei ayta ta farmaka kai to provlima oxi mono den exei fygei alla exei epidinwthei to teleytaio kairo
kai de kserw poy na paw!!
se psixiatro?psixologo h omoiopathitko?
eilikrina eimai mperdenemos
tha thela na mathw apo atoma pou to kseperasaene i to ksepernane kai noiwthoun kalytera alla me poia methodo to exoune kataferei ayto
oi empiries sas tha mou htane polytimes
sas eyxaristw
- 05-12-2005, 07:38 #2
η γιατρός που με παρακολουθεί έχει ειδικότητα \"ψυχολόγος-ψυχίατρος\", κι αυτό που μπορώ εγώ να σου πώ είναι ότι αν μη τι άλλο μου σταμάτησαν οι κρίσεις πανικού από τον πρώτο μήνα που άρχισα θεραπεία, βέβαια η κατάθλιψη που έχω θέλει πολύ δουλειά ακόμη, αλλά χρειάζεται και δύναμη προσωπική... πιστεύω πως άργησες να απευθυνθείς σε ειδικό, κι ο νευρολόγος δεν είναι ότι καλύτερο για τέτοιες περιπτώσεις...
άρχισε να το ψάχνεις πιό εξειδικευμένα!!
καλή τύχη
05-12-2005, 08:53 #3
εγώ προσωπικά στηρίζομαι στις δυνάμεις μου. Δεν έχω παει πουθενά. Μόνο παλια που πήγα σε γιατρό και μου εγραψε ανχολιτικά και τα πήρα μια εβδομάδα. Εγινα χειρότερα και μου δημιουργησε ενα σωρό άλλα πράγματα.
Εγω είχα μεγάλο πρόβλημα να βγαίνω απο το σπίτι κλπ Συνεχώς το σκεφτόμουν Συνέχεια. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα γυρίσω πίσω οπως ήμουν. Βεβαια έχω δρόμο ακόμα αλλα ψάχνοντας το Ιντερνετ κλπ βρήκα ανθρώπους με το ίδιο πρόβλημα και βρήκα τρόπους να το αντιμετωπίσω.
Είναι παρα παρα πολύ δύσκολο και παίρνει πολύ χρονο ο τρόπος ο δικός μου. Εγώ άφηνα τις κρίσεις να με παίρνουν. Μια δύο τρείς και είμαι ακόμα εδώ. Καπου βαρέθηκε το μύαλό μου μάλλον. Δεν ξέρω. Παντως το έχω πολλά χρόνια αλλα οχι στο βαθμό που το είχα.
Εγω δεν πήγα σε ψυχολόγο επειδή δεν είχα και τόσο την οικονομική ευχέρεια αλλα πάντα ξέρω οτι υπάρχουν αμα φτάσω στο αμήν.
Ξέρω πως νιώθεις, την απελπισία και την απογνωση. Αυτό το πράγμα μπορείς να το νικήσεις και πιστεύω πως αν δωσεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου θα τα καταφέρεις με οποιο τροπο σε βολεύει.
05-12-2005, 09:03 #4
α και κατι άλλο..νομίζω οτι το μεγαλύτερο προβλημα μας είναι οτι δεν υπάρχει λόγος για όλο αυτο το πράγμα αλλα φταιμε εμεις που το αφήνουμε να μας καταβάλει. Ειμαστε \'\'νορμάλ\'\' αλλα έχουμε πείσει τον εγκεφαλό μας ότι δεν είμαστε.
Οι κρίσεις πανικού κλπ δεν είναι επικίνδυνες απλά καποιος που δεν το έχει πάθει δεν μπορεί να καταλάβει το \'\'θρίλερ\'\' που ζούμε κάθε μέρα.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν λες οτι σε πιανει πανικός αμα σε πάρει καποις φίλος σου να ερθει κλπ.
Εγώ τον πρώτο καιρό δεν άφηνα κανέναν να ερθει ούτε έφευγα να μην με πιασει κρίση. Μετά όμως ζωρησα κυριολεκτικά τον εαυτό μου πέρα απο τις ΄δυνάμεις μου με μεγάλη μεγάλη προσπάθεια, κάποια στιγμή τα κατάφερα.
Ναι παθαίνω ακόμα στα καλά καθούμενα αλλα όχι τοσο πολύ. Νιώθω πιο δυνατή που τα κατάφερα μονη μου αλλα με τρομάζει που άφησα τον εαυτό μου να γίνει πανικόβλητη!
05-12-2005, 15:27 #5
Dino,
μην βάζεις ή σε αυτές τις ειδικότητες που αναφέρεις. Αλλο ο ψυχολόγος, άλλο ο ψυχίατρος και άλλο ο ομοιοπάητικός ή ο κλασσικός γιατρός.
