Results 1 to 15 of 32
-
15-06-2009, 21:57 #1
Μαθητης σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση!!
Γεια σας. Ειμαι νεο μελος στο φορουμ και αποτελεσε ανακουφηση για μενα το οτι βρηκα ενα μερος να εκφρασω τα προβληματα μου που βασιζονται στις διατροφικες διαταραχες. Ειμαι 17 χρονων και το Σεπτεμβριο θα ειμαι μαθητης της Γ' λυκειου κατι το οποιο ηδη με αγχωνει. Γενικοτερα ειμαι ενα αγχωδες ατομο και τελειομανης οσο καλο ή κακο και αν ακουγεται αυτο. Σε ηλικια 12 χρονων ημουν περιπου 80 κιλα περιπου τα διπλα απο οσα θα επρεπε. Καταγομαι και διαμενω στη ***** οπου οταν θα πηγαινα 1η γυμνασιου ανοιγε το 2ο ιδιωτικο σχολειο στο ***** το οποιο ειναι εκπληκτικο οσον αφορα τις εγκαταστασεις και τις γενικοτερες παροχες του. Οι γονεις μου δεν ειχαν τη δυνατοτητα να με στειλουν και ετσι αποφασισε ο παππους μου να το κανει θελοντας να μου προσφερει οτι καλυτερο. Πηγαινοντας σε αυτο το σχολειο συνειδητοποιησα μετα απο αρκετες περιπτωσεις ασχημης αντιμετοπισης απο συμμαθητες μου λόγω των κιλων που ειχα να τα χασω (εκει ολοι πλουσιοπαιδα ξενοδοχων). Αυτο και εκανα ξεκινώντας απο τον Ιουλιο της ιδιας χρονιας μεχρι την εναρξη της νεας σχολικης χρονιας. Ειχα χασει 20 κιλα και οταν με ειδαν ολοι ειχαν μεινει εκπληκτοι, υπηρχα ξαφνικα για ολους, ημουν καποιος!!(υποτιθεται) Σε εκεινη τη χρονια η ψυχολογια μου ηταν τοσο ανεβασμενη που καταφερα να βγαλω τη μεγαλυτερη βαθμολογια απο ολους και να γινω σημαιοφορος του σχολειου στην Γ΄γυμνασιου. Στην Α'λυκειου ημουν ακομη ενταξει με τα κιλα μου κατα καιρους επαιρνα και επεφτε κυριολεκτικα στα πατωματα η ψυχολογια μου αλλα συντομα τα εχανα μα μεγιστα κιλα τα 70. Μεσα στο καλοκαιρι απο Α-->Β λυκειου απεκτησα πολυ ασχημες συνηθειες εχοντας αποκτησει νεες παρεες που ετρωγαν ακομη και στις 2 τα ξημερωματα εφτασα τα 80 κιλα. Μετα κοπων και βασανων μερικες βδομαδες μετα την εναρξη της Β'λυκειου καταφερα να παω στα 70. Ημουν πολυ καλυτερα, εβγαινα συνεχως και περνουσα υπεροχα. Δυστυχως οι δικοι μου με πιεζαν πολυ γιατι θεωρουσαν οτι δε θα τα πηγαινα καλα με τα μαθηματα μου ενω στην πραγματικοτητα τα πηγαινα υπερβολικα καλα όσπου καποια στιγμη ειπα να μη βγω για μια βδομαδα γιατι απο το πες πες μου ειχε χαλασει και η διαθεση... η μια βδομαδα εγινε 6 μηνες τελικα!! Μετα τη μια εβδομαδα το κρατησα και δευτερη και οταν την τριτη θελησα να βγω οι φιλοι μου ειχαν αρχισει να κοβουν..!! Πηρα 2 φορες τηλεφωνα αλλα απεφηγαν βρισκοντας δικαιολογιες και τελικα κανεις δε με πηρε για να βγουμε εκτος απο τη μερα που πεθανε πριν 5 μηνες ο παππους μου και τους εξηγησα στο σχολειο τι ειχε συμβει (δεν τους το ειπα απο το τηλ μην τους χαλασω τη διαθεση που θα βγαινανε). Ο θανατος του παππου μου με επιρρεασε