Narcissistic Vampire [?]
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 37
    Member

Narcissistic Vampire [?]

θα ηθελα να ρωτησω κτ...μπορει καποιος να μου αναφερει τις ενδειξεις φανερωνουν εναν ναρκισσο και γενικα του ορισμου που εχω ως θεμα?και αμα καποιος ειναι τοτε τι μπορει να κανει γι αυτο??

Senior Member
    εαν ειναι ιατρικος- ψυχιατρικος ορος και σημαινει κατι πολυ συγκεκριμενο,δεν το ξερω, δεν ειμαι ειδικη..
    αν ειναι φιλολογικος ορος,αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι μιλαμε για ενα εγωπαθες ατομο που με μονο ενδιαφερον τον εαυτο του, απομυζα απο τους γυρω του ενεργεια για ιδιον οφελος χωρις να ανταποδιδει τπτ...
    γιατι ρωτας?

Member
    βρισκω μερικα ναρκισσιστικα στοιχεια στον εαυτο μου ομως χωρις να χαρακτηριζομαι απο αναισθησια για τα αισθηματα των αλλων ή να \"απομυζω\" ενεργεια απο τους αλλους ή κτ παρομοιο...

Banned
    Kira ο όρος του τίτλου σου προέρχεται από ένα ενδιαφέρον βιβλίο του Bernstein, το \'emotional vampires\', αλλά δεν έχω ιδέα αν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Εκεί τα narcissistic vampires είναι άτομα που \'have huge egos and tiny consciences. It\'s not they\'re actively trying to hurt people; they just never consider other people at all, unless they want something\'. Δες το http://www.albernstein.com/id59.htm για ένα \'τεστάκι\', αλλά αυτό που λες εδώ για τον εαυτό σου δεν νομίζω ότι ταυτίζεται με το narcissistic vampire!

Member
    ευχαριστω marina38 για το λινκ.εε σε περιπτωση που εχω τσεκαρει παραπανω απο 10 αυτο σημαινει πως χρειαζομαι καποιου ειδους ψυχολογικη υποστηριξη?

Banned
    Εξαρτάται...Επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίζεις προβλήματα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, ή ίσως ένα βαθύτερο ζήτημα χαμηλής αυτοεκτίμησης, δεν θα έβλαπτε να συζητήσεις τους προβληματισμούς σου με έναν ειδικό.

Banned
    το vampires σιγουρα σημενει βρικολακας.και πυστεψτεμαι εχω γνωρησει ατομα στο δυκτιο π νομιζουν πραγματικα οτι ειναι βαμπιρ.

Banned
    χαχα ε ναι υπάρχουν κι αυτοί...αλλά εδώ το εννοούμε μεταφορικά, για τα άτομα που σου ρουφούν την ενέργεια και σε εξουθενώνουν επειδή ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους, όχι ότι ρουφούν και κυριολεκτικά το αίμα :)

Banned
    Originally posted by marina38
    χαχα ε ναι υπάρχουν κι αυτοί...αλλά εδώ το εννοούμε μεταφορικά, για τα άτομα που σου ρουφούν την ενέργεια και σε εξουθενώνουν επειδή ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους, όχι ότι ρουφούν και κυριολεκτικά το αίμα :)

χιχιιχ καταλαβα βρε Μαρινα.

Member
    Originally posted by panikoula
    το vampires σιγουρα σημενει βρικολακας.και πυστεψτεμαι εχω γνωρησει ατομα στο δυκτιο π νομιζουν πραγματικα οτι ειναι βαμπιρ.
    0_o ε ενταξει υπαρχουν και τρελοι εκει εξω...!!

marina γιατι ανεφερες το ζητημα της χαμηλης αυτοεκτιμησης??

Banned
    Γιατί συχνά πίσω από τα ναρκισσιστικά στοιχεία κρύβεται μια πολύ εύθραυστη αυτοεκτίμηση.

Member
    ναι οντως..κτ τετοιο ισχυει για μενα...συνεχως με νοιαζει η γνωμη των αλλων [ πραγμα που ξερω πως δν ειναι οτι καλυτερο..] και μπορει μια αρνητικη κουβεντα να με ριξει ψυχολογικα.ολο μου λενε να πιστευω στον εαυτο μου και να τον αγαπω ετσετερα αλλα μου φαινεται δυσκολο στην πραξη.με επηρεαζει αφανταστα το περιβαλλον μου και αναλογα προσαρμοζομαι σε καθε περιπτωση...