Μια \"ολιστικη \" αντιμετώπιση της κατάστασης είναι ταυτόχρονη θεραπεία με ψυχολόγο ή ψυχαναλυτή και τον γιατρό (ομοιοπάθητικό ή κλασσικό).
Πάνω απο όλα όμως χρειάζεται η δική μας θέληση να γίνουμε καλά! Σε άλλους η θεραπεία κρατάει μηνες σε άλλους χρόνια. Διάφοροι παράγοντες επιδρουν στην πορεια της θεραπείας εντελώς διαφορετική για τον καθένα μας.
Εγω έκανα ψυχανάλυση και ομοιοπαθητική ταυτόχρονα , και ενα σωρό άλλα : διαλογισμό, ρέικι, υπνοθεραπεία, Mind control ... μωρέ τους γυρισα όλους. Εγινα όμως εντελώς καλά όταν συνδίασα την ιατρική θεραπεία με την πνευματικη αναζήτηση. Οταν συνειδητά αναζήτησα επικοινωνία με την Πηγή των Πάντων, με το Θεό.
05-12-2005, 16:27 #6
Έχει δίκιο η Black Rose.
To καλύτερο Dino είναι ο συνδυασμός, από ότι φαντάζομαι γιατί κι εγώ δεν έχω πάει σε γιατρό για το πρόβλημά μου...
Βέβαια, επειδή δεν έχουμε όλοι την οικονομική άνεση να κάνουμε όσα θέλαμε, μπορείς να αρχίσεις με κάποιο από αυτά και βλέπεις πως θα προχωράει η κατάστασή σου. Π.χ. να πας σε ψυχίατρο και μετά δοκιμάζεις κάτι άλλο για να συγκρίνεις π.χ. κάνεις παράλληλα και μερικές επισκέψεις σε ψυχολόγο ή ομοιοπαθητικό.
Για την υγεία μας πάντως αξίζει να ξοδέψουμε και να μη λυπόμαστε. Δεν εννοώ να πάμε σε πανάκριβους γιατρούς χωρίς να βλέπουμε όφελος, αλλά να το ψάξουμε όσο μπορούμε!
Και Dino, πάνω από όλα πιστεύω ότι: \"ο καλύτερος γιατρός είναι ο εαυτός μας\". Αυτό ακούω από μικρή και μου έχει γίνει βίωμα
Ό,τι θεραπεία και να ακολουθήσεις να ξέρεις ότι εσύ είσαι το σημαντικότερο κομμάτι της θεραπείας. Απλά χρειάζεσαι σπρώξιμο και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.
05-12-2005, 20:15 #7
dino θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους στο θέμα του ψυχολόγου. θα σου κάνει πολύ καλό , αρκεί να το θέλεις κ εσύ φυσικά. είχα εμπειρία από ψυχολόγο, που με βοήθησε μπορώ να πω πάρα πολύ , και από ομοιοπαθητικό επίσης, που αν συνέχιζα είμαι σίγουρος ότι θα βοηθούσε κ άλλο. Συμφωνώ στο θέμα της συνδυασμένης θεραπείας (ψυχολόγου-ομοιοπαθητικού) αλλά ξεκίνα από έναν καλό ψυχολόγο και μετά στον ιατρό. Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι εσύ ο ίδιος να μπορείς να κοιτάς βαθιά μέσα σου με απόλυτη ειλικρίνεια και μόνο εσύ είσαι αυτός που θα βοηθήσει τον οποιοδήποτε γιατρό να σε βοηθήσει να θεραπευτείς....
05-12-2005, 22:41 #8
ti na pw?
sas eyxaristw olous pou me voithate giati ontes me ola ayta pou mou lete me voithate poly
apla exw kourastei poly kai pane 2.5 xronia twra pou talaipwroume
kai eidika to telwytaio 6mhno eimai poly xalia
edw piga na parw ena filo apo mia poly kontini perioxh kai enoiwsa asxhma
exw ena sinexes angos pia
akoma kai mesa sto spiti pou hmoun mia xara
mou exoun spasei kai ta neyra ta farmaka ayta giati ta pernw 2 xronia kai de vlepw kamia veltiosh
apla de thelw na pigenw apo giatro se giatro kai na mou dinei o kathenas ta dika tou giati etsi ginete apo ti vlepw se polles martyries edw mesa
kai egw pisteyw oti mono egw mporw na to kseperasw
ta farmaka einai vlakies
se hremoun gia ligo alla to provlima de feygei
06-12-2005, 11:49 #9
Εγώ δεν πήρα φάρμακα οπως έχω πει πολλές φορές. Μονο για μια βδομάδα και ήμουν χειρότερα.