πολυ γιατι ηταν το ατομο που ασχολουταν περισσοτερο απο ολους μαζι μου και με αγαπουσε οσο κανεις... Μετα απο αυτο αρχισα να τρωω συνεχως και δεν μπορω να σταματησω!! Εχω προσπαθησει πολλες φορες αλλα καθε ψυχολογικος φραγμος που θα μπορουσε να με αποτρεψει απο το να καταβροχθησω οτι βρω στο σπιτι εχει καταρευσει και παιρνω συνεχως κιλα εχοντας φτασει στα 88 με υψος 1.70!! Εχει κανεις παρομοιο προβλημα να νιωθει τοσο ασχημα για τον εαυτο του σε σημειο που να τον μισει και να μην πηγαινει πουθενα? Δε θα ελεγα οτι ειμαι ασχημος ιδιαιτερα οταν ημουν λιγοτερα κιλα. Μαλιστα ηταν αρκετες και οι κοπελες που μου ειχαν ζητησει να κανουμε κατι περσι και ημουν με δυο οχι ταυτοχρονα βεβαια την περασμενη χρονια. Φετος θεωρησα λογικο το οτι δεν εχει συμβει τιποτα γιατι ουτε καν κανω καποια κινηση αλλα κρυβομαι!!! ναι πραγματικα κριβομαι!!! Ναι πειτε με κομπλεξικο αλλα ετσι ειμαι και νιωθω απεσια. Ξερω οτι αν χασω τα κιλα μου θα αισθανομαι καλυτερα, θα αποδωσω καλυτερα στα μαθηματα που πρεπει ιδιαιτερα τωρα και θα νιωθω ανθρωπος γιατι οσο ασχημο και αν ακουγεται εγινα ρατσιστης του εαυτου μου!!!
- 15-06-2009, 22:12 #2
Έλα βρε, σιγά κι εγώ είμαι 89 κιλά και 1,63 ύψος και κάνω υπομονή, τι άλλο να κάνω; Μην φέρεσαι έτσι στον εαυτό σου, σίγουρα κάτι σε οδήγησε εκεί, όλοι μας έχουμε προβλήματα.. :/
15-06-2009, 22:34 #3
Θεωρω πως ειναι θεμα αυτοεκτιμησης και αν αναζητησεις να βρεις τη δικη μου δεν προκειται να τη βρεις.. Δυστυχως οσο και αν προσπαθησα δεν καταφερα να τη βρω και αυτο το βγαζω προς τα εξω αποκοπτοντας τις σχεσεις μου με ολους.. Αν καποιος εχει καποια συμβουλη ας απαντησει...:
15-06-2009, 23:14 #4tweetaki15Guestειμαι 17χρ ιδια ηλικια με σενα,ειμαι 65κ με 1,73 υψος κ σε νιωθω απολυτα........γιατι κ εγω θελω να χασω..να σ πω τι να κανεισ ασχολησου με καπιο αθλημα κ θα σου ναι ευκολο να χασεισ πιστευω κ μν στεναχωριεσαι τα κιλα σ ειναι μια χαρα για αγορι ισωσ εχεισ 2 3 αλλα δν ειναι δυσκολο να τα χασεισ
15-06-2009, 23:18 #5
loipon, akouse me poli kala.katarxin eisai mikros opote xaneis poio eukola varos.to mono pou xreiazesai einai isxiri thelisi kai tha xaseis ta kila pou thes(ta opoia metaksi mas, den einai polla).afou exeis ipsos 1.70 an xaseis 18 kila tha eisai mia xara.vaze mikrous stoxous.arxika na xaseis 5 kila meta 10 kai ola tha ginoun.episis an ksekiniseis gimnastirio tha se voithisei to soma sou na apoktisei grammosi!ela file mou, den aksizei na stenoxoriesai gia toso liga kila.edo mesa eimaste atoma pou prepei na xasoume poli perissotera kila apo sena ki omos exoume autopepoithisi!!!koita na vreis kammia kopelitsa.den iparxei kanenas logos na krivesai!!!enimerone mas pos ta pigaineis!kali prospatheia my friend!