Senior Member
    \'Οταν διάβασα αυτό τον τίτλο ήταν σαν να πάγωσα. Από τότε τον κοίταξα ξανά και ξανά, συνέχισα τις δραστηριότητές μου, αλλά επανέρχομαι κάθε τόσο και τον κοιτάω. Μερικές φορές πήγα να γράψω κάτι αλλά δίστασα. Δεν ξέρω τί έχω, αν έχω και πώς το έχω, τί πρέπει να αποβάλλω, τί πρέπει να κρατήσω και πώς πρέπει να το κρατήσω, αλλά ο τίτλος ναρκισιστικό βαμπίρ μου προκαλεί ρίγη ηδονής. Γνωρίζω πόσο αυτοκαταστροφικός μπορώ να γίνω υπό συγκεκριμένες συνθήκες και αυτή είναι μια από τις συνθήκες. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, νοιώθω την υπέρτατη ευτυχία όταν συναναστρέφομαι με ναρκισιστικά βαμπίρ και δεν το θεωρώ καθόλου ατυχία. Δεν ξέρω επίσης κατά πόσο αληθεύει αυτό που γράφτηκε αρχικά, ότι δηλαδή ένα τέτοιο \"βαμπίρ\" δεν δίνει τίποτα. Μήπως δίνει την ηδονή του να εισπράττεις αυτό που σε άλλους φαίνεται ένα τίποτα ; Μήπως σου δίνει την ευτυχία της επίγνωσης της αβύσσου ; Μπορεί να δίνω την εντύπωση ενός λυρικού ή φιλολογικού λόγου, αλλά το εννοώ, νοιώθω εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια ακατανίκτη έλξη από ναρκισιστικό βαμπίρ κάθε είδους, αντιθέτως νοιώθω μια ακραία απέχθεια και μίσος απέναντι σε αυτό το άτομο που είναι εξαρτημένο από εμένα, τον αλτρουιστή, τον καλό σαμαρείτη, τον δίχως Εγώ σύντροφο, γιατί η πείρα με έχει διδάξει ότι αυτό το τελευταίο είδος ανθρώπων πρώτα πρώτα κατά 99% είναι φαρισαικά καθάρματα (τα πιο ιδιοτελή συνήθως που γέννησε αυτός ο πλανήτης) και δεύτερον μου έχουν κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά.
    Αντιθέτως η βλάβη που μπορεί να σου προξενήσει ένα ναρκισιστικό βαμπίρ δεν είμαι σίγουρος ότι είναι της ιδίας έκτασης, από την άποψη ότι αν και εσύ δεν είσαι παθολογικά εξαρτημένος, η όποια αποκοπή ανά πάσα στιγμή γίνεται πολύ πιο ανώδυνα, αφού προηγουμένως έχεις την τύχη να γνωρίσεις κάτι απ\'αυτό που αποκαλώ άβυσσο που δεν το συνδέω απαραιτήτως με δυστυχία και πόνο.

Senior Member
    Vug κ οι δυο τυποι ανθρωπων στους οποιους αναφερεσαι ζουν σε βαρος των οσων συναναστρεφονται.Μπορει η τακτικη τους να ειναι διαφορετικη ομως το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.Κ οι δυο παιρνουν οτι μπορουν απο τις σχεσεις τους,ειναι εξαρτημενα κ ανασφαλη ατομα,χρειαζονται την ενεργεια των αλλων για να ζησουν.
    Με ποια κριτηρια διαλεγει κανεις ποιος θα τον\" ρουφηξει\"?Με το αν αντεχει την ευθυνη ενος ατομου κολλημενου κ εξαρτημενου απο αυτον η θελει να αφηνεται στα βαμπιρ χωρις καμμια ευθυνη κ επιλογη για την ζωη του.
    Το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.

Senior Member
    Originally posted by mariafound82
    Vug κ οι δυο τυποι ανθρωπων στους οποιους αναφερεσαι ζουν σε βαρος των οσων συναναστρεφονται.Μπορει η τακτικη τους να ειναι διαφορετικη ομως το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.Κ οι δυο παιρνουν οτι μπορουν απο τις σχεσεις τους,ειναι εξαρτημενα κ ανασφαλη ατομα,χρειαζονται την ενεργεια των αλλων για να ζησουν.
    Με ποια κριτηρια διαλεγει κανεις ποιος θα τον\" ρουφηξει\"?Με το αν αντεχει την ευθυνη ενος ατομου κολλημενου κ εξαρτημενου απο αυτον η θελει να αφηνεται στα βαμπιρ χωρις καμμια ευθυνη κ επιλογη για την ζωη του.
    Το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.
    Πιστεύω ότι έχουμε τελείως διαφορετικό ορισμό του Vampire εμείς αγαπητή maria ίσως και λόγω λογοτεχνικών επιρροών μου αλλά κυρίως λόγω πραγματικών βιωμάτων μου. \'Οταν ακούω ή διαβάζω Vampire ο νους μου πηγαίνει σε κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο που δύσκολα περιγράφεται και μεταδίδεται σε κάποιον που δεν το έχει βιώσει. Θες ο ίδιος μέσα από τέτοιες \"κακές παρέες\" απελπισμένα να σε ρουφήξουν και να σε εξαφανίσουν αυτά τα \"πλάσματα\". Δεν βλέπω να έχει καμμιά σχέση με την παραίτηση από ευθύνη η σκοτεινή πλευρά της σεξουαλικότητος. Το μέγιστο πάθος που \"θανατώνει\" το Εγώ είναι ευλογημένο για μερικούς. Ο Φρόυντ δεν μίλησε μήπως για το πόσο στενά συνδεδεμένα είναι ο θάνατος με την ηδονή ; Για την επιλογή συμφωνώ, ότι δεν έχεις επιλογή, αλλά μήπως τί είναι επιλογή σε ό,τι σχετίζεται με σεξουαλικότητα ; Μάλλον τίποτα.

Page 1 of 3 123 LastLast