Αν ανοιηξεις τα φυλλάδια σε αυτά τα φάρμακα θα δείς τόσες παρενέργεις που αφορούν τις κρίσεις πανικού και ανχος που στο τέλος θα φταινε αυτα.
Είναι απλά μια μάσκα αλλα απο κάτω το πρόβλημα υπάρχει.
ΔΥΝΑΜΗ! ΔΥΝΑΜΗ ! ΔΥΝΑΜΗ! Δεν γίνετε σε μια μέρα μια βδομάδα κλπ αλλα ΓΙΝΕΤΑΙ.
Σταματα να μετράς ποσο καιρό υποφέρεις και ξεκίνα να μετράς τις ώρες που μπορείς να είσαι καλά.
23-01-2006, 12:32 #10
Καλημέρα σε όλους!
ʼργησα να ψάξω για κάποιο σχετικό forum για τέτοια θέματα γιατί...πίστευα ότι μάλλον δε θα υπήρχε! Και προς μεγάλη μου έκπληξη σήμερα βρήκα ένα τόσο οργανωμένο forum. Η μεγαλύτερη μου έκπληξη όμως είναι που ανακάλυψα τόσους πολλούς ανθρώπους με παρόμοια με το δικό μου προβλήματα...
Όλα ξεκίνησαν μια μέρα που αισθάνθηκα τρομακτική ζάλη (ένα βήμα πριν τη λιποθυμία) σε χώρο με πολύ κόσμο. Οι λόγοι αυτής της ζάλης ήταν, μετά από ιατρικές εξετάσεις, χαμηλός σίδηρος, αιματοκρίτης, ζάχαρο, μεγάλη κατανάλωση καφέ και ταυτόχρονα δίαιτα (σιγά μην έλειπε το τελευταίο...). Εκεί που μιλούσα μαύρισαν όλα αλλά κατάφερα να συγκρατηθώ. Ανέβηκα και πάλι στο γραφείο, προσπάθησα να ηρεμήσω, έφαγα κάτι, ήπια χυμούς και πήγα σιγά σιγά σπίτι μου θεωρώντας το επισόδιο λήξαν!
Την επόμενη μέρα όλα καλά, την μεθεπόμενη όμως...περνώντας από το σημείο όπου έγινε το περιστατικό, αρχίζω και αισθάνομαι ζάλη, αστάθεια, φόβο κλπ...Ούτε εγώ πολυκαταλάβαινα τι μου συνέβαινε...Τελικά έφυγα και πήγα στην πόλη καταγωγής μου στους γονείς μου όπου και έκανα και τις εξετάσεις που ανέφερα προηγουμένως. Το δυστυχές όμως ήταν ότι τα συμπτώματα δε με άφηναν και άρχισα να φοβάμαι πολύ.
Αξίζει να σημειώσω ότι είμαι πάρα πολύ κοινωνική, ευδιάθετη και πολύ αγαπητή σε φίλους και γνωστούς. Έχω μια πολύ καλή οικογένεια και δεμένη παρέα και ποτέ δεν φοβήθηκα να κάνω οτιδήποτε στη ζωή μου.
Τον πρώτο καιρό δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου...Αργότερα άρχισα να βγαίνω αλλά έφευγα σε 5 λεπτά. Μετά από παρότρυνση των γονιών και φίλων, έβγαινα με το ζόρι \"έστω και για 10 λεπτά\". Μετά λίγο παραπάνω κ.ο.κ.Σιγά σιγά άρχισα να το ξεπερνώ αρκετά και αισθανόμουν πολύ καλύτερα. Το περίεργο είναι ότι όταν είμαι με τους γονείς μου ή με τις πολύ κοντινές μου φίλες δεν έχω πρόβλημα. Αν είμαι με ανθρώπους που δεν έχω πολύ θάρρος τότε έχω πρόβλημα!
Φέτος δε δουλεύω (κάνω μαθήματα σε σεμινάρια) γιατί νιώθω ότι δεν μπορώ να αντιμετωπίσω την αίθουσα διδασκαλίας με όλα τα μάτια πάνω μου!!Γενικώς όμως είμαι με τα φεγγάρια μου...
Είχα γνωρίσει έναν τύπο θυμάμαι που μου πρότεινε να βγούμε και συνεχώς τον απέφευγα. Φανταζόμουν να έβγαινα μαζί του και να άρχισα εγώ να λιγοθυμώ να χάνομαι και να σβήνω και άντε να του εξηγήσεις τι συμβαίνει από το πρώτο ραντεβού!