16-06-2009, 00:35 #6
Δεν νομίζω ότι πρέπει να χάσει τόσα πολλά. Εγώ πχ, είμαι 1,63, και θα χαρώ να φτάσω στα 60 κιλά. Και αυτός είναι αγόρι. Και 8 να χάσει, πάλι καλά θα είναι...:/
16-06-2009, 00:42 #7
ontos.an xasei 18 tha ginei poli kokkaliaris kai stis ginaikes den aresoun oi kokkaliarides.8-10 kai eisai jet file...
16-06-2009, 01:15 #8
placebo, μία ερώτηση που την κάνω συχνά. Είσαι αγόρι ή κορίτσι; :P
16-06-2009, 02:22 #9
Originally posted by youngboy
...Οι γονεις μου δεν ειχαν τη δυνατοτητα να με στειλουν και ετσι αποφασισε ο παππους μου να το κανει θελοντας να μου προσφερει οτι καλυτερο.
Πηγαινοντας σε αυτο το σχολειο συνειδητοποιησα μετα απο αρκετες περιπτωσεις ασχημης αντιμετοπισης απο συμμαθητες μου λόγω των κιλων που ειχα να τα χασω (εκει ολοι πλουσιοπαιδα ξενοδοχων).
... Ειχα χασει 20 κιλα και οταν με ειδαν ολοι ειχαν μεινει εκπληκτοι, υπηρχα ξαφνικα για ολους, ημουν καποιος!!(υποτιθεται)
Σε εκεινη τη χρονια η ψυχολογια μου ηταν τοσο ανεβασμενη που καταφερα να βγαλω τη μεγαλυτερη βαθμολογια απο ολους και να γινω σημαιοφορος του σχολειου στην Γ΄γυμνασιου.
Στην Α'λυκειου ημουν ακομη ενταξει με τα κιλα μου κατα καιρους επαιρνα και επεφτε κυριολεκτικα στα πατωματα η ψυχολογια μου αλλα συντομα τα εχανα μα μεγιστα κιλα τα 70.
... Ημουν πολυ καλυτερα, εβγαινα συνεχως και περνουσα υπεροχα. Δυστυχως οι δικοι μου με πιεζαν πολυ γιατι θεωρουσαν οτι δε θα τα πηγαινα καλα με τα μαθηματα μου ενω στην πραγματικοτητα τα πηγαινα υπερβολικα καλα όσπου καποια στιγμη ειπα να μη βγω για μια βδομαδα γιατι απο το πες πες μου ειχε χαλασει και η διαθεση... η μια βδομαδα εγινε 6 μηνες τελικα!! Μετα τη μια εβδομαδα το κρατησα και δευτερη και οταν την τριτη θελησα να βγω οι φιλοι μου ειχαν αρχισει να κοβουν..!! Πηρα 2 φορες τηλεφωνα αλλα απεφηγαν βρισκοντας δικαιολογιες και τελικα κανεις δε με πηρε για να βγουμε εκτος απο τη μερα που πεθανε πριν 5 μηνες ο παππους μου και τους εξηγησα στο σχολειο τι ειχε συμβει (δεν τους το ειπα απο το τηλ μην τους χαλασω τη διαθεση που θα βγαινανε).
Ο θανατος του παππου μου με επιρρεασε πολυ γιατι ηταν το ατομο που ασχολουταν περισσοτερο απο ολους μαζι μου και με αγαπουσε οσο κανεις...
Μετα απο αυτο αρχισα να τρωω συνεχως και δεν μπορω να σταματησω!!
... Ξερω οτι αν χασω τα κιλα μου θα αισθανομαι καλυτερα, θα αποδωσω καλυτερα στα μαθηματα που πρεπει ιδιαιτερα τωρα και θα νιωθω ανθρωπος γιατι οσο ασχημο και αν ακουγεται εγινα ρατσιστης του εαυτου μου!!!
Διάβασα προσεκτικά τα λόγια σου και θέλω να σου πω την αίσθηση που έχω...
Τόσα χρόνια έχεις σχετίσει το βάρος σου με κάθε καλό που καρπώνεσαι,είτε λέγεται φιλία,
είτε καλή απόδοση στο σχολείο,είτε δημοτικότητα,είτε αυτοπεποίθηση,
είτε ικανοποίηση που δίνεις στους ανθρώπους που αγαπάς...
Βέβαια,μέσα σου,δεν το πολυπιστεύεις πως έτσι αξίζει να σ' αγαπούν,να σε αποδέχονται,
να σου δίνουν το χρόνο και την προσοχή τους.Το απολαμβάνεις μεν,
αλλά στο πίσω μέρος του εγκεφάλου σου το υποτιμάς γιατί νιώθεις το δήθεν του.
Και τα σκαμπανεβάσματα στο βάρος και κατ'επέκταση στη διάθεση και την κοινωνική σου ζωή
σ'επιβεβαιώνουν.Κι εκεί νιώθεις πως αυτό για το οποίο πάλευες δεν αξίζει πραγματικά
για να ξαναπαλέψεις για χάρη του...δε σου λέει τίποτα πια...
Κι ο βράχος σου,το άτομο που νιώθεις πως σ'αγαπούσε περισσότερο στον κόσμο,
γιατί -φαντάζομαι- σε αποδεχόταν ισόβαθμα σε όλες τις μεταπτώσεις σου,
το έχασες από συναισθηματική σου ασφάλεια και νιώθεις μετέωρος στο κενό...
Τους γονείς σου ίσως τους το κρατάς,που ενώ παρέδωσαν στον παπού σου την ευθύνη σου
και φαινομενικά απαλλάχτηκαν από τις δικές τους απέναντι σου,είχαν το θράσσος ωστόσο
να διατηρούν τις απαιτήσεις τους απέναντι σου και μάλιστα σε τόσο πιεστικό βαθμό,
που σε ανάγκασαν να εγκαταλείψεις την ισορροπία που κατάφερες με κόπο κάποια στιγμή να βρεις
και έκτοτε γκρεμοτσακίστηκες και πλέον δυσκολεύεσαι να επανέλθεις...
Ο παπούς σου λείπει,ο παπούς σου σε φρόντιζε,το φαγητό φαντάζει το πιο κατάλληλο υποκατάστατο να καλυφθεί το κενό.
Μέσα από το φαγητό ψάχνουμε φορές την αγάπη και την φροντίδα που στα ανέμελα βρεφικά και παιδικά χρόνια μας πρόσφεραν...
Οι συνέπειες της υπερβολής αρχίζουν να διαφαίνονται κι αν και σε βαραίνουν,ωστόσο δεν είναι όσο ικανές ήταν στο παρελθόν,
ώστε να βρεις τη δύναμη,που ξέρεις αποδεδειγμένα πως έχεις,να κοντρολάρεις την κατάσταση και να επανέλθεις.
Να επανέλθεις πού και σε ποιόν και γιατί;Ίσως τιμωρείς έτσι λίγο και τους γονείς σου,
ίσως κραυγάζεις την ψευτιά του κόσμου,ίσως θέλεις να τραβήξεις την προσοχή και του παπού σου,
να μη φύγει πολύ μακριά σου καθώς ο αγαπημένος του έχει τώρα την ανάγκη του...