Τώρα είμαι σε σχέση, ο φίλος μου δεν ξέρει και δεν έχει καταλάβει γιατί όπως προανέφερα είμαι με τα φεγγάρια μου και γενικώς το κρύβω καλά. Μερικές φορές όμως βασανίζομαι και δε ξέρω τι να κάνω...
Μια φορά επισκέφθηκα ψυχίατρο ο οποίος μου είπε να το ξεπεράσω μόνη μου και αν δω οτι δεν μπορώ να περάσουμε σε φαρμακευτική αγωγή. Η αληθεια είναι ότι θεωρώ την περίπτωσή μου σχετικά \"light\" και δε θέλω φάρμακα. Θέλω όμως να επισκεφθώ κάποιον ειδικό για συζήτηση. Και το ερώτημα είναι: ψυχίατρο, ψυχολόγο ή κάτι άλλο (παπά??)...
Το χιούμορ είναι κάπως απαραίτητο και το χρησιμοποιώ σαν όπλο στα μεγάλα ζόρια.
Πάντως ο πατέρας μου λέει \"ωραία...κι αν νομίζεις ότι θα λιποθυμήσεις..ε λιποθύμα! και τι έγινε δηλαδή!\"...
Φιλικά
23-01-2006, 13:09 #11
Θάλασσα καλώς ήλθες στο e-psychology.
Αν θέλεις, ρίξε μια καλή ματιά στο φόρουμ, θα βρεις αρκετά θέματα στα οποία συζητούμε για το δίλημμα (για να μη πω τρίλημμα!) της επιλογής ειδικού. Θα βρεις απαντήσεις από \"ειδικούς\" αλλά και εμπειρίες ανθρώπων με παρόμοια προβλήματα και ίσως να βοηθηθείς στην επιλογή σου. Αν εξακολουθήσεις να έχεις απορίες, εδώ είμαστε.
Είναι σημαντικό το ότι αντιμετωπίζεις την κατάσταση με υπευθυνότητα. Αυτό, θα σε αποτρέψει από λάθος επιλογές.
Εξίσου σημαντικό είναι ότι αναγνωρίζεις το \"πρόβλημα\" παρόλο που αυτό είναι σε light \"έκδοση\".Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
23-01-2006, 21:03 #12
paidia xairomai poly pou milate mesw to thematos pou anoiksa
kai me kanete na anakoufizomai pou den eimai o monos
egw prosfata piga se psixiatro kai mou eipe na kospo ta farmaka
ayth h pathisi einai kathara egefaliko thema
kai na sas pw tin alitheia to exw diapistwsi kai gw
pernw farmaka gia 3 xronia twra kai de exw dei kamia veltiosh
antithetos edw kai 3 mines den exw paei oute mexri to periptero
exw pathei anthropofovia
de thelw na dw anthropo..angxonomai kai me filous pou erxontai edw na me doune
den kanw tpt
olh mera vlepw tileorasi kai kathomai
noiwtha xalia...psixika alla kai somatika
o psixiatros eipe na ta kospw ta farmaka...kai tha me voithisei na antimetopisw to thema me tis dikes mou dynameis
ta farmaka de kanoun tpt
kai se aytous pou kanoun..nomizoun oti kanoun giati lene sto eayto tous pira to farmako ara se eimai ok....
pistepste me ...mi parete farmaka..
i pathisi pou exoume einai kathara enas fovos tou myalou mas pou prepei na vroume monoi mas kai me ti voithia kapoiou eidikou ti lysh...alla kyriws monoi mas....
25-01-2006, 15:14 #13
file alex..isws kai na exeis dikeio
apla pisteyw akradanta oti stin pathisi pou exoume de kanoun tpt ta farmaka...nomizoume oti mas kanoun..giayto kai de pernane oi kriseis panikou mono me farmaka
to simantikotero einai na to kseperaseis monos sou
opws exw ksanapei..ypirkse ena 6mhno pou to evala katw monos mou kai eipa oti tha vgw kai as pethanw kai de me noiazei tpt pia..kai hmouna super..kalytera apo pote...alla de kserw ti sinevei kai ksanairthane oi kriseis kai me riksane poly ayth th fora...kai eida gia alli mia fora oti eina kathara sto kefali..kai ta farmaka mporei na iremoun gia ligo alla to provlima de feygei..prepei monoi mas na to kseperasoume kai na to valoume katw alliws de ginete tipota
10-09-2006, 12:55 #14
δεν καταλαβαινω γιατι δεν αντιλαμβανομαστε οτι η καλυτερη προσεγγιση ειναι ο συνδυασμος ηπιας φαρμακευτικης αγωγης με ψυχοθεραπεια!
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)