Δε μισείς τον εαυτό σου,απλά σ'αυτόν ξεσπάς όσα διστάζεις να εξωτερικεύσεις...
Ξέρεις καλά πως δεν έχουν τόση αξία τα κιλά αυτά,δε σε καθορίζουν ποιός είσαι,
τι δικαιούσαι να ζεις,να χαρείς,πόση προσοχή και αγάπη θα ελκύσεις...Λύσεις έχεις και τις ξέρεις!
Τις έχεις χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν.Το έχεις καταφέρει και ξέρεις καλά πως άμα θελήσεις θα το ξανακαταφέρεις!
Τον ξέρεις τον τρόπο!Αυτό που δεν ξέρεις είναι το γιατί!Κι όσο δεν έχεις κίνητρο δυνατό δεν έχεις λόγο να κουνηθείς απο τη θέση σου!
Αφήνεσαι στο πένθος σου,για τον παπού σου,για όσα έχασες,για όσα δε σου λένε τίποτα πια,
αφήνεσαι και χάνεσαι και χάνονται κι εκείνοι και σου το καταλογίζεις αντί να τους το καταλογίσεις!
Κόλπα ενίσχυσης αυτοεκτίμησης(π.χ.αύξησε δραστηριότητες που αγαπάς και είσαι καλός κλπ)
τρόποι αδυνατίσματος(π.χ.βελτίωσε τις διατροφικές επιλογές σου και αύξησε άσκηση,κάνε κάποιο άθλημα που αγαπάς κλπ)
συστάσεις τύπου βγες από το σπίτι έστω και με το ζόρι,κοινωνικοποιήσου,βρες κοπέλα κλπ...
ναι,μεν πρακτικά βοηθάνε,αλλά θέλεις έναν πολύ καλό λόγο για να κάνεις το πρώτο βήμα
να βγεις από το δωμάτιο,λόγο που θα σε κρατήσει,όταν
στην πρώτη κακοτοπιά
θελήσεις πάλι να τρέξεις στην ασφάλεια του κρυσφύγετου σου!Και τον πανίσχυρο αυτό λόγο
τον κατέχεις μόνο εσύ!Μόνο εσύ μπορείς να κοιτάξεις τον εαυτό σου με αγάπη,
με αποδοχή,με συμπόνια,να τον κοιτάξεις όπως έχει ανάγκη να τον κοιτάζουν όλοι,
να σταματήσεις να κρατάς εσύ ο ίδιος τη σημαία της υποτίμησης σου,που τόσο απεχθάνεσαι!
Ξέρω πιέζεσαι υπερβολικά...έχεις χάσει τη σειρά σου,το βράχο σου και μάλιστα στην πιο απαιτητική σχολικά περίοδο!
Το φαγητό είναι η παρηγοριά που ψάχνεις αλλά ταυτόχρονα κι ο χειρότερος εχθρός σου,
αυτός που σου στερεί όλα όσα μαζί του λανθσμένα συνδέεις!Αδυνατείς όμως να βγεις από τον φαύλο κύκλο
και παρασύρεσαι να τον ακολουθείς ενώ ο χρόνος και η απόγνωση εντείνουν τη δίνη του...
Ξέρεις πως πρέπει να τον σπάσεις αλλά δεν ξέρεις πώς!Δεν είναι εύκολο,είναι αλήθεια!
Όλοι εδώ μέσα αυτό εστιάζουμε να πετύχουμε όσο συνεχίζουμε να κάνουμε
τις δικές μας αδιάλλειπτες σβούρες..Προσπάθησε να καταλάβεις τι μέσα σου συμβαίνει και γιατί...
Κι αν νιώθεις πως μόνος σου δε μπορείς να τα καταφέρεις,δεν είναι κακό να ζητήσεις από τους δικούς σου
να σε στηρίξουν,αν μπορούν,οικονομικά ν'απευθυνθείς σε κάποιον ψυχολόγο!
Υπάρχουν βέβαια και δωρεάν κέντρα υγείας για ψυχολογική υποστήριξη σε κάποιους δήμους(δεν ξέρω βέβαια πού μένεις...)
Μη νιώθεις πάντως αδύναμος που δεν καταφέρνεις ό,τι σχεδόν όλοι εδώ μέσα
και μάλιστα κατά πολύ μεγαλύτεροι σου οι περισσότεροι,δυσκολευόμασ� �ε να καταφέρουμε
(ο καθένας αναφορικά με τα δικά του βέβαια)...Νιώθω πως είσαι ένα ώριμο για την ηλικία του αγόρι,
που ίσως αναλύει κάποια πράγματα περισσότερο,που νιώθει διαφορετικό αρκετά και πολύ μόνο...
Δύσβατος είναι για όλους μας ο δρόμος της ζωής...όσο ζούμε κάνουμε την προσπάθεια μας...
Αν δεν αφεθείς αμέτοχος,είσαι σε καλό δρόμο!Και δεν μου ακούγεσαι αμέτοχος...
16-06-2009, 20:15 #10
Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους και ιδιαίτερα την Nadine που αφιέρωσε τόσο χρόνο για μένα και με έκανε να καταλάβω πως ακριβώς έχουν τα πράγματα, βλέποντας την κατάσταση από μια διαφορετική οπτική γωνία από αυτή που έχω τόσο καιρό. Ήδη άρχισα να αθλούμε και έχω ξεκινήσει πρόγραμμα διατροφής. Το πρόγραμμα διατροφής το φτιάχνω ο ίδιος καθώς έχω αρκετές γνώσεις για τις ανάγκες του οργανισμού σε θερμίδες (αλλά και προτεϊνες, υδατανθρακες, αμυλο, λιπαρα κτλπ ). Όποιος θέλει μπορεί να μου ζητήσει να του φτιάξω ένα πρόγραμμα (έστω και για δοκιμή
), αρκεί βέβαια να μου δώδει και πληροφορίες γι' αυτόν. Δεν είναι κακό να είναι εύσωμος κάποιος, αλλά γίνεται λόγω του ρατσισμού και όλων αυτών τον απόψεων που έχουν αρκετά άτομα. Προσωπικά θεωρώ πως το φαγητό αποτελεί απόλαυση (βέβαια με μέτρο) αλλά αν αναλογιστούμε πόσα προβλήματα αποκτούμε μακροπρόθεσμα με την κατανάλωση του, ίσως να καταλάβουμε πως η μία στιγμή ευχαρίστησης από το φαγητό συνεπάγεται δυστυχώς με πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δυστυχίας για εμάς. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους και πραγματικά ελπίζω ο καθένας σας να καταφέρει να πετύχει τους στόχους του για μία καλύτερη ζωή για τον ίδιο...
16-06-2009, 20:17 #11tweetaki15Guestμπορεισ να μου φτιαξεις μενα βρε μια διατροφη;
16-06-2009, 20:19 #12
όποτε θες...
16-06-2009, 20:22 #13tweetaki15GuestTI THES NA S PV GIA NA MOY PEIS
16-06-2009, 20:23 #14
καλά βρε εσύ τι να χάσεις ?? 65 κιλά είσαι...Αν πράγματι θες πες μου πόσα κιλά θες να πας και σε πόσο χρονικό διάστημα (λογικά πλαίσια)! Πάνω κάτω τι τρως αυτή τη στιγμά(ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα), τι δεν σου αρέσει και αν σου αρέσει το γάλα, το γιαούρτι, ο ντάκος, το αυγό, η μελιτζάνα, τα μπρόκολα
16-06-2009, 20:26 #15tweetaki15Guest5 kila thelv,trvv mono kotopoylo apo kreata k trelainomai gia laxanika froyta giaoyrtia
Αύξηση δόσης ladose
20-07-2025, 16:38 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή